13 september 2014

En riktig svensk väljer snällt i valet

SVENSK Härstammande i rakt nedstigande led från vikingarnas hundar, anser jag att det är viktigt att du i valet visar dig som en riktig svensk. En riktig svensk är snäll och vänlig och välkomnar alla. Till och med franska kattor!

Det är val imorgon. Då är det viktigt att du röstar rätt. På mig. Men om du inte gör det ska du rösta på ett parti som är snälla mot alla.

Tänka bara på Lucy om inte Agnes hade tagit henne som flykting till Sverige. Hade hon funnits idag?
Tänk på de spanska flickorna. Hur hade de haft det som vildhundar i Spanien.
Och hade jag haft någon bästa kompis som Egon, om inte någon hade tagit hit hans förfäder?
När min Agnes fick Lucy, så hade någon sparkat på henne så käken blev förstörd. Det är den än idag. Tror du att det hjälper att slänga ut vildkatter lite mat, så länge som någon går och sparkar på dem? Knappast. Nu har Lucy det jättebra hos min Per istället. Det är väldigt bra att hon fick komma till Sverige.
Så rösta på ett parti som välkomna de som har det svårt, så kanske du får nya vänner.

Hej så länge
Sverker

Leg. snäll

WALES Min allra bästa kompis jag hade hette Egon. Han finns inte mer. Han var en welsh springer spaniel. Hans förfäder kom från Wales i England. Han var brun och vit. Han fick bo hos mig när han ville och jag fick bo hos honom.

TRADITION Det är roligt med svenska traditioner. Hemma runt min midsommarstång kan du se mig och Egon från Wales, Julia vars farfar och farmor kom från Ungern och min Agnes från Sverige. Alla är lika snälla och välkomna hos mig.

TYSKLAND Jag och Massimo på min sten i skogen. Massimo är en tax, vilket innebär att han har tyska anor. Han är snäll, men lite olydig, och alltid välkommen till mig.

SPANIEN Det är jätteroligt när de här spanska flickorna kommer och hälsar på hos moster och morbror. En är ljusbrun och en är nästan svart. En är stor och en är liten. Det spelar ingen roll, för de är lika snälla bägge två. De är flyktingar från Spanien där de var gathundar. Där riskerade de att bli skjutna.

FRANKRIKE Lucy var en vildkatt i Toulouse, så hon är också en flykting. Hon var jättesnäll när hon bodde hos mig. Nu har hon det jättebra hos min Per. Innan Agnes fick henne, hade någon sparkat på henne. Hade inte hon flytt hit med Agnes hjälp, hade hon nog svultit ihjäl. Lucy och jag tycker om varandra, som du ser.

Dagens ord på livets väg
Om allt annat slår fel, så lägg skulden på de som inte talar svenska.


Sverker
(2000–)

12 september 2014

Livat värre när Agnes och Julia kom

KOLLEKTIVT Som alltid åker vi kollektivt, för det ska man ju göra. Som du ser har vi jättroligt. Du ser min Agnes, min Julia, den stilige västgötaspetsen Sverker och min husse i min kollektiva bil.

Var det inte till Linköpings C som jag skulle igår, så säg? Vem var där om inte min Agnes och min Julia. Då Tranås station har reducerats till en byggnad man kan skåda om man sitter i ett passerande tåg, så hämtade vi de båda flickorna med min kollektiva bil.

Fast vi åkte inte raka vägen hem, utan vi tog omvägen till pizzerian. Det var bra, för pizzor har kanter. Jag brukar få pizzakanter. Jag fick pizzakanter. Det är så det ska vara.
Min Agnes bakade en kladdig chokladkaka. Jag får inte äta choklad, men den var god. Jag skötte nämligen fördisken, som var ganska riklig. Dagens ungdomar är bortskämda och äter slarvigt. Det är bra.
Idag har vi alla fyra ätit frukost. Smörgås med leverpastej ska man inte förakta. Jag åt förstås först frukost med min dyra specialmat, som jag har numera.
Som du kan se på sista bilden har vi ett riktigt busväder idag. Trots det ska vi trotsa vädergudarna och ge oss ut och åka. Loppmarknader lockar flickor.
Jag klarar mig utan shopping, fast det är synd om mig ändå.

Hej så länge
Sverker

Leg. värd

FRUKOST Min Agnes vet att hundar, särskilt Sverker, mår bra av att få lite extra frukost vid bordet. Det är alltid trevligt att ha henne hemma.

OVÄDER Värre väder än så här kan man knappast tänka sig. Det är modigt av farbröderna i båten att ge sig ut i bränningarna för att vittja nät. Fast det är så när man är fattig. Det måste finnas lite mat på bordet till den hungriga familjen.

Dagens ord på livets vägDet är alltid gott att veta var man har sin familj och sina vänner, oavsett om man behöver dem eller inte.


Sverker
(2000–)

11 september 2014

Extra bråttom med allt

KONCENTRATION Har man så mycket att göra som jag, så gäller det att planera väl. Detta är en koncentrationsbild som visar när jag kreerar mitt stressade schema.

Senare idag ska jag ta med mig min husse i mitt kollektiva fordon och åka till Linköpings station. Eller heter det resecentrum numera, när de tagit bort all service? I vilket fall som helst ska vi möta ??? och ???. I morgon får du veta vilka!

Min husse har lite svårt att hålla fint omkring sig, men med tanke på att mitt hem ska visas upp både för ??? och ???, så vill jag att det ska vara lite finare än vad det är nu. Jag vill gärna att besökare tror att det är finare här än vad det är.
Husse har fällt massa hår som ligger lite överallt. Du skulle bara se TV-soffan. Den är luden. Inte blir den bättre av att den är sandig också. Så kan man ju inte ha det om det äntligen kommer några och hälsar på, eller hur?
Golven är inte mycket bättre. Någon här drar in både sand, gräs och löv (någon = husse) och placerar det på golven.
Dammsugarpåsen skall fyllas. Golven ska torkas. Borden ska plockas undan. Posten ska hämtas. Frukost ska ätas. Tallrikar ska fördiskas. Behov måste uträttas.
Allt detta måste jag planera. Du förstår att jag har det stressigt idag. Jag hoppas att du har det lugnare. Det är synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. stressad

JOBBIGT Trots att det finns massor att göra i huset, så måste posten hämtas. Vem får göra det? Jo jag, som hade behövt den tiden till planering. Idag fick jag reklam men bara en räkning.

Dagens ord på livets väg
Ursäkta veterinären, jag är så orolig. Jag tror att jag blivit hypokondriker.


Sverker
(2000–)

10 september 2014

Ett bra fodertillskott för pensionärer

ODLING Detta är bara en liten del av morbror och mosters odling. För fyra dagar sedan, fanns här inte en enda svamp. Visst är väl morbrot och moster duktiga odlare?

Det är inte lätt att vara pensionär. Se bara på min husse. Han är inte lätt. Dessutom får man vara om sig och kring sig för att få mat på bordet. Har mina grannar, moster och morbror, kommit på en genialisk lösning att få sitt dagliga bröd?

Det gäller att göra allt för att få något att fylla magen med. Fråga bara mig, som ständigt går hungrig.
Morbror och moster har börjat odla svamp, för att få något att stoppa i sina hungrande magar. På sin gräsmatta har de planterat små stiliga svampar som växer väldigt tätt. Redan innan första skörden, har de odlat fram ett par stadiga måltider. Antagligen kommer det nya svampar efter det att de har skördat den första omgången.
Detta är bara ett tips på hur du kan skaffa billig mat. Kanske inte så god, men den fyller sin funktion (att fylla magen).
Ett godare alternativ är att se om det finns något paket med kryddstarka korvar i någon matkasse som står kvarglömd på golvet.
Skulle man äta tre sådana korvar, blir det synd om dig. Man får nämligen lite ont i magen.

Hej så länge
Sverker

Leg. försörjningskonsult

SKÖRDEDAGS Det är nu hög tid att skörda den första omgången med svampar. En liten stuvning och hela helgen är räddad.

BLOMMOR Normalt sett ägnar sig morbror och moster all sin tid åt sina blommor, vilket också syns. Jag står och tittar på Agnes blommor. De fick några av min Agnes och nu har de blivit så många. Svamparna har de planterat själva. Tror jag.

TJUSIGA Svampar är inte bara magfyllnad, de är dekorativa också. De utgör en prydnad för varje trädgård. I min trädgård plockar Stig, min gräsklipparrobot, alla svampar.

Dagens ord på livets väg
Jag är så snäll att jag inte kan neka mig nånting.


Sverker
(2000–)

9 september 2014

Tjuvåkande hund haffad av polisen

KLANTIG Jag förstår inte varför denna sibirian husky ser så mallig ut. Jag förstår inte heller varför Aftonbladet skrev om den klantiga hunden. Det hade varit bättre att de hade haft en artikel om mig, som det är så synd om.

I Aftonbladet fanns det en artikel att läsa, som de hade stulit från Dagens Nyheter. Vad det var för märkligt med denna hund, som hade tjuvåkt och villat bort sig i kollektivtrafiken begriper jag inte. Det hade varit bra om rubriken hade stämt överrens med verkligheten. Nu presenteras ju den korkade hunden som en hjälte.

”Ensam hund tog bussen hem” stod det som felaktig rubrik. Hade redigeraren bemödat sig med att läsa artikeln, som hans kollegor mödosamt skrivit, så hade det stått något annat. Jag tycker att en lämpligare rubrik hade varit ”Tjuvåkande hund vilse – blev tagen av polisen”.
Uppenbarligen visste hunden var den fanns när den så småningom masade sig av bussen. Nej då inte alls. När den kom till hållplatsen blev den först övermannad av en vakt, för att sedan bli tagen av polisen, fastän det inte var en polishund.
När jag åker kollektivt med min bil, så vet jag var jag ska kliva på och jag vet var jag ska av. Det behövs inga poliser där inte.
Evan och Emily kan åka buss ända borta i USA, utan att polisen blandar sig i.
Nej det vore bättre att Aftonbladet och Dagens Nyheter använde sitt spaltutrymme till väsentligheter, istället för att outa en tjuvåkande hund.
En fyllig artikel om en stilig västgötaspets vid namn Sverker som det är synd om, det skulle vara väsentligt och höja statusen på dessa tidningar.


Hej så länge
Sverker

Leg. kollektivåkare

DUKTIGA Evan och Emily kan minsann gå på bussen där de ska och de går av den där de ska också. Det behövs inga poliser för att få dem hitta vare sig till skolan eller hem till deras hus.

RÄTT Först när min Agnes, eller husse, håller upp dörren för mig går jag in i bilen. Jag rusar inte in och sätter mig så fort jag ser en öppen dörr.

KOLLEKTIVTRAFIKEN Jag framför den kollektivtrafik som står till buds här hemma. (Hur det kommer att gå efter valet vet jag inte. Ett parti tycker ju att man bara ska få åka tunnelbana. Hinner den bli klar i slutet av veckan?) I vilket fall som helst, så tjuvåker jag aldrig.

Dagens ord på livets vägDu måste ha ett alibi för att visa hur du förlorade. Om du inte har något, så måste du bluffa. Ditt självförtroende måste bibehållas.


Sverker
(2000–)

8 september 2014

Besök på Sveriges största flygfält i Linderås

CENTRUM Huvudattraktionen på flygdagen ser du redan på första bilden. Det är ju jag Sverker, som så ofta förr befinner sig i centrum.

– Hoppa upp i bilen, vi ska på flygdag Sverker.
När det gäller att åka bil, är inte jag den som backar. Tvärtom. Vad en flygdag är, visste jag inte, men det är säkert roligt.


När det gäller flyg är jag specialist att vinka av och att möta. Jag har varit på lokala flygfält som Arlanda, men även stora som Linköping. I Linköping ser man nämligen flygplan, till skillnad från Arlanda. Där har jag mött och vinkat av massor med släkt och vänner.
Men aldrig förr har jag sett så många flygplan på en gång som i Linderås (även om husse har en hög hemma). Där fanns också massor med olika flygplan, till exempel vita, röda och gula. En del saknade vingar. Sådana flygplan heter helikoptrar.
Dessvärre fick jag inte heller denna gång åka i något. Inte heller fick jag någon korv, som husse hade ställt i sikte.
– Vi köper en korv när vi kommer fram, Sverker, sade han när vi satt i bilen.
Att korven var slut, var bara en dålig ursäkt. Det går aldrig att lita på min husse. Fast jag fick ett korvbröd.
Men när ska jag få flyga i ett flygplan? Det är synd om mig!

Hej så länge
Sverker

Leg. ickeflygare

VINGLÖST Det är hussen på marken, som kör helikoptern i luften. Han har suttit och pillat 800 timmar med det vinglösa flygplanet, sades det. Han har också satsat 150.000 kronor i sitt flygplan. Och så törs han flyga med det!

TJUSIGT En väldigt stilig västgötaspets (=Sverker), förskönade fältet där flygplanen stod.

SENSATION Titta noga på denna bilden. Vad du ser är inte mindre än en sensation! Har du fattat? Inte? Det står ju en flicka, bland alla gubbarna!

BRÖD I brisat på korv, så fick jag ett korvbröd. Inte av min husse, men av min förstående vän Per-Olof. Han är min kompis sedan massor med år tillbaka.

Dagens ord på livets vägJag är inte rädd för att flyga. Jag vet inte varför.


Sverker
(2000–)

7 september 2014

Är detta den verklige korvtjuven?

LÖMSK Detta är en bild på den röda grannkatten till min resursfamilj. Har inte denna katt ett utseende som är typiskt för korvtjuvar? När man härstammar från generationer av korvtjuvar, har detta lömska utseende blivit genetiskt.

Via en hemlig detektiv i en detektivbyrå (=resurshusse) har jag fått en bild på en mycket trolig korvtjuv. Det är alltså det brott som min resursmatte med hjälp av svaga indicier anklagar mig för.

Att jag råkade bli fotograferad när jag satt jämte ett trasigt korvpaket där korvarna saknades, är inget bevis. Jag ser dessutom väldigt oskyldig ut, vilket jag kanske också är.
Ta istället och titta på katten. Man behöver bara se på det lömska utseendet för att inse vad ett sådant djur kan vara istånd att göra. Att stjäla korv räknar väl inte ens denna katt som ett brott, utan en rättighet.
Jämför också vår kroppsbyggnad. Jag är stark och slank. Katten är minst sagt fyllig.
Vem är den troliga korvtjuven? Ja, fråga inte mig, för jag vet inget. Skulle jag veta vem det är, så nekar jag.
Idag har jag inte fått någon korv än, så det är synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg djuridisk specialist

JÄMFÖR Till vänster ser du en lömsk, oärlig och tjuvaktig varelse. Till höger kan du se en stilig, trofast, ärlig och klok västgötaspets (=Sverker). Vem är den trolige kriminelle av dessa två; den lömska katten eller den ärlige västgötaspetsen?

Dagens ord på livets vägJag behöver inte gå någon kurs i positivt tänkande jag har redan en positiv inställning till all skit.


Sverker
(2000–)