29 december 2011

Jag är så olycklig att Agnes flyttade bort

GRÅTER Ensam på en lerig stig i skogen. Ska det bli mitt öde nu när Agnes har åkt till sin fula och dumma katt i Toulouse? Till och med naturen saknar min Agnes: Himlen gråter stora tårar och vinden tjuter av saknad.

Jag som var så lycklig igår. Tänk vad fort det kan ändra sig. Inte visste jag att Agnes skulle överge mig. Det började redan på juldagen, då Per åkte hem till sig.
– Jag måste åka hem till Toulouse till min lilla söta katt Lucy, sade Agnes till mig i går.


Det var inte roligt att hon sade så. Har hon skaffat sig en katt till? Jag visste att hon hade en ful och dum katt, som lystrar till namnet Lucy. Samlar hon på katter som heter Lucy?
Jag fick faktiskt Agnes för länge sedan, så att jag skulle ha lite sällskap. Hon är inte rättvis. Hon är faktiskt min. Dessutom har jag gjort allt för att hon skulle bli glad, men nej då, det hjälpte inte.
Jag trodde ganska länge att jag skulle få följa med, en det fick jag inte den här gången heller. Jag är alldeles ensam nu. Husse räknas inte.

Hej så länge
Sverker

Leg. ensamlidare


OROVÄCKANDE Resväska i bilen kan betyda två saker: Sverker och resten av flocken ska ut och åka. Det är roligt – det är bäst. Någon ur flocken ska ut och åka utan Sverker. Det är tråkigt – det är sämst.

HEJ DÅ När vi kom till farfar, så låg han och sov middag. Jag har tagit som min uppgift att väcka honom, så även igår. ”Hej då farfar”, sade Agnes. ”Vi ses i sommar”. För säkerhets skull, sade jag samma sak. Jag kanske skulle få följa med till katterna.

LOVANDE När vi kom till flygplatsen i Linköping, så tog Agnes mig. Dagen till ära hade jag koppel på mig. Det måste betyda att jag ska få följa med.

SANNINGEN Vad som hände sen vill jag knappast berätta. Agnes övergav mig igen! Där stod jag ensam med husse. Det här var det sista jag såg av min Agnes, innan hon försvann bakom hörnet. Hon skulle åka flygplan till Toulouse sade husse. Utan Sverker. Det var en obekväm sanning.
MÖRKT När vi kom hem var det alldeles mörkt. Mörkt ute, mörkt inne och mörkt i mig. När jag kom in så sprang jag direkt till Agnes rum. Jag hittade ingen Agnes ingen Per bara en husse. Nu är det inte roligt.

3 kommentarer:

  1. Sorry to hear you are so sad, Sverker. Maybe you will feel better if you finish off the left-overs from Christmas? Food can help - sometimes.

    SvaraRadera
  2. stackars Sverker försök ta hand om husse gott nytt år till er båda.önskar Bettan hansa o lufsen

    SvaraRadera