11 augusti 2012

Agnes och jag plockar blommor till farfars grav

SVÅRT Det är inte lätt att hitta fina blommor så här års, men med förenade krafter så lyckades Agnes och jag göra tre fina buketter.

Idag har farfar urnsatts på Heda kyrkogård. Varken husse eller jag kunde vara med. Husse orkar inte och jag måste vakta honom eftersom han inte får vara ensam hemma.
För Agnes och mig betydde det att vi fick plocka blombuketter som Agnes kunde ta med sig. Farfar tyckte bättre om vilda blommor än köpeblommor. När farfar levde, som förra sommaren till exempel, så åkte vi in med flera buketter minst en gång i veckan.
Dagens buketter är mer för vår egen skull, så vi ska komma ihåg honom.

Hej så länge
Sverker

Leg. blomexpert

BUKETT 1 Den här buketten blev från husse och mig. Jag tycker nog att den är ganska fin.

BUKETT 2 En barnbarnsbukett ser ut så här. Den är från Per, David och Stephanie och Agnes.

BUKETT 3 Farfar hade flera barnbarnsbarn också. Den här buketten gjorde vi från Evan och Emily. Vi tyckte att det var fint med små solar i buketten, eftersom de var små solar för sin farfarsfar.

GRAVEN Så här såg graven ut när husse och jag var där med gravstenen i somras. Farfar fanns inte där då, men vi hade plockat hans älsklingsblommor blåklint.

10 augusti 2012

Trevlig tävling – men utan priser

FRÅGA 1 Här ser du min husse, hans fina röda lånerollator och en osedvanligt stilig västgötaspets. Här kommer frågan: Vem var det som inte fick följa med och hämta posten? (Rätt svar: Agnes fula franska katt Lucy.)

Först och främst vill husse och jag tacka för alla glada tillrop. De värmde både min miserabla husse och mig.
Idag har jag en liten tävling, men ändå inte. Svaren kommer nämligen direkt, men det kan ju vara kul ändå. Eller hur? Det är ju ungefär som OS. Där skickar du ju inte in svaren på vem som vann 200 meter. Det ser du ju direkt, efter 20 sekunder sådär. Det är alltså samma här.
Ha så kul.

Hej så länge
Sverker

Leg. tävlingsledare

FRÅGA 2 Vem är det som traskar ut i köket utan att låtsas om att det sitter en ful fransk katt i dörröppningen? (Rätt svar: Sverker!)

FRÅGA 3 Vem är det som traskar ut från köket utan att låtsas om att det sitter en ful fransk katt i dörröppningen? (Rätt svar: Sverker!)

FRÅGA 4 Vem är det som slänger trogna blickar mot sin husse, och totalt negligerar (=skiter i) att det ligger en ful fransk katt på husses stol? (Rätt svar: Sverker.)

FRÅGA 5 Vad heter den lilla söta katten som ligger på husses stol? (Svar: Det här var en trickfråga. Det finns ingen söt katt på husses stol. Den fula franska katten som ligger på stolen heter Lucy.)

8 augusti 2012

Min husse hemma hos sin Sverker

TILLSAMMANS Nu är det som det ska vara. Husse är hemma hos sin Sverker. Jag har väntat jättelänge och idag hände det.

Idag kom min husse hem. Det var på tiden.
Läkaren med kniven hade sagt till husse att han hängde på en skör tråd under operationen. Det tycker jag är konstigt. Om de nu ska ta och hänga upp honom, kan de väl ta till rejäla rep. En bogserlina från Biltema till exempel.
Dessutom verkar doktorerna ha misslyckats totalt med hjärtoperationen. Han får inte ut och gå med mig, jag får inte ligga på hans mage, bara för de har sågat i bröstkorgen. Hoppar jag på honom så klagar han också. Av misstag skar nämligen doktorerna en lång rispa i benet.
Men det värsta av allt är att de inte lyckades rätta till husses värsta hjärtfel. Han verkar fortfarande lika hjärtlös när han delar ut mina portioner.
På grund av att husse proppar i sig massa skojiga mediciner och ligger mest och sover, så kommer jag vara lite sporadisk med mina inlägg.


Hej så länge
Sverker

Leg. lycklig svältkonstnär