9 augusti 2014

Hur mår jag och vad gör min Agnes?

HJÄLTAR Detta är mina hjältar, som har lyckats med konststycket att ta sig upp hit. Det är Evan, Agnes och Emily.

Först vill jag tala om att jag mår ganska bra. Men jag äter inget, nästan alltså, frånsett förgiftade köttbullar. Man blir lullig av dem. Jag tror de innehåller preparat.
Men vad gör min Agnes i USA. Jo, hon klättrar i berg. Berget heter Mount Rainer.


Min David har haft vänligheten att skicka lite bilder till mig. Där kan man se alla, utom David som höll i kameran, när de bestiger berg. Alla är min Agnes, min Evan, min Emily och Davids Stephanie. Ända uppe på toppen var de inte, eftersom det är massor med snö där och högt som två Kebnekaise staplade på varandra.
Det är för övrigt intressanta bilder. Man kan se att Evan har högre höjd över havet än min Agnes. Så var det inte förr. Passa också på att titta på fjällblommorna.
Husse har också varit på Mount Rainer, men han såg inga murmeldjur. Han spanade istället efter björnarna de varnade för överallt. Han såg bara en fågel.
Nu ska jag vila ett tag. Doktorn sa att jag skulle vila mycket. Det gör jag.

Hej så länge
Sverker

Leg. reserapportör

SÄLLSKAP Är man uppe på höga höjder och inte har någon västgötaspets med sig, så kan det vara trevligt att få sällskap av ett murmeldjur istället. Murmeldjuret heter Charlie.Kanske. Eller Sofia.

TOPPEN Visserligen står Evan och Agnes på snö, men de är inte uppe på toppen. Bara halvvägs skulle jag tro. Fast det är ju bra så.

BALANS Detta är vandrartåget. Först går min Agnes och håller balansen, sedan kommer Evan tätt följd av sin mamma Stephanie- Skenbart sist går Emily med sin fina ryggsäck, men allra sist går David med sin kamera.

TRIPPELBALANS På höga berg är det svårt med balansen. Luften är nämligen så tunn. Det är därför Emily, Agnes och Evan står med arnmarna utåt. Titta på fjället och titta på blommorna. Det är fler fjäll och blommor än vad jag har i Hätte.

Dagens ord från tratten

Den som inte står stadigt på benen skyller på ojämnheter i marken.


Sverker
(2000–)

8 augusti 2014

Sällan har någon lidit så svårt som jag

LIDER Här ligger jag och lider i tysthet. Ser du det hemska såret på magen? Om inte kan du klicka på bilden, så blir den större, Jag ska vila, det har veterinären sagt. Det är väldigt synd om mig. (BILD: Resursmatte)

Nu har jag lidit mig igenom en hel natt och en halv dag hemma. Man kan säga att det är väldigt synd om mig. Först idag köpte husse nämligen köttbullar, så jag har inte kunnat ta min medicin innan.

Till skillnad från vad alla tror, så kan jag både hoppa upp och ner från min säng. Detta trots att jag har fåntratten på mig. Det är naturligtvis inte helt smärtfritt, men jag lider i tysthet.
Jag sov faktiskt hela natten. Husse tror att det beror på medicinen. Jag tror mer att det beror på att det är synd om mig som har fåntratt på huvudet. Den kliar.
Idag kom resursmatte och hennes bror Calle ut till mig. De kom för att fika, men mest för att tycka synd om mig.
Men jag är inte den som klagar högljutt. Det är jag för manlig och tuff för. Jag lider istället i tysthet.
Lite hjälp mot lidandet har kommit hem i form av ett paket köttbullar.

Hej så länge
Sverker

Leg. lidande hund

LIDER Resursmatte och hennes bror Calle, kom ut till mig idag. Då kunde de tycka synd om mig på samma ställe som jag finns. Under stolen står jag och lider med en fåntratt över huvudet. Det är väldigt synd om mig.

LIDER Att gå i trappor med en fåntratt över huvudet och uppskuren buk är inte lätt. Men duktig som jag är, så klarar jag det ändå. Det är väldigt synd om mig.

LIDER Tänk om någon satte en fåntratt på dig, hur kul skulle du tycka att det var? Det ser inte särskilt manligt ut heller. Det är väldigt synd om mig.

Dagens ord på livets väg
Lider du – var glad. Det är det ett säkert tecken på att du lever.


Sverker
(2000–)

7 augusti 2014

Jag skrevs ut med fångdräkten på

UTSKRIVEN Det är jag i den omanliga fångkroppsstrumpan, som står utanför det läger där de tagit delar av min lever. Inhägnaden i bakgrunden är den, där vi fångar rastades.

Varför är man på sjukhus? Ja, det kan man fråga sig. Anledningen är väl att man ska bli frisk. Jag har mer ont nu efteråt, än vad jag hade före. Fast det ska visst bli bättre.

Det hade kanske inte varit så farligt om jag inte hade fått på mig en omanligt grön kroppsstrumpa. Inte snygg alls.
Dessutom hade jag ett omanligt bandage på tassen.
Det bra är att husse kom och hämtade mig och nu är jag hemma.
Ännu bättre är det att jag tog av mig den fjolliga kroppsstrumpan och bandaget i bilen
Fast sämre är det att jag nu har en fåntratt över huvudet. Hur ska jag kunna äta nu?

Hej så länge
Sverker

Leg. utskriven

HEMMA Fångdräkten åkte av i bilen. Jag kan ju inte se löjlig ut när jag kommer hem. Jag kanske möter någon bekant. Det var skönt att åter få lufsa naken på min gräsmatta.

Känd Tranåsprofil vill hem från sitt Guantanamo

STILIG Denne kände Tranåsprofil önskar komma hem från djursjukhusets bur.

Inte mycket nytt att berätta, mer än jag vill komma hem. Jag kanske ska korrigera en felaktig måttuppgift från igår. Mina levertumörer var 6 centimeter i diameter. Inte 3 som min husse felaktigt angav igår.
Jag vill påpeka att det är väldigt synd om mig just nu.


Jag har ont i magen där någon har skurit mig och jag bor i en bur. I buren finns det varken en soffa eller en TV. Nu kanske jag inte behöver en soffa, eftersom jag inte heller har något ben att gömma. Det är väldigt torftigt här.
När jag går ut, så finns det ingen skog jag kan springa lös i. Jag är alltid kopplad.
På grund av ovanstående förhållande, så begär jag att få komma hem omedelbart.
Det blir ju inte bättra av att jag är orolig för min husse. Någon måste ju se efter honom, så han klarar sin vardag. Vem väcker honom nu? Vem tar med honom på promenader? Vem sköter fördisken?
Jag måste komma hem, även om jag har ont och glöm inte att det är synd om mig. Men jag lider i tysthet.

Hej så länge
Sverker

Leg. lidande hund

KVÄLLSPROFIL Så här vackert kan det vara hemma hos mig. Solnedgången över sjön är inte så dum den heller.

Dagens ord på livets vägVi kan bara bevara en god hälsa genom att äta det vi inte är sugna på, dricka det vi inte tycker om och göra det vi helst vill slippa.


Sverker
(2000–)

6 augusti 2014

Rapport från djursjukhuset


Operationen har gått bra, men nu är Sverker trött. Han hade tre knölar på levern, istället för en. En av dem hade spruckit, så det var hög tid att göra något. Knölarna var cirka 3 cm i diameter.
Stenen i urinblåsan avlägsnades också.
Om allt går som det ska, så får han komma hem i morgon eftermiddag,


Sverkers husse

Nu är jag på djursjukhuset

FRAMME Lagom tills jag kom fram till Djursjukhuset, sprack himlen upp. Det var nog ett tecken på att operationen kommer att gå bra.

Så är då dagen för min operation inne. Hemma kom det massor med millimetrar i stora droppar. Det verkade inte bra. I Jönköping sken solen. Det verkade bättre
Först fick husse skriva i papper, som handlade om mig. Jag vägdes först. 14,3 kilo vägde jag idag. Husse vägde sig inte.
Sedan fick jag komma in i ett rum. Jag fick ett rött halsband. Sedan tittade de på min tatuering i örat. De tyckte att den var fin.
Jag fick ingen spruta i tassen.
Efter allt pappersarbete jag och husse. Jag gick med en flicka. Husse fick gå ensam. Jag är så orolig för honom.

PS. Husse skriver i eftermiddag och berättar hur det gått. DS


Hej så länge
Sverker

Leg. patient

TVEKSAMT Jag tvekade lite idag på morgonen. Skulle jag verkligen gå ut när det regnar så? Jag övervann obehaget och följde med min husse till bilen.

PAPPER Det var mycket papper att fylla i. Om husse inte betalar för mig, så behåller de mig. Jag tror nog att de vill att husse inte betalar.

DAGS Då var det dags. Husse gick åt ett håll ensam och jag gick åt andra hållet med en flicka. Husse hade nog helst velat ha det tvärtom.

Dagens ord på livets väg

Vår rädsla överträffar alltid faran.


Sverker
(2000–)

5 augusti 2014

Jag gör något åt vädret

OSÄKERT Om det kommer många millimetrar snabbt utomhus, så är det väldigt osäkert om det är lämpligt att gå ut. Min husse gjorde det i alla fall. Då kunde inte jag lämna honom ensam bland alla regndroppar.

Min Agnes klagade över att vi hade haft det varmare här hemma, än vad medborgarna i Toulouse hade haft det. Då fixade jag värme åt henne i Uppsala. Husse har klagat på att det är så torrt. Då fixade jag regn åt honom här hemma.

Jag fick ju inte följa med till Seattle som jag hade hoppats. Istället hade jag tänkt att kunnat visa en bild på min Agnes i USA idag. Tydligen har hon inte de tekniska möjligheterna att kunna förmedla bilder över Atlanten. Synd!
Istället kan jag berätta att jag fixade varmt väder i Uppsala åt min Agnes. Det var 30 grader både ute och inne. Alla tyckte dock att det var för varmt. Vi drack jättemycket vatten och jag blev väldigt trött och sov mycket.
Husse ville ha millimetrar till sina gräsmattor, så det ordnade jag idag. Dock hade jag inte räknat med att själv tvingas ut när millimetrarna föll. Jag blev nästan blöt.
Ikväll ska jag duschas för tidigt i morgon ska jag opereras i Jönköping.
Hoppas jag får ett badlakan till och ett nytt blått koppel.
Fast mest av allt hoppas jag att bli frisk.

Hej så länge
Sverker

Leg. meteorolog

VARMT I Uppsala är det jättevarmt. Redan på morgonen, när min Agnes och jag tog vår promenad, var det nästan 30 grader. Är det konstigt att jag flåsar då?

SPANARE Jag har en speciell promenadväg i Uppsala. Varje gång går jag förbi ett rött hus och varje gång ligger den här katten och spanar på mig. Jag undrar vem han spanar åt?

TRÖTTSAMT Att vara i Uppsala är väldigt tröttsamt. Det är 30 grader ute och trettio grader inne. Då är det skönt att sova lite med tungan ute som en kylare.

SKYDD Om du går under träden, när det trillar ner millimetrar, så blir du inte lika blöt som annars. Därför gick jag under träden på min morgonpromenad idag.

Dagens ord på livets vägEn hamburgare är en pannbiff som lärt sig amerikanska.


Sverker
(2000–)

4 augusti 2014

Min Agnes och Sverker på väg till Seattle

SKÄRMDUMP Detta är bilden som min husse lade ut på Instagram och Facebook. Där kan du läsa att Sverker och Agnes ska åka till Seattle.

Du ser själv vad det står på skärmdumpen. Agnes och Sverker på väg till Seattle.
Hade detta varit en normal kvällstidningsrubrik hade den varit sannare än normalt. Den stämmer nämligen till 50 procent.


I lördags hämtade jag min Agnes på Arlanda. Hon hade varit i Frankrike i en hel månad, så hon hade tröttnat och ville hem till Sverige igen.
Idag måndag, hade Agnes tröttnat på Sverige. Åter en tur till Arlanda, men nu skulle hon åka iväg. Denna gång till Seattle, men först skulle hon besöka Island i ett par timmar. Jag hoppades i det längsta att jag skulle få följa med. Då hade jag fått träffa Boots. Han är Davids 21-åriga katt. Davids bror är Per. Hans katt heter Lucy. Henne känner jag.
I Seattle ska Agnes leka med Evan och Emily. Agnes är deras faster. Hoppas de kallar henne faster Agnes.
Efter att vi hade lämnat Agnes, så åkte husse och jag hem. Det är nästan lika varmt här som i Uppsala, men det är inte 30 grader inomhus.

Hej så länge
Sverker

Leg. avvinkare

HISS När man är på Arlanda får man åka hiss. Jag får nämligen inte åka rulltrappa och jag får ont i tassen om jag går i trappor. Jag står längst fram, min Agnes vid kärran och en okänd man (troligen en säkerhetspolis) i hissen.

INCHECKNING Jag övervakar när Agnes checkar in sina väskor. Jag hade inget bagage att checka in, men min Agnes hade desto mer. Mest te och godis till Stephanie och David i Seattle.

FLYGPLAN Det här var alldeles för en stund sedan. Agnes flygplan är det som har ett streck efter sig. Hon ska mellanlanda i Keflavik. Sedan ska hon kliva på Seattleplanet. Just nu har Agnes plan landat i Keflavik. Snart är hon hos Evan och Emily. Det är orättvist.

Jag blir ganska sen med inlägget idag

På grund av omständigheter, som klar kommer att framgå, kommer huvudinlägget på min blogg ganska sent idag. Det kommer att bli väldigt överraskande och spännande.

Dagens ord på livets väg
Ett farväl är nödvändigt innan vi kan mötas igen, och mötas igen, efter en stund eller en livstid är speciellt för dem som är vänner.


Sverker
(2000–)

3 augusti 2014

Det var ju min Agnes jag mötte på Arlanda

SPANING När man är på Arlanda ägnar man mesta tiden åt att spana. Alla som har kommit med flygplan, kommer ut genon hålet i väggen. Nu väntar jag på min Agnes och Matilda, som eskorterar henne.

Jag åkte bil igår. Först åkte jag från Tranås till Arlanda. Där parkerar man för 80 kronor i timmen. Sedan, efter jag hade hittat min Agnes, åkte vi till Uppsala. Där är jag nu.

Min Agnes har varit i Frankrike i en månad. När man kommer där ifrån, så ska man hämtas på en flygplats. Det finns två flygplatser; en i Linköping och en i Arlanda. Igår valde jag Arlanda, eftersom det ligger närmare Uppsala, dit vi skulle åka sedan.
På Arlanda var det jag och min husse som mötte min Agnes. Matilda, Agnes kusin, möttes av sin mamma, sin mormor (som är samma som Agnes mormormor), sin moster (som är min ex-matte och Agnes mamma) och sin nya morbror.
Matilda åkte hem till sig och Agnes, jag och husse åkte hem till Agnes. Hon bor i en halv lägenhet i Uppsala. Jag vet att den är halv, eftersom bara häften får plats.
I morse när vi var ute och gick, så regnade det. Husse hade velat ha det regnet hemma hos mig på mina gräsmattor.

Hej så länge
Sverker

Leg. resenär

(Hade husse haft Photoshop, så hade bilderna blivit bättre, hälsar husse.)

AGNES Där är ju min Agnes! Där är också Agnes mormor och Agnes moster. Men de skulle möta Matilda. Det var jag och husse som mötte Agnes.

REGN När husse och jag gick vår morgonpromenad så regnade det riktigt duktigt. Husse hade paraply och jag hade på mig min självavrinnande päls. Nu skiner solen.

Dagens ord på livets väg
Den som inte lever med någon saknad, måste leva ett konstigt liv.


Sverker
(2000–)