10 januari 2015

Olika falla ödets lotter

JOBBIGT Här ser du en representant för det genom hårt arbete utslitna proletariatet , även om jag är av ädel härkomst. Jag jobbar och kämpar hela dagarna, en working class hero! Det är det inte alla som kan kalla sig!

Åter igen så står vi inför en storm och ett snöoväder. Då är det jag som får slita och släpa. Jag ska hämta ved, hämta tidningen tidigt på morgonen, gå ut och motionera husse, fördiska tallrikar, övervaka när husse skottar och göra min blogg.
Somliga kattor (=Lucy) vad gör hon under tiden?


Alltid när jag ska ha tag i Lucy är hon upptagen. Hon kämpar med datorn hela dagen, heter det. Men vad gör hon då, undrar jag. Hon har ju ingen blogg som ska göras. Hon skriver inga memoarer från sin tid som fransk gatflicka i Toulouse, vad jag vet.
Jag beslöt och ta reda på vad det är hon gör med datorn.
Idag kan jag presentera lite bilder från min hemliga kamera.

Hej så länge
Sverker

Leg. kattspion

SOVER Detta är alltså den franska kattan Lucy som arbetar med datorn. Jag må säga att det knappast kan kallas att arbeta, när man ligger och sover på det varma tangentbordet.

JOBBIGT Nej men det var väl duktigt Lucy! Du har orkat lyfta upp bakbenet som hängde över bordskanten. Får du för övrigt vara på tangentbordet? Vad säger min Per?

AKTIV Det måste ha varit ansträngande för den stackars franska kattan att vrida huvudet till en sådan position. Hoppas du inte förtog dig, Lucy. Själv slet jag med veden här hemma under tiden du vred huvudet.

HYGIEN Nu blommar det i öknen! Den franska kattan har satt sig upp för att kunna sköta sin hygien. Hoppas du inte blev överansträngd Lucy. Men fortfarande har kattan rumpan på det varma tangentbordet. Jag får minsann hålla till på ett kallt golv.

Dagens ord på livets väg

En lat katta och en varm plats skiljs inte gärna åt.


Sverker
(2000–)

9 januari 2015

Det nya årets bästa bantningstips

FACIT Inte för tjock. Inte för smal. Jag är helt enkelt perfekt, kanske med en liten dragning åt det tunna hållet. Lite spinkig ser jag allt ut, eller hur?

Ja, då har det nya året hunnit bli hela nio dagar gammalt. Nyårsafton är en dag då man av hävd ska avge nyårslöften. Det kan till exempel vara att inte jaga upp katter i träd, sluta skälla på ekorrar som redan sitter i ett träd. Sedan har vi ju det där med bantning. För att hjälpa dig med det, kommer jag idag att dela av mig med mina bästa tips så även du kan hålla en idealvikt.

Själv har jag alltid haft lite svårt att hålla vikten. Det beror främst på att jag får för lite mat. Dessutom gömmer min husse undan mina godsaker för mig. Jag får inte ta hans heller. Dock vill jag passa på att säga att den skinksmörgåsen som försvann från bordet vid TV:n igår, när husse gjorde ett ärende till köket, troligen stals av någon av guldfiskarna. Fast jag fick skulden.
Det första och bästa bantningstips jag kan ge till dig är följande: Sluta med sådana där dumheter. Du riskerar ju bara att tyna bort.
Nu ska du titta på bilderna och läsa texterna under dem och lära!
Lycka till. Hoppas att du kan hålla din vikt under hela året.

Hej så länge
Sverker

Leg. dietcoach

FÖRDISK Kan man inte få för mycket fördisk? Det är en fråga jag får ofta. Svaret är ett rungande nej! Det kan aldrig bli för mycket. Fördisken behövs för att delvis fylla upp en tom mage mellan måltiderna.

TRAPPOR Är det bra att ränna upp och ner i trappor? Nu blev det svårt. Svaret är ja och nej. Visst är det bra träning, men du måste också se till att snarast möjligt ersätta de kalorier du lämnade efter dig i trappan.

TIGGA Ska man verkligen tigga vid matbordet? Självklart ska man det! Särskilt om det är gäster. eller framförallt små barn, som sitter och äter. Då kan det verkligen löna sig. Även en Agnes eller en Julia kan manipuleras med min svältblick, som du ser.

SKOGSPROMENAD Men Sverker, är det verkligen bra att rusa omkring i skogen som ett skålalt troll? En skogspromenad innehåller så många positiva saker för själen. Det finns spår att följa och mycket att titta på. Men du måste tänka på att att du hela tiden tappar kalorier, och innan du vet ordet av så är du spinkig. Därför gäller det att bunkra upp ordentligt både före, under tiden och efter en promenad.

Dagens ord på livets väg

Det beror inte på vad man äter mellan jul och nyår, utan vad man äter mellan nyår och jul.


Sverker
(2000–)

8 januari 2015

Hjälp – jag är ett försöksdjur

RESULTAT Är detta vad husse önskar uppnå med sitt experimenterande med mig. Jag vill inte bli en katt!!

Jag är utsatt för ett medicinskt experiment. Varje frukost och varje middag får jag kattmat. Försöker min husse omvandla mig till en katt? Vad är det som pågår? Ja, jag tycker att jag har all rätt att undra.

För att ta det hela från början. Min Per var och handlade i en större livsmedelsaffär i Mantorp, vars namn jag inte tänker nämna (City Gross), då han i frysdisken upptäckte att de hade utförsäljning av ”Kattemat”. Eftersom han har just en katt (=Lucy), så tyckte han att det var ett lämpligt tillfälle att passa på att förbilliga kosthållet.
De små korvarna innehöll kycklinghals, hjärta av nöt och kyckling och lever av samma djur. Det skulle nog den franska kattan tycka om, tänkte min Per.
Nu visade sig att den bortskämda franska kattan, före detta gatflickan Lucy, föredrog lövbiff och ratade den i mitt tycke delikata Kattematen.
Snäll som min Per är, så fick jag massa korvar med kattemat att ta med mig hem.
Fast nu har jag börjat undra. Vad händer om jag som hund äter Kattemat? Kommer jag att omvandlas till en katt?
Fortfarande kan jag säga att jag är lika stilig som alltid. Dessutom är min stämma lika kraftfull. Jag har inte börjat jama. Jag klättrar inte heller i träd.

Hej så länge
Sverker

Leg. försökshund

MAT Du ser själv vad jag får att äta. En rejäl klick kattmat och lite hundmat. Hur kommer denna diet påverka min vackra exteriör på sikt? Ja, det är en fråga som inte går att svara på än.

OFÖRSTÖRD På denna bild, där jag står och väntar på sörjan i min matskål, så ser du att ännu är jag lika stilig som någonsin.

LAGER Min Per hade köpt ett större lager mat till den franska kattan Lucy. Då den högfärdiga kattan inte exmerade (=tyckte om) kattmaten, ansågs den vara lämplig till mig. Den är för övrigt mycket god, men biverkningarna vet vi inget om.

Dagens ord på livets väg

Förändringar innebär inte alltid förbättringar.


Sverker
(2000–)

7 januari 2015

Här har du den spetskompetens SVT saknar

BÄST Den som letar efter spetskompetens har hittat svaret på letandet här. Jag Sverker är smart, innovativ (=påhittig), outtröttlig, kompentent och spets. Bättre än så kan det inte bli. Varsågoda ni på SVT, jag står till förfogande.

Inte behöver ni på SVT bli utan spetskompetens. Inte så länge jag finns. Jag är både kompetent och spets. Dessutom skulle jag nöja mig med en lön som är 1.000 kronor mindre per månad, än den lönen Eva Hamilton hade. Så generös är jag. Hör bara av er, så kommer jag.

Bara för att visa vilken idéspruta jag är, så bjuder jag på en genial programidé idag. Naturligtvis ska det vara flera deltagare, flera skinkbitar, flera korvar och flera köttbullar. Per deltagare menar jag då.
Jag kallar mitt program för ”Hetsätarna”. Deltagarna behöver inga löjliga kläder och maten är sådan man vill ha. Det behöver inte vara mat, det kan finnas olika klasser. Exempel på dessa är Frolic, köttbullar, hundgodis, korvar och vanligt lösgodis.
På en given signal, tar sig deltagarna an den fulla tallriken. Den som först har ätit upp allt har vunnit.
Detta är en tv-tävling där jag själv skulle tänka mig att delta, även om jag undviker rampljuset. Jag bedömer det som jag skulle ha goda chanser att vinna.
Naturligtvis är inte detta ända idén jag har, men jag vill inte bli frånstulen mina programidéer, så jag behåller resten för mig själv tills jag blir anställd.
Jag skulle även kunna tänka mig ett väl tilltaget freelancearvode. Betalningen kan ske i form av köttbullar eller korvar.

Hej så länge
Sverker

Leg. TV-profil

ORO I en artikel för ett bra tag sedan i tidningen Journalisten, oroades artikelförfattaren att spetskompetens försvinner på SVT. Sluta med det, säger jag. Det finns en kompetent spets i Tranås, Hylands gamla hemstad. Sverker heter han.

HETSÄTARNA
En genial programidé av Sverker

EXEMPEL Ett upplägg till en kvalificeringsomgång. En julprinskorv, en köttbulle och en julskinkbit. (Allt köpt till vådligt extrapris efter jul. Rena pensionärpriser.)

START Detta är kanske det svåraste momentet. Det gäller att ligga still och inte krypa framåt. Jag klarade mig med en hårsmån!

HETSÄTNING För mig är det här det lättaste momentet. På kortast möjliga tid gäller det att äta upp godsakerna på tallriken. Hetsätning har jag haft naturligt sedan valpben.

KLAR På nya rekordtiden 8 sekunder och 9 tusendelar hade jag tömt tallriken och svalt allt och kunde slicka mig om munnen. Att det blev ny rekordtid kanske inte är så konstigt. Det var första gången tävlingen genomfördes. Men det är jag som har rekordet!

Dagens ord på livets väg
Jag kan inte begripa att man på TV alltid ber om ursäkt för avbrott men aldrig för de vanliga programmen.


Sverker
(2000–)

6 januari 2015

Dramatisk kattstrid Varning för starka bilder

11.19.10 Slagskämparna står och mönstrar varandra. Båda katterna väntar på att den andra ska ta första steget. Det morras och fräses. Månne den röda katten, ”Röda Skräcken”, vinna med sin tjockare svans över den svarta, ”Black Fighter”?

Visst händer det dramatiska saker i Mantorp. Alldeles utanför min Pers och Lucys hus, pågick det en hemsk kattstrid i minst en timme. Dessbättre var inte min lilla Lucy, den franska kattan, inblandad, utan det var lokalt slödder som gjorde upp.

Min Per drar katter till sig, som du har sett tidigare. Det var den röda katten jag försökte vara vänlig mot. Förgäves, måste jag säga. Nu vet jag det.
Men det är fler katter som kommer och äter hos min Per och Lucy. Naturligtvis vill dessa halvvilda individer ha maten för sig själva, så området kring Pers hus har blivit ett attraktivt revir för traktens strykkatter.
Någon gång ibland så möts de. Normalt sett blir det inte ett så våldsamt slagsmål, som på dessa dramatiska och otäcka bilder.
Det är min Per som var krigsfotograf och han lyckades ju med att fånga den våldsamma stridens olika händelser. Duktigt gjort Per!

Hej så länge
Sverker

Leg. sensationsreporter

11.20.45 Nu börjar det hända saker. Båda katterna försöker stirra iväg den andra. Röda Skräcken har bytt position på svansen 1,2 grader. Hur ska detta sluta? Kommer Black Fighter att ge sig?

11.21.39 Med en snabb rörelse, byter Röda Skräcken återigen position på svanstippen. Ska detta få Black Fighter att ta till flykten?

11.22.30 Matchen har pågått i 3 minuter och 20 sekunder. Har slagskämparna tröttnat? Black Fighter ryggar tillbaka när Röda Skräcken spänner ögonen i honom och får svansen ännu tjockare. Spänningen är olidlig.

12.08.18 Nu har striden tagit ytterligare en dramatisk vändning. Det verkar som Black Fighter har återfått krafterna efter avmattningen. Striden som nu nästan har pågått i en timme. Men Röda Skräcken har inte heller trappat av, utan tycks ha krafter kvar trots nästan en timmes strid. Tyvärr hade min Per inte tid att fotografera upplösningen. På kvällen fanns de dock inte kvar.

Dagens ord på livets väg

Hundar kommer när man ropar på dem. Katter noterar vad man säger och återkommer eventuellt senare till saken.


Sverker
(2000–)

5 januari 2015

Nu har julen stressat iväg

STRESSRESULTAT Detta är jag och julen som åker ifrån mig. Bildens kvalité beror på två saker: min husse stressade ifrån sina onödigt dyra kameror och solen lyste in i telefonen. Men huvudsaken är att jag syns.

Detta är del två av den stressade lördagen. Vi skulle nämligen köra min Agnes till Linköping till tåget. Först hade dock min Agnes saker att göra, men istället tittade hon på film.

När filmtittandet var slut, så hade marginalen till tågets avgång och starten av resan från mitt garage krympt. Det visade sig dock så småningom att vi hade tio minuter till godo i Linköping. Fast då hade vi inte räknat in den obligatoriska stationsbilden. Nu är det så att min husse har tre onödigt dyra kameror. Ingen av dessa hade fått följa med till Linköping. De var kvar hemma. Då åkte reserven fram, husses ajfån av äldre modell. Det gick ju sådär med dokumentationen med den.
Väl hemma så kunde vi konstatera att det finns lite rester kvar av julen som ska röjas bort. Handkräm, julgran och fimpar för att nämna lite. Sedan skulle vi ju bort till min resursfamilj, för att fira min resursmatte som envisas med att fylla år varje nyårsafton.
Husse och jag ska ta tag i röjningen efter min Agnes besök hos mig så fort andan faller på. Det har inte hänt än.

Hej så länge
Sverker

Leg. reströjare

NOG Nu har min lata husse flyttat på sig något, så nu kan du se att det är min Agnes som tar julen med sig och åker till Uppsala. Det är där djur i diken finns. Själv hade jag tröttnat på att posera. Jag blev ju bra redan på första bilden.

REST I Det var precis här min Agnes satt och läste och skrev och åt ibland. Nu har hon som ett minne lämnat kvar en tub hudkräm, ett julunderlägg för barn och lite spillt salt som extra dekoration.

LEDSEN  Min Agnes ville ta bort denna bilden som fanns här. Varför?

REST III Julgranen som det var sådant himla tjat om, står nu kvar som en dekorerad barrmaskin. Det blir husse och jag, som får ta ut granen. Jag tycker inte om dammsugaren. Även julbocken och klockstapeln, som farfar har gjort, ska bäras tillbaka till källaren. Jobbigt!

Dagens ord på livets väg

Att fira jul är ingen konst, men att sluta.


Sverker
(2000–)

4 januari 2015

En väldigt stressfull dag I

BÖRJAN Redan på morgonen började stressen. Då var det solen som skulle fotograferas. Detta är visserligen dagens sol, men gårdagens sol var snarlik.

Om du bara visste vad jobbigt jag hade det igår. Först stiga upp lite tidigare, för att husse skulle kunna göra scones till sin bortskämda dotter. Jag vet dock inte vem han menade, men de som åt scones var min Agnes och min husse. Jag fick en liten bit också.
Sedan satte vi oss i bilen, nej visst nej, det tar jag i morgon.


Men vi kom hem och då var det dags att göra oss fina. Fast först skulle jag ha kvällsmat förstås. Den var god och nödvändig.
Sedan var det till att åka bil igen. Nu åkte vi till min resursfamilj. Det är nämligen så att min resursmatte har som en gammal tradition att inleda nya år med att fylla år. Så gjorde hon även i år.
Vi hade redan överlämnat min fina present, men nu ville resursmatte bjuda på något. Det visade sig vara en inbjudan med ett sorgligt undantag. Ingen renskavsoppa till mig. Då bespetsade jag mig istället på den säkert mycket goda chokladtårtan som serverades till kaffet. Alla åt och lovprisade tårtan utom en. Det var jag.
När vi kom hem, så fotograferade husse månen. Den bilden blev också suddig.

Hej så länge
Sverker

Leg. stressad gratulant

JOBBIGT Nu dukades det av och det gällde för mig att vara vaksam. Även om det var hemma hos min resursfamilj, som är ett hem där fördisk inte förekommer, så kan man aldrig vara helst säker. Mycket riktigt, så fick jag ett tuggben av resursmatte. Hon är snäll.

SÄMSTA Ännu en kreation av världens sämsta partyfotograf – min husse. Resurshusse var i själva verket glad och resursmatte var ännu gladare. Det var ju hennes födelsedag som firades. Den enda som inte var fullt så glad var Sverker, för jag fick inte smaka.

PRESENT Resursmatte fick en liten ljuslykta och en bukett tulpaner av mig. Fast min Agnes hade skrivit dit sitt och husses namn på lappen också.

SLUTET Solen på morgonen och månen på kvällen. Husse påstår att månen lånar ljus av solen, men det syns tydligt på bilden, även om den är suddig, att månen kan lysa alldeles själv.

Dagens ord på livets väg


Jag är ansvarig för ansträngningen, inte för resultatet


Sverker
(2000–)