7 april 2012

Snöovädret är faktiskt husses fel

SNÖOVÄDER Varför har detta snöfall och blåst kommit nu? Det är säkert en fråga du har ställt dig. Jag kan säga att du har kommit till rätt forum, för jag vet!

Kallt, snö och blåst. Varför är det så? Jo, det ska jag tala om för dig; det är husses fel. Hans vanliga stupiditet (=lite korkad, sådär) och övermod är det som har orsakat detta väder.
– Nu är våren här, Sverker. Jag tror vi sätter på sommardäcken, sade husse till sin trogne västgötaspets i förgår. Ni har märkt vad som blev resultatet.


Trots mina protester, så hämtade husse domkraft och fälgkors.
– Här ska det bytas däck i Formel1-fart, sade husse käckt.
Inte för att jag är säker, men med Formel1-fart menar nog husse den tid det tar för samtliga stall att byta däcken på sina bilar under en hel säsong. Han höll nästan på en kvart.
– Det här gick ju bra Sverker, sade husse stolt när han var färdig.
– Kom Sverker, så tar vi en bild för att visa hur duktiga vi är.
Vad han inte hade en aning om var vilket väderomslag detta larviga tilltag skulle orsaka.
Fast du vet nu – och jag visste det då.

Hej så länge
Sverker

Leg. orsak och verkan expert


HJULLÖS Nu går det inte att köra med bilen alls, för den har inga hjul på styrbordssidan. Det beror på att husse har tagit bort vinterdäcken, men ännu inte lyckas sätta dit sommardäcken.

STOLT Stolt och mallig var just vad husse blev, när han lyckats skruva fast sommardäcken. Fast bara på ena sidan. På babordssidan satt fortfarande vinterdäcken kvar.

MÄRKT Husse anser att det väldigt noga att märka däcken. VF betyder vänster fram. ”Vi måste tvätta däcken så fort som möjligt, innan vi lägger in dem”, sade husse när han märkt dem färdigt. Det sade han förra året också. Snart betydde oktober. Vid tvätten försvinner även märkningen, för att göra det lite mer slumpmässigt, när däcken åter ska monteras.

TUR Vilken tur att husse fick på sommardäcken. Han tycker nämligen att det är roligt när det slirar och sladdar. Nu har han ju onekligen sin chans.

Dagens ord på vägen

GLAD PÅSK
önskar jag alla
mina beundrare


Sverker
(2000–)

6 april 2012

På långpromenad med resursmatte

BLÅÅN Visst är det ett vackert motiv? Ån är inte så dum heller. Om du tycker att den är blå, så beror det på att himlen speglar sig i vattnet. Ser du anden i bakgrunden som startar från vattnet? Det gör den bar för att komma närmare mig, så den kan njuta lite av min skönhet.

Husse har ledigt ett par dagar från lägenhetsröjningen. Äntligen har vi hela dagarna för oss själva. Trodde jag. Vad tror du husse gjorde igår?

– Idag ska jag ut och åka lite, Sverker, sade husse till mig så sådär lite glatt.
Det var igår, ganska tidigt på morgonen. Vi skulle nog åka ganska långt. Så visade det sig att jag inte skulle följa med.
– Du får vara hos Egon och resursmatte, sade husse till mig efter jag hoppat upp i bilen.
Det blir ingen äventyrsresa idag inte, för mig i alla fall, tänkte jag.
Tur för mig att jag har vänner som inte sviker mig på samma sätt som min husse.
Ännu bättre var det att resursmatte såg sin chans att gå en riktig långpromenad med hund. Egon är så gammal, så han orkar bara gå kortpromenader. Han är ju 15 år, och då får han köra moped.
Resursmatte och jag gick jämte ett vattendrag, som hon felaktigt kallade för Svartån. Var och en med synen i behåll kan se att det rätta namnet ska vara Brunån, eller Humusån.
I vilket fall gick vi väldigt långt och det var väldigt roligt. Jag kan här och nu kungöra att det är många tikar som löper, som också hade gått ungefär samma promenad. Inte hela förstås, men de hade avlöst varandra.
En underbar promenad, måste jag säga. Jag döpte promenadvägen till ”De ljuva dofternas väg”.
Tur att resursmatte finns, när husse sviker sin Sverker.
Hej så länge
Sverker

Leg. långpromenerare


STENSTÅ Kan du stå på en sten? Det kan jag. Och detta utan några som helst skyddsmedel. Visst är jag väl duktig?

STENLIGGA Bara så resursmatte skulle se hur duktig jag är, så lade jag mig på stenen också. Här ser du en som inte är rädd för svindlande höjder.

BRUNÅN Skulle du vilja påstå att denna å är svart? Precis, den är brun. Vad var det jag sade? En annan fördel med åar är att inte Egon kan dricka upp allt vatten, särskilt som han inte var med. Finns vattnet i en vattenskål, så drar han sig inte en sekund från att stjälpa i sig allt vatten, så att jag blir utan. Han beskyller mig för samma sak. Med viss rätt.

Dagens ord på vägen

Minnet är det enda paradis vi inte kan fördrivas ifrån.Idag tycker jag att du ska läsa min Agnes blogg, där hon skriver om sitt minne av farfar. Det är jättefint skrivet.

Sverker
(2000–)

5 april 2012

En hejdundrandes 15-årsfest

PRESENT Egon fick två jättefina presenter av mig. I ett paket var det väldigt goda tuggben och i det andra paketet fanns det två delikata prinskorvar. Tänk vilken tur Egon har, som har mig som kompis!

Om det var lite påvert (=inte så väldigt bra) med frukosten på fällen, så var Egons födelsedagsmiddag desto vassare. Vid sextiden igår tog jag med mig mina presenter och min husse och åkte hem till Egon.

Egon mötte oss redan i trädgården. Han var väl spänd på vad han skulle få för fin present av mig. Han blev jätteglad, kan jag säga.
Sedan gick vi in, där jag möttes av ljuvliga dofter. Menyn var julaftoninspirerad; spagetti och köttbullar. Du vet det där som Lady och Lufsen äter varje jul. Skillnaden var att våra var spetsade med leverpastejssås. Delikat!!
Egon och jag hade ett eget bord, där vi blev serverade delikatesserna. Egon åt med sin vanliga försiktighet. Jag åt mera manligt; snabbt och grundligt. Fast det var lite snålt tilltaget, tyckte jag.
Nu tror du att det inte var något mer, men där har du fel. Egon hade fått en fin tårta. Vi som kan läsa kunde se att det stod ”Egon 15 år” på den. Den var grann att titta på, men den var ännu grannare att äta. Fast det var också lite väl små portioner som serverades oss. Jag såg nog hur mycket husse och min resurshusse vräkte i sig. De tog flera gånger.
Egons 15-årskalas är nog det godaste jag varit på. Tur att jag har en sådan kompis!

Hej så länge
Sverker

Leg. festprisse


LEVERPASTEJSÅS Egons matte vet minsann hur mat ska tillredas. Sen är hon restauranglärare också. En sådan utsökt rätt! Bara spagetti och köttbullar skulle vara nog, men hon höjde upp kreationen (=grejerna på tallriken) till en ny dimension, genom att hälla på en delikat leverpastejsås. Detta är kokkonst när den är som bäst! Något helt annat än Doggy och vatten.

MERA Dagens jubilar satt och läppjade lite långsamt på sin mat, när jag redan var klar. ”Kan man få lite påfyllning?” Nej, det kunde man inte. Attans!

15-ÅRSTÅRTAN Titta vilken fin tårta Egon fick. Denna tårta var inte bara en fröjd för ögat, utan även en ren fröjd att äta.

OLIKA Jag är nästan färdig med min bit. Bara fördiskningen kvar. Men Egon då? Jag erbjöd mig att hjälpa honom, men det fick jag inte för husse. Inte heller denna gång fick jag påfyllning. Tur att jag åt kvällsmat innan jag åkte hemifrån.

Dagens ord på vägen

Livet är inte bara en fest, utan även en dans på rosor.


Sverker
(2000–)

4 april 2012

Egon, 15, är bättre som kapten än mopedist

BEFÄLHAVARE Jag var just på kalas hos Egon (mer om det i morgon) och då dryftade vi det lätt misslyckade mopedkörarförsöket. Men Egon gav mig en ungdomsbild, där han är kapten på sin segelbåt. Egons husse (=min resurshusse) tror att det är han som är kapten, men det är helt fel, hävdar Egon med eftertryck.Dessutom tycks han tro att det är hans segelbåt!
Visst ser du på bilden vem det är som bestämmer? Egons husse är bara rorsman, sade Egon i förtroende till mig.

Egon, 15, kom till mig för att köra moped

GRATTIS Så fort Egon kom, så kunde jag inte hålla mig. Jag hoppade upp till Egon i hans bil för att gratta. Sen lyftes Egon ur och jag hoppade. Man förstår att Egon var lite tveksam inför den okända uppgiften han hade framför sig.

Det gick inte och vänta, utan jag ringde till Egon.
– Grattis på 15-årsdagen, Egon, sade jag. Nu får du köra moped!
– Moped???????
Egon visste inte vad en moped var. Men jag vet, för Agnes har en äkta Husqvarna Populär.


– Kom ut, så får du provköra. Men du måste ha en hjälm, sade jag förmanande.
– Egon och min resursmatte, det är Egons matte det, kom nästan med en gång. Egon hade ingen hjälm, men han hade en stilig skinnmössa och den fick väl duga.
Nu var det ju tyvärr så att jag inte hade tänkt på allting. Varken Egon eller jag har tillräckligt långa ben för att kunna köra moped. Men Egon får, för han är 15 år.
Agnes och husse får också. Då springer jag jämte jättefort.
Nu vet Egon i alla fall hur en modern moped ser ut, och det är väl huvudsaken.

Hej så länge
Sverker

Leg. mopedbredvidspringareSTILIG Visst är väl Egon stilig i sin skinnmössa? Synd bara att han inte kunde ta en tur på mopeden.

HOPPSAN Egon satte på sig sin skinnluva lite slarvigt, men jag var snabbt framme och rätade till den. Vilken tur för Egon att han har mig!

OMÖJLIGT Så här långt kom Egon, när det gällde att köra moped. Fast det hade jag ju faktiskt kunnat räkna ut innan. Både Egon och jag skulle behöva en specialbygd moppe, om det skulle gå bra. Jag får nog ta och konstruera en.

BEVISBILD Den här bilden ville Egon absolut ha. ”Om jag sätter mig framför mopeden, så förstår ju alla att jag har fyllt 15 år och att jag får framföra fordonet i bakgrunden.” Visst Egon. Varsågod. Här har du din bild.

Tveksam början av dagen för födelsedagsbarnet

PÅSKINNFRUKOST Naturligtvis ska man uppvaktas första gången redan på sängkanten, eller i Egons fall skinnkanten, när man fyller år. Det blev Egon också, men …

Egon har skickat ett par bilder till mig, där man kan se hur han började sin 15-årsdag. Naturligtvis blev han glad över att uppvaktas, men som Egon skrev till mig:
”Jag hade hoppats på att få frukost serverad vid min sovplats – och det fick jag. Så där kan jag inte klaga. Men visst är det så att det hade varit lämpligare med korv, köttbullar eller något liknande? Tycker inte du det också Sverker?”
Jo Egon, jag håller med dig till 100%. Jag kommer att ta detta i beaktande senare idag.


Hej så länge
Sverker

Leg. födelsedagsrapportör


TÅRTFRITT Jag förstår Egon att han blev lite besviken nyss. Frukost på sängen, men ingen tårta, bara vanlig mat. Han fyller ju faktiskt 15 år. Skärpning resurshusse och resursmatte. Det ska inte bara vara en fröjd för ögat, det är tårtan som räknas.

Dagens jubelord på livets stig

Idag fyller min bästa vän år. Vi ska se hur han kommer att fira denna dag. Han kanske till och med får besök av Sverker. Vem vet, jag har kanske med mig en present!

Din födelsedag är ett speciellt tillfälle att fira gåvan ''av dig'' till resten av världen! Grattis Egon på 15-årsdagen!


Sverker
(2000–)

3 april 2012

Det är en stor jubeldag i morgon

MORGONHURRA I morgon ska det hurras för min kompis, eftersom han fyller 15 år. Jag tänker inte tala om vem det är, så det är därför jag har maskerat honom på bilden, så du inte ska veta.

I morgon är det en av årets största högtider. Dock inte den största, för den infaller på min födelsedag den 9 juni. (Det är brukligt att ge presenter på födelsedagar, tänk på det.)

Vem kan det då vara som fyller år undrar du. Det tänker jag inte tala om, men i morgon har du chans att kunna se det på min blogg. Jag kommer att avslöja allt!
Men jag kan tala om att det är min allra bästa kompis. Hans namn börjar på E och slutar på n. Sen finns det två hemliga bokstäver emellan (=g och o).
Hur firar man om man fyller 15 år? Ja, det får du se bara du kan ge dig till tåls en dag.
Om du har listat ut vem det är, så skvallra inte för honom att jag ska åka till honom och uppvakta!

Hej så länge
Sverker

Leg. gratulant i vardande


BÄST Det här är en av de bästa bilderna av min för dagen hemliga kompis. Varför bilden är så bra? Fattar du inte det? Jo, det är ju för att jag syns så bra på den!

Dagens ord på vägenDet värsta med egoister är att de aldrig pratar dåligt om andra. De pratar nämligen aldrig om andra.


Sverker
(2000–)

2 april 2012

Jag fattar inte att du gick på den lätta

APRILBILD Västgötaspetsar har ju inte alls vingar. Den här bilden är en riktig bluff. Jag fattar inte att du kunde tro på den.

Första april ska man ju luras, av någon anledning. Jag tyckte att det kunde vara lämpligt att avslöja att västgötaspetsar kan flyga. Fast det är ju en bluff. Nu kan du se hur jag gjorde, om du tittar på bilderna.
Tänk om jag hade vingar. Du skulle jag inte bara fälla hår, utan jag skulle fälla fjädrar också.


Hej så länge
Sverker

Leg. lurareSTILIGT Först tar man en bild på en stilig västgötaspets (=Sverker) på promenad i skogen. Som du kan se är det samma bild som den översta bilden, fast jag har inga vingar.

MÅSVINGAR Steg två är att fixa ett par vingar. I mitt fall så tog jag en fiskmås från Vejbystrand hos Catte och Göran. Därefter monterar man bort himlen och måsens kropp. Då har du bara vingarna kvar. Fixa lite med färgerna, så de blir västgötaspetsaktiga. Sen är det bara att kopiera, klistra och finjustera lite med suddgummit i Photoshop. Vips har du en västagötaspets med vingar. Fast jag fattar fortfarande inte att du kunde tro på bilden.

Dagens ord på vägen


Jag pratar bara sanning, men ibland så luras jag.


Sverker
(2000–)

1 april 2012

Min hemligaste hemlighet avslöjas

LYFTA Antagligen har du inte sett det här förut. En västgötaspets klar för take off. Normalt så håller vi det väldigt hemligt, att vi kan den ädla konsten att flyga. Men nu är det bara du och jag som vet det. Du får lova att inte tala om det för någon. Jag kan tala om att det kommer väl till pass när jag ska valla, eftersom det är enklare att skaffa sig en överblick om jag gör det från fågelperspektiv.

Hej så länge
Sverker

Leg. flygare