7 maj 2011

Mitt fina sommarsmycke

SPÄNNANDE Mitt sommarsmycke levereras i ett litet trevligt och behändigt paket. Klart jag blir lite nyfiken hur det ser ut i år.

Nu när det börjar bli varmt, är det dags för mig att ta på mig mitt sommarsmycke. Det vita halsbandet framhäver också min manlighet på ett diskret och värdigt sätt.
Som en bieffekt med mitt vita sommarhalsband, slipper jag fästingar och annan ohyra. Med tanke på att husse envisas med att ligga under mitt täcke är det skönt. Man vet aldrig vad han släpar hem för smådjur från skogspromenaderna, som annars kanske skulle krypa över till mig. Jag luktar ju godare än husse.


Hej så länge
Sverker

Leg. smyckeexpert


SNYGGT Vilken chick förpackning. Inuti den döljs mitt fina sommarhalsband.
STILIG Ja, så här stilig blev jag med halsbandet på. Lagom diskret, så att min manlighet ändå framhävs. Den vita färgen markerar vackert mot min perfekta päls. Knäppet i äkta plast är ett smycke i sig!

Dagens ord på vägen
Det finns inget problem här i världen som inte skulle kunna lösas, om folk bara helt enkelt lydde mina råd.

Sverker
(2000- )

6 maj 2011

En anspråkslös önskan

NY BEUNDRARE Archie är trevlig, men han är lite stöddig och snobbig också. Varför ska hundar hälsa på varandra på franskt manér med kindpuss? Man ska ju nosa varandra i baken.

Hej Husse
Detta riktar jag direkt till dig. Det är ett viktigt budskap från din Sverker.
När man är borta och reser länge brukar man ha presenter med sig hem. Du har varit borta jättelänge i Frankrike. Dessutom har du umgåtts med Agnes fula katt.
Jag bör alltså vara värd en ansenlig mängd presenter.

I går träffade jag en ny kompis som heter Archie. Han är en westie.
Westies är naturligtvis inte alls lika vackra och kloka som västgötaspetsar (= skapelsens krona).
Archie är lite stöddig. Han vet om en trädgård där det finns massor av statyer av westies. Han visade till och med kort på trädgården.
Tänk vad fantastiskt mycket vackrare det hade varit om det hade varit västgötaspetsar.

Nu kommer jag till min synnerligen modesta önskan:
Det jag vill ha i present när du kommer hem är massor av statyer på västgötaspetsar. Ju större, desto bättre. Helst ska det vara så många så de kan fylla en mycket stor del av trädgården.
Resursmatte, resurshusse och Egon hälsar så mycket. De är så glada att ha mig här!

Hej så länge
Sverker

Leg. önskare

DÖRRPOST En liknande som den här, men med en västgötaspets istället. Det vore väl grejer att ha vid dörren. Naturligtvis med svensk text, eftersom västgötaspetsen är Sveriges äldsta hundras. Och världens ädlaste.

STÅTLIGT Tänk om man i denna kreation hade bytt ut alla löjliga hundar och gubbar mot ståtliga västgötaspetsar. Att då hade det varit en pjäs som hade platsat i vilket kulturtempel som helst!

Dagens ord på vägen
Meningen med katter är att vi ska lära oss att inte allt i naturen har en mening.
Sverker

(2000- )

5 maj 2011

Ett tragiskt kattöde

SYND OM Jag tycker faktiskt synd om Agnes fula katt Lucy. Men fin utsikt har hon.

Jag fick nyss ett mail från husse, som är i Frankrike hos min Agnes, med lite bilder. Igår var Agnes fula katt hos veterinären, och nu är det synd om henne. Jag trodde aldrig jag skulle tycka synd om en katt.


Hej så länge
Sverker

Leg. medhund

FÅNGE Här är stackars rädda Lucy i sin bur hos veterinären. Hon fick stanna hos djurdoktorn hela dagen. Någon gång under dagen, blev hon steriliserad. Det kan inte vara kul. Nu kan inte hon få kattungar längre. Men å andra sidan finns det så många katter.

ROLIGARE När husse och Agnes hämtade Lucy, träffade husse två riktiga djur i väntrummet, alltså hundar. I brist på sin lilla Sverker, klappade husse båda hundarna. Hunden till vänster hade en ful matte, så hon fick inte vara med på bilden.

GOSIG Hela natten sov lilla Lucy (Agnes fula katt) på kudden jämte Agnes. Jag tror Lucy var jätteglad över att vara hemma.

Dagens ord på vägenFörmågan att i dag tänka annorlunda är i går, skiljer den vise från den envise.


John Steinbeck
(1902-1968)

Sverker
(2000- )

4 maj 2011

Reserv mot hungersnöd

JÄTTEFYND Att det här var inte dumt. Tänk vilket jätteben. Det händer inte vid varje skogspromenad. Månde det vara en stupad älg? Nu har jag börjat samla i ladorna till de eventuellt svåra år som kanske kommer.

Husse
Jag är orolig!
Nu har du varit borta på egen hand i en vecka och du skall vara borta ett bra tag till.
Jag har inte en chans att kolla vad du gör. Håller du i slantarna och inte köper för många souvenirer (=vinflaskor)?

Tänk om du gör slut på alla pengar du har, nu när jag inte har möjlighet att ge dig de goda råd, som du så väl behöver.
Du har kanske inte råd att köpa mat till mig när du kommer hem.

Hemska tanke
Här gäller det att samla all mat som går att få tag i, så jag inte behöver svälta ihjäl. Ja, det är så mina tankar går. Jag har nästan svårt att sova. Bara nästan
Som väl är hittade min fina nos lite ätbart när vi var i skogen. Jag har börjat lägga upp en depå, som jag kan vittja vid behov. Jag tänker inte livnära mig på nudelrester från dina torftiga middagar, om du nu tror det.

Hej så länge
Sverker

Leg. depåsamlare


GÖMMA När man har gjort ett sådant här jättefynd, är det väldigt viktigt att gömma det väl. Man vill inte att någon annan hittar mitt ben. Jag är, vill jag blygsamt påpeka, en expert att gömma ben och ta fram vid behov.

Grattis Valou

Grattis på födelsedagen
Happy Birthday
Joyeux anniversaire


My french au pair has birthday today. I wish I could be there.
Miss you Valoe
Sverker

Dagens ord på väggen

Dagens ord på vägen

Njut av livet, det går inte i repris.


Sverker
(2000- )

3 maj 2011

Inget spår utan mig

SPÅRLÄGGNING Med mig i täten lägger vi ett av spåren. Jag får dra resurshusse, så han följer den rätta vägen.

Nu när jag bor hos min resursfamilj så får jag ställa upp och hjälpa till. Det gör jag med glädje. Jag är alltid glad. Så när resurshusse och resursmatte skulle lägga ett spår i skogen, kände jag att de behövde hjälp av en välutbildad spårningsgeniexpert: jag, Sverker.

Resurshusse och resursmatte ägnar sig ibland åt andra hundar än mig och Egon.
Nästa lördag söndag skall det vara tävling för andra, mer vanliga, hundar hemma hos min hundklubb.
Då skall resursmatte och resurshusse först gå en sväng i skogen och lägga ut pinnar. Sedan skall en vanlig hund hitta samma väg och plocka upp pinnarna. Löjligt enkelt kan det tyckas, fast de kanske inte är västgötaspetsar förstås.
I dag gick jag ut och visade resurshusse och resursmatte hur de skulle gå. Jag gjorde flera lagom svåra spår. Jag hittade också en gammal pinne som någon hund hade missat förra året. Det kan inte ha varit en västgötaspets. Jag hittade den ju direkt, fast den hade legat ute hela vintern. Så är jag också ett spårningsgeni.

Pengar att tjäna
Jag har dessutom kommit på en affärsidé! Om bara resurshusse och resursmatte minns vad jag har visat dem, vet jag ju hur de kommer att gå när de lägger spåret en gång till.
Om den hunden som skall följa spåret inte är riktigt säker på att nosa rätt, kan jag visa dem till pinnarna.
Jag är mottaglig för mutor. Helst köttbullar och korv.
Om hunden som hör av sig till mig är en söt tik, är mina materiella krav rimligt låga.

Hej så länge
Sverker

Leg. spårläggare


SPÅRLÄGGNING TVÅ Ännu ett spår. Den här gången är det resursmatte som får assistans av världens bästa spårläggare; Sverker. Men vad ligger där inne i riset?

HOPPSAN Här var det visst en pinne som någon hund hade missat förra året. Men inte jag, trots att det varit en vinter emellan. Antagligen var det ingen västgötaspets som inte kunde nosa sig till pinnen.

Dagens ord på vägenDet är orättvist att förvänta sig av en politiker att han privat ska leva efter de uttalanden han gör offentligt.


William Somerset Maugham
(1874 – 1965)

Sverker
(2000- )

2 maj 2011

Världens finaste pris utdelat

Som ni säkert känner till, så instiftade jag ett fantastiskt och unikt pris till besökare nummer 10.000 på min blogg. Vinnare blev, helt ärligt, min lillmatte Agnes.
Jag beslöt direkt att skicka en kurir (husse) de 250 milen till Toulouse, där min Agnes bor.
Den 1 maj, i går, ägde prisceremonin rum. Ni kanske märkte att alla flaggor var hissade? Nu vet ni varför.
Husse har skickat en bildrapport, som jag med glädje och stolthet kan presentera här.

FAKTA PRISER

1. Sverkers 10.000-pris
2. Nobelpriset
3. Resten

Hej så länge
Sverker

Leg. prisinstiftare


RÖRD PRISTAGARE Agnes har just erhållit mitt 10.000-pris ur president Nicolas Sarkozy hand assisterad av borgmästare Jean-Luc Moudenc. De små männen är bägge väldigt måna att stå i centrum i alla bilder, så de ville inte hamna i skuggan av Agnes utan smet undan när husse tog bilden. I bakgrunden ser vi det modesta stadshuset i Toulouse.

STUDIEMILJÖ Agnes ville direkt visa priset för sina studiekamrater, så vi skyndade till universitets läsrum, George N' Dragon, där hennes universitetskamrater som vanligt var församlade. Idag i spänd väntan för att skåda det nyss erhållna priset.

LYXGLASS Efter alla gratulationer från presidenten, borgmästaren, alla invånarna i Toulouse och studiekamraterna på George N' Dragon, var det gott att kyla ner de omvälvande känslorna med en italiensk lyxglass. Stolt, glad och nöjd kunde sedan Agnes återvända till sin lilla studielya (och fula katt).

Dagens ord på vägenDet är bara den medelmåttige som alltid presterar sitt bästa. Vi genier behöver inte det.

William Somerset Maugham
(1874 – 1965)

Sverker
(2000- )

1 maj 2011

Tur jag lade mig i

FEL Båtar ska inte dras av en traktor. Som van kanalbåtsfarare och seglare, så vet jag att de ska gå av sig själv på vattnet! De lyssnade på vad jag sade och placerade båten i sjön. Att tillbringa sommaren i en segelbåt efter en traktor kan inte vara kul.

Hej Husse
Hoppas du läser denna rapport från din lilla västgötaspets i Sverige.


Resurshusse har ett väldigt besvär med sin båt. På hösten tar han upp den ur sjön. Sen när det blir vår tar han bort färg och lack. Sen tar han på färg och lack, Konstigt!

När den väl är målad skall han sätta den i vattnet. Det klarar han inte själv utan han måste ha hjälp av en traktor och en lyftkran. Det var två gubbar också, men jag vet inte riktigt vad de gjorde.
Tur att jag håller koll på dem så allt går rätt till.
Sen när båten väl har kommit i vattnet läcker den som ett såll, så resurshusse måste ha en pump i båten så att den inte skall sjunka.
Tur att jag har kontroll på allt, annars vet man inte vad som skulle ha hänt.
Sedan åker resurshusse fram och tillbaka som en skottspole för att kontrollera att pumpen fungerar. Som ingenjör borde han väl kunna ordna det utan att behöva kontrollera.
Men jag vet att det enda han kommer ihåg från Chalmers är de käcka sångerna han brukar sjunga på midsommarafton och när vi äter kräftor.
Dagen efter, när pumpen inte behövs, åker resurshusse ut på sjön och styr stolt förbi mitt hus. Om husse är hemma händer det att han går ut och spelar en fanfar för båten.
Jag vet inte om husse spelade fanfar i år, det hördes inte ända från Frankrike, så jag får nog skälla i stället.

Hej så länge
Sverker

Leg. iläggare


BÅTHISS Om man vill ha sin båt i sjön och den inte är i sjön, så får båten flyga. Men den kan inte flyga själv, utan man använder en båthiss och har snören under båten. Jag övervakar så det går rätt till, så inte resurshusse ska vara nervös.

FLYTER Den flyter, men den läcker som ett såll. Tur att jag fick resurshusse att måla botten en gång till. Först påminde den om en svart leopard. Men det behövs en pump i alla fall. Den ska svälla, säger resurshusse. Han vill nog ha en större bät. Nu fattas bara pinnen som tygbitarna ska sitta fast i.

HAPPY BIRTHDAY

HAPPY BIRTHDAY Happy Birthday to my Evan and my Emily. They are my master’s grandchildren. Here they are in Paris, but normaly they live outside Seattle in USA.

Happy Birtday now when you both are 10. Isn’t that strange? Birthday at the same day. And both ten. It could be beacause they are twins.
Last summer they went to Sweden, just for visiting me.
One of my best time ever! I miss you.

See you soon
Sverker

Leg. congratulator

GUARDING I allways was prepared to save them when they were in the lake.

WALKING I really liked to go out and walk with Evan and Emilie! That was a lot of fun.

Dagens ord på vägenAlla besök bereder mig glädje, en del när de kommer. En del när de går.Sverker

(2000- )