21 september 2013

Jag hoppar över idag


Hej

Idag har jag fullt upp med att valla. Vem då, undrar du kanske?
Jo, det är ingen mindre än … tja, det får du se i morgon.

Ha en bra dag du också.


Hälsningar
Sverker

Dagens ord på livets väg
Avtal skrivs av jurister för jurister för att folk omedelbart ska fatta att de inte klarar sig utan jurister.


Sverker
(2000–)

20 september 2013

Jag avslöjar ett svartbygge på min gata

STILLSAMT Visst ser det still och trivsamt ut på min gata. Men idag kan jag avslöja att det pågår ett stort svartbygge, som har startat utan mitt medgivande.

Tänk, så fort jag vänder svansen till, så händer det något. När min husse var på en onödig resa utan mig i USA, så drog det igång saker på min gata. Så är det när jag inte ständigt övervakar vad som händer.

Vad är det då som har hänt, som skulle vara så farligt? Jo, det har vuxit upp ett stort svartbygge, precis där man svänger in på min gata.
Vad är så farligt med det, undrar du säkert? Och hur är det med Agnes lekstuga?
Ja, i själva verket är det ju inte bygget så farligt. Det hemska är att jag inte har tillfrågats om mina synpunkter. Jag har bott på gatan i nästan hela mitt liv, så jag borde ha vissa rättigheter.
Jag kanske hade placerat ett fönster lite annorlunda, eller målat huset så att det hade blivit ett rödbygge istället för ett svartbygge.
Men jag sträcker ut en varningens tass till alla. Jag har engagerat flygvapnet för att spana efter andra svartbyggen. Nu kan ni inte smita undan.

Hej så länge
Sverker

Leg. byggnadsinspektör

KURVAN Precis vid kurvan ligger svartbygget. Varför, undrar jag, varför finns det ingen varning för lekande hund? Det bor faktiskt två hundar på Strandvägen. Dessutom skrotar det omkring lite katter.

FLYGSPANING När du hör något i luften och slänger en blick uppåt och ser dessa flygplan: le! Du blir nämligen fotograferad. Bilderna sänds inte bara till CIA, utan även till mig. Jag kommer att upptäcka varje svartbygge!

SVARTBYGGE Du ser själv att detta rör sig om ett svartbygge. Det är inget de försöker sticka under stol med. Men jag har dem under uppsikt.

HEMLIG När jag spanar så gäller det att vara hemlig. Det är därför jag gömmer huvudet i vegetationen. Det kostar på att vara agent.

Dagens ord på livets väg


Självberöm är det enda säkra erkännande som jag kan räkna med.


Sverker
(2000–)

19 september 2013

Stolt kan jag presentera årets budget

BUD Geten med horn, som står lite i bakgrunden, heter Bud, eller Budgeten. Det är han som under min ledning har gjort årets budget.

Det är inte utan stolthet jag kan presentera årets budget. I år – liksom tidigare år – är det arbetslinjen som ska premieras. Det är de (=Sverker) som sliter och jobbar, som är värda ett bättre liv.

Slöfockar som smiter från allt vad arbete heter (=Lucy), ska dela med sig av sitt överflöd.
Pensionärer (=husse) har gjort sitt och ska inte ha mer. En levnadsstandard väl under existensminimum är önskvärt för den kategorin.
En extra satsning görs dock på skola, vård och omsorg, så att det kan bli mer pengar över för placering i skatteparadis.


Hej så länge
Sverker

Leg. finansminister

Så blir det för olika grupper


KATTER
Både torrfoder och oxkött blir snart ett minne blott för denna parasitgrupp. De lever helt på andras bekostnad och ägnar dagarna åt att sova och leka med leksaksmöss. Fångar man inga möss, så ska man inte heller äta. Det räcker gott med torrfoder och vatten.


PENSIONÄRER
Detta är ännu en grupp som lever på andra. Det räcker gott med två skivor blodpudding och utan lingonsylt. Det riktiga vore en rejäl höjning av skatten, samtidigt som pensionerna sänks. Denna högljudda grupp måste inse att de har gjort sitt och bör fasas ut ur samhället.
ARBETARE
De som arbetar och sliter dagarna i ända (=Sverker) bör inte betala någon skatt alls. Vi kan dessutom kräva att det ska stå ett litet RUT-avdrag (=i det här fallet en Agnes) och servera oss våra måltider. Är vi dessutom politiker, ska vi kunna sluta tjäna allmänheten efter ett fåtal år, fast fortfarande med välförtjänt arvode (=en normal årslön per månad).

Dagens ord på livets väg


Budget: ett ordnat system för att leva över dina tillgångar.


Sverker
(2000–)

18 september 2013

Det blir bara bättre och bättre – för Lucy

ROLIGT Lucy tycker det är jätteroligt att gång efter annan låtsasmörda sina amerikanska tygmöss. Jag gömde mina miniatyrben på sju minuter.

Under tiden som jag får dela min enda säng med husse, så får kattan Lucy en till. Ja, det är hennes gamla, den som köptes på fula gatan i Toulouse av min husse och Agnes. Dessbättre hade den blivit väldigt ranglig, så jag tyckte vi kunde ta den till Mantorp. Dessutom leker hon med sina amerikanska möss.

Jag får två mikroskopiska ben, som jag kunde gömma efter några minuter. Under tiden leker Lucy med sina amerikanska möss. Hon mördar dem gång på gång.
Lucys vingliga säng med utsikt, fixas av direkt av Per. Nu är den inte vinglig längre.
Lucy hade redan ett antal sängar i min Pers hus. Jag har ingen. Grymt orättvist. Dessutom får hon bättre mat. Mycket bättre. Hon tycker säkert om det amerikanska godiset också. Jag fick inget godis.
För att ytterligare strö salt i såren, så fotograferas hon med en mycket bättre och dyrare kamera än jag.
Hur länge ska detta få fortgå? Var finns rättvisan i livet?

Hej så länge
Sverker

Leg. lidande

Vill du se fler Lucy-bilder tagna med en onödigt dyr kamera, kan du gå hit, eller hit, eller hit. Du kan förstora dem hur mycket som helst, eftersom kattan fotograferas med en mycket finare kamera än vad jag fotograferas med.

VINGLIG Den här vingliga klätterställningen kunde vi gärna ta till Lucy. Jag kunde ju ändå inte ligga i den. Lucy kunde kanske trilla ner när hon försökte hoppa upp. Det skulle vara kul.

STADIG Efter att min Per hade fixat utsiktssängen blev den riktigt stadig. Kattan har ofinheten att kontrollera min Pers arbete, samt vässa de redan vassa klorna.

UTSIKT Bästa utsikten har Lucy längst upp. Nu ligger hon och tittar mot köket. Hon väntar säkert på att få några saftiga köttbitar. Vänder hon sig, kan hon beskåda Östgötaslätten. Kudden på bordet är ännu en av hennes sängar.

HÄNGMATTA Den här våningen är en som en skön hängmatta. Har jag någon sådan? Nej, verkligen inte. Är det orättvist? Ja, det är det verkligen.

SPELPLATS Om Lucy tröttnar på att leka med sina fina amerikanska tygmöss, och min Per vill leka med Playstation, då har Lucy en säng där också. Uppe på en högtalare. Jag får dela tv-soffan med husse. Dessutom har jag mycket minde bild och inga spel.

Dagens ord på livets väg
Det räcker inte med att lyckas. Andra måste dessutom misslyckas.


Sverker
(2000–)

17 september 2013

Mina förberedelser inför vintern

UTSIKT Det kanske inte ser så vackert ut, men jag har i alla fall en ganska bra utsikt. På sommaren är det massa blommor och sly som skymmer sjön för mig. Å andra sidan ser de inte mig.

Hösten är här. Idag var det bara sju grader varmt på morgonen. Därför är det lämpligt att jag berättar om att hösten är här. Jag kan också berätta vad vi har gjort.

När det blir höst ska man ta ner lite buskar och röja bland all sly husse har på min tomt. Fördelen är att jag kan se sjön. Nackdelen är att sjön kan se mig.
Man ska också fylla vedboden. Det är väldigt lämpligt att fylla vedboden med ved. När det sedan är kallt, kan man hämta ved från vedboden, stoppa in några rejäla klampar i kakelugnarna och tända på. Då blir kakelugnarna varma och snart blir det varmt i huset också.
Vinterkläderna ska fram till husse och jag ska odla min vinterpäls.
Snöskyffeln slipper vi ta fram, för den har stått framme hela sommaren. Samma gäller adventsstjärnorna i fönstren. Det är mycket jobb vi sparat där.
Nu kan vi med tillförsikt se fram emot en vinter. På vintern kan man gå på min sjö.

Hej så länge
Sverker

Leg. höstförberedare

RACERHÄCK Så här ser det ut på våren också, men sedan börjar häcken växa igen. Flera centimetrar varje dag. Snart finns det en fin häck. Då kan man smyga ut utan att grannarna ser det. Lucy kissade alltid i häcken.

FULT Här fanns också en häck som nödtorftigt skymde eländet. Nu syns väggen alltför väl. Husse ska tvätta den nästa år. Nästa år är alltid året efter det nuvarande.

ELDNINGSDAGS Att sätta på elvärmen är något husse drar sig för. Inte vill han elda heller, för då går det åt ved. Men idag var måttet rågat. Det blev en brasa i kakelugnen.

FULLT Såväl vedboden som verktygsutrymmet är fullt med ved. Husses trädgårdsredskap har flyttats till ett annat utrymme, där de kan fortsätta att vila sig. Används gör de sällan.

Dagens ord på livets stig
Man står framför en tapet och ska ta avsked: Bayeux Bayeux, vi ses i morgon.


Sverker
(2000–)

16 september 2013

Nu kräver jag negativ särbehandling av Lucy

OARTIG Här ställer jag mig upp för att hälsa på den lata kattan. Tror du hon orkar ta sig upp? Inte, hon ligger slött kvar och bara tittar på mig.

Det är orättvist. Mycket orättvist. Varför ska Lucy ha mer presenter från USA än vad jag fick?
Nej, nu kräver jag positiv särbehandling i fortsättningen. Lucy ska också särbehandlas – men negativt.


Jag var och hälsade på min Per igår. Där bor ju också den före detta gatflickan i Toulouse, Lucy.
Min husse tyckte att det var lämpligt att dela ut presenter han hade köpt i USA. Många presenter till Lucy och knappast något till mig.
Jag fick två små, mycket små, tuggben. Tänk att det tillverkas så små tuggben. Det var allt.
Lucy däremot fick en stor påse med kattgodis, tre väldigt fina och välsydda leksaksmöss fyllda med kattmynta. Eloise hade skickat med en jättestor plastpåse med just kattmynta till Lucy. Skickade hon med någon hundmynta till mig? Inte!
Jag fick alltså två mikroskopiska presenter.
Lucy fick fem väldigt fina presenter.
Var finns rättvisan? Är inte jag förtjänt av mer?
Jag kräver inte att jag ska särbehandlas på ett positivt sätt. Nej, sådan är inte jag. Men Lucy ska i fortsättningen särbehandlas negativt. Då blir jag glad och nöjd.

Hej så länge
Sverker

Leg. förfördelad

SOVER Om man nu bara ligger och sover som Lucy, ska man då få några presenter? Knappast! Vad ska hon ha leksaksmöss till om hon ändå sover. Jag arbetar och kämpar med mina ben. De ska ju gömmas. Igår till exempel gömde jag om mitt ben hos Per från ett hemligt ställe (=bakom garaget) till ett hemligare nytt ställe (=i häcken mot grannen).

BEVISET Du ser själv hur orättvist det är. Två mycket små ben till mig. Kattgodis och tre möss till Lucy. Dessutom en extrapresent med kattmynta. Ska det vara så?

TREVLIG Under tiden som Lucy bara ligger och sover, var jag trevlig mot min Per. Skall inte trevlighet premieras med presenter? Och borde slöhet inte innebära att man inte får några presenter alls? Det är mina åsikter och de står jag för!

ÖVERFLÖD Lucy har ett sådant överflöd av mat, att hon inte orkar äta upp det med en gång. Dessutom sätts maten upp på köksbordet när jag kommer så att jag, som är utsvulten, inte kan nå den.

ADJÖ Ska det vara på det här sättet varje gång jag hälsar på Per, så lämnar jag Mantorp. Centrum är husen du ser lite längre bort. Fast å andra sidan får jag ju inga presenter hemma heller. Finns det en plats för mig som är rättvis (=jag får mest av alla av allt)?

Dagens ord på livets stig

Orättvisa någonstans är ett hot för rättvisa överallt.


Sverker
(2000–)

15 september 2013

Varför övervakas jag av världens spioner?

SPION En kombinerad spion och telegrafist lyckades jag avslöja i förgår. Han rapporterade varje steg jag tog med sina krypterade morsesignaler. Men till vem sände han? Och vad hamrade han ut?

Jag är övervakad. Det är FRA, SÄPO, MUST, FSB, GRU, SVR, M15, M16, CIA, DHS, NSA, FBI och Mossad som håller koll på varje steg jag tar (tror jag). Hur länge ska detta få fortsätta?

Det går inte att ta ett steg i skogen eller en smörgås på bordet, förrän hela världens underrättelsetjänster vet om det. Jag har länge förstått att varje telefon här hemma inte bara är en telefon, utan också en hemlig sändare som rapporterar varje ljud här hemma till – ja, vem då? Kamerorna i datorerna är naturligtvis ständigt uppkopplade oavsett om datorn är på eller inte.
Varför jag skulle vara så intressant vet jag inte. Jag förstår att husse kan vara spännande bevakningsobjekt. Ibland ser han ut som Usama, salig i åminnelse. Ibland framstår han mer som polisens bild av en efterlyst seriemördare. Men varför jag?
Jag är vänlig, tycker att vi alla ska vara snälla mot varandra och så önskar jag fred på jorden. Jag tycker också att tillverkningen ska öka och priset sänkas på tuggben. Vad är det för fel på det?

Hej så länge
Sverker

Leg. kontraspion

FÖRSIKTIG Numera går det inte att klampa på som vanligt i skogen. Överallt finns det ögon och öron som övervakar mig. Det känns riktigt obehagligt.

HEMLIGT Den tiden när jag kunde stanna och kissa var som helst är slut. Numera får jag gömma mig bakom ett träd. Annars kommer hela världens underättelsetjänset anteckna ”10.47.18 – 10.47.56 Sverker kissade”.

SMYGA Inga glada galloppsprång i skogen längre. Nej nu gäller det att smyga fram och på så sätt försöka undgå alla spioner.

Dagens ord på livets stig
Att göra det enda riktiga tillgrips stundom som en sista utväg.


Sverker
(2000–)