25 december 2011

En riktigt lyckad julafton

BÄST Redan på julaftonsmorgonen kom det långväga besök. Det var Per som hade kommit till mig ända från Mantorp. Agnes hade ju kommit från Frankrike redan innan. Nu kunde jag se fram emot en fin julafton och tre tallrikar med risgrynsgröt att fördiska. Lägg märke till min fina benljusstake.

Äntligen blev det julafton. Det var extra spännande, för jag har gjort några busiga saker under året (stulit lite mat och godis och så). Dessutom hade jag ju gjort Agnes ledsen. Extra skämmigt var det att skrämde jag Märit. Skulle jag få några julklappar alls?

Jag kan säga direkt att det var en bra jul. Jag blev nästan mätt av att fördiska och jag fick många julklappar:
1. Grisöra
2. Tuggben
3. Grisöra igen
4. Två stycken tuggben.
5. Godis i en oöppningsbar plåtask (lite dum förpackning, Egon).
6. Prinskorv
7. Julkort fick jag ett också. (Tack Ärthjärnan i Högby.)
Fast det var mest extraroligt att så många hade kommit för att fira jul med mig!

Hej så länge
Sverker

Leg. julaftonsfirare


SEN Per var inte riktigt färdig med inslagning av sina julklappar. Husse försökte tjuvtitta under förevändning av att han skulle fotografera när jag hjälpte Per. Men jag körde iväg husse.

HURRA Ytterligare en person kom och hälsade på: farfar. Nu blev jag riktigt glad. Farfar är snart 98 år och han har lite svårt att förflytta sig, så därför var det extra roligt att han kom till mig.

EXKLUSIVT Att fördiska på 1800-talsporslin är bättre än vardagsporslin från IKEA. Det är nämligen så att gamla tallrikar är ganska innehållsrika med korv, köttbullar, skinka och massa annat gott. Det är annat än vardagsnudlar.

GODIS På julafton är det lönsamt att tigga. ”Det är ju julafton”, brukar de säga och sticka åt mig en bit. Till och med husse gav mig en godisbit. Lovvärt!

GÄSTER Här kan du se alla mina gäster som sitter och väntar på att klapparna ska delas ut. Det är en farfar, en Agnes och en Per. Alla hade kommit bara för att få fira julen med mig!

KONTROLL Under julen gäller det att ha full kontroll. Tar någon godis, så gäller det för mig att snabbt förflytta till den personen. Ofta är det lönsamt.

SKYPE Min familj i Seattle kom inte och hälsade på mig, men jag skypade med dem istället. Du kan se att de var där allihop: min Evan, min Emily, min Steph och min David. Du ser även mig på det lilla fönstret om du tittar noga!

JÄTTEGLAD Jag förstår att du har varit orolig för om min Agnes skulle bli glad igen. Det blev hon. Hon blev sprakande glad. Det rentav slog gnistor om henne. Alla var glada på julafton och så ska det ju vara!

3 kommentarer:

  1. Vad bra att julaftonen blev bra. Och Märit fårlåter dig åter igen. Hela familjen vill gärna träffa dig igen.

    SvaraRadera
  2. Som jag har sagt innan Måns: ni är hjärtligt välkomna. Ring först bara, så jag är hemma.

    SvaraRadera
  3. so good to see everyone together for Christmas Eve! Greetings to all from the Barnesbay Hedbors!

    SvaraRadera