3 januari 2015

En helstressad dag kan det bli så här

KÖRIGT Just idag är det mycket som händer. Det får du läsa om i morgon. Jag hinner inte.

Ibland kör det ihop sig fullständigt. Först gå upp ganska tidigt, baka scones, inspektera vägen och skogen, äta frukost och sedan åka till …
Ja det får du läsa om imorgon. Nu hinner jag inte. Det är sååå bråttom.
Det är därför det är tomt här. Ingen blogg idag alltså.


Hej så länge
Sverker

Leg. stressad

KÄMPIGT Så här ter jag mig nog ikväll, efter dagens värv är klart. Om jag nu hinner.


Dagens ord på livets väg

En del jurister påminner om jukeboxar: När man stoppar pengar i dem får man ut den melodi som man vill höra.


Sverker
(2000–)

2 januari 2015

Min status har åkt upp som en raket

VÄGINSPEKTÖR Nej men se där är Sverker ute och går på sin skitiga väg, kanske du tänker nedlåtande när du ser den här bilden. Inte alls! Det är väginspektör Sverker som kontrollerar sin väg. Det lät väl bättre?

Vårdbiträden och personal på kortis och fritis har det inte lätt. Dålig lön, dålig arbetsledning här och var och dåliga arbetstider. Så har det även varit i Tranås. Men nu har Stöd- och omsorgschef Ulrika Stålknapp sett till att få en ändring på dessa sorgliga förhållanden i området.

Det kommer att bli ett gott nytt år för personalen på berörda arbetsplatser.
Visserligen samma dåliga lön, dåliga chefer och dåliga arbetstider. Men nu minsann kan de kalla sig stödassistent och stödpedagog istället för handledare undersköterska och vårdare. Det har Ulrika sett till. Glädjen visste nog inga gränser, när de fick reda på denna statushöjande åtgärd.
Här hemma har jag också vidtagit en rad åtgärder, som ska få min status att skjuta i höjden. Bara för att ta några exempel:
Gammal titel Ny titel
Morgonpromonerare Väginspektör
Vedhämtare Miljöenergitransportör
Skogspromenad Skogsvaktare med särskilt ansvar för spårning
Fördiskare Gourmékontrollant
Nya titlar är naturligtvis på gång, allteftersom de gamla dyker upp i vardagen.
Fast redan nu ser jag att mitt liv har ändrats radikalt på ett positivt sätt.

Hej så länge
Sverker

Leg. titelsjuk

GENIALT Genom att bara döpa om yrken, som visserligen är viktiga men som underskattas i allt av arbetsgivarna, så kan man få glada och lyckliga arbetstagare. Det receptet tror Ulrika på.

SKOGSVAKTARE Här är det Sverker som trots vintermörkret ger sig ut på en av sina dagliga inspektionsrundor.

MILJÖENERGITRANSPORTÖR Tidigare kallades detta ansvarsfulla arbete för vedhämtare. Nu, med den nya titeln miljöenergitransportör, så känns arbetet mycket roligare och meningsfullare.

Dagens ord på livets väg

Systematik är att sätta den ena tassen framför den andra när man går och inte tvärtom.


Sverker
(2000–)

1 januari 2015

Årets viktigaste händelser IV

Idag, på årets första dag, kan jag presentera den fjärde och sista delen av min spännande och lärorika årskrönika över föregående år 2014.
Gårdagen var uthärdlig, eftersom jag fanns i källaren och tittade på TV med min husse. Dessutom har ju raketerna blivit betydligt tystare under senare år.
Det är bara jag och min husse som är vakna. Min Agnes sover fortfarande, fastän jag har försökt att väcka henne.
Nu hoppas jag att ditt nya år blir riktigt bra, och att du fortsätter att läsa min blogg. Som vanligt kommer jag att blanda lokala händelser (=hemma) med sådant som händer utanför världens centrum. Den kommer ut två gånger per dag. En gång 05.30 och en gång runt middagstid.


Hej så länge
Sverker

Leg. världskrönikör


SYNDIG Oktobers första dag inledde jag med att synda. Jag tiggde, olyckades inne, gick på fel sida av min väg och släppte tidningen som jag skulle bära in. Det är roligt att synda!

REGERING Den 3 oktober var det så dags att presentera den nya regeringen här hemma. På grund av flyttande, så fanns det bara två möjliga regeringsmedlemmar kvar: Sverker och min husse. Jag fick de viktiga posterna. Förstås.

BESÖK Ett oväntad besök flög in till mig den 11 oktober. Gästen verkade lite korkad. Det finns ju ingen mat i badrummet! Den lilla fågeln kan skatta sig lyckligt att inte Lucy bor här längre.

MODELLTÄVLING Husse läste i tidningen att Sara från Tranås hade kommit till finalen Top Model i London. Min husse ville inte vara sämre, utan ställde upp som enda deltagare i Bottom Model på soptippen i Tranås. Här visar han sin kyrkoutfit. Än en gång fick jag skämmas.

VÄRLDSSENSATION Som enda media i hela världen kunde jag den 19 oktober presentera bilder på att pågick främmande undervattensverksamhet hemma i husses sunkiga damm. Även ett suddigt kort som kunde föreställa ett periskop på min sjö, fanns i bevismaterialet.

SKATTEPLANERING Avancerad skatteplanering var ett ord på allas läppar den 7 november. Jag kunde hjälpa alla skatteplanerare med tips hur jag gömmer mina skatter (=tuggben). Bäst är utomhus i en lövhög på hösten. Då har de mognat och är lagom slemmiga när våren kommer.

SOVRUMSKAMRAT Det visade sig att min husse och jag hade fått en ny sovrumskamrat den 12 november. Detta var inte ett önskvärt sällskap, så vi fångade snyltgästen och satte ut honom – eller henne – i skogen. Så kan det gå om man kommer objuden till mig!

VILSE Den 18 november sådär, så hamnade jag hos min resursfamilj igen. Men var fanns min husse? Så kom det några bilder. Han hade förvillat sig ännu en gång till Seattle, eller Bothell för att vara mer exakt. Hans son David, min David, skulle snart fylla 40 år, så husse skulle överraska honom. Varför inte överraska med något positivt? En västgötaspets som heter Sverker till exempel.

SLITIGT Under tiden som min husse roade sig och gjorde inget i Seattle, så fick jag arbeta och slita hemma hos min resursfamilj. Du ser mig under en ansträngande shoppingtur den 27 november till FOTS.

ADVENT Det drog ihop sig till advent. Jag har länge tyckt att adventsljusstakar behöver förbättras. Så den 29 november så kunde jag presentera min förbättrade ljusstake. Den smakfullaste adventsljusstake som sett dagens ljus, skulle jag vilja påstå. Trulzans matte gjorde en likadan, men med morötter istället för korv. Trulzan är nämligen en häst.

EXTRAVAL Samma dag, den 27 december, som politikerna presenterade att det inte skulle bli något extraval, så kunde jag tala om varför det inte blev så. Enkelt, för det var nämligen jag som hade bestämt det. Det fanns två huvudanledningar. 1. Jag hotade politikerna att de skulle få lön och förmåner efter förtjänst, som alla andra. 2. Det går inte att sätta upp valaffischer om det är tjäle i marken.

GOTT NYTT ÅR Jag vill önska alla mina läsare ett Gott Nytt År. Det här året heter 2015 och det är första gången det året finns.

Idag hurrar jag extra för resursmatte

SNÄLL Vem tar upp mig i knäet vid matbordet? Jo, det är bara min resursmatte. Och tänk att just idag, så börjar det nya året med att hon fyller år. Det konstiga är att förra året började precis på samma sätt.

Finns det någon som är snäll, så är det min resursmatte. Min resurshusse är också snäll, men han har ovanan att klippa mina klor. Det gör ont.
Men idag är det resursmattes dag. Hon fyller nämligen år. Det är henne jag är hos, när min husse smiter iväg till Seattle till exempel.
Dessutom kommer resursmatte hem till mig med presenter när jag har namnsdag eller fyller år. Jag fyller också år bara en gång om året.
Men nu vill jag bara säga en sak till min snälla resursmatte:

HURRA HURRA HURRA HURRA


Hej så länge
Sverker

Leg. gratulant

FINT Ser du de nyplanterade blommorna? Det är resursmatte som har planterat dem, bara för att jag skulle ha fint hemma. Jag bjöd på grillfest som tack.

SOMMARFIKA Nej, den här bilden tog jag inte idag. Den är från i somras, när det var fika här. Det är alltid roligt när resursmatte kommer. Jag behöver omväxling till min tråkiga husse och vad kan då vara bättre än en resursmatte?

31 december 2014

TILL ALLA MINA BEUNDRARE


Årets viktigaste händelser i världen III

Det är årets sista dag, men strävar vidare med min tillbakablick. Idag ska jag avhandla juli, augusti och september. Våldsamt spännande månader. För min del betydde det många sjukhusbesök och en synnerligen svår och komplicerad operation. Fast det hindrade mig inte från att arbeta också.

Hej så länge
Sverker

Leg. hitoriebeskrivare

RÖD Så var jag då på sjukhuset igen den 15 juli för provtagning. Det är synd om mig, som du förstår. Det fullkomligt forsar blod ur hålet efter den jättestora nålen de använde. Du ser ju själv att plåstret är alldeles rött.

PLIKTTROGEN Tro inte att mina täta sjukhusbesök hindrade mig från att ta ansvar. Mitt arbete att skälla upp alla som badar, tog jag inte tjänstledigt ifrån. Här skäller jag upp min husse, som står i vattnet. Jag lyckades även denna gång och husse kom upp oskadad på land.

INLAGD Den 5 augusti var det jag som lades in på sjukhuset. Nu var det väldigt synd om mig. De skulle skära i mig. Detta var inte roligt alls, eftersom jag börjar tröttna. Fast snäll som jag är, så följer jag lydigt med flickan till operationen.

OVÄRDIG Efter tre dagar, den 7 augusti, hämtade min husse mig på djursjukhuset. Då var jag iklädd denna ovärdiga tvångströja, eller kroppsstrumpa, i en väldigt ful färg. Att då fotografera mig är inte snällt. Tre cancerknölar hade de plockat bort från min lever plus en sten i urinblåsan. Trots det kände jag mig inte pigg. När vi kom hem, hade jag tagit av mig den fula strumpan i bilen. Gasbinda på benet hade jag inte heller.

TRÖTT Kan man vara annat än trött efter en sådan svår operation. Du ser ju själv hur stort såret är. Att dessutom vara rakad på magen är kanske inte så tjusigt, även om jag försökte lansera det som ett nytt mode. Fåntratten gör ju inte saken bättre.

MÖRKT Den 20 augusti kunde jag presentera provresultaten av tumörerna. De var riktigt stygga cancerceller, som kunde ha spridit sig till lungorna. Vi får väl se vad det innebär, men jag känner mig ganska pigg, måste jag tillstå. Den 25 augusti ringde det en veterinär, som gav mig ett par veckor eller kanske månader. Hon hade alldeles rätt, för det var så lång tid det tog att bli helt frisk.

KÄMPAR Trots mitt mediokra hälsotillstånd, så kunde jag presentera mina valaffischer redan den 17 augusti. Detta var valet jag hoppades på stora framgångar. Nu går det ju inte alltid som man tänkt sig. Att detta berodde på grava oegentligheter i valet, visade jag i min blogg den 14 september. Detta uppmärksammades också i världspressen (Tranås Posten).

HEMSÖKT Den 27 september kunde bevisa genom bilder, att jag bor i ett hemsökt hus. Detta förklarar att det försvinner godis från bord, till exempel. Det brukar vara jag som får skulden, vilket är både orättvist och förnedrande.

HÖST Och så lite natur. Septembers sista dag undersökte jag noga hur långt hösten hade kommit. Och det hade den. Jag kunde konstatera att sommaren var alldeles slut, men jag var piggare och piggare.

Dagens ord på livets väg

Många ser fram mot nyåret för att få en ny start på gamla vanor.


Sverker
(2000–)

30 december 2014

Årets viktigaste händelser i världen II

Dagens aktuella rapport är att det inte blev någon is på min sjö i år.
Jag fortsätter idag min bildkavalkad över de viktigaste händelserna i världen. Nu är det april, maj och juni, som du får lära dig mer om.
Titta på bilderna och läs bildtexterna och njut av min förträfflighet!


Hej så länge
Sverker

Leg. tidsresenär

FÖRNEDRANDE I början av april flyttar jag till min resursfamilj ett tag, eftersom min husse ska rymma igen. När han så äntligen hör av sig ända från London, så skickar han en bild på en piercad katt! Detta är förnedrande för mig! Fanns det inga västgötaspetsar att fotografera?

ELOISE När rymmaren kom tillbaka 14 april, hade han med sig Eloise ända från Vermont i USA. Hon är en väldigt bra människa, eftersom jag kan tigga framgångsrikt av henne. Det kom jag ihåg, fastän det var länge sedan jag träffade henne senast. Somliga glömmer jag aldrig.

FINT Hemma hade vi väldigt fult i våra grytor. Bara vissna blommor. Men så kom min resursmatte den 26 april med jord och blommor, som vi planterade enligt mina anvisningar. Sedan blev det fint igen.

GOTT Jag hade en grillfest den 27 april. Ganska lyckad måste jag säga. Fördisken var kanske inte riklig, men mer än vanligt. Det var min resursfamilj som var på grillparty hos mig. Husse fick följa med också, eftersom han bor hos mig.

GRATULATION Den 1 maj blev husses barnbarn tonåringar för första gången. Det måste ju uppmärksammas. Dessvärre bor de i Seattle, så jag fick skicka bilden på mig och kattan Lucy istället. Tvillingarna blev så glada, så de kommer att komma hit i sommar och hälsa på mig och Lucy. Mest mig.

GRATULATION Den 8 maj är det min Agnes som fyller år. Det gör hon i Uppsala numera. Tidigare är gjorde hon det i Toulouse och då åkte min husse dit utan mig. Till Uppsala får jag följa med.

SJUKHUS Så börjar min lidande vandring. Här är det Johanna på djursjukhuset som tog hand om mig 16 maj. Sedan skulle jag dit fram och tillbaka flera gånger. Oj, vad synd det är om mig.

GRATULATION Den 11 juni infaller den viktigaste dagen i hela världen. Då är det min födelsedag. Agnes hade kommit hem och det var av henne jag fick den goda tårtan gjord av falukorv, grädde och köttbullar. Jag fyllde 14 år.

FÖRDEL Att ta medicin har sina fördelar. Husse tror att jag inte märker att han lägger i tabletter i köttbullar. Det kan han ju tro, huvudsaken är att jag får köttbullar – med eller utan medicin.

Dagens ord på livets väg

Den som ångrar sig i sista minuten slipper våndan att göra det från första stund.


Sverker
(2000–)

29 december 2014

Årets viktigaste händelser i världen I

Det nya idag är att det börjar bli is på min sjö. Det är första gången i år. Fast det är inte mer än att lite vind kan ta bort det hårda vattnet.
En annan nyhet idag är att året snart är slut. Det kom som en överraskning för oss alla, så även för mig. Om ett år tar slut, så ska man göra en återblick på det snart färdiga året. Det är precis vad jag gör idag. Jag börjar med de tre första månaderna. Tre månader heter kvartal. Där fick du lära dig något!
Urvalet är viktiga händelser och viktig kunskap som jag har lärt ut under 2014.


Hej så länge
Sverker

Leg. bakåtsträvare

KRASCH Året inleddes med att min blogghårddisk kraschade den 7 januari. Det kan vara svårt för gemene man (=du) att förstå hur det kan bli så. Jag var vänlig nog att göra en pedagogisk illustration, så att även du ska kunna förstå. Jag visade även hur min backup fungerar. Jag undervisar världen!

KONSTEXPERT Jag avslöjade den 17 januari on tidigare för allmänheten okänd sida av mig. Jag är konstexpert. Jag gjorde en recension av Janinas utställning i Stockholm. Där visade jag min storhet som konstexpert. Janinas tavlor var fina enligt min opartiska bedömning.

FÖDELSEDAG Så var det min Pers tur att fylla år- Då åkte jag till Mantorp. Jag tog även min husse med mig. Som vanligt larvade sig den franska kattan Lucy och gömde sig bakom en fåtölj. Så blir man utan fördisk!

BOTTENPLACERING Ännu en gång har Sverige hamnat i botten på en undersökning som presenterades den 4 februari. Det var inte skolan den här gången, utan korruption. Vi kom trea från slutet. För att råda bot på detta missförhållande, så tillkännagav jag att jag är synnerligen mutbar. Mina åsikter är förhandlingsbara.

HJÄRTAN Så kom då Alla Hjärtans dag. Jag drog mitt strå till stacken och satte betyg på min familj. Jag och min Per var de enda som fick full pott, fem hjärtan. Husse förlorade som väntat med ett halvt hjärta. Listan reviderades efter klagomål från min Agnes.

ÄLDREBOENDE Efter diverse skandaler med olika äldreboenden, så presenterade jag den 18 februari mitt idealäldreboende Solnedgången. Det är min husse som är den äldre som bor där. På bilden ser du middagen. Billig och nyttig. Vinster? De hittar du inte och inte skattemyndigheterna heller.

MATTEST Vad är nyttigast att äta? Jag ville göra en insats för folkhälsan. Jag gjorde en vetenskaplig test den 4 mars. Efter mycket testande, som på grund av min kunnighet gick ganska fort, så kom det spännande resultatet vad du bör äta. Nyttigt: Korv, köttbullar och i viss mån hundmat. Onyttigt: Morötter och sallad. Välj det nyttiga och välj bort det onyttiga!

SELFIE Fotograferingstips för dig som brukar ta selfies, kunde jag bjuda på den 23 mars. Sverkers fotoskola, skulle man kunna kalla det. Du ser själv på bilden att den är helt nyskapande.

SOMMAR Den 30 mars beslöt jag att vintern får vara slut. För att stadfästa detta ordentligt, så tvingade jag alla att ställa om sina klockor. Just den dagen gick solen upp en timme senare, vilket du ser tydligt på bilden.