23 februari 2013

In memory of our dear Jim


Although it is difficult to see today, we hope that you will reach a light in your life again. We are with you today.


Sverker and family

Idag tog jag det isy


ISPROMENAD Normalt sett brukar ispromenader vara väldigt roliga. Idag var isen ojämn med snö. Ibland sjönk jag igenom snön och blev blöt om tassarna. Det gjorde inte så mycket eftersom husse blev blöt om fötterna.

– Vi ska ut och gå på isen idag, sade husse till mig i morse.
Sagt och gjort. Husse utrustade sig med isdubbar, kamera och en ful mössa. Jag var som vanligt välutrustad direkt.


Först gick vi en liten bit, då det inte finns några träd eller stolpar på isfälten. Sedan beträdde vi – med viss försiktighet – isen.
– Det håller nog, sade husse i det han sjönk genom skaren ner till vattnet som dessbättre fanns över isen.
– Nu blev jag blöt om foten, sade husse upprört. Dock jämnade det ut sig direkt, då han sjönk igenom med nästa fot också. Nu var han blöt om bägge fötterna.
Jag var snart blöt om alla mina tassar.
– Det här var inget trevligt sade husse. Vi går bara hem.
Så blev det. Ingen längre isutflykt, utan bara en promenad på 427 meter.
Väl hemma var min kaj så hög att jag knappt kom upp och ingen stege fanns det heller. På sommaren klättrar jag upp själv på badstegen.

Hej så länge
Sverker

Leg. ispromenerare

TVÄTT Jag missar inte gärna chansen att tvätta mig ordentligt när jag är på isen. Min förhoppning är att jag ska slippa duscha, eftersom det inte är roligt. Lucy duschade frivilligt, men hon är ju en katt.
JOBBIGT Du kan inte ana hur arbetssamt det var att springa på isen idag. Men det finns somliga som orkar. Husse bara lufsade.

OMÖJLIGT Att ta sig upp vid min kaj var alldeles omöjligt. Trots detta lyckades jag efter sjunde försöket. Jag tycker gott att husse hade kunnat hjälpa mig.

HEMMA Här är min lilla stuga där husse och jag får tränga ihop oss. Det finns mera plats nu när Lucy har flyttat, särskilt i min säng. Nu har jag bara husse där.

Dagens ord på livets väg


Jag önskar att jag vore två så jag kunde leka med varandra.


Sverker
(2000–)

22 februari 2013

Varför är det noga att ploga parkeringsplatsen?FINT Parkeringsplatsen vid Hätte, Tranås kommunala badplats, är alltid fint plogad. Mycket bättre än min väg. Varför, har jag undrat. Jag beslöt att ta reda på det idag.

Kommunalrådsvägen hålls ju alltid i ett excellent skick, och det kan man ju förstå. Men varför prioriteras parkeringsplatsen vid Hättebaden före min väg? Kommunalrådet har ju egen strand.

Jag gjorde ett besök på badplatsen idag. Var det ett liv och ett kiv? Trängdes folg i restaurangen? Beskådade de med häpen blick den underhållning som gavs från utescenen? Blaskade de små barnen i strandkanten och lekte med sina hinkar. Imponerade ynglingarna på flickorna med sin djärva hopp från hopptornet? Fick man vänta på sin tur på Sveriges fulaste minigolfbana?
Svaret på alla frågorna är NEJ. Det fanns inte en enda skäl på badplatsområdet frånsett en osedvanligt stilig västgötaspets (=jag) och en bortkommen fet mansperson (=husse).
Varför är det då så noga med att ploga parkeringen? Svaret på den frågan är enkel: Det är ingen som vet det.
Hej så länge
Sverker

Leg. badplatsinspektor

VÄLKOMMEN De här förbudsskyltarna är Tranås kommuns sätt att hälsa besökare välkomna till det kommunala badet. Bilar och motorcyklar som är svarta får inte köra här med lite undantag som du ser. Gråa och feta hundar äga ej tillträde liksom bruna spinkiga med långa ben. Sedan ska man använda fötterna. Däremot ska hussar, små flickor och västgötaspetsar hjälpa till att hålla snyggt. Jag håller alltid snyggt!

FUL Sveriges fulaste och tråkigaste minigolfbana ståtar Tranås med. Jag kan konstatera att den är lika tråkig på vintern och drar lika många spelare på vintern som på sommaren (=inga).

KAJAK Petrus kajaker ligger i sina ställ. Det är inte konstigt att ingen hyr dem på vintern, då det är ganska jobbigt att hugga upp rännor i isen.

STÄNGT Restaurangen brukar inte vara någon hit på sommaren. Ännu sämre är det på vintern, eftersom den är stängd. Det är inte ens skottat framför dörren. Sådant lockar inte folk.


ÅNGBÅTSBRYGGA Trängseln med förväntansfulla passagerare som ser fram emot en ångbåtstur med S/S Boxholm II, lyser helt med sin frånvaro. Bara en fastfrusen trampbåt har angjort bryggan. Det är nog svårt att trampa loss den nu.


BADPLATS Var finns alla solande flickor? Kanske i något solarium i stan. Här är de inte i alla fall. I och med att de saknas, så saknas också alla gubbar som sitter på sofforna och njuter av sjöutsikten. Att ingen försöker hoppa från hopptornet har sin förklaring i att fruset vatten är hårdare än när vattnet är i flytande form.

Dagens ord på livets vägAtt säga sanningen har många fördelar. Den första är att människor förbluffat iakttar hur naturligt man ljuger.


Sverker
(2000–)

21 februari 2013

Hur roligt ser det här ut??


STACKARE Varför tror du att de ser ut att ha tråkigt? Titta på nästa bild så får du svaret.

Igår afton var det minsann föredrag, eller kurs, att börja blogga på Mjölby bibliotek. Det skulle vara lättare än du tror, var det utlovat. Det hade det säkert uppfattats som också, bara de hade släppt fram mig. Men det var husse som pratade och visade Power Point. Det senare bara för att han skulle ha chansen att stå i ljuset från projektorn.

Var fanns då Sverker? Jo jag fick sitta i bilen och lida. Under tiden satt åhörarna i biblioteket och led när husse pratade. Hade jag bara fått följa med, så hade alla varit glada. Det var av allergiskäl jag inte fick följa med, sade husse. Jag är inte allergisk mot böcker, så jag fattar inget.
Husse var där inne i över två timmar sen kom han ut med en present han hade fått. En påse potatis. Hade han fått hundgodis, så hade jag kanske kunnat förlåta honom.
Det var i alla fall två av åhörarna som ville hälsa på mig vid bilen. Det fick de så gärna.

Hej så länge
Sverker

Leg. ratad

MISSLYCKAD Som vanligt missade husse inte den chans som gavs när det gällde att stå i trålkastarljuset. Han pratade om att blogga. Han skulle inspirera andra att börja blogga. Jaha, skulle inte det ha varit jag som stått där? Då hade alla sett glada ut. Jag fick vara i bilen.

KNÖLBY Som du lätt ser finns det en felaktig present på bilden. (Påsen till vänster.) Till höger ser du en lämplig present. (Hundgodis.) Det ska du tänka på när du ska ge bort saker. Lämpliga presenter är hundgodis, tuggben, korv eller köttbullar.

Dagens ord på livets vägAtt lära sig är att upptäcka att något är möjligt.


Sverker
(2000–)

20 februari 2013

En morgonpromenad med trevliga bilder

KRITVIT Så här kan det gå när man är så mallig så man tror att man är bättre än kameran. Husse är så mallig. Därför blev det så här (=misslyckat)

Går allt fel nuförtiden? Jag hade idag tänkt mig att vi skulle ta en morgonpromenad idag. Med vi menar jag husse och jag. Vad skulle vara så svårt med det? Promenaden skulle illustreras med lite trevliga bilder som visade mig under morgonpromenaden. Det skulle han väl klara med tanke på vad kameran kostar.

Det första som gick fel var själva tidpunkten. Morgon betyder morgon och inte förmiddag. Där är husse och jag inte överens. Det blev alltså en förmiddagspromenad.
Trevliga bilder blev det inte mycket av. Då husse inte litade på kameran när jag var hos min Per, hade han alldeles manuell inställning. Det fungerade då, men samma inställning fungerade inte idag. Därför är alla bilder väldigt vita. Jag syns knappt. Alltså totalt misslyckade bilder.
Resultatet av dagens övningar är alltså: fel tid och felaktiga bilder. Allt är husses fel.

Hej så länge
Sverker

Leg. husseskeptiker

Dagens ord på livets vägJag brukar stiga upp tidigt och glatt. Husse bara stiger upp.


Sverker
(2000–)

19 februari 2013

Ensam, övergiven och ledsen i ovädret


ÖVERGIVEN Det blåser. Det snöar. Det är kallt. Här går jag ensam. Ingen vill vara med mig. Bara min husse, men han räknas inte.

Idag blir det inget. Jag är ensam och övergiven. Det var ingen idé att hämta min Agnes i Uppsala. Hon åkte dit igen, nästan med en gång. Det var igår morse det.
Lucy låtsas som hon inte känner mig och går och gömmer sig. Det har man för att man förbarmar sig över en före detta fransk gatflicka. Hon fick presenterna från Amerika ändå, fastän hon inte ville följa med hem.
Tänk att man aldrig kan lita på fruntimmer.


Hej så länge
Sverker

Leg. övergiven

SVIKARE Här åker vi och hämtar hem Agnes från Uppsala, men vad gör hon då? Jo, vid första tillfälle efter hennes smutsiga kläder är torra, rymmer hon tillbaka till Uppsala. Sen är jag alldeles ensam igen.

18 februari 2013

Vem gömmer sig under soffan?

GÖMMA Somliga försökte gömma sig, men jag märkte minsann var det hade tagit vägen. Under soffan, där jag inte kommer, låg det stadigt parkerat.

Listade du ut i går vem det var jag skulle åka och träffa? Jo, det var Lucy.
När jag kom till min Per, så kom Lucy rusande till mig och berättade hur glad hon var att äntligen få möta mig igen. Ja, det var så jag hade föreställt mig det hela. Men vad hände?


Kan du tänka dig att kattan gick och gömde sig. Här hade jag åkt i sex mil bara för att hon skulle få glädjen att träffa mig igen, och så kryper hon in under en soffa.
– Jag stannar här, hävdade Lucy inte utan visst eftertryck.
– Maten är mycket, mycket bättre här och jag har fler varma ställen att sova på.
Dessbättre var Per och Agnes i full fart i köket med att göra semlor till mig. Trodde jag. I slutändan visade det sig att jag bara fick en halv semla av min Per + fördisken. Jag hade bespetsat mig på minst tre semlor.
Jag fick i alla fall ut och gå och det var ju kul.
När jag åkte så såg jag kattan ligga i Pers sovrumsfönster för att riktigt kontrollera att vi försvann. Otacksam är just vad den kattan är.

Hej så länge
Sverker

Leg. kattnegligerare


TÖNT Se där, där har vi den töntiga kattan Lucy som trodde att inte jag skulle hitta henne. Hon gjorde allt för att hon inte skulle följa med hem till mig. Hon offrar gärna en kompis för lite bättre mat. (Eller mycket bättre mat.)

HÄNDIGA Per och Agnes stod i köket och var händiga. Det var riktigt lovande, men var det åt mig, eller var det åt den töntiga kattan Lucy?

RESULTATET Sex stycken semlor blev det efter min Per och min Agnes hade varit händiga. En till husse, en till Per, en till Agnes och tre semlor till Sverker. Eller?

FÖRDISK Den första fördisken var att göra rent en skål som innehöll en blandning av mandelmassa, bröd och grädde. Helt OK faktiskt, även om arbetet var betungande.

PROMENAD Ut och gå med min Agnes och min Per i Mantorp, är faktiskt både kul och intressant. Kul för att det är min Per och min Agnes. Intressant för att det är många andra hundar som har gått där.

Dagens ord på livets väg

 

Otacksamhet kan vara ett svek mot västgötaseptsar.


Sverker
(2000–)

17 februari 2013

På väg mot en hemlighet


HEMLIGT Jag tänker inte avslöja vem jag ska hälsa på, därför har jag maskerat hemligheten. Agnes ser du och mig ser du. Vem den tredje är berättar jag inte. I morgon får du reda på mer.

Idag blir det bara jättelite. Vi, det vill säga jag, min Agnes och min husse, är på väg att hälsa på min P-r och den fr-ska ka-an L-cy. Bara för att det ska vara spännande för dig, tänker jag inte berätta mer.
Men vi ska åka till M-torp.


Hej så länge
Sverker

Leg. äventyrare

Dagens ord på livets väg
Mina regler gäller bara för andra, inte mig själv.


Sverker
(2000–)