16 juli 2012

Den ofrivilliga pausen fortsätter

FINT Jag och blomma. Den fina bilden kan du trösta dig med tills husse kommer hem igen.

Pausen på min fina sida kommer att förlängas ett tag. Hur länge kan vara lite svårt att veta, men det blir några dagar. Ser du på bilderna nedanför, så kan du kanske gissa varför. (Rätt svar: Husse latar sig.)
Husse kommer dock snart hem igen, och då fortsätter bloggen.


Hej så länge
Sverker

Leg. trogen västgötaspets


Här latar sig husse
Pausbild


Idag tar jag en paus.
Hälsningar
Sverker

15 juli 2012

En kort stund av lycka

FIKA Så här kan det te sig när man sitter och fikar. Regnet har gjort en paus och ersatts av solen. Om man då sitter i soliga hörnan, kan det bli tillräckligt varmt. Extra trevligt var det att jag fick smaka lite. Jag kan upplysa om att de tittar i Hemmets Veckotidnings bästa nummer, där det ju var en bra artikel om mig. På bilden ser du Anders, Tora, Felicia och Isabel. Mig känner du ju redan.

Du får ursäkta mig att det blev lite sent idag. Det beror på att jag har haft gäster som kommit och hälsat på mig. De kom jättelångt ifrån, ända från Åfors och i detta nu fortätter de ännu längre bort. De ska till Uppsala, förstår du.

Nu kanske du undrar vem jag känner i Uppsala. Om du kommer ihåg Julia som bor ihop med min Agnes i Toulouse, i så fall kan jag upplysa om att det var hennes familj. Resten av familjen heter Anders, Tora, Isabel och Felicia.
Isabell och Felicia vill jag särskilt framhålla, för de gav mig massa godis och röda vinbär. Nyttigt och gott. Särskilt hundgodiset.
De kunde tyvärr bara stanna en kaffestund, men det är alltid trevligt när släkten kommer om än bara en kort stund.
Särkilt trevligt är det när de förstår att de ska mata en Sverker.

Hej så länge
Sverker

Leg. badbildsförmedlare


SNÄLL Jag tycker det var väldigt vänligt av Isabel att ge mig hundgodis och plocka röda vinbär till mig. Heder åt en sådan flicka. Fast det är synd om henne, för hon ska åka till USA i ett helt år och bo i Kalifornien. Det måste vara hemskt där, när det inte är snö och kallt på vintern.

UTSIKT Jag tog med mig gänget till sjön, men det var bara felicia som gick ner dit. Du ser hennes huvud till vänster. Isabel står och beundrar sjön, samtidigt som jag försöker få skuggfigurerna att komma.

UTEPLATS Vi passade på att beundra Agnes uteplats i vardande. Jag har just fått godis av Felicia under överseende av mamma Tora. Det behövs nog att Agnes tar ett krafttag med sin uteplats när hon kommer hem.

BEUNDRAN Hela sällskapet föll i beundran inför den kväkande grodan, en present från min resursfamilj. Om inte de fanns, så skulle min trädgård vara utsmyckeslös.

ADJÖ Den här stunden är inte rolig, när jag ser deras bil åka iväg med nosen mot Uppsala. I höst ska Agnes läsa i Uppsala. Onödigt tycker jag, eftersom vi har flera böcker hemma.


Dagens ord på livets stig
Belåtenhet är en naturlig rikedom, lyx är onaturlig fattigdom.


Sverker
(2000–)