21 februari 2015

Hjälp – jag hålls som slav

RISKFRITT Innan jag låter min kund (=min husse) ta steget ut i tädgården åligger det mig att se till att inga faror lurar där ute.

Du tror kanske att jag har det som andra hundar? Inget kunde vara mera fel. Jag är personlig assistent (=obetald slav) alla dagar och alla nätter. Slit och släp jämt och ständigt. Dessutom har jag haft oturen att få en särskilt besvärlig kund.

Vad man kan säga om min kund (=min husse) är att han är i fysiskt skick. Inte gott skick, men skick. För övrigt kan jag inte berätta något på grund av sekretesskäl. Jag får nämligen inte säga att han är väldigt oberäknelig och korkad. Så därför nämner jag inte det.
Jag ska sköta allt. Mina dagar börjar vid sextiden på morgnarna, då jag måste se till att han kommer upp. Ibland är min kund ovillig att lämna den sköna sängvärmen, så då får jag ta till och skälla. Det är nämligen hög tid att hämta dagens tidning.
Sedan är det min uppgift att övervaka när min kund gör i ordning min såväl som sin frukost. Under tiden som frukostarna mognar, så tar jag ut min kund på en kort skogspromenad.
Skogen är långt ifrån riskfri, så jag måste se till att vi inte råkar illa ut. Jag går före och skrämmer iväg alla vargarm isbjörnar, valar och ilskna känguruer. Det finns till och med, och nu ljuger jag inte, blodtörstiga ekorrar som sitter i granar och hoppar på tallegrenar.
Hemma i min trädgård ska jag se till att inte mullvadar gör jordhögar på gräsmattan. Min robotgräsklippare Stig och jag ogillar sådana tilltag.
Fast jag gjorde ett misstag. Det sägs att det ska vara nyttigt för sådana som min kund att ta eget ansvar. Han fick en liten bit av gräsmattan, som han skulle hålla mullvadsfri. Hur det gick? Titta på bilden, så får du se. Jag blir så trött!

Hej så länge
Sverker

Leg. slav

VÄCKNING Om inte jag fanns, utan min kund skulle klara sig själv, så skulle du säkert se en skäggig sovande gubbe i sängen även efter klockan sex. Nu har dessbättre gubben en personlig assistent som kan se till att han stiger upp just kring sex. Den gröna delen av sängen är min.

FÄRSKVARA En dagstidning är en färskvara. Därför gäller det att se till att min kund får sin tidning så fort som möjligt efter att tidningsbudet har lämnat den.

FAROR I skogen lurar det många faror för en sådan som min kund. Därför går jag först och gör stigen fri. Min uppgift är att få hem vraket i samma skick som han hade när han staplade nerför yttertrappan. Ser du några faror? Nej precis. Jag har lyckats ännu en gång.

RENT Hygienen är av yttersta vikt för en sådan som min kund. Därför kontrollerar jag att disken är skinande ren, när diskmaskinen gjort sitt. Men utan den förrädisk jag tidigare har hängett mig åt, skulle resultatet varit annorlunda (=skitigt).

MULLVADSFRITT En av mina uppgifter är att hålla trädgården fri från mullvadar. Vem vill ha massa jordhögar på gräsmattan? Inte Stig och jag i alla fall.

ANSVAR Det sägs ju att det ska vara nyttigt för sådana som min kund att själva få ansvara ett speciellt område. Vad kan gå fel om han får en liten bit gräsmatta att ta ansvaret för, tänkte jag. Här ser du resultatet av hans mullvadsjakt.

Dagens ord på livets väg

Du vet att det är en dålig dag när du hoppar upp ur sängen och missar golvet.


Sverker
(2000–)

20 februari 2015

Ett katastrofalt franskt misstag

MÄSTERKOCK Kanske världens främste matexpert, Sverker, framför sin välrenommerade restaurang Châteaux misère naturskönt beläget mellan sjön Sommen och husses sunkiga damm.

Det kom ett mail igår från Rendez-vous en France. Glada och utan eftertanke berättade de att i ett evenemang som ska hylla det franska köket, har de valt ut bland andra 17 svenska kockar. Dock inte Sverker. Arrangörerna Goût de France begår här ett katastrofalt misstag.

Att jag inte är utvald, kan bero på att jag har umgåtts med en fransk katta med tvivelaktigt rykte. Eller också är ledningen för Goût de France bara synnerligen inkompetenta.
För att bevisa hur fel de har, ska jag idag presentera en synnerligen god maträtt ”Plat de délicatesse avec de saucisse fleur et la crème”.

Recept
2,5 dl fransktalande torrfoder för hund
1,5 dl vatten, gärna franskt
1 klick Kattemat köpt till fransk katta
1 skiva fransk falukorv
1 klick grädde, gärna från kossa med franska gener

På bilderna ser du precis hur du ska göra. Det är bara att sätta igång att göra, äta och begrunda hur fransmännen kunde vara så korkade så att jag inte fick tillhöra de utvaldas skara av svenska kockar.

Hej så länge
Sverker

Leg. mästerkock

MAILET Du kanske ser själv. Jag finns inte med bland de 17 svenska kockarna. Katastrof Frankrike!

STEG 1 Lägg den fransktalande hundmaten i blöt. Under tiden som fodret sväller, tar du en promenad till rondellen och hem igen.

STEG 2 Lägg på en klick Kattemat inköpt till och ratat av en fransk katta.

STEG 3 Skär ut en blomma av en skiva fransk falukorv och lägg ovanpå kattematen. Det är viktigt att det är snyggt.

STEG 4 Em spritsad klick grädde ovanpå falukorvsblomman är pricken över i. Se hur maten står och lyser. Vackert ska upplägget vara, det är väldigt viktigt.

STEG 5 Testpanelen redo att avsmaka mitt mästerverk Plat de délicatesse avec de saucisse fleur et la crème. Måste jag säga att efter bara några njutbara sekunder, så var matskålen tom och renslickad.

Dagens ord på livets väg

Man kan inte ha det bra utan sitt eget samtycke.


Sverker
(2000–)

19 februari 2015

Hög risk för IS-attack i Tranås

IS-SPANING Nästan varje morgon går jag ner till sjön och spanar efter IS. Det var en riktig IS-varning för ett par dagar sedan, men det kvävdes i sin linda.

Det har hänt förr och det kommer att hända igen. Frågan är bara när vi får uppleva ännu en IS-attack i Tranås.
Dessutom bor det många IS-sympatisörer i Tranås. De kan förefalla vara vanliga människor, tills man börjar skrapa på ytan. Då kommer sanningen fram.


Förra året klarade vi oss från en IS-attack. I år har vi klarat oss än så länge, men kan vi blåsa faran över? Det är lätt att släppa vaksamheten när termometern visar +5 i luften, men under ytan väntar de hemliga cellerna på ett temperaturfall. I vattnet finns det för dagen ingen temperatur alls. Det mätte jag idag.
Du ska veta att det finns många IS-sympatisörer i Tranås. På dagarna kan de vara som du och jag, men vid minsta IS-attack blir det fart på dem. Fram med pimpelspön och långfärdsskridskor så fort som isen nästan bär.
Nej nu när det har gått så här långt, så hoppas jag att vi får vår istället för vinter. De som har stark böjelse för skridskoåkning och pimpling får väl ge sig iväg norrut, till Jokkmokk till exempel.
Fast jag måste tillstå att det är roligt att springa på isen, om det finns lite frusen snö på den.

Hej så länge
Sverker

Leg. IS-specialist

TEMPERATURLÖST I vattnet finns det ingen temperatur just nu. Det är noll. I luften har jag fem, så kanske vattnet kan få någon temperatur, men säker kan man aldrig vara. En kall dag kanske IS slår till.

HÖGHÖJDSSPANING Står jag på trappan ner till sjön, så kan jag överblicka hela mitt vattenområde. Ska det bli en IS-attack eller inte. Det är det som åligger mig att kontrollera.

KANTSPANING Går jag längst ut på kanten, så kan jag se att IS finns på stenarna vid sjön. Jag får inte gå här för min Agnes, för hon är rädd att jag ska trilla i.

IS-BEVIS Denna bild togs idag, men ändå inte idag. Det var idag för två år sedan. Då hade IS slagit till med full kraft. Isen var så tjock och präktig, att den höll till och med för min husse!

Dagens ord på livets väg

Att vara god som jag är ädelt, men att undervisa andra i hur de ska vara lika goda som jag är ädlare – och inte lika svårt.


Sverker
(2000–)

18 februari 2015

En ny kd-ledarkandidat kliver in på arenan

BESTÄMD Med bestämda steg kliver jag nu in på arenan där kampen om den nya partiledaren ska göras upp. Jag har allt som krävs för en bra partiledare!

Ja, jag ställer upp! Även jag sällar mig till skaran bland nya kandidater till ordförandeposten i Kristdemokraterna. Jag anser mig vara ytters lämplig till den ledande posten i det partiet. Jag har allt som krävs.
Det behövs någon riktigt stilig och manlig kandidat, bland alla fruntimmer – med eller utan skägg.


– Men Sverker, inte visste jag att du var Kristdemokrat, är ett påstående jag förväntar mig att höra från många förvånade beundrare.
– Nej inte alls, svarar jag då, men jag har de främsta kvalitéer som krävs av en politiker i ledande ställning.
– Vad kan det vara, undrar du säkert.
Låt mig redogöra för de ståndpunkter och åsikter som är viktigast för oss politiker som vill ha en ledande ställning oavsett parti:

1 Roligt att bestämma över andra.
2. En hög lön och många förmåner, till exempel gratismåltider.
3. Vilja bli vald om och om igen för att få alla förmåner.
4. En snuskigt hög pension som man kan ta ut vid låg ålder.
5. Fria resor både hit och dit.
6. Villig att förhandla, om det gynnar mig själv.
7. Långt jullov och jättelångt sommarlov.

Du ser, jag platsar in på alla punkter. Vilket parti man sedan representerar är väl en bisak. Just nu skulle det vara kd som gynnar mina syften bäst eftersom den ordförandeposten är ledig, så då håller jag på dem.
På bilderna nedan, kan du se vad jag tycker i en del viktiga frågor.
Rösta på mig om du är med på partistämman. Vi hörs i partiledardebatten!

Hej så länge
Sverker

Leg. partiledarkandidat

FEMINIST Jag har inget emot att sitta och äta ihop med massa fruntimmer. Jag bryr mig inte ens om att kattan Lucy är före detta franska gatflicka i Toulouse. Jag öppnade mitt hem för detta lättfärdiga stycke, när hon kom hit som flykting.

MILJÖAKTIVIST Jag lägger stor vikt vid vår miljö. Ta till exempel denna holk, som elaka getingar gjorde om till sitt hem i somras. Det fick de för mig. Sådan är jag.

INFRASTRUKTUR Jag är väldigt mycket för en satsning för att underlätta kollektivtrafiken för glesbygden. En första åtgärd skulle vara att göra min väg riktigt fin. Jag har en längre tid kämpat för att det ska läggas mer resurser där, än på till exempel Kommunalrådsvägen, så att jag kan åka bekvämare i min kollektivtrafiksbil. Vägar är viktigare än järnvägar, eftersom tågen bara stannar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

RELIGIÖS Som du ser har jag låtit mig fotograferas utanför en kyrka. Det om något bevisar väl att jag är lite sådär lagom religiös.

Dagens ord på livets väg
För mej är hedersplatsen där jag själv sitter.


Sverker
(2000–)

17 februari 2015

Lite glada bilder från förr

SOMMARSTUGA Samlade framför min sommarstuga kan du skåda Valou, min franska au pair, ex-matte, min Agnes, Egon, min lekkamrat och minst men stiligast Sverker sex månader gammal.

Det händer inget särskilt uppseendeväckande, så jag gör som alla tv-stationer. Jag plockar fram gammal skåpmat. Skåpmaten i detta fall går inte att äta, eftersom det rör sig om digitala bilder. Men de är inte så grå och uppeldande som de igår.
Alla bilder är från förr, det vill säga inte från idag.


Att hitta något vettigt i husses arkiv är inte lätt. Visserligen är allt automatiskt tidssorterat, men det finns 64.238 bilder att välja emellan. Många, för att inte säga flertalet, av dem föreställer mig i olika positioner och på olika platser. Från Tranås och till Italien.
På en del bilder finns jag inte med, men det är så bara för att jag ska visa hur ödmjuk och oegoistisk jag är, vilket inte är lätt om man är bäst och stiligast.
De bilder jag slumpvis har plockat ut, är bara till för att du ska bli glad och lugna ner dig lite sedan gårdagens sex-bilder.

Hej så länge
Sverker

Leg. fotomodell

BADVAKT Det var inte bara semester i Italien. Nej, det var hårt arbete för mig. Jag vara bara fyra år, men fick trots det tjänstgöra som badvakt åt Felicia, min Agnes, Julia och Isabel. Tänk dig själv att ansvara för fyra bångstyriga flickor.

FARLIG Den här farliga saken bodde i min trädgård under många år. Den var väl inte farlig sådär, men den var väldigt obehaglig att nosa på.

IDEALPALATSET Eftersom jag inte fick gå in till Idealpalataset i Frankrike, blev jag lämnad i husbilen. Julia och min Agnes, kunde däremot agera fotomodeller. Visst hade bilden blivit bättre med en västgötaspets?

SNOBB Du ser den snobbiga femtitalsflickan som rättar till sminket? Det är min Agnes som ska till studentbal. Min husses farfar hade en likadan bil, fast den var beige. Jag vet inte om någon använde speglarna som sminkspeglar på den. Husses farfars hund hette Dorris.

Dagens ord på livets väg

En expert är en person som kan hindra andra från att använda vanligt sunt förnuft.


Sverker
(2000–)

16 februari 2015

Sex-bilder från 50 Shades of Grey du fick se

ETT Alldeles naken och alldeles grå. Är detta det mest vågade som visats på denna blogg?

Idag är jag extra vågad. Du ska få se sex bilder som jag inte har visat förut, eftersom de fotograferades alldeles nyss.
På ingen av bilderna har jag kläder och de visar total underkastelse.


Jag tar idag steget fullt ut. Jag visar gråa bilder från min vardag i BDSM-böjelsernas tecken. Du får se mig i de mest förnedrande situationer du kan tänka dig. Det är all in, så att säga. Tror du dig inte klara av de starka bilderna, så rekommenderar jag dig att sluta titta nu.
Det är sällan jag har sådana här bilder på min blogg. Det är inget för känsliga personer. Normalt har jag bilder i färg och det är sällan du får se mig kopplad.
Men detta är också min vardag. Jag tycker det kan vara dags att komma ut nu.
Om jag skäms? Inte alls. Jag är en fullständigt skamlös hund.

Hej så länge
Sverker

Leg. gråhund

TVÅ Den knutna näven som håller i kopplet under tiden jag tvingas krypa i den smutsiga snön. Tror du detta är den totala förnedringen? Vänta bara!

TRE Tor du jag får uträtta mina naturbehov inne i värmen, som husse och kattan Lucy? Inte. Min dominante husse tvingar mig att sitta totalt naken ute i snön och bajsa, så alla och envar kan se det.

FYRA Helt utan kläder, inte ens ett koppel, tvingas jag att rulla mig i den grå snön. Vad får min husse ut av att tvinga mig till sådana handlingar.

FEM Under hor från husses knutna näve tvingas jag äta rå kattemat och torkad hundmat. Skulle du vilja ha det till frukost?

SEX Som det inte skulle vara nog med min frukost, så tvingas jag att slicka i mig matrester. Inte får jag sitta vid bordet heller, utan jag blir serverad på det smutsiga köksgolvet,

Dagens ord på livets väg

Den som har namn om sig att vara morgontidig kan mycket väl sova till tolv.


Sverker
(2000–)

15 februari 2015

Ideliga bakslag gör mig bara trött

VILAR Tro inte något annat än att jag bara vilar ögonen. Inte ligger jag och sover så här dags, det vill säga 09.18.45. Men idag är en dag att ta det lugnt. Då gör jag det.

Det är mycket som har gått mig emot på sistone. Det är inte konstigt att resignerar och blir lite trött.
Alla hjärtans dag blev inte alls som jag hade räknat ut.
Promenaden på isen blåste bort. Sedan är det ju galningen i Köpenhamn, som inte gör någon glad.


Den fina ensam- och övergiven-av-alla-middagen för husse, som jag så illvilligt hade gjort, förstörde han alldeles. Han tömde ut vattnet ur vinglaset och fyllde på vin istället. Detta drack han till en alldeles utmärkt middag framför tv:n, där han hade sällskap av en film. Jag blir så trött!
Så idag på morgonen gick jag upp för att se om det fanns is på sjön. Det fanns det nästan igår. Istället för is fanns det en isande vind. Isen låg och skvalpade i vågorna jämte stranden. Där vågar ingen gå ut, eftersom isflaken är så väldigt små och tunna. Det blir ingen ispromenad på överskådlig tid. Jag blir så trött.
Snart ska husse se på tv. Han ska titta på när de kör bil. Det kan man faktiskt göra på min väg här ute, så får man frisk luft på köpet. Men inte husse.
Nu ska jag gå och lägga mig. Jag är så trött.

Hej så länge
Sverker

Leg. uttråkad

IGÅR Sjön alldeles blank och is är det här och var. Det hade du sett om inte bilden hade varit tagen med husses onödigt dyra telefon. Efter en kall natt, så förväntade jag mig is över hela sjön.

IDAG Kallt är det, men det är också blåsigt. Isen ligger och skvalpar längs med stranden. Ute på sjön finns det bara vågor. Totalt fiasko.

SMÅ Isflaken är väldigt små. När husse var liten så jumpade han på isflaken i hamnen i Karlskrona. Jag ger mig attan på att de isflaken var mycket större än de här. Här jumpas inget. I alla fall inte av mig.

Dagens ord på livets väg

Det är viktigt att vara populär. Annars tycker kanske folk inte om en.


Sverker
(2000–)