18 juni 2011

Kloka svar på fina frågor

Hej här kommer svaren på frågorna ni skickade till mig. Som vanligt är jag ärligheten själv. Fattas bara annat. Sådan är jag. Jag är inte bara vacker och smart.

Hej så länge
Sverker
Leg. klargörare


Sune Svartnos sa...
Jag är själv en mycket stilig och intelligent schäferblandning på snart ett år och jag undrar hur det kommer sig att du kan kalla dig världens smartaste? Har du genomgått några prov tillsammans med alla andra spetsar i världen. Jag tror du är en bluff!!!

Hej Sune Svartnos
Det är bra att du inser att spetsar är världens smartaste. Där har du ju alldeles rätt. Smartast av alla spetsar är västgötaspetsen. Det har jag bestämt och jag har aldrig fel. (Utom den gången jag trodde jag hade fel, men det visade sig senare att jag hade rätt.)
Att jag är smartast bland västgötaspetsar är självklart. Jag har en erfarenhet som ingen annan levande västgötaspets har. Jag har varit i tio olika länder. Jag förstår kommandon på svenska, engelska och franska. Jag vet hur man slussar kanalbåtar i Frankrike. Jag har dessutom varit i Boxholm. Jag kan valla kossor. Jag har bevisat att jag är bäst i min blogg. Titta gärna på den här sidan.

jessika sa...
Hej Sverker? Jag undrar om det är du eller husse som har "koll" på almanackan? För i min almanacka så är det lördag den 18:e juni. Inte den 17:e juni. Om det är du som är almanackskontrollant så gör det inget, du är nog värdens smartaste västgötaspets ändå.

Hej Jessika
Jag lade in felet som en koll på att ni hänger med. Grattis Jessika, du var den som upptäckte felet först. Efter det har jag ändrat det till just lördag den 18:e, precis som du sa. Jag är inte NOG världens smartaste västgötaspets. Jag ÄR världens smartaste västgötaspets.

Anonym sa...
hej sverker! jag och min gubbe undrar om det finns någon möjlighet att träffa dig irl. för du verkar så cool.

Hej Anonym
Jag är störtcool. Föra att svara på frågan: Visst, det kan vi nog ordna. Min e-postadress står på min sida. Kontakta mig via den.

Thea sa...
Hej Sverker! 
Du tycks vara en snäll och fin hund, gör du aldrig några hyss?

Hej Thea
Nej aldrig, utom ibland. När husse köpt godis och sitter och vräker i sig när han tittar på TV, så bjuder han aldrig mig.
– Godis är inte nyttigt för dig, säger han och tar ännu ett par bitar och bygger på sin fetma ytterligare.
Om då telefonen ringer, så brukar han bli så stressad, så han glömmer godispåsen när han springer iväg för att svara. Det gör inte jag, kan man säga. Då brukar jag få ganska mycket godis. Det är gott, och husse är tillräckligt fet som han är.
Sen anser han att jag inte får löpa iväg till löpande tikar. Men varför heter det löpa om man inte får löpa dit? Då blir jag hämtad med bil.
I bilen så trycker jag ner bakrutorna också om husse glömt att sätta på barnsäkringen för bakdörrarna. Det tycker han inte heller att jag ska få.

Hanna sa...
Hej Sverker!
Jag undrar hur en absolut toppendag skulle se ut för dig? Husse verkar ju i tid och otid inte göra som du vill(exempel den fina korvtårtan som du ville sluka i ett nafs men inte fick) så om du fick bestämma allt, hur skulle det vara då?


Hej Hanna
Jag har faktiskt bloggat om min drömdag. Du kan läsa om den här. Fat det är klart. Korvtårtan hade Egon och jag kunnat ta hela direkt utan problem.

Hanna sa...
Nu kom jag på en fråga till som jag har funderat på ett tag men inte vet om jag får ställa den. Men jag undrar vart matte har tagit vägen? Jag har läst lite av dina första inlägg där du berättar om er resa i Europa och då fanns ju en stormatte med. Vart tog hon vägen?

Hej Hanna igen
Jag sa ju att du fick fråga om vad du ville. Min matte numera ex-matte träffade en annan man som hon ansåg vara bättre än husse, så hon flyttade från husse och sin Sverker för fem år sedan. Självklart har hon fel i sak. Det finns naturligtvis ingen bättre man än husse och ingen bättre hund än Sverker. Det tycker husse också.

EX-MATTE Så här såg min ex-matte och jag ut när vi kollade om sjön var badbar. Jag kan säga att sjön aldrig är badbar. Jag tycker inte om att bada. Min ex-matte är min lillmatte Agnes mamma. Husse är Agnes pappa.


Isabelle sa...
Hej Sverker, Jag undrar vilken kamera du har som tar alla fina bilder på dig.
Sen så undrar jag om du har något bra recept på levergodis?

Hej Isabelle
De första bilderna i min blogg, från husbilsresan för nio år sedan, är tagna med en Sony Mavica som sparade bilderna på en vanlig diskett. Det gick in cirka 20 bilder på 1,2 MB.
De från kanalbåtsresan är tagna med en Minolta Dimage. Den kameran var duktig på att göra av med batterier. Sen skaffade husse sig en Canon G5. Det är ganska många bilder som är tagna med den.
Nu har husse (det är han som är min fotograf) en Nikon D90 och oftast ett Nikon 18–105 mm objektiv. Myror och spindlar är tagna med ett Micro Nikkor 55 mm från 1970. Sen har husse ett vidvinkel 11–16 mm också + massa gamla objektiv han inte använder.
Bilderna med käcka ramar är tagna med en iPhone 4. Alla bilder är behandlade i Photoshop CS4, men det är bara färger och skärpa som justeras. Du hittar ALDRIG några fuskbilder på min blogg. Fast egentligen fuskar husse. Han har gått på fotoskola, varit pressfotograf och på senare år var han fotolärare. Och det är ju fusk. Bilderna borde vara bättre med tanke på det, tycker jag.
Men kom ihåg en sak: det är aldrig kameran som tar bilderna – det är du.
Husse köper färdigt levergodis åt mig, men jag såg att det finns recept på webben. Googla på levergodis till hundar. Man kan torka blodpudding till godis också, såg jag. Det låter gott.

GAMMAL KAMERA Den här bilden togs för tio år sedan på en marknad i Frankrike. Kameran var en Sony, som sparade på en vanlig diskett. Man fick plats med 20 bilder på 1,2 MB. Det har hänt lite de senaste 10 åren. Om du klickar på bilden så den blir större, så ser du att den inte är så skarp.


Anonym sa...
Hej Sverker. Vad är det bästa med att vara en västgötaspets?

Hej Anonym
Att tillhöra Sveriges äldsta hundras är en ära bara det. Jag är uppkallad efter kung Sverker den äldre, som hade oturen att bli mördat 1156 i närheten av Alvastra. Han hade säkert en egen västgötaspets. Den var nog inte med i släden, för då hade han aldrig blivit mördad. Husses förfäder bodde också en bit från Alvastra minsann.
Sedan har jag lagom långa ben, stilig kropp och en supersmart hjärna. Har man allt det och också är snäll, trevlig och låter bli att jaga andra djur, då är man en västgötaspets.

Mandy sa...
Tjenixen Sverker.

Jag undrar om du gillar att kolla på TV, och i så fall, vilka program? Känner många hundar som älskar att kolla på TV, vissa går i och för sig bärsärk.

Hej Mandy
Jag tittar bara på program med andra djur. Hundar är bäst. Jag kan verkligen titta på tv och dataskärmar. På datorn tittar jag när jag skypar med min lillmatte Agnes, som oftast är i Frankrike. Det är lite konstigt att jag inte kan nosa på henne dock.
Jag behöver inte ljud, för att njuta av naturprogram på tv. När inte husse vill ha mig på golvet, om han ska städa eller så, så sätter han på Animal Planet. Då ligger jag i TV-soffan och tittar. Jag bara tittar. Jag skäller aldrig på tv:n, men ibland viftar jag på svansen om det är något extrabra.

SKYPAR Ibland får jag också prata med Agnes, när husse och hon sitter och språkar i Skype. Agnes bor väldigt långt bort. Ända i Toulouse i södra Frankrike. Men nu är hon hemma. Det tycker jag är bra.

Lukas sa...
Hei Sverker. Jeg ser på bildene at du bor ved en sjø. Liker du å bade og svømme? Jeg er en vakker og lagom klok Golden Retriever og jeg elsker å bade om sommeren. Men jeg svømmer ikke så langt. Et par tak ut og inn får holde. En venn av meg - som er en (ikke like klok) pointer svømmer ved siden av husbonden når han padler i kajakk langt, langt. Om du liker å bade, svømmer du langt da?
Vennlig hilsen Lukas


Hej Lukas
Min sjö heter Sommen och den har placerat sig vid mitt hus. Jag tycker inte alls om att bada och simma. Egon däremot han badar jämt om han får. Egon är min kompis och han är en welsh springer spaniel. En typisk badhund. Han badar till och med i husses damm. Då blir han smutsig. När andra badar står jag på stranden och skäller, så de inte ska drunkna. Jag har alltid lyckats med att rädda alla badare.
Men jag tycker det är roligt att åka båt. Jag har åkt kanalbåt i Frankrike och i min sjö har jag seglat och paddlat kanadensare.

BADHUND Egon ska bada jämt. Till och med i husses smutsiga damm ska han i. Jag ska inte bada alls, men det händer ibland att jag blir itvingad.

JuliaSimon sa...
Hej Sverker!

1. Vad drömmer hundar som du om?

2. Vilken är din favvoblogg?

3. Hur mkt ser du fram mitt besök i juli?


Hej Julia
Dig har jag ju träffat flera gånger. Kom du ihåg när jag vaktade dig och Agnes när vi var ute och åkte husbil ända till Italien? Nu ska jag svara på dina fina frågor:
1. Dels ber jag att få hänvisa till ”Min bästa dag” och sen drömmer jag ju om att du ska komma hit.
2. Det bästa jag vet är att titta på din blogg, Agnes blogg (men hon ändrar aldrig sin) och sen tittar jag på Underbara Clara, för hon har en sådan fin hund och bebis. Jag tycker om små barn. Och stora barn. Jag tycker om alla, kan man säga.
3. Oj! Ska du komma hit i juli? Nu blev jag lycklig. Jag räknar dagarna.

JULIA OCH JAG Här kan ni se hur Julia ser ut. Hon är snäll. Jag har känt henne jättelänge, för hon är Agnes kusin. Kusiner känner man länge.

Dagens ord på vägen





Jag vill inte höra vad folk säger bakom min rygg. Det gör mig alldeles för uppblåst.

Oscar Wilde
(1854 – 1900)
Sverker
(2000 – )

17 juni 2011

Agnes hemmaduktiga dag

FULL FART Det första vi gjorde efter brödbaket när brödet gräddades ugnen, Agnes och jag, var att jag tog med henne ut på löpträning. Vi sprang korta Klunken, som är 5,34 kilometer. Vi klarade den på lite under 25 minuter. Som du ser lät jag Agnes få lite försprång under spurten, så hon skulle känna sig lite duktigare.

Ibland en dag kan det hända att Agnes drabbas av duktighet. Så ofta är det inte, men då det händer är det minsann inte att leka med. Tänk om hon vore så hemmaduktig varje dag, vad fint det skulle vara här då.

Direkt från sängen till köket. Det var så Agnes började sin dag. Redan kvällen innan hade hon förberett brödbaket. Rågkrossen och filmjölk skulle nämligen stå i kylskåpet och svälla under natten.
– Nu ska jag baka limpor Sverker, sade Agnes till mig när jag övervakade hennes göromål i köket.
I springkläderna, tänkte jag. Det måste vara jobbigt att göra limpor.
Agnes rörde i än det ena och än det andra i en stor bunke. Sen hällde hon i degen i två formar och skjuts in i ugnen.
– Nu ska vi ut och springa Sverker, sade Agnes hurtigt till mig. Det tycks ju inte vara någon hejd på aktiviteterna idag.
Så sprang vi iväg. Jag drog upp tempot, så vi kunde ståta med en vacker tid när vi kom hem. Sen var det frukost med nybakat bröd för alla, inklusive min feta husse. Han hade också behövt röra på sig. Jag kan säga att brödet var gott, för husse tappade en bit som vanligt. Han är ganska fumlig.
In till Tranås för att handla. På vägen ut plockade Agnes lite körsbär. Normalt brukar de plockas av fiskmåsar och björktrastar, men det har inte skett i år. Ännu.
När vi kom hem plockade Agnes – under mitt överseende – ännu mer körsbär.
Av körsbären gjorde vi körsbärslikör (den blir klar om ett halvår), början till romtopf (som också blir klar om ett halvår) och körsbärssaft ,som blir klar idag.
Tror du att Agnes hade varit tillräckligt hemmaduktig nu? Inte. Vad gjorde hon mer tror du? Jo, det ska jag tala om. En drömtårta, städade köket (ihop med Marie som hade anslutit sig) och så lagade hon middag. Det blev rostbiff, kryddig korv och en potatisgratäng. Jag fick hundmat utan korv och rostbiff.
Jag skötte som vanligt fördisken av alla tallrikar och uppläggningsfat på mitt expertmässiga sätt, så allt var preparerat för diskmaskinen.
Jag undrar om Agnes kommer att vara lika hemmaduktig idag också? Knappast troligt.


Hej så länge
Sverker

Leg. Agnespåhejare

Gå gärna till min frågestund (föregående inlägg)!

Fråga vad du vill. Jag svara på allt.


FÖRPLOCKNING Redan på väg in till staden och dess affärer började Agnes plocka körsbär. Jag visade henne var de bästa fanns. Jag fick också smaka körsbär. De är goda. Man behöver faktiskt inte spotta ut kärnorna.

KLARBAKAT Under tiden vi var ute och sprang, befann sig limporna i ugnen. När vi kom hem var de nästan klara, men Agnes duschade och sen blev de klara. Jag behövde inte duscha, eftersom jag inte hade blivit svettig.

HUVUDPLOCKNING När vi kom hem från vår inköpsresa av nödvändigheter började huvudplockningen av körsbär. Agnes var duktigast. Husse är inte duktig på att plocka körsbär. Han är inte duktig på något.

EN DRÖM Direkt efter att körsbären var urkärnade, drog Agnes igång nästa projekt: en drömtårta. Eftersom den smular sig lite, så vet jag att den smakar som en dröm!

Frågestund

Fråga Sverker, så svarar Sverker




Jag har fått förfrågningar om att ha en frågestund. Så gärna. Jag förstår att det är mycket du undrar över. Det är ju inte så vanligt att så stiliga hundar som jag exponerar sitt liv på Internet. Du kan fråga om mig; hur jag gör bloggen, hur jag fixar bilderna eller fråga om vad som helst.
Det är säkert något du undrar över.
Svaren kommer i morgon på lördag den 18 juni. Ska vi säga runt 10.57? Det får vi se, men jag lovar att svara.
Eventuella senkomna frågor jag inte hinner svara på kommer på måndag.

Dagens ord på vägen






Avund är ett gift. Men i likhet med ett antal andra gifter kan den också ha en stimulerande effekt.


Carl Hammarén
(1922 – 1990)
Sverker
(2000 –)

16 juni 2011

Altankaffe och inspektion

VATTEN OCH KAFFE Om man går in till Britt och Ulf, så får alltid jag vatten i en skål. Det är snällt, eftersom jag alltid är törstig när jag gått så långt. Min lillmatte Agnes och Britt sitter och dricker kaffe på altanen, men jag strövar omkring, som ni ser. Visst ser det trevligt ut? Husse har redan stjälpt i sig sitt kaffe, glupsk som han är.

Ibland när vi är ute och går, så går vi förbi Britt och Ulfs hus. Ibland när vi är ute och går, så går vi inte förbi Britt och Ulfs hus, utan vi går in till dem. Det är alltid roligt, för de håller på att bygga om. De håller alltid på att bygga om. År efter år. Ibland så flyttar de hus också. Det kan vara lite förvirrande.

Ta till exempel i måndags, då vi var ute och gick Stora Klunken, då gick vi först förbi Britt och Ulf, men sedan när vi gick hem, så gick vi in till Britt och Ulf.
Husse lät sig imponeras av den nya kaffemaskinen, som kunde göra jättegott kaffe. Jag blev imponerad av att jag fick vatten ur en stilig skål. Agnes låter sig inte imponeras, eftersom hon bor i Frankrike.
Vi hade riktigt trevligt, må du tro. Alla tyckte förstås att jag var väldigt fin och vi satt och språkade om än det ena och än det andra.
Sen gick Britt, Agnes, husse och jag för att titta på när Ulf arbetade. Arbete är alltid kul, bara jag slipper delta själv. Vi tittade på nya trappan och jag kunde provgå den.
Agnes och husse drack varsin kopp kaffe till och sedan gick vi hem. Det var en trevlig paus i vårt annars så inrutade liv.

Hej så länge
Sverker

Leg. byggnadsinspektör


INSPEKTION Ulf och Britt förevisar stolt den nya trappan och Agnes och jag inspekterar den. Arbetet har så långt gått bättre än de högt ställda krav som jag och Agnes har. Husse säger inget och begriper inget.

PROVGÅ Naturligtvis måste jag utsätta den nya trappan med ett praktiskt gångprov. Är den gåvänlig? Är stegängden de rätta? Finns det an avsats att vila sig på? Håller den tyngden av en västgötaspets? Jag var faktiskt helt nöjd. Det ska bli spännande och se hur den blir när den blir helt färdig.

SILHUETT Fördelen med att alltid bygga om, är att man alltid får klättra på tak. Om man står på ett tak, så kan man avteckna sig som en silhuett mot den vackra sommarhimmelen. Det kan man inte göra om man inte får klättra på tak. Eftersom det är Ulf som bygger, så är det han som är så stilig på bilden.

Dagens ord på vägen






Hårtussarna hemma på mitt golv är ett levande vittnesbörd om att jag fäller, och att vi har roligare saker för oss här än att leka med dammsugaren.


Sverker
(2000- )

15 juni 2011

En närmare titt på dumma djur II

DUMMA MYROR Idag tar jag mig en närmare titt på myror. Husse påstår att jag ska ha dem som ett föredöme. Det skulle just vara snyggt om jag var lika dum som en myra! I den här stacken bor det 532.318 röda stackmyror. Alla lika irriterande. Chefsdrottningen heter Tekla, men kallas bakom ryggen av de andra för Mallis, eftersom hon är så fisförnäm.

Malliga och uppkäftiga myror

Jag fortsätter min påbörjade serie om En närmare titt på dumma djur. Du kan gärna titta på mitt genomarbetade reportage om spindlar.
Idag har turen kommit till oorganiserade myror. Du vet de där små sakerna som kryper upp på pälsen och kliar. Husse tycker att jag ska ha de flitiga myrorna som föredöme. Men hur flitiga är de egentligen? Låt särskåda vad myror kan åstadkomma och hur präktiga de är.


Hej så länge
Sverker

Leg. myrhatare


MALLIS PENTHOUSE Fram till i vintras låg den här myrstacken i en skog, men så en dag kom det en maskin som sågade ner alla träden. Istället för att ha en skyddande gran över sig, så var det bara en stubbe som toppade myrstacken. En solig aprildag klättrade drottning Tekla, eller Mallis som hon kallas, upp på stubben för att sola. Helt plötsigt upptäckte hon att skogutsikten hade omvandlats till sjöutsikt. Här uppe ska ni bygga ett penthouse till mig, befallde hon sina arbetare. Hela våren har de korkade undersåtarna kämpat med att lägga barr till barr, så att Mallis ska kunna få sin eftertraktade takvåning. Nu håller hon till där uppe och bara låter sig matas, solar och lägger ägg. Sådan är hon.

LATA Vid dagens morgonsamling när de 329.218 barrhämtarna samlades för att få dagens uppgifter, hände en liten incident. ”Undersåtar”, gallskrek drottning Mallis. ”Ja drottning”, svarade alla 329.218 barrhämtarna. ”Ni är alla arbetare”. ”Ja drottning”. "Därför tycker ni också om att arbeta!”, illskrek drottningen. ”Ja drottning”, mumlade 329.216 röda små skogsmyror. ”Inte just”, sade myran Fritz. ”Jag latar mig hellre”, sade myran Kurt.
Malla blev nu högröd av ilska. Att undersåtarna bara vågade ta sig ton!
”Nu går Fritz och Kurt raka vägen ut och hämtar barr. Stora barr. Tunga barr. Och inga omvägar. De ska upp till min takvåning. Jag ska se till att ni är under övervakning hela dagen. Ni ska gå raka vägen! Annars!!!!
Fritz och Kurt ångrade sin uppkäftighet och de bägge obstinata myrorna gav sig raskt ut till Den stora barrfyndigheten. Och de lydde.
Det är därför jag fann dem på ett grässtrå. Hade Mallis sagt raka vägen, så var det raka vägen. Även om det växte ett grässtrå mitt på den raka vägen. Först klättrade de upp på ena sidan av strået och sedan ner på den andra. Dagens resultat för Fritz och Kurt var ett antal bestigna växter och ett enda barr till myrstacken plus ett som de tappade halvvägs när de slogs om det.
Så fruktansvärt pantade är myror. Och dessa små irriterande kryp tycker husse att jag ska ha som föredöme. Dessutom är ett grässtrå för vekt för att jag ska kunna klättra upp på det.

Dagens ord på vägen






Alla kan ha fel, till och med jag. En gång sade jag nämligen att jag hade fel, men det visade sig senare att jag hade haft rätt. Förstås.


Sverker
(2000- )

14 juni 2011

Fortfarande full fart

JAGALEKEN Ibland jagade Polly mig (fel eftersom tjejer inte ska jaga killar). Ibland jagade jag Polly (rätt eftersom tjusiga killar som jag ska jaga tjejer). Dessvärre sprang hon snabbare än vad jag gjorde. Men egentligen lät jag henne vinna, eftersom jag är så artig.

Mitt födelsedagsfirande bara stormar vidare. Igår stormade Polly in för att gratulerar mig. Men det blir väl så när man fyller jämt. Jag fyllde ju jämt elva år i torsdags. Pollys matte är min extralillmatte Mimmi, som jag tog med mig när jag var ute och åkte husbil och kanalbåt i Europa.

Tänka sig att igår blev jag gratulerad igen. Helts plötsligt, bara sådär, så stormade Polly in. Men det är väldigt vad småflickorna är vilda nu för tiden. Annat var det förr när jag var ung.
Polly sprang bara runt, runt hela tiden. Jag måste tillstå att hon var väldigt söt. Hon visste också hur man ska hälsa.
Hon hade med sig present också. Ett fint paket med en påse i med hundgodis. Hundgodis är det bästa jag vet. Som jag har sagt innan är tuggben och grisöron också det bästa jag vet.
Polly lekte med mig, så jag blev alldeles trött. Till sist blev faktiskt Polly också trött, och då blev det lite lugnare.
Jag kan summera besöket med att godiset var väldigt gott. Jag har bara smakat lite.
– Den som spar, han har, sade husse och ställde godispåsen utom räckhåll för mig.
Antagligen tänker han gå och snatta ur påsen när inte jag ser.

Hej så länge
Sverker

Leg. långfirare


SJÄLVISK Polly är lite ouppfostrad och självisk. Hon tog mitt paket rakt framför nosen på mig, fastän det klart och tydligt stod ”Till Fina Sverker” på det. Hon kanske inte kan läsa? Det är ju faktiskt mitt paket. Bara mitt.

NAFSIG Polly var lite nafsig, så det var bäst att vända bort min ömtåliga nos, när hon kom farande. Man kunde nämligen aldrig vara säker.

DET BÄSTA JAG VET Inne i paketet fanns en fin påse som innehöll hundgodis. Det är det bästa jag vet.

Dagens ord på vägen







Som den sanna optimist jag är, kan jag alltid kan se det positiva i andras motgångar.


Sverker
(2000- )

13 juni 2011

Det var inte mitt fel

Hej och hå, ut och gå










LEDANDE När vi går ut och går, är det den som bestämmer som går först och visar vägen. Du får titta noga, så ser du mig. Vi går i rangordning, kan man säga. Först går Sverker (jag), sedan kommer Agnes och sist i raden snubblar husse omkring.




Nu ska jag berätta hur man gör när man är ute och går.
– Ska vi gå ut och gå, säger antingen husse eller Agnes till mig. Då är meningen att jag ska springa runt, hämta ett ben, eller något annat, för att visa min uppskattning för förslaget. Därför hämtar jag ett ben eller något annat för att visa min uppskattning.
Sen ska Agnes och husse ta på sig lämpliga kläder (i husses fall fula kläder), och sedan går vi.

Hos oss kan man gå olika vägar. De vanliga är:
1. Rondellen. Superkort, inte alls roligt.
2. Lilla rundan. (1,4 km) Den går både i skogen och på vår väg. Inte så kul för den går så fort.
3. Lilla med förlängning. (2,5 km) Roligare än lilla, men alltför vanlig.
4. Älgskyttebanan. (4km) Börjar med lilla, men sen bär det av längs med en gammal kraftledningsgata till ett jakttorn. Där växer det högar med morötter på höstarna, som husse brukar plocka.
5. Klunken. (5 km)Först längs med vägar, men sedan vattengatan upp i skogen. Sen kommer man bakvägen till campingplatsen och hem igen. Ganska kul.
6. Stora Klunken. (8,9 km) Då får man fortsätta att gå kommunalrådsvägen tills den tar slut och sen in på en skogsväg. Du vet den där med den branta och långa backen. Det var den vi gick igår. Det är den bästa. Den tar ett par timmar nästan.

Det finns flera också, till exempel säteriet, hundklubben och till stan. Alla har de sin tjusning.
Bäst av alla är dock Stora Klunken, för den är längst. Idag gick vi den bästa, stora Klunken. Husse behöver nämligen all motion han kan få tycker både Agnes och jag.

Hej så länge
Sverker

Leg. motionsexpert


MARSCH AGNES När vi kommer till branta backen går Agnes lite fortare och husse mycket saktare. Sen säger husse ”Marsch Agnes”. Det betyder att om jag springer allt vad jag kan uppför backen till Agnes. Då får jag en godis när jag kommer fram. Därför springer jag allt vad jag kan till Agnes och så får jag en godis.

MARSCH HUSSE När jag snabbt ätit upp min godis säger Agnes ”Marsch husse”. Det betyder att om jag springer till husse, så får jag en godis av honom. Ju snabbare jag springer, desto fortare får jag godis. Därför springer jag snabbt till husse. Jag får mitt godis och sen säger husse ”Marsh Agnes”. Så kan det hålla på ganska länge. Fram och tillbaka. Faktiskt ganska kul. Mycket godis blir det också.

AVBRYTARE Den här lilla gynnaren avbröt övningen. En nästan kolsvart huggorm, som låg mitt på vägen. Det var tur jag hade sprungit så fort förbi, så jag inte blev biten. Husse säger att jag ska akta mig för ormar. Husse tycker inte om svarta huggormar.

I KOPPEL När vi kommer ut på Kommunalrådsvägen så brukar jag ha husse i koppel. Där finns inga trottoarer och jag kan ju inte låta honom vingla omkring på vägen hur som helst. Eller hur?

Dagens ord på vägen





Skillnaden mellan ett gott och ett dåligt samvete, utgörs ofta bara av en smula läglig glömska.


Sverker
(2000- )

12 juni 2011

Student utan Sverker

PRESENT Leo har just fått en present från inte bara husse, utan även flera vänner. Mycket orättvist var det också, eftersom jag inte fick följa med.

Igår tog Leonardo studentexamen, som det heter. Men saken är ju den, att det har inte någon gjort efter 1968, då den avskaffades. Husse är väldigt noga med att påpeka det, eftersom han är så himla gammal. Han kvalar med råge in i före 1968-gruppen.

Nu undrar du förstås varför inte jag fick följa med, eller hur? Detta trots att jag har känt Leo längre än vad han har känt mig. Jag har faktiskt känt honom i nästan hela mitt liv. Han har bara känt mig i ungefär halva sitt liv. Dessutom var det massa andra som skulle dit som jag också känner. Alltså personer som med rätta beundrar mig.
Jo för att komma till saken. Så här sa husse till en mycket besviken Sverker när han och Agnes stängde ytterdörren efter sig:
– Jag vill inte se dig Sverker stå på bakbenen och äta från buffén, som säkert dessutom är jättegod och frestande för en alltid hungrig västgötaspets.
– Jag kan inte riktigt lita på dig om det finns godsaker inom räckhåll, tillade han.
Hur dum tror husse att jag är? Vad tror han om mig? Det skulle jag aldrig göra. Lite uppfostrad är jag faktiskt.
Jag hade aldrig stått upp och stulet från buffén när husse kunde se mig. Nej du, sån är inte jag.
Jag hade passat på när han såg bort, såklart.

Hej så länge
Sverker

Leg. ögontjänare

Dagens ord på vägen







Jag är inte så noga. För min egen del kan vem som helst få göra som jag vill.


Sverker
(2000- )