26 december 2011

En eldig spanjorska lärde mig tango

HÄLSA Först börjar man med att hälsa, samtidigt som man bjuder upp. Så långt är allt frid och fröjd och det går lugnt och städat till. Men sen …

Mycket får man stå ut med när man är populär. Eftersom jag är populär, så får jag stå ut med mycket. Nu senast var det en eldig spanjorska, som försökte lära mig tango. Dessbättre hade vi inte några kastanjetter, så jag slapp en lektion i flamenco.

Vicky, som är en riktig spanjorska, ville gärna ha en stilig tangokavaljer, nu när hon flyttat till Sverige. I Spanien försörjde hon sig antagligen med att dansa på gatan, eftersom hon är en före detta gatuhund. Varför hon heter Vicky vet jag inte. Antagligen är hon från Barcelona, för där heter de antingen Vicky eller Christina. Det har jag sett på film. Och nu skulle Vicky lära mig tango.
Jag vet inte om hon har i bakhuvudet att jag ska följa med henne till Spanien, så vi kunde uppträda ihop på gatorna. Jag förstår henne så väl, för jag skulle ju både dra publik och pengar.
Men jag kan slå fast direkt: det här med tango är mer för ungdomar. Det var rent av arbetsamt. Än skulle jag hoppa dit och än hit. Snurra vänster, snurra höger. Riktigt jobbigt var och aldrig tog det slut.
Men trots den vilda dansen, så ser jag fram mot att träffa Vicky igen. Säkert kommer våra vägar korsas igen, eftersom Vicky är sommargranne till mig.
Men någon utvandring till Spanien blir det inte för mig. Någon måste ju hålla ordning på husse.

Hej så länge
Sverker

Leg. dansare


DANSBÖRJAN Först ska man böja frambenen och det är viktigt, sade Vicky, att svansen ska vifta glatt. Det ska synas att det är roligt att dansa!

RUSNING Nu har tangon fått riktig fart. Man ska rusa runt och damen ska följa efter. Då och då ska damen (i detta fall Vicky), lägga vänstertassen eldigt kärleksfullt på kavaljerens rygg, precis som du kan se på bilden.

CIRKEL Efter tangorusningen springer man långsammare, men långt ifrån långsamt, i cirklar. Ibland är den stilige kavaljeren (=jag) först och den eldiga spanjorskan (=Vicky) följer, ibland byter man så spanjorskan är först och jag efter. Men det kan ju vara svårt att avgöra, eftersom man springer i cirklar (=runt, runt).

SKÖNT När Vicky tyckte att jag hade lärt mig tango till en fullkomlighet hon inte ens upplevt i Spanien, så tackade hon så mycket för dansen. Jag är med största säkerhet den bästa och stiligaste danspartner hon har haft!

1 kommentar: