11 april 2014

Flera ospännande kort från husses resa

SKÄGGKATT Av någon anledning har någon gjort en staty av en skäggig katt. Hur den kunde hamna på ett museum är en gåta. Finns det verkligen ingen staty av en västgötaspets?

Enligt husse har han varit i en stor stad i ett stort museum. Han skickade flera kort (=dåliga bilder) bara för att skryta. Jag har valt ut några av de minst sämsta. Om jag inte har gjort det, hade han väl blivit sur.
Dessvärre skickade han inga hundkort. Bara kattkort och fördiskkort, så jag ska bli avundsjuk. Det blir jag inte, för jag har det bra hos min resursfamilj.


Hej så länge
Sverker

Leg. kortboksförmedlare

RINGKATT Det här kortet är intressant. Tänk om jag skulle ta och sätta lite ringar i Lucy. Hade hon en nosring och en örring med ett snöre i, så kanske hon skulle hålla sig undan från min fördisk.

SKÄGGLÖS Den här statyn föreställer nog en smalare upplaga av husse utan skägg iklädd ett stiligt badlakan. Jag förstår inte att han skickar sådana kort till mig, då det uppenbart saknas en västgötaspets på kortet. En fet gubbe har jag sett tillräckligt av.

FÖRDISK Titta på vilken portion Eloise har. Att här hade det blivit fördisk och så är jag inte med. Hoppas de tog resterna i en Sverkerbag.

9 april 2014

Kort från husses resa utan Sverker

DIMMIGT I den här stan regnar det alltid, eller är dimma. För det mesta båda, påstår husse. Den här stan använder man till att åka färja ifrån.

Så kom det då äntligen några kort från husses resa. Jag måste tillstå att det inte är mycket att hurra för, men det är ett livstecken.
Jag vet inte riktigt var korten är tagna, men det vet nog inte husse heller. Men du kan ju alltid gissa.
Tyvärr är inte jag med på någon av bilderna, vilket gör dem dåliga..


Hej så länge
Sverker

Leg. kortförmedlare

AUSTRALIEN Tydligen tog husse färjan till Australien. Där bodde han en natt. Med på Australienresan är Eloise. Hon är släkt från Amerika, som ligger en bit från just Australien.

BELGIEN Om man ändå är i Australien, så tyckte husse att man kunde åka till Belgien. I Belgien finns det stationshus, som man kan se från hotellrum.

BERG Nu närmar sig husse ett land med vita klippor. Antagligen har de tvättat klipporna med Klorin. När husse tvättar staketet hemma med Klorin, så blir det nästan vitt.

KYRKA Husse och Eloise stannade vid den här lilla kyrkan. Jag tycker nog att Tranås kyrka är lite finare. Inne i kyrkan övade en kör som lät som änglar enligt husse. Tänk vad fint det hade blivit om jag hade varit med och ylat lite.

SEVÄRT Inne i kyrkan fanns dock en riktig sevärthet. Tydligen begriper stenhuggarna i England att hundar ska äras. Månne det vara en västgötaspets?

6 april 2014

Nu lägger jag mig ner och tar en paus

RYGGVILA Ganska bekvämt och dessutom kommer alla åt att klia mig på magen. Det är skönt. Som du ser togs den här bilden i Frankrike.

Eftersom vi kan förvänta oss en vinter, tar husse och smiter iväg. Jag behöver också vila upp mig. Jag har mitt favoritställe: min resursfamilj.
Vart husse ska åka iväg till, har jag ingen aning om. Han kanske skickar ett e-mail då och då, så kan vi ju gissa tillsammans. I vilket fall som helst kommer bloggen att bli väldigt oregelbunden. Men efter så där 11 dagar är jag tillbaka med full kraft.


När husse är borta och jag vilar mig, kan ju du vara lite aktiv istället.

Fråga mig vad du vill

Är det något du undrar över? Fråga på bara. Jag lovar att svara på alla frågor. Somliga till och med sant. Om jag har lust.
Husse läser och jag svarar.

Vad vill du läsa på min blogg

Inget är så bra så det inte kan bli bättre. Eventuellt min blogg då. Och jag förstås. Men det är kanske något du saknar? Jag uppfyller gärna dina önskningar – om jag kan.

Under tiden kan du titta på olika sätt att vila sig, som jag tillämpar.

Hej så länge
Sverker

Leg. paushund

SOLVILA I Italien är det väldigt varmt. Då ska man vila. Egentligen är det bättre att vila i skuggan, men jag måste också ha kontroll över min flock. Detta är ett exempel på de dilemman som ständigt dyker upp i Toscana varje gång jag är där.

MATTVILA När jag var hos farfar fick jag vara överallt, men helst inte håra ner de äkta mattorna. Det är därför jag ligger så still, så inga hårstrån ska lossna.

VAKTVILA När man är barnvakt kan man aldrig slappna av helt. Här tar till exempel Felicia och jag en paus, men jag är på pass. Så även om jag vilar benen, så kopplar jag aldrig av skärpan. Nåde den tjuv, bandit eller rövare, som närmar sig Felicia.

UTSLAGEN Så här kan det bli efter en fest i Frankrike. Alla vid bordet hade varit väldigt generösa mot mig – utom min husse. Det var arbetsamt att hålla koll på vilka som åt och var jag kunde få en bit. Efter en sådan måltid behöver man ta igen sig.

Dagens ord på livets stig


En god resenär vet inte vart han är på väg, en fulländad resenär vet inte varifrån han kommer.


Sverker
(2000–)