26 maj 2012

Min resursfamilj fick en minnesbuske

GLAD Ska man köpa en buske till minne av Egon, så ska det vara en snäll och glad buske. Egon var nämligen alltid snäll och glad. Den här snälla och glada busken hittade jag.

Nu när inte Egon finns mer, så saknar vi ju honom väldigt mycket. Min resursfamilj, var ju Egons egen familj och där måste ju saknaden vara allra störst.
Jag och husse beslöt att vi skulle åka och hälsa på dem. För att få dem lite gladare, så tog vi med oss en minnesbuske.


Det är inte så att vi kan på något sätt ersätta förlusten av Egon. Men jag tänkte så här: köper vi en liten buske, som kan stå i en rabatt och lysa upp lite, så blir det ju precis som Egon lyste upp vår tillvaro.
Ser man sen busken, så kanske vi kan tänka på alla roliga minnen som Egon har gett oss under många, många år. Då kanske Egons familj kan bli lite gladare varje gång. Så tänkte jag.
Busken heter nu Egons minnesbuske. Det tycker jag är fint.

Hej så länge
Sverker

Leg. buskgivare


LETA Hur kul är det för en västgötaspets att gå och leta blommor i Mårdsmålens växthus? Det är ju inte precis så att jag kan se på sortimentet. Men husse visade mig då och då vad som fanns.

PLATSEN Jag visade för min resursmatte, var Egons minnesbuske ska stå. Sätter man den här så ser man den varje gång man kommer hem. Busken välkomnar alla, precis som Egon välkomnade alla.

LYSER Ser du hur Egons minnesbuske lyser upp i rabatten? Det är precis som Egon lyste upp tillvaron för oss alla som kände honom. Kommer det nu bort lite ogräs också, så kommer det bli jättefint.

Dagens ord på livets stig

Ha dina bortförklaringar klara för dina fel redan när du begår dem.


Sverker
(2000–)

25 maj 2012

Blommor som påminner mig om Egon

BADVÄG Den här vägen tog Egon ganska ofta, efter han hade olovandes badat i husses sunkiga damm. Då trillade det ner näringsrikt vatten på marken och gödde blommorna. Det är därför de blommar så fint.

Idag blir det inte så mycket, men jag tänker visa dig lite blommor hemma hos mig som Egon också såg i fredags.
Nu när inte Egon finns längre, så tycker jag att du också ska få se de blommorna.


Hej så länge
Sverker

Leg. blomsterkung


TULPAN Egon var med när vi planterade tulpanlökarna i höstas, och jag visade honom tulpanerna i fredags. Han tyckte de blev fina.

MASKROS Fastän husse inte är så begåvad med trädgårdsarbete, så har han faktiskt lyckats med de här gula blommorna. De finns nästan överallt, så Egon måste ha sett dem.

SKOGSBLOMMA När jag visade Egon min skogsstig i fredags, kunde han ju inte se någon skog eftersom den var borta. Däremot kunde han se de här fina blåa blommorna.

BLOMBUSKE Hemma hos mig finns det många buskar som blommar. Om du tror att det är husse förtjänst, så har de fel. Det var farfar som planterade dem för länge, länge sedan. Om det var varmt ute, så låg Egon gärna i skuggan under busken.

Dagens ord på livets stig
Den som inte lever med någon saknad, måste ha levt ett fattigt liv.


Sverker
(2000–)

24 maj 2012

Min bäste vän Egon finns inte mer

EGON Egon blev lite mer än 15 år. Naturligtvis firade vi hans födelsedag ihop, liksom han firade med mig när jag fyllde år. Vem ska jag fira med nu?

Min allra bästa vän Egon finns inte mer. Jag har känt honom sedan den dag jag fick Agnes. Han var jättesnäll när jag var valp, för jag fick hänga i hans öron.
Eftersom Egons familj är min resursfamilj och jag och husse är Egons resursfamilj, har vi tillbringat mycket tid tillsammans. Sista gången var i fredags, då Egon var hos mig. Ibland har det varit flera veckor, som när husse åker till Agnes.
Vi har också firat många jular ihop. Vi har haft det så roligt Egon och jag.
Jag tycker väldigt synd om min resursfamilj som inte har någon Egon längre.
Det är också väldigt synd om mig som varken har en farfar eller en Egon. Livet blir fattigare.


Hej så länge
Sverker

Leg. Egonsörjare


GRIPSHOLM På den här bilden är jag inte ens ett halvt år än och Egon har inte fyllt fyra. Det var ett höstlov och vi gjorde en resa med min husbil. Kanonerna finns på Gripsholms slott. Agnes sitter på en kanon och sedan kommer min au pair Valou. Min ex-matte håller i både Egon och mig.

BILTUR Ibland när Egon var hos mig, så gjorde vi små bilturer. Den här gången var det till Linköping i ex-mattes bil, fast vi har inte startat än.

TEVE Näs husse satt och såg på teve, så låg alltid Egon och jag i soffan. För det mesta sov vi. På nätterna fick Egon ligga i min säng, precis som husse.

BILTUR När Egon hade varit hos mig så kom så småningom hans husse och matte och hämtade honom. Då var det jag som var snabb att hoppa upp i deras bil. För det mesta fick jag inte följa med, men man kan ju alltid chansa. Jag ville vara tillsammans med Egon.

PROMENAD Nu kommer jag aldrig mer ha en Egon att ut och gå med i min skog. Han har gått sin egen väg och kommer aldrig mer tillbaka. Det är både sorgligt och ensamt.

Dagens ord till minne av Egon

EGON Det här blev den sista bilden som togs av Egon, när han var hos mig i fredags. Visst var Egon gammal och trött, men jag trodde att vi skulle få vara tillsammans ytterligare en tid.


De döda är inte borta, de har bara gått ett stycke i förväg.


Sverker
(2000–)

23 maj 2012

Hur och varför du måste tvätta bilen

STEG 1 Det viktigaste du måste ha för att tvätta en bil, förutom en bil, är vatten. Lämpligen väljer du en sjö att ta vattnet ifrån. Tänk på att den måste vara så stor, så att du inte tömmer den. Min sjö är tillräckligt stor.

Nu har vi fått tillbaka min nya bil, den som Agnes försökte flytta en järnport med i Frankrike. Då var det så olyckligt att en stor del av bakpartiet var blankt och osmutsigt, resten av bilen hade ett tunt lager av Toulousesot, vilket gjorde att övriga delar av bilen var matt och ljusgrå.

– Så här kan det inte se ut. Vi måste tvätta bilen, sade husse och tittade på mig. Tänkte han använda mig som tvättsvamp? Det tänkte han inte, visade det sig.
– Först måste vi fixa vattnet, sade husse, som har pejl på biltvättning.
Då måste man först bära ner pumpen till sjön, koppla på lite el, fylla med vatten och greja och ha sig. När pumpen låter, så kommer det vatten där uppe. Om allt funkar som det ska, vill säga. Idag funkade det efter det att husse hade kopplat på slangen.
Sen blöter man bilen. Därefter kan det vara lämpligt att ta en svamp (inte en västgötaspets) och gnugga och tvätta på bilen. Sen blöter man den igen. Husse påstod att han inte behövde hjälp av mig, utan tyckte att jag ”skulle hålla mig undan”.
När bilen har torkat så tvättar husse de ställena han missade förra gången. Så kan det gå.
När Agnes tvättade bilen, så räckte det att tvätta en gång. Det var jag som vägledde henne.

Hej så länge
Sverker

Leg. biltvättare


SLANGLÖST Om du, liksom husse, glömmer att sätta på slangen, så ser det ut så här. Det är ganska värdelöst, eftersom det inte går att köra ner bilen till pumpen.

FLYR Jag var rädd att det här skulle sluta med att jag skulle bli dyngblöt, så jag traskade lugnt iväg och överlät slanginkopplingen till husse.

FÄRDIGT Nu har hela bilen samma färg och den ser nästan ny ut. Husse har tvättat den två gånger först nästan hela och sen de delar han inte tvättade första gången.

SAKNAD Så här ska det se ut. Man tar en Agnes, min Agnes är bäst, och sätter henne i arbete med att tvätta bilen. Då blir det jättebra. Om du tittar noga nere på kofångaren till vänster, så ser du ett litet hål. Det var en sten som kom och backade på Agnes så det blev hål.

Dagens ord på livets stig

För att kunna göra storverk måste du vara mycket lat – såväl som mycket flitig. Här blir inga storverk gjorda. Husse uppfyller dessvärre bara del 1.


Sverker
(2000–)

22 maj 2012

I Tranås är pojkarna bättre än flickorna

Senaste tiden har vi kunnat läsa, se och höra att pojkars betyg skulle vara sämre än flickors. Det skulle gälla alla kommuner, men då har våra kära journalister glömt Tranås. Här är nämligen pojkarna överlägsna flickorna, när det gäller de betygen som är av vikt.

Hej så länge
Sverker

Leg. betygsexpert


BÄST Här ser vi den som toppar betygslistan i Tranås. Vem det är? Det är ju jag Sverker, ser du väl.

SVERKERS BETYG
Manlig MVG
Stilig MVG
Smart MVG
Vacker MVG
Stark MVG
Snäll MVG
Modig MVG


TVÅA Egon kommer på andra plats, här ute hos mig. Han kanske inte är så bright, men han är snäll.

EGONS BETYG
Manlig VG
Stilig VG+
Smart G-
Vacker VG
Stark VG-
Snäll MVG
Modig G+


TREA Det är min Agnes, som kommer på en hedrande tredjeplats. Eventuellt kanske du trodde att hon skulle slå Egon, men det gjorde hon inte.

AGNES BETYG
Manlig IG
Stilig G-
Smart MVG
Vacker MVG
Stark G+
Snäll VG+
Modig G-


SIST Som väntat kom husse sist, men han kan ju knappast räknas in i statistiken, då hela han är ett statistiskt felvärde.

HUSSES BETYG
Manlig IG
Stilig IG-
Smart IG+
Vacker IG-
Stark IG+
Snäll VG-
Modig IG-


Dagens ord på livets stig
Det är bäst att ta människor som de är, inte som man vill att de ska vara. Men man bör alltid försöka dressera dem att ge västgötaspetsar mer mat.


Sverker
(2000–)

21 maj 2012

Kladdkaka – himmelskt god och lättlagad

FRESTELSE Visst ser min Himmelskt Goda Chokladkladdkaka god ut? Men tänk på att frestelser är till för att övervinnas. (Gick du på den lätta?)

Vad kan väl vara trevligare än att ta en liten rast i trädgården, nu när värmen har kommit. Om du dessutom har något extragott att äta, så blir det ju ännu bättre.
Idag får du, helt utan kostnad, mitt recept på Sverkers kladdiga chokladkaka.
Jag har beskrivit allt steg för steg och vad du behöver. Det är så enkelt så även du ska klara det!


Hej så länge
Sverker

Leg. konditor
VÄSTGÖTASPETS Nästan det viktigaste du måste ha är en västgötaspets. Gärna en som är väldigt stilig och manlig och som heter Sverker.


SOL Till mitt recept behövs en sol, som lyser riktigt varmt och gott. Gärna från en molnfri himmel. Termometern ska vara mycket också.

LÅNEBIL En svart lånebil är alldeles perfekt för att göra min kladdiga chokladkaka. Om du lånar ut din bil till Agnes, så kanske hon försöker flytta en stor järnport med den också. Då kanske du också kan få en lånebil, när verkstaden reparerar din alldeles nya bil.


CHOKLADKAKA Här lämnar jag lite fria tyglar till dig. Välj den godaste chokladkakan du vet. Låt nosen avgöra vilken du väljer.


VINDRUTEKAKA Placera chokladkakan på instrumentbrädan på din svarta lånebil (som du har istället för din alldeles nya bil som Agnes bucklade till i Frankrike). Se till att parkera bilen i solen. Sen sköter allt sig självt.


UPPLÄGGNING Efter en timme ungefär, kan du ta in din chokladkaka till köket. Öppna den med hjälp av en kniv. Tänk på att den är kladdig. Ju mer du lägger upp, desto bättre är det. Den här portionen är löjligt liten.


SPRUTGRÄDDE Toppa den kladdiga chokladen med sprutgrädde. Det går att spruta på väldigt, väldigt mycket mer än du ser på bilden. Ju mer du tar, desto bättre blir det.
MUMSIGT Ta din kladdiga chokladkaka och servera den till din västgötaspets. Har du ingen egen västgötaspets, så ring efter Sverker. Jag kommer som en raket, för min Himmelskt Goda Chokladkladdkaka är – just det – himmelskt god.

Dagens ord på livets stig

Sann glädje är en allvarlig sak.


Sverker
(2000–)

20 maj 2012

Storstadens puls griper tag i varje nerv

STORSTADSPULS Storgatan söndag klockan 13. Känner du hur storstadens puls griper tag i dig? I varje nerv. Det är säkert nästan som i New York. Jag har visserligen inte varit där, men i Paris i alla fall var det ungefär så här.

Som du kanske förstår, så händer det inte så våldsamt mycket hemma hos mig där jag bor tre kilometrar utanför stadens sus och brus. Idag ville jag ha lite ös, jag ville känna på storstadens puls (=Tranås).
Sagt och gjort. Jag satte husse i min alldeles nya bil (den som Agnes bucklade till i Frankrike), och så körde vi in till metropolen.


För att jag skulle möta riktigt många människor och hundar, så valde jag att gå Storgatan fram och åter med husse. Det hörs ju redan på namnet – Storgatan – att händer det något, så är det här det händer.
Först trodde jag att Tranås var neutronbombat, men sen såg jag på det stora, stora torget på avstånd en annan gångtrafikant som hade vågat sig ut i det ljumma försommarvädret.
Var fanns då alla klockan ett på dagen? Ja, det undrade jag verkligen. Satt de hemma och tittade på tv? Knappast. Drack de kaffe på balkongen eller i trädgården? Nej, det syntes inga där.
Dagens folktomhet är och förblir en gåta. Det enda du hade kunnat se på stan, om du också hade gått Storgatan fram, var en mycket stilig och manlig västgötaspets med en fet husse i släptåg.

Hej så länge
Sverker

Leg. stadsbesökare


SKÖNT Det var precis ingen trängsel på Storgatans bänkar, så jag passade på att ta en liten vilopaus. Det är nämligen ansträngande att nosa på alla ovana dofter, när man är på stadsbesök.

SEDÄR När jag hade givet upp hoppet om att få se någon, så upptäckte jag denna rödjackade individ. Fast jag var ju förstås tvungen att hoppa upp på ett av de små utsiktstornen, som stadens fäder har byggt för västgötaspetsar. För övrigt är den nya installationen på torget spännande och väl värt ett besök här.

Dagens ord på livets stig

Vad jag vill ha just nu är sommar och ingenting att göra mer än äta.


Sverker
(2000–)