5 januari 2013

Smått och gott från Seattle

FAMILJEN Det här är min familj, frånsett Per som stannade hemma för att passa Agnes katta Lucy. I soffan ser du min Stephanie, min David, min Agnes och min husse. Framför samma soffa sitter min Evan och min Emily. De är snart 12 år, bägge två på samma dag. Lite konstigt, men det kan bero på att de är tvillingar. Julgranen är en likadan som Kalle Anka har, men utan ekorrar. Katten Boots är inte med på bilden – och lika bra är det.

Du kanske undrar vad husse och Agnes gör i Seattle. Eller också så undrar du inte. Jag undrade lite, så husse skickade några bilder som handlar just om USA, men mycket stark betoning på Seattle.

Då jag inte vet särskilt mycket om Seattle, eftersom jag har förvägrats att resa dit, så levererar jag bara små korta, men ack så informativa, bildtexter idag. Det gör det enklare för dig också, eftersom det inte blir så mycket att läsa.
Du ska inte tro att du slipper undan med det här. Det kommer mer i morgon. Kanske.
Hej så länge
Sverker

Leg. folkbildare

FLYGPLAN Det var inte bara Agnes som hade kommit på den goda idén att åka till USA, eller i USA, dagen före julafton. Man får beundra flygplanschauffören som hittade en lucka, så han kunde landa på Seattle Tacoma Airport.

BIO Ska du gå på bio i Seattle och se The Hobbit, så måste du ha lite att tugga på och lite att dricka. Agnes valde 3-4 liter popcorn och två liter CocaCola. Nyttigt för figuren om man vill se ut som husse.

FRUKOST Detta anses vara dagens viktigaste mål. Det är därför husse har tagit så mycket sirap och grädde till sin pannkaka. Fast det skulle kanske vara nyttigare till en västgötaspets, Sverker till exempel.

LUNCH En hamburgare är aldrig fel. Särskilt om den är hemmalagad, som den här. Hemmalagad borta, alltså. Salladen tycker jag är helt onödig och den förstör bara anrättningen.

Dagens ord på livets väg


Låt denna dag bli en dag av beslutsamhet. Eller ska vi det …?


Sverker
(2000–)

4 januari 2013

Förbered dig för en aktiv pensionstid

PENSIONÄRSSYSSLA Du ser själv hur det går till att mata änder. Släng lite brödbitar ut i vattnet då och då, så kommer de alltid lika hungriga änderna simmande. Men gör inte som resursmatte bara. Hon glömde att ge bröd till den stiliga västgötaspetsen vi hennes sida, trots mina ständiga påpekanden.

Det är kanske inte utan att jag börjar bli lite gammal. Jag är visserligen bara 13 år snart och osedvanligt pigg för min ålder. Men det är ju inte fel att börja träna inför den stundande ålderdomen.

Min snart 13 år motsvarar sådär ungefär 65 av dina år. Då är det alltså snart dags för mig att gå i pension. Då ställer jag mig frågan: vad ska jag göra då?
Naturligtvis kan jag förfalla helt, som husse, och göra inget alls. Eller så kan jag aktivera mig på ett lagom trivsamt sätt.
En trivsam aktivitet är att flytta sig om det kommer en katt och lägger sig jämte mig. Då blir katten nämligen lite irriterad, vilket är kul. Men det kan ju bli lite tröttsamt i längden. Inte ger det mycket motion heller.
I min ungdom, så tyckte jag att det var kul att valla änder. Nu är det kanske mer jobbigt än kul. Därför kom jag och min resursmatte på en ny sysselsättning, som är väldigt anpassad för just pensionärer.

Andmatning!
1. Först förser du dig med lite gammalt bröd, som du stoppar i en påse.
2. Gå till en lämplig å (= Svartån) där det flyter omkring massa änder.
3. Släng ut lite brödbitar då och då till änderna.
4. Ge rejält med brödbitar till din Västgötaspets.

Nu har dessvärre min resursmatte inte riktig kläm på den ytterst viktiga punkt 4. Eller rättare sagt; hon missade den helt. Men jag har ju gott om tid att lära henne, innan andmatningen blir min huvudsakliga sysselsättning.

Hej så länge
Sverker

Leg. fågelmatare

Dagens ord på livets väg

Pension kräver att man hittar nya njutningar, inte en återgång till ungdomens njutningar.


Sverker
(2000–)

3 januari 2013

Jag banar vägen för händelserna år 2013

TUNGT Mycket snö kan göra promenaderna tunga. Men då får man ta i lite extra. Skulle det vara så att det inte kommer så här mycket snö, så har jag ju inte i alla fall mer fel än en normal väderspåman. Dessutom kan det snöa i slutet av året.

Nu ska jag berätta för dig lite vad som kommer att hända 2013. Jag förstår att du är nyfiken, eftersom det inte har hänt än. Du har bara att titta på bilderna. Sedan kan du se fram emot att det ska hända.
Hej så länge
Sverker

Leg. spåhund

ISPROMENADER Det kommer bli så kallt att sjön kommer att frysa. Om det inte blir så kallt så sjön fryser, så kan jag inte gå på isen. Jag bor för övrigt i det gula huset till vänster. Husse och Lucy bor hos mig också.

ÖVERRASKAD Du ska inte bli snopen om du kommer hem till mig och hittar en katt här eller där. Det är bara Lucy. Hon hittar de mest konstiga ställen att ligga och vila sig. Var de ställena är, kan man inte förutsäga.

UTEPLATS När det blir sommar, vilket det blir i år igen enligt mina beräkningar, så är det tredje året som det finns chans för Agnes att arbeta och även färdigställa den nya uteplatsen. Blir det tredje gången gillt?

SOMMAR Sommaren är bäst. Agnes och jag kan gå ut och plocka smultron. Det vill säga att Agnes plockar och jag får smaka. Husse tycker att jag kunde plocka själv, men vi har lite olika uppfattning även i den frågan.

Dagens ord på livets väg

Bekännelse är säkert bra för själen, men inte för ens rykte.


Sverker
(2000–)

2 januari 2013

Ibland måste jag bara ta igen mig

JOBBIGT Nu är det ju inte alls så att jag har arbetat särskilt hårt på sistone, men att det smäller raketer omkring mig är jobbigt. Eftersom jag vet att det är väldigt farligt, liksom åska, så törs jag inte sova. Snarare tvärtom. Det tar på krafterna vill jag lova. Men i morgon är jag nog på hugget igen.
Hej så länge
Sverker

Leg. raketförbudsivrare

1 januari 2013

31 december 2012

2013 måste bli ett bättre år

GOTT NYTT ÅR Jag önskar dig ett väldans bra år. Det är kanske inte ofta som framtiden går som man tänkt sig. Ibland blir det sämre, men ibland kan det bli bättre.
Jag Sverker och även kattan Lucy önskar att vårt och ditt år ska bli mycket bättre än du kunnat tänka dig.
Jag kommer att ta en dag ledigt och hoppas att inte kattan kapar bloggen igen. Jag måste vila upp mig efter alla raketer. De är inte roliga.
Tack för 2012. Nästa gång vi ses är det redan ett nytt år.

Hej så länge
Sverker, Lucy, husse


Dagens ord på livets väg

Att börja väl är bra, att sluta väl är bättre.


Sverker
(2000–)

30 december 2012

2012 var ett tungt år att vandra

LJUSARE Det året som vi snart lämnar bakom oss var inte mycket att ha. Vi får hoppas och tro att vi går mot ljusare tider.

Det är inte alla år som är roliga. År 2012 var en tung vandring för en västgötaspets. Visserligen hade jag mycket roligt också. Det har jag nästan alltid.
Jag förlorade många vänner för alltid och husse bara nästan.
Men nu har du och jag ett nytt år att se fram emot. Vi får hoppas att det blir bättre.
Bara att det inte kommer en katt till. Det räcker med en.

Hej så länge
Sverker

Leg. krönikör

En inkräktare (och ny familjemedlem)


PINSAMT Hur kul tror du att det skulle vara om någon såg mig när Lucy uppför sig på det här sättet. Hon syns fast jag försöker dölja henne så gott jag kan. Jag kan ju få dåligt rykte. Fast lite bra är hon ändå.

SLÖ Den här trötta saken som ligger och sover är en före detta fransk gatflicka som heter Lucy. Agnes kom hemsläpandes med kattan till mig. Nu är det jag som har ansvaret för Agnes katt.

Husse svek sin Sverker för matens skull


SMARRIGT Det var sådan här lyxmat som lockade bort husse från sin Sverker. För att få maten, fick de skära lite i husse. Husse provåt både i Ekjö, Jönköping och Linköping. Själv påstod han att det var för han skulle få ett bättre hjärta. Men han är lika snål med maten som tidigare, så operationen får väl betraktas som misslyckad.

Min fina resursfamilj


KÄMPAR När husse var på de olika pensionaten var det min resursfamilj som fick sköta allt. När husse kom hem, var han så slö av all mat han hade ätit, så min resursfamilj fick fortsätta att hjälpa mig. Jag övervakade förstås så allt gick rätt till. Här är det resurshusse som sliter med gräsmattan, där inte Stig klipper.

RESURSMATTE Om du tror att resursmatte bara var ute och gick med mig varje dag, så har du alldeles fel. Hon hjälpte till att handla, kom med mat ibland och var allmänt tjänstvillig. Just nu bor jag hos min resursfamilj, när husse ånyo är ute och roar sig. Denna gång i USA.

RESURSMATTEBROR Min resursmatte har en bror. Han heter Calle. Honom känner jag väl, då vi har åkt kanalbåt tillsammans i Frankrike. Han kom ända till Tranås från Fagersta när husse var på pensionatet i Eksjö. Min resursfamilj var och roade sig i Frankrike, istället för att ta ansvar för mig. Calle klippte också min gräsmatta.

Sorgliga sista farväl


FARFAR Min bästa farfar lämnade mig i februari. Han hann inte riktigt fylla 98. Jag tycker att jag hade kunnat få ha honom många år till. Han var alltid så snäll mot mig och jag fick alltid många godbitar. På bilden ser du sista gången Agnes var och hälsade på honom.

CATTE En av husses och min familjs bästa vänner var Catte och Göran. Nu är det bara Göran kvar. Catte finns tyvärr bara kvar i våra minnen, men minnane av Catte är desto ljusare. Det var alltid roligt att hälsa på dem och det var roligt när de kom till mig. Göran har hälsat på mig ett par gånger, men Catte fattas.

EGON Redan första dagen jag fick min Agnes kom Egon för att hälsa på mig. Han ägde min resursfamilj. Vi umgicks så där en gång i veckan. Ibland bodde Egon hos mig, ibland bodde jag hos honom. Nu har jag ingen bästa vän längre när Egon inte finns.

Dagens ord på livets väg

En dag framför dig är bättre än tio år bakom dig.


Sverker
(2000–)