22 november 2014

Äldre man upphittad andra sidan jorden

FYND När husses son David, skulle hjälpa sin fru att bära in ett paket som satt i soffan (vid pilen), så hittade han sin pappa (=min husse) där istället. Så kan det gå till i Seattle.

Jaha. Då har jag hittat husse. Han hade förvillat sig till nästan andra sidan jorden. Han är där hans son David bor med sin familj.
Som av en händelse fyller samme David 40 år om någon vecka.
Nu ska du läsa hela storyn om husses resa.


Synnerligen hemlighetsfullt har min husse och Davids fru Stephanie hållit på att planera min husses resa.
Jag fick inget veta, Emily fick inget veta, Evan fick inget veta och David fick absolut inget veta. Ingen mer än husse, Stephanie och min resursfamilj visste något.
Husse, som hade sitt pass med sig, hämtades upp på Seattle flygplats av Stephanie i onsdags. Husse kom dit i ett flygplan. Sedan åkte de från Tacoma till Bothell. Väl hemma satte sig husse på soffan utanför ytterdörren och Stephanie bad sin man David att hjälpa henne in med ett stort paket. Det var inget paket. Det var en husse. Fast stor och tung är han ju.
David blev förvånad. Husse påstår att han blev glad.
När så barnen kom hem, så var det först Evan som fick syn på sin farfar.
– What the heck, sade Evan. Det betyder: ”Oh, vad roligt att se dig farfar! Vilken överraskning”.
– Do you bring some … ,? frågade Emily. Det betyder: ”Har du med dig massa lösgodis?”
Jo, det hade husse. Jag har själv sett alla påsar på bordet i rummet, innan påsarna försvann ner i den gula resväskan.
Nu vet jag i alla fall att min husse är i Seattle. Fast jag förstår inte varför jag inte fick följa med.

Hej så länge
Sverker

Leg. upphittare

MAT Ett av bevisen på att min husse verkligen har förvilalt sig Seattle. I Seattle har jag hört att det ska finnas pizzerior och där finns också en David och en Emily, vilka synd vid bordet.

MUMSAR Här sitter de allihop; David, Emily, Stephanie och Evan och mumsar på var sin pizza. Det finns en pizza till. Den är säkert husses, tror jag.

VÄDER Här står min husse och spanar efter solen. I Seattle regnar det varje dag, har jag hört. I alla fall på fredagar. Det var då bilden togs.

BOOTS Den här katten, som jag inte har träffat, är faktiskt äldre än jag och bor i Seattle. Katten har firat sin 21-årsdag. Det har inte jag än. Han får inte gå på trappan, för den är bara för hundar. WARNING Dogs only, står det på den. Det betyder förbjudet för hussar och katter.

Dagens ord på livets väg
Det kan verka svårt att alltid ha rätt, men enkelt uttryckt går det ut på att aldrig ha fel.


Sverker
(2000–)

21 november 2014

Var är min husse?

VAR Det var väldigt hemligt vart husse skulle åka. Om han nu har åkt. Jag undrar så. Jag har fått lite bilder, men jag vet inte var eller om husse finns där.

Visst har jag det bra hos min resursfamilj, men jag undrar så vart min husse har rest. För rest iväg har han. Vad skulle han annars ha alla väskor till?
Som ledtråd har han skickat lite bilder till mig, så jag kan gissa. Kan du?


Som du klart och tydligt ser, så finns inte min husse på någon av bilderna. Så finns han verkligen där? Är det han som har tagit bilderna, eller har han fått dem av någon annan?
Sanningen är att jag inte vet. Kanske åkte han till Eksjö. Fast jag har ju mina aningar. Jag tycker att jag känner igen lite saker. Visst är det min Emily och min Evan som går där på gatan?
Men varför skicka en bild på en katt? Fanns det ingen västgötaspets att fotografera?
I vilket fall som helst, så har jag min gissning klar. Jag få hoppas att husse skickar en selfie, så jag kan veta att han verkligen är där som han försöker får mig att tro var han är.
Dessutom vill jag bara påpeka, att hade jag fått följa med, så hade jag säkert fått fördiska.

Hej så länge
Sverker

Leg. frågande

ORÄTTVIST Tydligen har husse sol, där han är. Det tycker jag verkligen är orättvist. Jag har bara moln. Väldigt konstigt fönster verkar det vara också. Men var är husse?

VEM Det är svårt att se vilka det är på bilden. Jag tror jag vet vem det är. De ser ut som de är på väg till skolbussen. Men var är husse?

REGN Vad finns det för ställe där det regnar varje dag och är sådär 50 grader varmt? Det verkar vara en regnskog, men då begriper jag inte husen på nästa bild. Men bevis är inte ens denna tv-bild. Jag har ju inga bevis på att min husse finns i vädret.

KATT Där husse är, finns det tydligen suddiga katter. Det är inte Lucy, så vem kan det vara då? Katten syns ju tydligt. Men var är husse.

Dagens ord på livets väg

Amerika är ett land där varje man är fri att göra som hans fru vill.


Sverker
(2000–)

20 november 2014

Stackars Sverker satt bakom galler igen

ISOLERAD Yttervärlden är något jag kan ha kontakt med genom gallret. Jag kommer inte ut. Stackars, stackars Sverker. Hur ska jag stå ut och var är min husse?

Jag anade att det var något lurt i görningen. Husse började packa väskor med massa grejer. Dock verkade han glömma det viktigaste; min mat och min matskål. Vad är det på gång nu, kan man verkligen undra.

Vi satte oss i bilen och åkte till min resursfamilj. Kul! Sedan skulle det pratas förstås.
– Hälsa nu så mycket, sade resursfamiljen efter många, många minuter.
Ja, det ska jag verkligen göra, tänkte jag.
Sedan kom jag på att min mathink var med också. Varför?
– Hej då, sade husse och gick. Han lämnade kvar mig, en hungrig västgötaspets.
Nu är jag alldeles ensam hos min resursfamilj. Jag undrar så vart min husse ska åka. Kan han verkligen turkiska, så han klarar sig? Och varför tog han inte med sig sin fina västgötaspets?
I och för sig är min resursfamilj snälla och bra, men det är en sak de måste lära sig. Jag ska fördiska!

Hej så länge
Sverker

Leg. övergiven

OROVÄCKANDE När det samlas resväskor i hallen, så brukar aldrig det vara ett bra tecken. Ganska ofta betyder att min husse ska åka iväg, men inte hans stiliga västgötaspets Sverker.

LIDER 1 Du ser ju själv hur hemskt jag har det hos min resursfamilj. Detta är en gammal bild, men den är typisk. Ser jag inte lidande ut, där jag sitter hos resurshusse?

LIDER 2 Ingen fördisk får jag hos min resursfamilj. Men jag och resursmatte har en hemlig överenskommelse, fast det får jag inte säga. Hon kompenserar lite för fördisken. Nej, jag tigger verkligen inte och resursmatte matar mig inte. Vi konverserar bara.

Dagens ord på vägen
Om man ser ut som sitt passfoto behöver man troligen ut och resa.


Sverker
(2000–)

19 november 2014

Idag är verkligen en dag att fira

TRON Även om vi män borde sitta på en tron varje dag, så ska vi firas idag av alla flickor som bör se oss ur ett grodperspektiv.

Detta är en av årets viktigaste dagar. Nej jag har inte namns. Nej jag fylelr inte år. Det är Internationella mansdagen. Det är dagen då alla manliga män, till exempel Sverker, ska sätta upp på den piedestal, där de rätteligen alltid hör hemma.

Det är en stor dag för oss män. Halva befolkningen gör väl sitt bästa för att negligera denna dag, men det är fel. Är det några som bör hedras och äras, så är det väl vi män. Vi får ta hand om allt.
Vad finns då denna dag? Vi läser i Wikipedia:
Internationella mansdagen firas årligen den 19 november sedan 1999. Dagen avser att fokusera på pojkars och mäns hälsa, förbättrade relationer och ökad jämställdhet mellan könen, samt lyfta fram positiva manliga förebilder.
Det är ju väldigt trevligt att de har nämnt just mig (lyfta fram positiva manliga förebilder = Sverker).
Det är också väldigt bra att de kämpar för att främja jämställdheten. Jag vill också ha samma mat som den franska kattan Lucy.
Men idag lämnar vi orättvisorna därhän. Idag firar vi!

Hej så länge
Sverker

Leg. man

MEDALJ Med tanke allt fint som vi män gör, så kan vi aldrig få nog med medaljer. Som tur är så röner vi inte den uppskattning som vi är värda. Det skulle bli alldeles tungt om halsen!

KÄMPIGT Det är inget annat än slit och släp för oss män. Är det inte fördisken vi ska ta hand om, så är det veden som bäras in eller husse som ska motioneras. Men tackar någon oss? Nej, vill jag hävda.

LÄRARE Vi män har mycket att lära ut till alla flickor. Att sitta på huk när man kissar , ser väldigt löjligt ut. Precis som jag visar är rätta sättet att låta sitt vatten.

Dagens ord på vägen
De vill vårt bästa, men det ska de inte få.


Sverker
(2000–)

18 november 2014

Det kan vara långt mellan heder och praktik

SMYGFOTO Teorin var att ingen skulle se mig. Jag hävdar bestämt att jag aldrig tar något från borden som jag inte borde. Att då smyga sig på mig när jag undersöker dukningen, är inte hederligt. Att sedan kalla bilden för ”Sverker försöker stjäla från bordet”, är en ren lögn. Detta foto skulle inte ha tagits.

Igår kunde du se bilder, där fotografen (=min husse) hade blommat ut med sin inkompetens. Det är lite samma tema idag, men inte. Idag får du nämligen se bilder som samme fotograf har smygtagit för att förnedra mig.

Från sin egen husse kan man vänta sig att få en viss förståelse. Jag är ju alltid snäll mot honom. Hur tackar han då mig tror? Jo, han tar massa bilder som aldrig skulle hava tagits.
Bara för att du ska förstå hur tarvlig han är, så visar jag några exempel idag.
Nu kanske du bättre förstår hur jag har det.

Hej så länge
Sverker

Leg. förnedrad

SMYGFOTO Att sitta vakt så att inte Lucy smiter ner nedanför trappan hos min Per, kan vara rent tröttsamt. Det kan hända att man vilar ögonen en kort stund under ett sådant uppdrag. Bilden ”Sverker somnat på sin post”, stämmer alltså inte. Jag vilade bara ögonen. Men hur lyckades kattan smita förbi mig, förstår jag inte. Detta foto skulle inte ha tagits.

SMYGFOTO Ligger det en brödbit på en bordskant, är den naturligtvis avsedd för mig. Att då kalla bilden för ”Sverker stjäl”, är en ren förolämpning. Detta foto skulle inte ha tagits.

SMYGFOTO Under en vanlig promenad i skogen kan det ibland vara sol. Ibland kan det vara skugga. Då tar man inte en bild, där bara min rumpa är i solen. Att dessutom kalla den ”Sverker solar rumpan”, är inte väluppfostrat. Detta foto skulle inte ha tagits.

SMYGFOTO Utslagen och trött efter en synnerligen svår operation, har jag just lyfts in i bilen. Dessutom var jag iklädd en osedvanligt ful pyjamas. Då smygtar husse detta foto ”Sverker i sin nya kroppsstrumpa”. Man kan ju tro att jag har andra pyjamasar, vilket inte är fallet. Detta var första och sista gången jag hade detta plagg på mig. Redan i Gränna hade jag tagit av mig denna ovärdiga outfit. Detta foto skulle inte ha tagits.

Dagens ord på livets vägDefinitionen av acceptans är konsten att få en person som just gjort dig en liten tjänst att önska att han hade gjort dig en större tjänst.


Sverker
(2000–)

17 november 2014

Det kan vara långt mellan teori och praktik

FELRESULTAT Teorin var att denna bild skulle föreställa ”Flåsande hund sitter i värmen nere vid stranden”. Att den flåsande hunden rörde sig, kan man ju knappast belasta hunden för. Som fotograf ska man kunna hänga med.

Det finns en hund som heter Sverker (=jag), som har en husse (=min husse) som tycker att han är en hejare som fotograf. Så är dock inte fallet. Visst lyckas han då och då, men inte ofta. De mest vedervärdiga bilderna refuseras normalt, men idag har jag plockat ut några guldkorn.

Vi varje fotosejour har min husse en teori om hur den färdiga bilden ska se ut. Det har inte skett än.
Min husse tror att ju finare kamera desto finare bilder. Sanningen är att ju finare hund desto finare bilder. Fast det krävs ju lite av fotografen även om hunden är världen finaste.
Som du ser hjälper varken kamera eller hund. Min feta husse måste ta massor av bilder för att hitta en ”bra”. De bilderna som jag presenterar idag, hittade jag under rubriken ”Nästan bra” i husses arkiv. Du ser ju själv. De ”Nästan dåliga” ska vi inte prata om.

Hej så länge
Sverker

Leg. fotomodell

FELRESULTAT Teorin var att bilden skulle visa ”En stilig västgötaspets, som tittar på sin husse som befinner sig under vattnet med sin vattentäta kamera”. Nu har jag kanske inget emot nonfigurativ konst, men om man nu ska dokumentera en stilig västgötaspets, så skulle det vara trevligt om man såg den stiliga västgötaspetsen.

FELRESULTAT Teorin var att du skulle se ”Stilig västgötaspets går balansgång på agilitybanan”. Min teori var att gå direkt på godiset. Jag fick inget godis. Jag blev tvingad att gå balansgång först. Fast bilden blev kass.

FELRESULTAT Teorin var att denna bild skulle illustrera ”Arbetsam västgötaspets hämtar gärna posten”. Nu var det så att det luktade väldigt gott under brevlådan. Det gäller att prioritera vad man ska göra här i livet.

FELRESULTAT Teorin var att husse skulle dokumentera ”En stilig västgötaspets promenad i Flogsta i Uppsala”. Helt plötsligt riktar han kameran ifrån mig och så kan det gå så här fel. Det är ju ingen stilig västgötaspets. Det är ju en katt!

FELRESULTAT Teorin var att denna bild skulle föreställa ”Hare sitter och äter rakt utanför huset”. Husse och haren var inte riktigt överens där, eftersom haren skuttade iväg när husse höjde kameran. En harrumpa blev resultatet av detta fotoförsök.

Dagens ord på livets väg
I teorin, så är det ingen skillnad mellan teori och praktik. I praktiken är det skillnad.


Sverker
(2000–)

16 november 2014

Snapshots avslöjar sanningen

SNAPSHOT 1 Idag sticker man inte gärna ut nosen genom det algiga balkongräcket. Det regnar och blåser och kallt är det. (Att det är ett snapshot syns. Bilden är sned och lite oskarp.)

När min husse hängde ut kläder på balkongen idag, så passade jag på att titta på utsikten. När jag tittade på utsikten idag, så passade husse på att ta ett snapshot av mig. Denna bild har sedermera blivit ett tungt bevis.

Vad jag såg var inte roligt. Visserligen fanns det inga ubåtar idag, men jag önskar att jag hade låtit bli. Vad jag såg var nämligen ett bedrövligt väder. Mitt på dagen är ytterlamporna fortfarande tända. De ska släcka sig själva när det blir ljust. Det blir aldrig ljust. Mörkret ligger som en våt mörk filt över oss.
För att muntra upp dig och mig lite, så har jag bläddrat bland andra snapshots i mitt arkiv. De är alla från i somras. Då var allt så mycket bättre. Nästan. Att jag var sjuk, var ju inte så mycket bättre.
Nu är jag bättre och det är ju bättre. Rent generellt avslöjar dock min snapshots att det var bättre förr.

Hej så länge
Sverker

Leg. observatör

SLOWSHOT 1 Det är det här jag såg. Dimma, moln och regn. Inte en båt på sjön. Blåser gör det också. (Att det är ett slowshot syns på att horisonten är anständigt rak.)

SNAPSHOT 2 Det är det här vädret jag efterlyser. Vem har bestämt att det ska vara kallt och blåsigt? Inte jag. Jag svär mig fri. (Att det är ett snapshot syns. Bilden är sned, men oväntad skarp.)

SNAPSHOT 4 Alla blommor, så gott som, är vissna nu. Inte ens en trasig fjäril finns det att titta på i trädgården. Bara fåglar. (Att det är ett snapshot syns. Annars hade fjärilen flugit. En seriös fotograf inväntar också hela fjärilar.)

SNAPSHOT 5 Det här var tider det. Ola kom med sin moppe ända från Väderstad. Detta föranledde husse att baka en tårta som vi satt ute och åt. Varför inträffar aldrig sådant i november? (Att det är ett snapshot syns. Bilden är sned och lite oskarp och ojämt ljus.)

Dagens ord på livets väg

Att sköta sig är att se till att man hinner med det roliga


Sverker
(2000–)