1 december 2012

Lucy är inte precis någon vinterkatt

FEGIS Lucy var orolig idag på morgonen. ”Törs jag gå ner där du står, Sverker? Oh, vad du är modig!” Jag fick uppmuntra den fula franska kattan att ta de avgörande stegen ner på marken. Hon är jättefeg.

Ack nu är det vinter,
och Lucy hon slinter
i bukter och finter
hurra! Hurra

Någon vinterkatt är ju inte Lucy precis. Idag är det första dagen i julmånaden och vi har både kallt och lite snö. Det är inget som Lucy direkt tycker om. Och mer snö har vi fått sedan bilderna togs i morse.
Jag däremot är en tuff och stilig västgötaspets och har inget emot vintern. Mera snö till alla västgötaspetsar! Vintern är bättre än en varm sommardag. Då kan det bli för varmt.
Lucy däremot lägger sig gärna framför kakelugnen eller ovanpå en fönsterbräda över ett varmt element.
Husse är mer åt katthållet. Han tycker inte heller om när det är kallt och snö.
Hej så länge
Sverker

Leg. vinterhund

SKÄMMIGT ”Hjälp! Dörren är stängd. Jag kommer inte in.” Tänk att behöva dela hus med en så feg katt. Hoppas ingen hörde henne, det hade ju varit skämmigt.

ORÄDD Här är det en som törs spankulera omkring på min väg i morgonskymningen. Det är jag det! Lucy låg hopkurad nära dörren under hela min promenad, fastän hon kan klättra i körsbärsträdet. (Det verkar roligt.)

VINTER Nu kan du själv se att det är vinter här. Nu väntar jag bara på att det ska bli is på sjön. Då ska jag ta med husse ut på ispromenader. Om det inte är blankis, för då är det inte roligt när jag halkar hela tiden.

Dagens ord på livets stig
Livet är det som händer medan du gör upp andra planer.


Sverker
(2000–)

30 november 2012

Idag hurrar jag för David som fyller år

JUBILAREN För ett och ett halvt år sedan såg David ut så här, när han stod utanför sin arbetsplats Amazon.com i Seattle. Idag är han lite äldre, vilket jag gratulerar till.

Om du inte visste det så äger jag min husse, min Per, min David och min Agnes. De är tillsammans min familj. Lucy räknas inte riktigt, bara nästan.
Idag är det en extra viktig dag, eftersom min David fyller år. Tyvärr är han inte här, så jag får ingen födelsedagstårta.


För precis 38 år sedan föddes David. Det var en likadan dag som idag, fast lite mer snö. Enligt husse var han jätteliten och han kunde varken gå eller prata.
Nu har han blivit stor och fått egna barn, min Emily och min Evan som är tvillingar båda två, och en fru som heter min Stephanie. De är mina bara när de är här, vilket händer allför sällan. Det kanske beror på att de bor i Seattle, som enligt husse ligger väldigt långt bort.
Nu är ju inte David i Seattle idag, utan han är med sin familj i Florida. I Florida skiner solen och det är varmt. I Seattle är det lite småkallt och det regnar.
När det blir jul ska min husse och min Agnes åka till regnet i Seattle och fira jul och nyår. Jag ska vara hos min resursfamilj och Lucy ska på nåder få låna min Per.
GRATTIS DAVID PÅ FÖDELSEDAGEN (även om jag inte får någon tårta).
Hej så länge
Sverker

Leg. gratulant

OBEGRIPLIGT När husse hälsade på spelade alla spelet Talisman. Husse förlorade, som väntat. Husse begrep inget, Stephanie begrep ingen, Emily begrep inget. David och Evan begrep allt. Husse hoppas han får spela Monopol istället i år.

HEMMA När David kommer hem till mig passar han gärna på och ta del av Agnes samling av världslitteraturen, till exempel Bamse. Bamse är både stark och snäll, vilket kan vara goda egenskaper tillsammans. David är också snäll, men inte lika stark som Bamse.

Dagens ord på livets stig

En del dagar är viktigare än andra. Idag är en viktigare dag.


Sverker
(2000–)

29 november 2012

Förutvarande fransk gatflicka hemma igen

OBERÖRD Jag vet inte vad de har för seder och bruk i Frankrike, men nog kunde hon bett om ursäkt för hon hade gjort oss oroliga. Men inte. Fullkomligt oberörd stod hon och slickade pälsen när husse och jag kom släpandes med ved. Hon hjälpte inte ens till att bära! Trots det fick hon en falukorvsbit av husse. Jag som släpat och burit ved, fick bara lite mer falukorv.
Fast det är skönt att den fula franska kattan är hemma igen.
Hej så länge
Sverker

Leg. kattvårdare

Spaning efter missing misse i ovädret

KATTVÄDER Idag är det ett riktigt kattväder som du ser. Blåsten ligger på från ost och snökornen far runt i horisontella linjer. Just denna dag har Lucy rymt igen. Jag spanar förgäves efter henne.

Dagen började som vanligt. Husse, Lucy och jag gick och hämtade tidningen klockan sex. Sedan fick Lucy och jag vår frukost. Vi gick alla ut igen vid 7.47-draget. Sedan dess har vi inte sett Lucy.

Husse och jag tog vår vanliga korta morgonpromenad och sedan åkte vi till stan. Vi såg ingen Lucy som ville gå in i huset innan vi åkte.
Alltid, nästan, när vi kommer hem, så kommer Lucy och möter mig. Men inte idag.
Vi har ropat, vi har letat men ingen Lucy har synts till.
Det är inget väder för franska katter idag. Knappast ens väder för en västgötaspets.
Om du ser henne, så säg åt henne att gå hem till Sverker.
Hej så länge
Sverker

Leg. kattefterlysare

SMÅTRIVSAMT Även om hon inte kan räknas som något dekorativt inslag i hemmet, som jag är, så är det dock lite trivsamt att ha henne liggande på någon fotoväska eller bord. Dessutom är det lite trevligt med sällskap när hon är vaken.

Dagens ord på livets stig
Den stora anledningen till att du går vilse i tankarna är nog att du klampar omkring i ett outforskat territorium.


Sverker
(2000–)

28 november 2012

Det bästa du kan göra: Flytta till Tranås

STILIGT En stor gran har rests just idag på Tranås stiliga torg. Det är inte många städer som kan ståta med en sådan gran och ett sådant fint fyrkantigt och grisskärt stadshotell.

Jag har läst i tidningen och sett på TV att Tranås har visat framfötterna igen. Den här gången har vi i kommunen öppnat en ”Miniambassad” i Linköping. När folk ser den så tänker de genast: ”Vi flyttar till Tranås!!”
Nu vill jag också dra mitt strå till stacken och locka dig hit.
Mer skattepengar till kommunen betyder kanske att det blir pengar över till snöplogning och gatubelysning hos mig?


Döm om min förvåning idag, när jag upptäckte Tranås kommunalråd på Östgöta-TV. Jag visste inte att han åkte så korta struntsträckor. Det är Kina och så han brukar åka till. Det är därför vi har så våldsam export, just till Kina.
Nu är det meningen att du ska titta på alla bilder. När du har gjort det en eller flera gånger så ska du säga till dina nära och kära:
– Nej men, så trivsamt det ser ut! Vi flyttar till Tranås!
Hej så länge
Sverker

Leg. Tranåsambassadör

VILLOR När du flyttar till Tranås, vill du naturligtvis inte bli uteliggare. Det finns fortfarande, efter fyra år, möjlighet att köpa ett av dessa bensinstationsliknande hus för det facila priset av 3,25 miljoner. Men så är det också på 125 kvm och har utsikt över en campingplats på andra sidan vägen.

HYRA Vill du bo i lägenhet istället, så finns det bostäder att hyra i detta idylliska område. Liksom villorna är dessa hus arkitektoniska fullträffar, för den som älskar LEGO-hus.

KÖPSTAD Tranås är en riktig köpstad. Här kunde du tidigare handla TV-apparater, kameror, datorer och sånt. Är du fiskeintresserad, kunde du handla fiskeredskap innan den butiken slog igen. Men det finns ett Systembolag och en sandlåda.

PARKERING Intervjuoffren som visade upp sig på TV benämnde Tranås som en småstad. Löjligt! I vissa avseende är Tranås minsann som en riktig storstad. Vi har ont om parkeringsplatser och de är väldigt dyra att stå på. Dessutom finns det gott om p-vakter.

SÄKERHETSCENTRUM Vi kan minsann ståta med ett säkerhetscentrum i vår stad. Där finns det ambulanser och brandbilar. Ibland finns det polis också. Sjukhuset kör kontorstid, därav tre ambulanser. Polisen däremot ståtar med att ha öppet varje torsdag 12.00 – 18.00.

NATURSTIG Numera går det knappast att gå i resterna av min skog, men det går alltid att ta en promenad på vattenledningsgatan. Som du ser är det alltid vacker väder i Tranås. Det är som jag brukar säga: ”Det finns inget dåligt väder, bara dålig päls.”

Dagens ord på livets stig
Det finns dagar då jag praktiserar positivt tänkande, och så finns det andra dagar då jag inte är positiv för jag tänker.


Sverker
(2000–)

27 november 2012

Idag skriver jag en kraftig dementi

SKÄLLER Det är inte utan att jag idag känner mig frestad att skälla rejält på dem som sprider ryktet att det skulle vara jag som förekom i tidningen. Det är absolut inte mig som det handlar om. Basta!

Illvilliga personer (=Lucy) låter göra gällande att det stod om mig i tidningen. Visserligen kan Lucy avundsjukt betrakta att jag är i tidningar lite då och då, men denna gången handlar det inte om mig.

Här och nu vill jag framföra att jag aldrig skäller, så gott som. Västgötaspetsar skäller bara när det är befogat och aldrig i onödan. Den som påstår något annat ska jag skälla ut ordentligt.
Har du hört ett manligt och respektingivande skall från mitt hus eller tomt någon gång, så är det säkert jag som är upphovsman till det. Men kom ihåg, jag skäller bara när det är synnerligen angeläget.
Tycker du däremot att det skäller i onödan från huset eller när husse kör gräsklipparen, så är det inte jag. Antagligen är det någon annan som också bor i mitt hus. Jag skvallrar inte vem det är, men det är inte husse och hon kommer från Frankrike.
Hej så länge
Sverker

Leg. knäpptyst

ARTIKEL Att denna notis skulle handla om mig är bara elakt förtal från en katt. Det har säkert inte ens hänt här. Alla mina grannar blir förtjusta över mina välljudande toner, om jag i undantagsfall skulle skälla till lite.

SKYLDIG Om händelserna i artikeln, mot all förmodan skulle handla om där jag bor, så är det inte jag som är skyldig. Nej, den som skäller här klättrar gärna upp i ett träd och sitter där och spanar och skäller på allt och alla. Jag tänker verkligen inte föra till torgs vem det är (=Lucy). Det är inte jag här som sprider illvilliga rykten. Sådan är inte jag. Min mun är förseglad!

Dagens ord på livets stig

Jag bryr mig inte om vad som skrivs om mig, så länge det bara inte är sant


Sverker
(2000–)

26 november 2012

Vi lever i trötthetens tidevarv

ORSAKEN Göran har en förmåga att sätta fart på klockorna hemma hos mig. I vilket fall som helst, så blev både Göran och husse snopna när de såg vad klockan pekade på. Ju fortare klockorna går, desto saktare går husse.

Nu ska jag berätta varför det har strulat lite. Idag var husse på sjukhuset i Eksjö mellan 12 och 17.30. Därav är det sent idag igen.
Igår berodde det på att klockan gick så fort i lördags.


Nu ska du inte tro att det är något fel på husse. Han är på hjärtgympa.
– Det är för att jag ska komma i gammal fin form, sade husse till mig när han stängde ytterdörren om Lucy och mig. Problemet är väl att då ska man ha varit i fin form innan. En upp och nervänd Coca Cola-flaska är ingen fin form på en gubbe som husse. Tvärtom.
Så till lördagen. Då kom Göran och hälsade på igen. Först åt husse och Göran. Snålt med fördisken tycker jag nog att det var, men de vräkte i sig. Sedan satte de sig i stora rummet och pratade och drack svartvinbärssaft – tror jag.
Av samtalet förstod jag att det var bättre på 70-talet på Mosebacke torg, där husse bodde, och på Östgötagatan, där Göran bodde.
Fotoskolan, som bägge gick på, var också roligare, liksom jobbet på Aftonbladet.
– Oj, vad klockan har gått fort, sade någon av dem. Klockan var närmare tre på natten.
Så gick vi och lade oss, husse och jag i min säng, Göran i Agnes säng och Lucy låg väl någon annan stans. Som vanligt väckte jag och Lucy husse kvart i sex. Han var inte glad, men både jag och Lucy var i starkt behov av frukost. Sex timmar senare vaknade Göran. Efter att husse och Göran hade ätit frukost, åkte Göran hem och husse och jag gick en promenad.
Eftersom det fanns två fotografer i huset, så kunde man förvänta sig att det finns många bilder från kvällen på en stilig västgötaspets. Den enda bild som finns är på en getinghona som kryper på lampan. Den dräptes senare.
Hej så länge
Sverker

Leg. värd

RESULTATET Detta var det enda som fotograferades under hela kvällen av de två fotograferna. Jag fanns ju där hela tiden och jag är en mycket bättre fotomodell än en getinghona. Dessutom sticks jag inte

IRRITERANDE Husse tyckte att det var synnerligen irriterande med det starka ljuset när han och jag gick en kort promenad. När vi kom hem orkade inte husse göra annat än att titta på tv. Han betraktade den med slutna ögon.

SLÖKATT Mycket fart på Lucy var det inte heller i söndags. Hon gick ut och lade sig när husse och jag var ute på promenad. Latare katt får man leta efter.

Dagens ord på livets stig
Det är ju tur att de flesta av oss är så funtade så att vi sover om natten – då är ju i alla fall det mesta stängt.


Sverker
(2000–)

25 november 2012

Inget nytt under molnen

JÄRNGÄNGET Det är inte ofta ett järngäng består av en person, men här är det faktiskt så. Det är jag Sverker som du förstår. Lucy är lite mesigare, så hon är väl på sin höjd ett cellstoffgäng. Visst ser vi lite trötta ut?

Idag blir det inte så mycket, eller rättare sagt inget alls. Knappas i alla fall. Men i morgon kommer jag tillbaka. Vi är lite trötta idag kan jag säga.
Husse har tittat på TV blundandes, jag låg och vilade ögonen vid hans fötter och Lucy har legat och sovit både här och där.
Så kan det vara ibland.


Hej så länge
Sverker och Lucy

Leg. utarbetade

Dagens ord på livets stig
Brukar du göra bort dig ibland? Ett sätt jag vill rekommendera dig att rädda ansiktet, är att du håller den nedre delen stängd.


Sverker
(2000–)