22 juni 2013

Min midsommarafton i bilder

BEGYNNELSEN Så här började min midsommarafton. Med en soluppgång. Jag trodde husse ville se den, så jag väckte honom i god tid. Han hade ju sin telefon till hands, så det var bara att gå ut på balkongen och knäppa.

Det är midsommardagen idag. Det är en trött dag. Därför får du bara se lite bilder, för att få en liten uppfattning om vad jag pysslade med.

Hej så länge
Sverker

Leg. trött

AVUNDSJUKA Denna Instagrambild hoppades husse att hans vänner skulle bli avundsjuka när de såg. Husse anser att blommor och vatten är tjusigare än betonghöghus. Jag tycker att det räcker om min Agnes blev avundsjuk, eftersom hon inte är här. Hon hade arbete som ursäkt för att inte komma.

LARVIGT Här var det små grodor och musikanter från Skaraborg. Husse och jag kunde bara titta, då hundar diskrimineras på Hätteudde. Vi får inte vara med. Det är det som gör det hela så larvigt. Dessutom känner jag mig kränkt.


STÅNDSMÄSSIGT Vi åkte sedan till AMS och Kurre för att fira midsommar. De bor i det här huset, men de har ingen sjö. Min resursfamilj var där också.

PLACERING Alla hade placeringskort vid bordet utom jag. Jag hade mitt placeringskort på golvet, vilket ju passar bättre. Men varför bara en (1) köttbulle?

MAT Det fanns massor med mat, vilket gör det ännu mera obegripligt att jag bara fick en köttbulle. (Fast jag fick flera om sanningen ska fram. Jag tycker dock att det är trevligare om du tycker synd om mig.)

TIPSPROMENAD Vi gick en tipspromenad också. Rena katastrofen. Bara 11 rätt, vilket var husses fel. Dessutom skrev han mitt namn på kupongen, så det var jag som fick skämmas.

TÅRTA Bara någon annan tar jordgubbarna, så ska nog jag kunna sätta i mig den här tårtan, tänkte jag. Men oj vad jag tänkte fel. Jag fick inget mer än slicka av husses fingrar när han i vanlig ordning hade kladdat ner sig.

HEMMA När husse och jag kom hem, var det som allra mörkast. Mer natt än så här blir det inte just nu hemma hos mig. Husse fångade det hela med sin telefon för att släkten i USA och vännerna i Frankrike ska bli avundsjuka.

Dagens ord på livets stig

Hemligheten med att umgås med damm består i att inte störa det.


Sverker
(2000–)

21 juni 2013

Jag önskar alla beundrare en glad midsommar

KRANS En synnerligen fånig och obekväm sak är att man ska ha en krans på huvudet. Om den var gjord av godis, så skulle jag inte säga så mycket. Dessvärre är den gjord av blommor. Fast visst blir jag vacker?

Det är midsommarafton och dessutom årets längsta dag. Vill du veta precis, så är dagen 18 timmar och 17 minuter lång här hemma hos mig.
På midsommar så firar man med blommor här och där.
Om du undrar hur jag ska fira, så får du läsa om det i morgon.
Ha nu en trevlig midsommar med många små grodor.


Hej så länge
Sverker

Leg. midsommarfirare

STÅNG En midsommarstång ska man ha på midsommar. Ibland en liten, som på bilden, eller också en jättestor som på Hätteudde.

GRAVSMYCKNING Vi var i Heda igår och satte midsommarblommor på farfars grav. Farfar är husses pappa och hans mamma finns där också.

ÄLSKLINGSBLOMMOR De finaste blommor farfar visste var blåklint. Därför plockade vi blåklint vid en åkerkant i närheten. Visst blev det fint?

Dagens ord på livets stig

Mina minnen finns inuti mig - de är inte saker eller platser - jag kan ta med dem vart som helst.


Sverker
(2000–)

20 juni 2013

Sveriges avlyssnings- och spioncentrum i Tranås

ÖVERVAKNINGSKAMERA På denna bild, tagen idag av en hemlig övervakningskamera, kan man tydligt se att ett telefonsamtal avlyssnas. Om du tycker att avlyssnaren, som låtsas som ingenting, skulle vara lik mig mig, så kan jag neka, bekräfta eller inte bekräfta det. Dessutom är jag, som kanske inte är jag, svår att se där jag, eller inte jag, ligger på golvet.

President Obama har tillsammans med sina spioner avlyssnat hela världen. I London nöjde de sig de hemlighetsfulla med att avlyssna utländska statschefer på hemmaplan. Vad du kanske inte vet är att Sverige är fullt med hemliga agenter. En av dessa finns i Tranås

Naturligtvis är den hemlige agenten i Tranås hemlig. Därför är alla likheter med mig på bilderna en ren tillfällighet som kan ses som en tanke.
Anledningen till att en av landets viktigaste och hemligaste centrum för spionage har förlagts till Tranås är att stan är känt som Sveriges terroristcentrum. Det var här som Sveriges självmordsbombare växte upp. SÄPO har även hittat en bild, som inte säger så lite. På bilden finns både Usama och en ”X”. Det är den senare, herr ”X”, som Tranåsagenten är satt att övervaka, avlyssna, se vilka som kontaktar honom o.s.v.
Jag kan inte avslöja något, då allt är hemligt. Dessutom kanske jag inget vet.
Inte ens namnet på ”X” (=husse), kommer någonsin att avslöjas.

Hej så länge
Sverker

Leg. agent 001 med rätt att skälla

VÄGSPANING Trafiken på vägen som går förbi X’s hus övervakas noga. Till exempel åt höger.

VÄGSPANING Trafiken på vägen som går förbi X’s hus övervakas noga. Till exempel åt vänster.

AVSLÖJANDE Efter att SÄPO hade lagt vantarna på den här bilden med hjälp av sin signalspaning, blev ”X” (till höger) ständigt övervakad. Naturligtvis valde man ut Sveriges skickligaste agent (001).

FLYGSPANING Till och med överflygande flygplan övervakas. Det finns många sätt för terrorister att meddela sig med de sina (”X”).

Dagens ord på livets stig

Jag hatar att sprida rykten, men vad annars kan man göra med dem.


Sverker
(2000–)

19 juni 2013

Jag har en stor hemlighet

KANSKE Jag hinner inte just nu, men i morgon ska jag berätta en hemlis jag bara har tänkt berätta för Per. Kanske för dig också. Men du ska veta att det är jättehemligt, så du får inte berätta det för någon annan. Inte ens Lucy eller husse.

Hej så länge
Sverker

Leg. secret


Dagens ord på livets stig

Jag har en massa hemligheter som är så hemliga att inte ens jag vet vad de handlar om.


Sverker
(2000–)

18 juni 2013

Förbud mot tiggeri i Tranås

FÖRBUD Ett utkast till den skylt som husse hade tänkt sätta upp i alla hörn och kanter på min tomt och i alla rum i mitt hus. Nu gick det ju inte som han hade planerat. Det skulle nästan bli lika många skyltar som på Storgatan.

Det är inte alltid bra att läsa tidningar och titta på tv. Husse lät sig inspireras av Oslo, som skulle införa tiggeriförbud här och var.
Nu fick han för sig att det skulle bli tiggeriförbud i vissa zoner i mitt hus och i hela min trädgård.


Husse förslog att det skulle bli tiggeriförbud utom i toaletterna på våning två och tre.
När jag fick reda på detta förslag, så påpekade jag att vi faktiskt lever i en demokrati. Det går inte att införa drastiska grundlagsändringar utom att först ha ett val. Husse, som anser sig vara en god demokrat, gick med på detta.
Jag ordnade ett snabbval som ägde rum just när husse befann sig i duschen. Detta innebar att jag fick 100% av alla röstena.
Som du förstår så föll husses förslag platt till marken. Fast jag ville inte göra honom helt besviken med en påföljande nedstämdhet. Nej han skulle få sina tiggeriförbudszoner.
Numera är det förbjudet för alla att tigga i alla utrymmen där det finns en toastol.

Hej så länge
Sverker

Leg. politiker

BEDJANDE Nu är det inte längre tillåtet att kasta bedjande blickar mot vattenkranen i denna toa. (Den på mellanvåningen.) Vill jag ha vatten, är det köket som gäller, eller husses sunkiga damm.

DUSCH Här är det strängt förbjudet att tigga. Det enda jag egentligen kan tigga om här, är att jag skulle duschas. Det är ju precis inget som jag vill – eller någonsin behöver.

Dagens ord på livets stig
Demokrati betyder styre genom diskussion, där den optimala effekten uppnås genom att man får folk att sluta prata.


Sverker
(2000–)

17 juni 2013

Hurra – snart är hösten här igen

MARKBLOMSTER För bara ett par dagar sedan satt de här blommorna fastklistrade på rododendronbusken. Nu ligger de på marken, där de ger en hint om den höst som närmar sig raskt.

Nu börjar den äntligen närma sig. Hösten alltså. Hemma i min trädgård har blommorna redan fallit av träden och snart är det löven som tappar taget om träna. Visst är det kul att kunna se fram mot något positivt!

Det har varit varmt. Det har åskat. Det har blommat så färgerna skär sig. Men nu är det snart slut med sådana dumheter. Syrenblommorna har börjat anta en vacker brun färg istället för lila.
Rododendronblommorna har kastat sig handlöst till marken för att vissna.
Nu dröjer det nog inte länge på förrän björklöven blir gula och trillar ner. Då blir hela gräsmattan gul.
Framåt våren kan man sen glädja sig åt en brun gräsmatta, men dessförinnan ska den efterlängtade snön komma. Och julen. Och jultomten med julklappar (=tuggben till mig).

Hej så länge
Sverker

Leg. årstidsanalytiker

SKYMMER På slänten ner mot sjön växer det upp massa blommor, som har tagit som sin uppgift att skymma utsikten för mig. Jag är ju inte så hög. Men jag säger inget till dem, snart faller de för husses skarpa lie.

HISTORIA Den här bilden togs för en vecka sedan. Träden surrade av feta humlor som frossade i sig vad blommorna hade att bjuda. Nu är det nog mer svält som gäller för de stackars humlorna.

FEL Tror du att det ser ut så här när du kommer till mig, så har du alldeles fel. De gröna bladen är kvar, men det är inte många blommor att hurra för längre.

STÖRST Jag har områdets största svårstavade buske. (Jämför busken med västgötaspetsen.) Blodlönnen går inte av för hackor den heller.

VÅRFINT Detta är något att längta till. I den kladdiga lövmassan, som täcker gräsmattorna på våren, kan man gömma ben i. Om solen bara ligger på lite, så mognar de jättefort, så benen blir lika slemmiga som löven. Våren är underbar.

Dagens ord på livets stig

Den som lever utan galenskap är inte så klok som han tror.


Sverker
(2000–)

16 juni 2013

Vem påstår att lite regn är farligt

TAKSKYDD Jag ville ut och gå, men husse envisades med att gömma sig under ett tak. Sådan är han. Han har vattuskräck. Annat är det när jag ska duscha.

Jag har nu en längre stund påpekat för husse lämpligheten att ta en längre promenad.
– Men Sverker, sade husse med en lidande röst.
– Det ösregnar ju.
Är det samma husse som brukar upplysa mig om att ”lite vatten är inte farligt” när jag ska bada eller duscha?


Igår kanske du kommer ihåg att jag och säkert turen andra hade samlats på skolgården för att fira solen. Själv har jag inget emot regn, om det inte råkar åska samtidigt.
Dagen innan, då det regnade, var det nästan folktomt i stan. Detta trots att det var fredag och då ska alla åka och handla på torget. Så har det alltid varit. Men var fanns de i förgår? Lite vatten är ju inte farligt.
Jag tyckte att vi kunde fika ute nu också. Jag har nämligen ett ben gömt där. Men icke. Husse vägrade fastän han har både regnkappa och paraply. Lite vatten är ju inte farligt.
Jag har listat ut vad han menar med att lite vatten inte är farligt. Han anser att det inte är farligt för honom i duschen eller i vattnet i sjön, men ute om vattnet kommer från himlen.
Jag tycker som vanligt tvärtom. Duscha inne och bada ute är farligt. Regn är bara trevligt.

Hej så länge
Sverker

Leg. regnhund

TOMT Precis här tyckte jag att det hade varit lämpligt att ta förmiddagsfika. Jag har nämligen gömt ett ben på ett mycket hemligt ställe (=busken till höger), som jag behöver kontrollera. Kanske flytta på också. Husse han skulle fika inne han. Fegisen!

REGNMOLN Så här kan det te sig när det kommer regnmoln farande över sjön. Det kommer lite sol också, så det finns lite för allas smak.


FEGISAR Hela Tranås befolkas av folk med vattuskräck. Jag ville vara ute och gå, men husse skulle trycka under ett tak. Jag undrar var alla andra fanns?

Dagens ord på livets stig

Om vatten nu är så nyttigt för kroppen, varför undviker du det då med gummistövlar, paraplyer och regnkappor?


Sverker
(2000–)