30 december 2011

Mina fjärran besökare 2011

FRANKRIKE Fastän Agnes bor här, så bor hon inte här. När hon inte bor hemma, utan i sitt andra hemma, så bor hon i Toulouse i Frankrike. Så egentligen räknas hon inte, men hon räknas ändå. Dessutom är hon bäst. (När inte Per är här.)

Det är många som tror att jag är folkskygg, bara för att jag är så känd och populär. Så är det inte alls. Tvärtom. Jag träffar gärna folk – från när och fjärran.
I slutet på året ska man göra en liten återblick har jag sett i tidningarna. Idag gör jag en liten återblick och minns de gäster som kommit från fjärran länder, bara för att hälsa på mig.


Hej så länge
Sverker

Leg. internationell gästmottagare


USA Jim och Eloise bor i South Hero i vanliga fall. Det är en stor ort med nästan 1.700 invånare, och ligger i staten i Vermont. De hade åkt hela vägen hit, bara för att träffa mig. De passade på att träffa farfar också. Han är Jims pappas bror.

USA Jag tog med Joan till stan, så hon skulle få se Tranås. Det kan vara extra spännande när man kommer från Marietta i Ohio. Joan är syster till Jim och farfar är hennes farbror också. Fast hon var inte här samtidigt med sin bror.

HOLLAND De båda gossarna heter Victor och Arjan eftersom de är från Holland. Flickorna heter Essa och sedan är det ju min Agnes, ser du ju. Essa är från Uppsala och hennes pappa är kusin till husse.

FRANKRIKE Alice försöker tyda Rökstenen under den obligatoriska turistresan. Lycka till säger jag. Alice bor i Grenoble i Frankrike.

NYA ZEELAND Här kommer jag dragandes på min resursmatte och Beth. Beth har åkt ända från Nya Zeeland för att hälsa på mig. Att hon arbetar i London i England, tänker jag inte berätta, eftersom det låter mer imponerande med NZ.

3 kommentarer: