16 juni 2012

Skammens dag tröstar vi oss med något gulligt


GULLIGT När du ser den här bilden, är det meningen att du ska säga: Åååååhhhhhhh, så gulliga de är. Om du inte tycker det, så kan du ju alltid skälla lite.

Vilken nesa! Vilken skam! Tänk att inte fotbollslandslaget ens klarar lågstadiets matematik. Det hade kanske varit bättre att de varit i skolan istället för att skolka och sparka boll.
Men nu glömmer vi denna nationella katastrof och tröstar oss med något gulligt. Idag är det små skäggdoppingar som får vara gulliga.


Visserligen är det synnerligen tjejigt att tycka saker är gulliga, men jag gör ett undantag idag. När det gäller bebisar, så kan man göra ett avsteg från den hårda mer manliga vägen.
Vid min strand så simmar det omkring massa doppingar och nu har de fått små ungar. Trots att barnen är små, så har de redan klarat simskolan, så de kan glida omkring på vattnet. Jag kan också simma, men det är bara obehagligt och blött.
En del föräldrar är duktiga, andra är mindre duktiga och en del anställer en au pair så de slipper sina ungar. Jag och min Agnes hade fransk en au pair när vi var små. Hon hette Valou.
Vad fågel-au pairen heter vet jag inte, men hon är nog franska också. De är vanligast här i trakten.
På sommaren är husse också en skäggdopping ibland. Han har skägg och han doppar sig i vattnet, men han kan inte flyga och saknar fjädrar.

Hej så länge
Sverker

Leg. fågelskådareAU PAIR En del av papporna och mammorna är lite lata, så de skaffar en au pair att ta hand om de små. Det här verkar som det är några stycken familjer som slagit sig ihop. Eller finns det de som skaffar sig åtta barn i dessa ekonomiskt bistra tider?


SNÄLL En del pappor är så snälla att ungarna får rida på deras rygg. Du ser att det är en pappa. Det är nämligen samma sak hos skäggdoppingar som hos västgötaspetsar och människor att männen är mycket grannare än honorna.


SLARVAR Titta noga på bilden. I förgrunden ser du hur au pairen sliter med att passa massa barn. Långt ute på sjön, halvvägs till Blåvik, slarvar föräldrarna runt och roar sig.


FOTOMONTAGE Denna bild är sammansatt av två bilder, men det var så här vi hade tänkt oss. En stilig och ståtlig västgötaspets (=jag Sverker) skulle stå på stranden och beskåda de simmande fjäderfäna. Nu bar det sig inte bättre att de små liven var vettskrämda för mig, och flydde så fort jag närmade mig. De vet inte hur snäll jag är.

Dagens ord på livets stig

Fotboll kan nog vara svårt, men enkel matematik tycks vara svårare.


Sverker
(2000–)

15 juni 2012

Så ska Sverige ta guld i fotbolls-EM


TAKTIK Om du får tag i bollen precis vid den egna hörnflaggan, så ser du här hur du ska spela för att så småningom kunna näta bollen i motståndarnas mål.

Jag begriper inte vad det är som är så krångligt. Tydligen har en del lite svårt att fatta, men ta då och läs dessa enkla råd. Naturligtvis vänder jag mig i dag till våra käcka miljonärer i det svenska fotbollslandslaget. (De som skattar i utlandet men skyndar hem när de ska gå före i sjukvårdskön.)

Det är ingen konst alls att vinna en fotbollsmatch. Följ mina råd bara. Att spelarna och tränarna inte har kommit på det innan är ju närmast pinsamt.
Det hela kan sammanfattas enkelt och kort, så även en fotbollspelare bör fatta:
Gör fler mål än det lag ni möter.
För att göra det lite enklare: Om ni, kära spelare, möter till exempel Ukraina och de gör två mål (=skjuter bollen två gånger in i det svenska målet), ska ni minst skjuta in bollen tre gånger (två lägga ihop ett = tre) i det Ukrainska.
Det bästa är naturligtvis att den svenska målvakten gör sitt jobb och fångar alla bollar som skjuts mot det mål han ska vakta.
Följer bara våra blå och gula gossar min grundläggande taktik i fotboll, så vinner vi alla matcher.
DÅ BLIR VI EUROPAMÄSTARE!

Hej så länge
Sverker

Leg. fotbollsexpertVARNING När du är ute och spelar på plan, så kan du räkna med att motståndarnas spelare (=fienden) försöker stjäla bollen från dig. Sådana är de. Därför är det viktigt att du speglar dig innan du går ut på plan. De som har likadana kläder som du är snälla, de som har annorlunda kläder är stygga.


STRAFF Runt målen finns det fyrkanter. Om du springer med bollen mot fiendemålet, men inte riktigt orkar springa från fiendespelaren du har i ryggen, ska du slänga dig ner. Sen ska du säga AAAAAAAAAAAJJJJJJJ och OOOOOOOOOJ. Har du tur då kan du få ett straffslag, samtidigt som du kan passa på och vila dig lite.


TVÄRVÄNDNING Det är viktigt att öva på snabbvändningar samtidigt som du har full bollkontroll. Då kan de elaka spelarna bli förvirrade och du får vara i fred. Ser du hur gräset ryker?

Dagens ord på livets stig


Det första du behöver för att kunna göra mål, är just ett mål.


Sverker
(2000–)

14 juni 2012

Presenterna fortsätter strömma in


LÄTT Ett stort kuvert med present till mig, är en lätt börda att bära in från brevlådan. Då är det värre med ett litet kuvert med en räkning. De kan man vara förutan.

Är detta lämpligt? Kan det fortsätta hur länge som helst? Svaret är ett rungande JAA! Vadå hålla på, kanske du frågar dig. Jo, förstår du, det är presenter som bara dyker ner i min brevlåda. Och inte vilka presenter som helst, utan det är presenter till Sverker.

Ta i förgår till exempel när jag hämtade posten. Då fanns det ett stort fint kuvert, som det stod ”Till Snygg-Sverker” på. Då vet man ju att det bara finns en Sverker som kan komma i fråga (=jag). Jag bar in det och fick öppna alldeles själv.
– Du behöver inte ta sönder kuvertet, sade husse lite så där tillrättavisande. Och så hjälpte han mig. Inuti kuvertet fanns det en påse med Torkad Grisknorr. Jag fick bara en, sen tog husse resten. Fy sjutton för honom om han äter upp dem. De är mina.
Sen fanns det ett jättefint fint kort också. Om man läser på baksidan, så kan man se att det är en beundrarinna i Luleå som hade skickat det. Hon verkar vara en synnerligen sympatisk person:
1. Hon tycker att min födelsedag borde bli allmän flaggdag. (Helt rätt tänkt.)
2. Hon tycker att taxar är lite larviga.
3. Hon skickar present till mig.
Men tro nu inte att det är slut med det. Idag när vi kom hem efter middagspromenaden och vittjade brevlådan, så fanns det en kasse där med två paket i.
På det ena stod det ”Till Sverker” och på det andra stod det fel, för det gick att läsa ”Till husse”.
Men vem är den mystiska givaren? Vi vet inte. Jag fick i alla fall en påse med ”Softies”. Som vanligt fick jag bara smaka ett par stycken, innan husse ställde påsen så inte jag når dem. Troligtvis går husse och tjuväter då och då.
I det paketet som det stod ”Till husse” på fanns det en stor chokladkaka. Då förstår du med en gång att det måste röra sig om en felskrivning. Vem skulle mata husse med en kaloribomb, med tanke på hur fet han är. Nej, den var säkert till mig.
Men vem är den mystiske givaren??

Hej så länge
Sverker

Leg. villig presentmottagareFINT Titta vilket fint kort jag fick från min beundrarinna i Luleå. Det påminner mig om när min Agnes och jag är ute i skogen och plockar smultron. Jag får nog vänta länge på henne i år, för hon stannar i Frankrike till slutet av juli.


TVÅ Det fanns två paket i brevlådan idag. Ett paket helt rätt och ett fel. Jag tror bägge var till mig. Men vem är avsändaren? Det undrar vi mycket över både husse och jag.


FRÅGA Innan man öppnar paket måste man fråga om lov. När någon ser. Annars kan man göra det ändå. Ett år, när jag var liten, öppnade jag alla julklappar som fanns bak i bilen där jag åkte. Det var julklappar till nio personer, så det var ett digert arbete. Bara ett paket innehöll ett tuggben. Resten var onödiga saker som kläder och leksaker. Det här paketet innehöll goda Softies.

13 juni 2012

Trasigt modem förhindrar dagens höjdpunkt

Hej
Mitt modem till Internet fungerar inte, så detta sänds via en mobil = inga bilder.
Jag mår bra och nytt modem är beställt.
Jag återkommer så fort jag bara kan, bland annat har jag fått flera presenter, som jag ska tacka för. Det kan jag ju göra redan nu,men det finns bilder också.

Hej då
Sverker
leg Internetlös

Dagens ord på livets stig


Jag glömmer lätt mina felsteg – om ingen annan känner till dem.


Sverker
(2000–)

12 juni 2012

Mycket bättre sent än aldrig


ITALIENSKT Så här kan en italiensk buffé te sig när den serveras av Ursula och Kjell i Sverige. Tallriken, som hade dukats till mig, stals av husse och jag hänvisades till marken.

Igår när husse var inne på Facebook (han är så modern), så såg han ett inlägg från Ursula.
– Men det var det #%*@*^ jag sett, utbrast husse med en förnärmad röst.
Sen skrev han snabbt en kommentar. Ha n såg nöjd ut, efter han misshandlat tangentbordet.
Men kan du tro, på kvällen (så där vid 18.17-tiden), så ringde det på vår dörr.


Jag tog förstås mitt arbete på yttersta allvar och startade att skälla. Men vet du vem som var där? Det var Ursula och Kjell och inte bara de, utan en italiensk buffé. Bättre sent än aldrig.
Husse och Ursula kämpade ihop i ett helt år som mentor för samma klass. Hur kunde hon glömma husse då? Det var ju bara sådär 15 år sedan.
I vilket fall som helst, så hade de också med sig italiensk falukorv till Sverker, och då är de förlåtna allt, för den var väldigt god! (Tips till nästa gång Ursula: Jag orkar minst lika många skivor, som jag är år gammal.)

Hej så länge
Sverker

Leg. falukorvsälskareFACEBOOK Här är inlägget som fick min husse att reagera på det grövsta. Han kände sig väldigt förfördelad och framför allt grämde han sig över att ha gått miste om en gratismåltid. Gratis är gott!


ITALIENSKT Om du blandar lite italienska saker, som du ser på bilden, så blir det väldigt gott. Fast det måste vara stökigt att släpa med en älg ända från Italien.


ITALIENSKT Ursula var förståndig nog att ta med italiensk falukorv till mig. Jag kan säga att den var nästan lika god som den svenska och dessutom spelar det ingen roll varifrån korven kommer. Jag skulle ju ändå inte föra någon konversation (=prata oväsentligheter) med min mat.


SNABBMAT Liksom den mesta mat jag får, så tar den slut väldigt snabbt. Det gör att all mat jag serveras, kan sorteras in under begreppet snabbmat.

Dagens ord på livets stig

Ibland – om än sällan – kommer överraskningar helt oväntat. Då blir jag självfallet överraskad.


Sverker
(2000–)

11 juni 2012

Nu är festligheterna slut – nästan


TRÖTT Har man gått över fem kilometer, och dessutom festade dagen innan, är det inte konstigt att jag är lite trött. Det är för övrigt husse som gick fem kilometer, jag sprang minst sju. Dessutom vet jag ju att det inte väntar delikatessmat hemma, vilket gör att huvudet hänger lite extra.

Om du kom ihåg från igår, så fick husse och jag avbryta vår promenad ganska omgående på grund av åska. Åska är nämligen mycket farligt. Särskilt smällarna.
Men skam den som ger sig. Klockan 17.12 gjorde vi ett nytt försök, som blev ganska lyckat. Fast det skulle inte bli lika roligt att komma hem till maten, nu när jag inte fyllde år längre. Den grå vardagen är här.


Vi gick en ganska trevlig väg över Klunken. Det trevliga med den vägen är att det är många andra hundar som också går där. Mycket att spåra alltså. Intressant och spännande.
Sen gick vi den där timmerbilsvägen genom skogen du vet, efter vi korsat Kommunalrådsvägen. Då kommer man så småningom till Säteriets stora åker, som ligger i skogsbrynet och breder ut sig mot den stora ladugården. På det fältet tycker jag att det är roligt att springa. Särskilt igår hade det varit extra roligt, efetrsom åkern är alldeles nygödslad. Men husse kopplade mig. I skogen!!
När vi sen kom hem så väntade en rejäl överraskning. Det var moster som hade varit jättesnäll mot mig. Titta på de nedersta bilderna så får du se.

Hej så länge
Sverker

Leg. motionär och festprisseVÄLDOFTANDE På det här fältet brukar jag springa runt jättefort, men inte i går. Husse kopplade mig, bara för att det var nygödslat. Han hämmar mig.


SMASKENS Det var jag som hittade plastpåsen med delikatesserna. Det var snälla moster (=husses moster), som hade lagt den i den gamla brevlådan, som är sekatörlåda idag.


KYCKLING Ser du? Så här ska Sverkers mat varje dag tycker jag – med variationer förstås. Moster hade minsann tänkt på sin trevliga och stiliga granne (=Sverker) och gjort i ordning godsakerna. Och guldsnöre var det också på påsen!

Dagens ord på livets stig


Törst är ett säkert bevis på att det finns vatten.


Sverker
(2000–)

10 juni 2012

Och regnet det bara öser ner


REGN Om jag ställer mig såhär, så får jag regn på nosen. Det kittlar. Dessvärre regnar det i ögonen också, vilket jag inte upplever som positivt. Ser du att du inte ser sjön? Det beror på att det är regn i vägen, som skymmer utsikten.

Vart tog sommaren vägen. Nu är det snart sommarlov för de som är lyckliga nog att gå i skolan. Jag får inget sommarlov och husse får inget. Oss är det synd om. Och så regnar det också. Dessutom är det ganska kallt

Idag skulle jag återhämta mig efter mitt idoga firande av årets viktigaste dag, som ju inträffade igår. Om du inte visste det, så är det min födelsedag som toppar listan över årets viktiga dagar.
Tanken var att husse och jag skulle ta en långpromenad idag. Det brukar jag gilla.
– Du behöver ut och gå, med tanke på hur mycket du åt igår, sade husse.
Men så kom regnet. Husse fuskar med både regnrock och paraply. Jag har inget, mer än en stilig och vattentät päls. Fast lite blöt blir jag och det är obehagligt.
Sen började det mullra också. Det var åskan.
Då var det jag som gick hem. Fast jag hann 217 meter och jag gjorde också det nödvändigaste.
– Vi får försöka igen lite senare, sade husse förhoppningsfullt och tittade på de svarta molnen.
Fast då måste det sluta åska först, vill jag tillägga med skärpa.

Hej så länge
Sverker

Leg. åskförsiktigONÖDIGT Husse är väldigt glad i att köpa onödiga prylar. Ta till exempel de två vattenkannorna. Vad ska han ha dem till, då det kommer vatten automatiskt från stjärnorna?


VATTENSKÅL En fördel med regn, är att det bildas stora vattenskålar med friskt vatten här och där. Den här vattenskålen är mycket större än den jag har i köket och sen kan jag tvätta fötterna i den också.


DROPPAR Det är sådana här saker, så kallade växter, som husse hade tänkt sig att hälla vatten på med hjälp av vattenkannorna. Ser det ut som om det skulle behövas?

Dagens ord på livets stig


Tack till alla som uppvaktade mig igår på min födelsedag. Kom ihåg att tack är en förhandsbetalning för nästa ynnest.


Sverker
(2000–)