28 april 2012

Resursmatte imponeras av min muskelmassa

MUSKLER Resursmatte min muskelmassa idag. Hon blev säkert väldigt imponerad. Det är nämligen jag. Jag hoppas att hon kommer förstå att det behövs rikligt med mat, så jag kan bygga upp mina muskler ytterligare.

Som du säkert vet, så hålls jag fången hos min resursfamilj. Helt förståligt är de alla väldigt imponerad av min välbyggda kropp. Jag hoppas att de förstår att det behövs rikligt och varierad mat, så jag kan bygga vidare.

Att vara så muskulös som jag är, kräver mer mat än den snåla tilldelning jag får av husse. Några ynka kulor med hundmat, plus lite fördisk. Det var bättre när farfar levde, för han lämnade rejält med fördisk till mig. Dessutom sade alltid farfar ”hoppsan” och strax efteråt trillade det ner någon godbit till mig. Men den tiden är tyvärr förbi.
Nu sätter jag mitt hopp till min resursmatte under de två veckor jag är där. Det började lovande när hon mätte mitt imponerande midjemått. Bara muskler.
– Det här behövs mycket mat för underhålla din ståtliga muskler Sverker. Passa på och ät från borden när du är här också.
Det var det jag hoppades – och trodde – att min resursmatte skulle säga. Men vad tror du hon sade?
– Här behövs det bantning, Sverker. Vi får dra in lite på maten.
Hoppas husse kommer hem snart.

Hej så länge
Sverker

Leg. kroppsbyggare


BASFÖDA Själva basen för min kost, ryms i denna hink. Den innehåller hundmat. Kanske inte det godaste som finns, men som en grund innan jag ger mig i kast med delikatesserna, så duger den.

UNDERSÖKNING Jag bara tittar. Det skulle aldrig falla mig in och ta något från bordet. I alla fall så länge som någon ser. Är det bara jag där, så är det fritt fram. Det finns ju inga bevis på att det var jag – eller hur?

MEDSKYLDIG Om bara Egon och jag är i rummet, så kan jag också förse mig av den godare maten. Då kan jag nämligen skylla på honom. Särskilt om jag delar med mig lite, med betoning på lite.

Dagens ord på livets stig

Jag kan föreställa mej viktigare saker folk kan göra än att bekymra sig över formen på min mage.


Sverker
(2000–)

27 april 2012

Husse har träffat fula kattan i Toulouse

JÄTTEFUL Det här åmande åbäket har husse träffat i Toulouse. Det är Agnes katta. Jag hoppas verkligen att husse åkte till Toulouse för att träffa min Agnes och Julia, och att kattan kom med som en oönskad bieffekt.

Precis nyss fick jag ett e-mail från husse. Han har kommit fram till min Agnes. Det innebär också att han har träffat Julia och dessvärre även Agnes fula katt.

Så här skrev husse:

Hej

Nu har jag kommit fram till Agnes. Lagom tills jag kom blev det varmt, det slutade regna och solen kom fram. Vi gick och åt med en gång. Här är resuarangerna så små, så vi fick sitta ute på ett litet torg. Jag åt haj. Agnes och Julia fegade med ravioli. Eftersom inte du var här, så fördiskade Julia min tallrik. I morgon blir det lite bättre här ifrån, eller kanske du gör något själv.

Hälsningar husse
Agnes och Julia hälsar också. Lucy sa inget, men hon kanske hälsar.

Ja, det var allt han skrev. Han skickade bara med en gammal jätteful bild, men det kommer nog nya och bättre.

Vill ni läsa mer om mig så köp Hemmets Veckotidning som kommer snart, snart. Nummer 19 är det jag kommer i. Då blir jag ännu mera kändis (=viktigare).
Hej så länge
Sverker

Leg. husselös


26 april 2012

Vår vår bättre än Agnes och husses vår

KOMPOSTHÖG Finns det något vackrare än min komposthög på våren? Vanligt folk brukar ha sina blommor i rabatter och krukor, men husse och jag satsar på komposten.

Att, som husse, bege sig till en ful katt i Toulouse under förevändning att möta våren, är bara löjligt. Ville han möta våren på ett stiligt sätt hade han gjort det hemma tillsammans med en synnerligen trevlig västgötaspets.

Som ni såg igår, så lät jag Agnes göra ett gästinlägg. Man ska ju släppa fram tjejerna – av någon anledning. Varför åker husse dit, nu när de är så flamsiga? Jo, han vill till sommaren, sade han. Hur har det gått med sommaren då? Så här skrev husse till mig:

Hej Sverker
Resan går bra. Det blåser ganska mycket och är bara 13 grader varmt. Det gör inte så mycket, för det regnar nästan hela tiden och då vill man ju inte gå ut. Dock var det uppehåll ett tag Tyskland, så jag kunde äta min matsäck. Du hade nog gillat den rastplatsen, för de närbelägna åkrarna var nygödslade med grisspillning.
Jag har bara kommit till Luxembourg ungefär. Där blev jag tvungen att tanka, fastän du och jag fyllde tanken i Tranås i förrgår. Jag fick i 49 liter. På kvällen åt jag en stor genomstekt fransk köttbit. (genomstekt på franskt sätt = har varit i stekpannan, medel = har sett stekpannan på nära håll). Det hade varit mycket att fördiska där.
Hoppas du mår bra och uppför dig väl.
Hälsa din resursfamilj
Hej då
Husse

Så var det med den sommaren. Husses resa är både onödig och dum. Hade jag fått följa med hade den varit nödvändig och bra.

Hej så länge
Sverker

Leg. vårförmedlare


BLÅBLOMMOR Jag har blåblommor under syrenen, men ännu finare är de blå blommorna under plommonträdet, efter all näring de fick från alla ruttna plommon i höstas.

LILABLOMMOR Liksom de flesta blommor i vår trädgård, har vi ingen aning om var de kommer ifrån. Rätt var det är, så finns de bara där. Men visst är de fina?

FÖRSTÅELSE Hade det sett ut så här hemma, så hade jag förstått att husse villa rymma hemifrån. Men nu gör det inte det. Så här såg det ut i februari för över ett år sedan, innan husse hade lagat snöslungan.

Dagens ord på livets stig

Nu är det presidentval i Frankrike, påstår husse, men hur ska man kunna regera ett land som har 246 olika osttyper och inga västgötaspetsar?


Sverker
(2000–)

25 april 2012

Gästinlägg av Agnes

Kära Sverker,

Inte du behöver vara ledsen för att Pappa, alltså din husse, kommer hit till mig. Du vet att jag önskar att du också kunde komma. Men jag befarar att du och min sötaste kissekatt kanske inte kommer komma överens, plus att vi (jag och Julia) bor i en lägenhet, och då blir det lite jobbigt för våra grannar om du ska spendera dagarna med att skälla tills vi kommer tillbaka igen. Jag hoppas att du förstår det.

Vi ska ändå inte göra något roligt här, bara äta massa baguetter, kött och desserter, inget sådant som du tycker om liksom. Förresten finns det redan en som kan ta hand om resterna, Lucy, min lilla söta katt. Och när hon går på mitt huvud, precis som du gör ibland när jag sover, gör det inte ont. Jag menar givetvis inte att jag föredrar henne, men hon är mer lägenhetsanpassad.

Jag tänkte visa lite bilder som illustrerar hur tråkigt vi har det här i fula Toulouse:

Så här fult är det om man åker till Pyréenerna

Du vet ju att jag och Julia ser ut såhär när vi har tråkigt.


Vi har så tråkigt här att vi måste klä ut oss ibland.

Mat som du inte tycker om.
Lucy, hon är inte så rolig ändå, sover mest hela tiden.


Ful gata med ful balkong
Ja, pappa kommer träffa Imogen också, du ser ju hur tråkigt man har med henne.

Så jag hoppas att du förstår Sverker, du behöver inte vara ledsen för att du fick stanna hemma, det är ändå inget kul att vara här. Alls. 


Puss och kram, Agnes.


Turismen lever på ett omåttligt behov hos människorna av att för dyra pengar gång på gång få bekräftat utomlands, att det ingenstans är så vackert som hemma.


Sverker
(2000–)


24 april 2012

Hjälp mig!! Jag är fånge hos Egon

HJÄLP Här står jag bakom ett galler. Jag är fånge hos min resursfamilj. Om du kommer snabbt och släpper ut mig, kan jag nog springa ifatt husse.

Kan du tänka dig vad husse gjorde idag? Han lutade in mig i bilen, för att vi skulle åka till Egon. Det var ju roligt, tyckte jag, tills…

Husse har hållit på att packa och greja hela gårdagen. Det är något skumt på gång, tänkte jag med en gång.
– Ska du följa med till Egon, frågade husse mig.
Klart jag skulle. Jag blev jätteglad. Men vad hände sen?
– Nu stannar du här ett par veckor, sade husse till mig. Du måste lova att vara en snäll hund.
– Jag åker från terroriststaden Tranås till terroriststaden Toulouse för att möta sommaren och Agnes.
– Jag vill följa med. Jag MÅSTE följa med. Mitt skall borde ha övertygat den mest hårdhudade hussen. Dock inte min husse.
Nu står jag bakom en gallergrind. Mitt eget Guantanamo.
Fast lite roligt är det att vara med Egon hela dagarna. Hoppas bara att jag får rikligt med mat.

Hej så länge
Sverker

Leg. fånge


PS Eftersom husse är på resande fot, kanske det blir lite darrigt med mina rapporter. DS

Dagens ord på livets stig


De som är för smarta att engagera sig i politik blir straffade genom att bli styrda av de som är dummare.


Sverker
(2000–)

23 april 2012

Min husse kidnappades och fördes bort

LÖJLIG Visst ser husse löjlig ut, där han står med sin ögonbindel. Men det är inget mot hur löjligt han uppförde sig.

I lördags blev min husse riktigt rädd. Han kidnappades. Jag blev inte rädd, för jag var delgiven de lömska planerna som min resursmatte och min resurshusse hade smidet ihop med mig. Fast jag hade inte skvallrat för husse.

Det artade sig som en vanlig lördagskväll – trodde husse. Men icke. Rätt var det var så stod min resursmatte och resurshusse och Egon på tröskeln. Sen satte de på en ögonbindel på husse och alla gav sig iväg till mitt resurshus. Husse fattade ju inte det förstås. Det är inte mycket han fattar alls.
Väl framme fick de varsitt glas med läsk, som hälldes ut ur en liten flaska. Och så skålade alla för husse. Jag fick bara lite vatten ur Egons vattenskål.
Vad har han gjort, undrar du säkert. Inget, skulle jag vilja säga. Men han fyller år om en vecka och då är han inte hemma. Han ska åka till Agnes och hennes fula katt, har jag hört. Så det var husses födelsedagskalas, kan man säga.
Han fick presenter också, som du kan se på bilderna. Enligt en gammal tradition så gäller det att hitta en riktigt ful pjäs någonstans. I år fick husse en groda, som kväker om man kommer i närheten. Men han ruvar redan på hämnd. Jag fick ingen present alls.
Alla fick mat, utom två hungriga hundar. En Egon och en Sverker fick svälta. Jag fick bara lite vatten ur Egons vattenskål.
Efterrätten blev nog lite misslyckad, eftersom resurshusse tände eld på den, så den brann nog upp. Trots det, så lät sig alla väl smaka. Med två undantag. Jag fick bara lite vatten ur Egons vattenskål.

Hej så länge
Sverker

Leg. hussefirare


LÄSK Det var en liten flaska läsk som de delade på, men det var nog för det fanns vin sedan. Antagligen var det för att husse skulle lugna ner sig efter bilfärden, då han satt med förbundna ögon.

FUNDAMENT Husse, som inte begriper mycket, trodde att han hade fått en helt vanlig sten. Vi andra, som förstår bättre, begrep genast att det var ett fundament till det konstverk han skulle få senare.

KONST I husses andra paket fanns det en fin groda. Den är så fiffig att den kväker när man kommer i närheten. Det är inte klokt vilka språng tekniken har gjort de senaste åren.

UPPELDAT Resursmatte tänkte bjuda husse på stekta ananaser som hade kokat en stund i Cointreau och konjak. När hon tog stekpannan från spisen, så var resurshusse snabbt framme och tände eld på hela härligheten. Trots dett så åt de det tillsammans med jordgubbar och glass.

VAKTPOST Nu står grodan och vaktar husses sunkiga damm. Det är väldigt bra, för då hör man om Egon försöker smyga ner i vattnet för att ta sig ett bad. När jag gick dit för att dricka, så kväkte den så till den vida pass.

Dagens ord på livets stig

Några goda vänner är tusen gånger mer värda än tiotusen syskon.


Sverker
(2000–)

22 april 2012

Min kompis Måns var i tidningen

KÄNDIS Måns, som är jätteduktig på allt vad lok heter, var faktiskt i tidningen i lördags. Nu har han blivit en riktig kändis. Ännu mera. Han var ju faktiskt känd innan, eftersom han har varit på min blogg.

En gång för länge sedan hade jag en tävling som hette ”Vem blir besökare 100.000 på min blogg. Den tävlingen vann Måns, som bor i Nässjö. Jag åkte själv dit och överlämnade priset. Och kan du tänka dig, i lördags såg jag Måns i samma tidning som jag också har varit flera gånger.

Det gäller att läsa tidningen noga, för rätt var det är så dyker det upp någon man känner. Så när Måns dök upp, så kunde jag genast säga till Egon: ”Där är Måns och han är min kompis”.
Egon blev förstås lite avundsjuk, eftersom han inte kände någon i tidningen.
Måns var i tidningen för att han är så väldigt intresserad av tåg. Han kan jättemycket.
Jag kan också en del om tåg. Ibland åker vi till tåg för att lämna av Agnes. Då är tåg inte bra när de försvinner med henne.
Ibland åker vi till tåg utan Agnes, men då kommer det ett tåg som innehåller min Agnes. Då är tåg jättebra.
Så nu har du lärt dig lite om tåga; att de inte är bra, eller att de är jättebra. Måns han kan mycket, mycket mer.

Hej så länge
Sverker

Leg. kändiskompis


BEVISET Om du inte tror på mig när jag säger att jag känner Måns, så har du beviset här. Bilden togs när jag överlämnade 100.000-priset

(Måns var i Tranås Tidning, Smålands-Tidningen och Vetlanda Posten.)

I nummer 19 av Hemmets Veckotidning, så kommer jag!!!

Dagens ord på livets stig


Det har visat sig att alla de jobb jag aldrig påbörjat, är också de det tar längst tid att få slut på.


Sverker
(2000–)