16 november 2013

En alldeles vanlig förmiddag

SOLEN Varje dag fotograferar husse solen oavsett om den syns eller inte. Idag syntes den som du ser. Nu har solen gömt sig.

En vanlig dag är ungefär som andra dagar. En skillnad idag är att Portugal vann orättvist över oss i fotboll. Där ser man att det lönar sig att fuska och muta sig fram
Min dag började, frånsett katastrofen, precis som vanligt.


Det fösta jag får göra på morgonen är att väcka min husse. Det gör jag när tidningen har kommit. Idag kom den 05.26. Husse var ovillig att gå upp.
Sedan går husse och jag och lägger oss igen. Husse läser tidningen under det att han läppjar lättjefullt på en kopp kaffe.
Vid pass 07.52 har husse duschat. Det är ett tecken till solen att gå upp. Husse går ut på balkongen och tar dagens soluppgång. Idag syntes solen också.
Därefter följer en kort promenad, under tiden som min mat står och sväller i vatten
– Annars äter du för fort Sverker, förklarar husse sitt något lustiga tilltag.
Jag upptäckte blommor längst med vägen.
Så kommer äntligen en av dagens två viktigaste händelser. Jag får min snålt tilltagna frukostportion. Sedan händer inget viktigt förrän jag får min snålt tilltagna middagsportion.
Vi åt våra frukostar och jag fördiskade husses gröttallrik.
Idag åkte vi in till stan. Det gör vi ett par gånger per vecka. Husse skulle nämligen gå till en järnaffär, sade han. Jag tror han gick in i fel affär. Vi handlade lite mat också, när vi ändå hade tagit ut bilen.
Väl hemkomna laddade vi tvättmaskinen med husses smutsiga kläder och så tände vi en brasa.
– Det gäller att hålla elbolagen kort, upplyste husse.
– De behöver inte köpa flera kolkraftverk utomlands för mina pengar.
Sedan gick vi upp och bloggade och då är tiden nu.
Bilden han skulle ta med mig framför brasan, vinner nog tävlingen årets sämsta bild. Jag ville inte sitta där. Man är väl ingen katt heller.

Hej så länge
Sverker

Leg. verklighetsvandrare

MORGONPROMENAD Under tiden som min mat står och sväller på diskbänken och husses gröt sväller i mikrovågsugnen tar vi oss en promenad. Frukosten måste få plats i min alldeles hopkrympta mage.

BLOMMOR Blommor i november är fint det. Till exempel på norra Grönland finns inga blommor så här års, påstår min husse. Han har dock aldrig varit där. Bara flugit över. Fast om det är sant, vet jag förstås inte.

JÄRNAFFÄR Detta är den järnaffär husse besökte när vi var i staden. Jag såg varken skruvmejslar eller gångjärn där inne. Själv fick jag vänta i bilen, så jag kunde inte undersöka lokaliteterna så noga.

VÄRDELÖST Har du sett en sämre bild? Den aspirerar till ett förstapris i tävlingen "Amatörfotografens vanligaste misstag". Husse försökte få mig att sitta precis framför brasan, men se det gick inte. Lucy tyckte om att ligga framför kakelugnen, men hon är en katt. Jag är en hund med tjock päls.

Dagens ord på livets väg


Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att njuta av det.


Sverker
(2000–)

15 november 2013

Husse hade fel igen

STÖVLAR Genom att titta på husses fotbeklädnad förstår du genast att det inte är vinter. Då har han aldrig gummistövlar.

Min husse påstod i förgår att vintern kan komma i morgon. Detta efter att jag hade hjälpt honom att få på vinterdäcken på bilen. Trädgårdsmöblerna är ju inne sedan länge.
Men hur är det egentligen? Är det vinter?


Jag beslöt att på ett vetenskapligt sätt (=ta en promenad) undersöka om vi verkligen har vinter.
Redan när jag såg husses utrustning började jag tveka. Stövlar på vintern och inga halkskydd? Knappast vinter.
Visserligen var marken full med löv, men ingen snö eller frost. Träden var å andra sidan fullständigt lövlösa. Löven ligger på min gräsmatta istället.
Längst vägen fanns det vattenpölar. Då är det antingen vår eller höst. Eftersom det inte har varit jul, så måste det vara höst nu.
Jag traskade vidare. Vägarna var ganska fina och utan stora gropar. Det lutar också åt höst.
När jag kom ut på gång- och cykelbanan så var den våt. Det är den då och då utom på vintern. Alltså är det höst.
Som vanligt hade husse fel. Vinterdäcken hade kunnat vänta.

Hej så länge
Sverker

Leg. årstidsbestämmare

LÖVLÖST Slänger man en blick upp på träden, så ser du att löven är borta. Då kan du räkna bort vår, sommar och tidig höst. Kvar är då senhöst och vinter. På vintern är det snö eller frost på träden. Alltså är det höst.

VATTENPÖLAR Traskar du förbi stora vattenpölar på vägen, så vet du att det är vår eller höst. Innan det blir vår, ska tomten komma till mig. Det har han inte gjort än. Alltså är det höst.

PRIVAT Det är bara på höstarna jag blir så privat, så att jag behöver ett särskilt område. Det markeras med en skylt och det är bara jag som får vara där.

HÖSTVÄG Inga löv på träden längst med Kommunalrådsvägen. Inte heller några gamla snövallar på kanterna längst med den välplogade vägen. Alltså är det bara höst kvar, vilket skulle bevisas.

Dagens ord på livets väg


Vissa känner regnet, andra blir bara blöta.


Sverker
(2000–)

14 november 2013

Det gäller att mobba så mycket du kan

SNÅL Jag hade gärna delat med mig om jag bara hade haft någon mat. Du ser själv att min matskål är alldeles tom. Lucy har däremot kvar massor av sin mat. Tror du jag ens får smaka något från den fula kattens skål? Nej!

Det börjar höjas röster här och var att man ska ta till hårdare tag mot så kallad nätmobbning. Jag vill därför passa på att mobba lite, innan det kan bli kännbara straff.

Det är framför allt två stycken som jag gärna vill passa på och mobba: Lucy och min husse.

Lucy Detta är en före detta gatflicka från Toulouse. Dock har hon genom sitt lismande sätt kommit upp sig. Först till min Agnes, sedan hem till mig och nu har hon tagit över min Per.
Hon är snål, elak och bortskämd. Hon delar aldrig med sig av sin mat till mig, fastän jag är i större behov av fin mat. Dessutom slår hon efter mig ibland. Husse kallar det för att leka. Jag kallar det för misshandel. Fast med hennes bakgrund kan man ju inte vänta sig annat. Det värsta är att hon får finare mat än jag, hon har massa liggplatser och får vara på bordet och stjäla mat när min Per äter.
Det värsta med Lucy är dock att hon är så vansinnigt ful. Detta säger jag direkt till dig Lucy: Om du skulle lägga upp en bild på dig på Facebook, så skulle ingen skriva ”Oh, fina du”. Det skulle inte heller bli några likes.

Husse Det är inte mycket att säga om honom. Ju mindre desto bättre. Men han kan sammanfattas med några få ord: fet, ful och snål.

Hej så länge
Sverker

Leg. nätmobbare

VÅLDSBENÄGEN Detta är typiskt franska gatflickor. De slår efter fridfulla västgötaspetsar helt utan orsak. Sen att de inte träffar är en annan sak. Dessutom var hon så oförskämd att hon flyttade från mig. Också helt utan orsak.

HUSSE Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Du ser direkt att min husse inte är något snille. Han är inte bara dum, han är ful också. Det här är den bästa bilden av honom, han är nämligen betydligt fulare i verkligheten.

FULLÄNDAD Om denna stiliga västgötaspets finns inget ofördelaktigt att säga. Det är en smart och synnerligen vacker hund, men trots det väldigt ödmjuk, som du ser. Ja, du förstår säkert att det är jag på bilden. Mobbar du mig ska du få se på andra bullar.

Dagens ord på livets väg


Tillhör du de som brukar svara "vet ej"?
[ ] Ja [ ] Nej [ ] Vet ej


Sverker
(2000–)

13 november 2013

Husse har förstört vintern i vardande

OK Däcken duger fastän de har stått ute och solat hela sommaren. Jag synar noga, för jag ska ju åka med i bilen.

Hade du hoppats på en vit vinter? Eller kanske till och med en vit jul? Glöm det.
Idag har husse och jag bytt till vinterdäck. De som han skulle ha tvättat i somras, men glömde. I och med det kommer vintern att utebli.


Först kontrollerade jag att däcken dög. Det gjorde de. Sedan är det massa verktyg som ska fram.

1. Fälgkors
2. Domkraft
3. Pinne till domkraft
4. Lite fett så vinterdäcken inte rostar fast

För att kunna byta däck, behövs det någon att byta med. Eftersom vi inte hade det bytte vi till de vinterdäck som vi redan hade.
Husse började skruva 13.19 och var färdig 13.38. Det tog alltså 19 minuter. Formel1-stallen klarar det på sådär 3 sekunder. Det visar hur kass husse är.
– De har bara en mutter och mutterdragare och är många fler, sade husse surt när jag påpekade hans inkompetens.
Nu får vi hoppas att inte husse köper några skridsko eller en spark. Då får vi ingen is på sjön heller.

Hej så länge
Sverker

Leg. bilmekaniker

FRAMME Det är viktigt att alla verktygen finns på plats. Det är tur för husse att han har mig, som håller ordning på saker och verktyg.

MOTSOLS ”Skruva motsols när du ska lossa bultarna”, fick jag upplysa husse om.

BYT ”Det är nu du ska passa på och byta. Sätt dit däcket med små spikar i. Ja, det ska sitta på samma plats som det du tog bort.”

BAKSIDAN Nu håller vi på att byta på baksidan, bilens vänstra sida där ratten sitter. Då syns varken husse eller jag.

FÄRDIGA Husse är så glad och tacksam att han fick hjälp av mig. Det förstår jag mycket väl, eftersom han annars skulle ha hållit på än med första sidan.

HALKFRITT Tycker du att det ser halt ut? Det är det inte, eftersom det inte finns någon snö och är 7 grader varmt. Så kommer det att vara hela vintern.

DRÖM Det är något liknande av det här, som husse drömmer om att det ska bli nästa vecka. Men det är knappast troligt, skulle jag vilja säga.

Dagens ord på livets väg

Jag tycker att man ska vara nöjd med sin lott, även om det är en nit.


Sverker
(2000–)

12 november 2013

Vilket pissväder det är ute idag

PISSVÄDER Här syns tydligt vilket pissväder vi har idag. Det blaskar och porlar överallt. Usch vad blött det är.

Att första dagen sedan husse kom hem skulle bli så kass. Varför, undrar du säkert. Jo, det är ett riktigt pissväder, så det går knappast att vara ute. Så det blir nog ingen blogg idag.

Om det spöregnar ute, så kan man inte ta ut någon av husses kameror. Risken är nämligen att de blir blöta och går sönder. Hade husse tyckt om mig lika mycket som min Per tycker om den före detta franska kattan Lucy, så hade min husse också köpt en vädertätad kamera.
Inne går det inte heller att fotografera. Det är nämligen alldeles för ostädat.
Då får man väl rita bilder, tänker du kanske. Nu är det så att min husse är obegåvad med att rita. Den enda ritade bilden vi har, föreställer dessutom husse för länge, länge sedan när husse var två år gammal. Då kan du tänka själv att bilden är från forntiden.
Det finns ju förstås en målning på mig. Men det är en fuskmålning. Den är gjord i datorn.
Nej, nu har jag bestämt mig. Det blir ingen blogg idag.


Hej så länge
Sverker

Leg. genomvåt västgötaspets

FOTOOVÄNLIGT Det finns två anledningar att inte ta utomhusbilder idag. För det första får jag vattendroppar i ögonen, så jag kan inte titta förföriskt in i kameran. Dessutom tål inte husse alldeles för dyra kamera vatten. Min Pers kamera tål vatten, men han bara fotograferar katter.

OSTÄDAT Så här kan det ju inte se ut om man har för avsikt att publicera bilden på Internet. Därför kan jag omöjligt ha någon bild inifrån. Jag får hoppas att husse städar idag.

TECKNING Några teckningar kan jag inte heller ha. Vem vill se en teckning föreställande husse när han var två år? Signaturen E.K. skämdes så mycket över detta alster, att han sedan ändrade sin signatur till EWK. Då gick det bättre.

FUSKMÅLNING Här kommer jag i Vejbystrand, ska man luras att tro. Det gör jag visserligen, men det syns mycket tydligare på originalfotot. Jag förstår inte att husse ska förstöra sina bilder på detta viset.

Dagens ord på livets väg


Vad man törs hemma, törs man inte borta.


Sverker
(2000–)

11 november 2013

Kom genast hem från Uppsala

SOLUPPGÅNG I Dagens soluppgång i Uppsala från min Agnes fönster. Inte särskilt tjusigt om jag får ge min åsikt här. Det får jag, för det är min blogg.

Detta är en uppmaning till min husse. Nog för att jag har det bra hos min resursfamilj, men nu är det dags. Det är dags för min husse att komma hem!

Visserligen kan det vara roligt att träffa min Agnes. Särskilt för mig. Men nu fick inte jag följa med, vilket är grymt orättvist. Det är faktiskt hög tid att husse kommer hem nu.
Jag har mycket att erbjuda. Vackrare soluppgångar, trevlig fotvärmare när min husse tittar på TV. För att inte tala om en ypperlig sängvärmare.
Dessutom är min resursfamiljs diskmaskin lagad, så det är inte ens någon fördisk här.

Hej så länge
Sverker

Leg. längtare

SOLUPPGÅNG II Så här vackra är soluppgångarna hemma hos mig. Tjusigare kan det knappast bli. Dessutom är både solen och sjön finare än ett par fula höghus i Flogsta i Uppsala. Men det är jag som gör bilden.

FOTVÄRMARE Vad säger du nu husse? Har du någon fotvärmare hos min Agnes när du tittar på TV? Vad jag kommer ihåg har hon inte ens en vanlig TV.

Dagens ord på livets väg


Längtan och hopp puttar oss mot framtiden.


Sverker
(2000–)

10 november 2013

Ingen upprustning av husse på Fars dag

KATASTROF Du ser ju själv hur det är. En stilig och manlig västgötaspets och en lufs till husse. Här behövs det en rejäl klippning och nya kläder. Det skulle inte skada med lite bantning också. Husse alltså – inte jag. Hade husse varit hemma, hade jag rustat upp honom.

Det är fars dag just denna dag. Min pappa Lester har, om sanningen ska fram, inte alls brytt sig om sin stilige son Sverker. I brist på annat så anser jag att min husse nödtorftigt har spelat papparollen.

Eftersom jag inte vill skämmas när jag går bland folk, så hade jag tänkt uppvakta min husse med lite stiliga kläder. Kläder som matchar mig. Det innebär att de skulle vara moderiktiga och av yppersta kvalité. Priset skulle inte ha någon betydelse.
Jag hade också tänkt mig en passande bil vi kunde komma farande i som present. Bentley lär göra bra bilar, har jag hört.
Tanken var också att jag skulle engagera världens bästa konditor att tillverka en riktigt delikat Farsdagstårta.
Nu föll tyvärr allt. Husse drog iväg till Uppsala till min Agnes. Jag lämnades hos min resursfamilj, vilket inte är det sämsta, men det blir ingen uppvaktning av min husse från mig.
Nu är det Agnes som får skämmas istället. Fast hon kanske inte släpar ut honom på stan. Risken är ju att de träffar någon hon känner.

Hej så länge
Sverker

Leg. ej uppvaktare

VARDAGSKLÄDD Jämför denna bild på min Agnes i vardagskläder, med bilden på husse iklädd sina vardagskläder. Tänk dig sedan de två på promenad i Uppsala. Jag undrar om husse får ta med sig högaffeln in på ett fik?

Dagens ord på livets väg

Den största olyckan för en vanlig västgötaspets är att ha en ovanlig far.


Sverker
(2000–)