14 maj 2011

Husse hemma hos sin Sverker

FULL FART När jag såg husse komma, gissa vem som satte full fart då? Rätt gissat. Det var husses Sverker.

Tänk idag så åkte jag hem med min resursmatte och resurshusse till mitt hus. Egon fick stanna hemma i sitt hus. Någon måste ju vakta. Kan ni gissa vad som hände efter ett tag?

Husse har varit borta i hela tre veckor, eller månader, eller så. Så idag åkte hela min resursfamilj, utom Egon hem till mig. Vi skulle väl vattna blommor eller så, tänkte jag.
– Gissa vem som kommer snart, sade resursmatte och såg finurlig ut.
– Det kan du aldrig, tillade resurshusse lite retsamt.
Vad hör jag då om inte husses bil. Det blir full fart mot grinden.
Där kom han. Min hjälte. Visserligen med avskalat hår, men ändå.
Nu är jag ännu gladare än vad jag var glad förut. Det är inte alls något fel på min resursfamilj, men husse är ändå husse.


Hej så länge
Sverker

Leg. välkomnare


NEDLAGD Jag lyckades få omkull husse bland alla blommor. (Små blå blommor heter de.) Jag tyckte att han gjort sig förtjänt av att få bli slickad i ansiktet av sin Sverker.

Dagens ord på vägen
Man ska inte vara ledsen för ett fiasko, för det gläder en massa människor.

Liv Ullman
(1939 – )

Sverker

(2000- )

13 maj 2011

Massor har försvunnit!!

BLAND ANNAT DETTA DROG UT I CYBERYMDEN. TACK BLOGGER


Agnes och Agnes fina (men fula) katt Lucy

När hungern driver mig att väcka resurshusse, så jag inte ska svälta ihjäl.

Bilden som visar hur gott jag sover, när jag väl fått mat.

Dessutom har det ju försvunnit ett antal Dagens ord på vägen, vilket naturligtvis har försvårat ditt leverne, eftersom du saknat vägledning.

Egons besvär med fula öron

ÖRONFEL Veterinären var snäll mot Egon, fastän han har så fula öron som bara ställer till besvär.

Hej Husse
I dag har Egon varit hos veterinären.
Jag är visserligen stor, stark och orädd, men jag är lite reserverad mot veterinärer.
Se till exempel vad som hände med Agnes fula katt. Jag stannade hemma och vaktade Egons hus i stället.

Sedan, när Egon äntligen kom hem från veterinären, var det inte alls synd om honom. Inte ett dugg. Han hade alla kropselar i behåll.
Han hade bara haft lite ont i ett öra och fick örondroppar. Jag har aldrig ont i mina öron. Som västgötaspets har jag ståndöron (ståtliga öron som står rakt upp på ett manligt sätt) som alltså luftas. Ståndöron är vackert och gör att jag aldrig får några problem med dem.
Egons öron hänger ner. Det är fult och dessutom opraktiskt. Enda fördelen var att jag fick hänga i dem, när jag var liten. Egon är så snäll och förstående.

Hej så länge
Sverker

Leg. vakthund


VAKTARE Ja, här sitter jag och hindrar tjuvar, banditer och rövare att komma in i Egons hus, när han är hos veterinären. Ingen försökte ens. Det kan man ju förstå, när man ser hur skräckinjagande jag ser ut.

Dagens ord på vägen
Inget gör mig så smickrad som att bli kallad för syndare.

Oscar Wilde
(1854–1900)

Sverker

(2000– )

12 maj 2011

Lucy på bättringsvägen

GLADA Agnes och hennes fina (fast fula) katt är båda glada att den lilla kattan hämtar sig så fint efter operationen. Visst är hon söt? Min lillmatte alltså.

Den här hittade jag opublicerad. Jag kör den nu istället, bara för att du se hur ful katten är.

Jag har tidigare skrivit om det hemska öde som drabbade min lillmattes lilla söta (fast fula) katt. Jag var så orolig, så jag frågade Agnes hur katten mår. Här är hennes svar:

Hej Sverker

Tack för att du frågar hur Lucy mår. Jag kan tala om för dig att hon är mycket, mycket bättre nu. Hon hoppar och skuttar och sitter gärna i fönstret och tittar. Det är hennes favoritplats på dagarna. På nätterna ligger hon i min säng.
Men hon är fortfarande sydd på magen, men stygnen ska tas bort om en vecka.
Jag mår bra och tyckte det var roligt att ha din husse och min pappa här. Om en månad kommer din Agnes hem till dig.
Kram
Agnes

Jag tycker det är skönt att allt ordnar sig till det bästa, men Lucy blir ju aldrig vad hon varit. Men som sagt: det finns redan tillräckligt med katter.

Hej så länge
Sverker

Leg. nyhetsförmedlare


STRÄCK Lucy hade slumrat till ett tag. När hon vaknar tycker hon att det är skönt att riktigt sträcka på sig. Visst har hon långa ben?

SPIONERAR En sak som är väldigt roligt, tycker Lucy, är att sitta i fönstret och titta. Där kan hon se om någon går ut med soporna på gården. Roligast är det dock att titta på den svarta grannkatten.

11 maj 2011

Mot en framtid i överflöd

LOCKANDE Ja, det må jag säga! Vasarna kan jag skänka bort till någon annan hund, som är lite mer flärdfull. Men säckarna med mat! Dem skulle jag gärna lägga beslag på. Det skulle gå lätt som en plätt om vi bara ställde upp.

Hej Husse
I dag har jag varit och tittat på när några hundar tävlade. Det verkar vara en lätt löjlig sysselsättning. Först gå omkring i skogen spåra spåren jag hade gjort tidigare (som jag redan berättat om). Sedan gå på en gräsplan och lyda husse hela tiden.
Visst verkar väl det lite väl löjligt enkelt för en västgötaspets som jag?
Det fanns i alla fall några trevliga tikar att leka med.

Varför ska man ställa upp i något så här enkelt, tänkte jag? Är det verkligen en tävling? Jag skulle ju ha vunnit så lätt så att det hade varit genant.

MEN!
Sen när det var färdigt, blev det dags för prisutdelning. Du skulle sett prisbordet! Om alla prisbord ser så bra ut, kan jag åka runt och tävla hela tiden.
Det måste vara extremt enkelt för mig att vinna, så då får vi ihop all hundmat jag behöver. Jag borde till och med kunna sälja en del, så vi drygar ut din magra pension.
Vasarna kan vi hoppa över, men säckarna med mat!

Problem att lösa
När jag pratade med de hundarna som hade tävlat finns det bara två problem för att vi ska kunna tävla och sopa mattan med de andra.
1. Man måste gå upp tidigt på morgonen. Inget problem för mig. Jag kan sova i bilen när du kör.
2. Även hussarna och mattarna måste ha bra kondition. Jag har naturligtvis väldigt bra kondition redan. Så husse, det är bara att sätta igång och träna bort din stora mage. Jag kommer att coacha dig. Här skall vinnas säckvis med mat!

Hej så länge
Sverker

Leg. tävlingsaspirant

BONUS Åker man på tävlingar så träffar man nya bekantskaper. Tänk vad roligt det måste vara för de hundarna att de kan komma hem och säga: ”Nej, jag vann inte, men det hände något bättre: jag fick träffa Sverker. Han var så naturlig och vänlig. Precis som en vanlig hund, fastän han är den kände västgötaspetsen.”

Dagens ord på vägenDet sägs att en kvinna minns sin första älskare med ömhet. Däremot är det kanske inte säkert att hon minns vem det var.

William Somerset Maugham
(1874 – 1965)

Sverker

(2000- )

10 maj 2011

En fransk fadäs

STYLADE Här sitter de bägge förhoppningsfulla flickorna på en bänk på ett torg i en liten, liten fransk stad. Nysminkade i gatlyktans sken.

Mina lillmatte Agnes och min extralillmatte Julia hade ett väldigt stort gemensamt intresse. Spana på killar. Det var 2004, så det mesta är väl förlåtet vid det här laget.

Särskilt på kvällarna brukade det vara mycket att titta på. Jag var med på de flesta raggningsturerna, dels som skydd men det visade sig också att jag var en konversationsskapare.
Jag hade tagit med mig hela flocken i husbilen för att hälsa på min vän Diana, som bor i en liten fransk stad, och på kvällen skulle flickorna som vanligt gå ut. Men de hade ”glömt” mig, så husse och jag gick ut för att leta efter dem.
I en alldeles öde stad på ett alldeles öde torg, förutom de bägge spanarna, hittade vi dem.
Hade de varit smarta hade de slängt en blick i tidningarna. Hur stor chans är det att någon är ute i en fransk småstad när Frankrike spelar EM-final?

Hej så länge
Sverker

Leg. raggningsmedhjälpare


UPPGIVET Det var bara att inse läget. EM-final på TV = inga pojkar på stan. Långt borta på torget ser man Julia och jag. Men var är Agnes? Jag minns faktiskt inte. Det var sju år sedan.

Dagens ord på vägen
Läsning gör inte människan vis, den gör henne bara lärd.

William Somerset Maugham
(1874 – 1965)

Sverker

(2000- )

9 maj 2011

Jag – en weekendslav

KVALITETSKONTROLLANT Jag hjälper resurshusse att slipa och olja in regnskogsträdgårdsmöbeln. Nu när han har fått ångan uppe med arbetet med båten, så fortsätter han av bara farten med trädgårdsmöbeln.

I veckorna åker resurshusse och resursmatte till sina jobb och de vill inte ha med mig. Det är ett rysligt slöseri med resurser. Det är synd om dem, som går miste om mina expertkunskaper. Speciellt hos resursmatte skulle jag kunna ge väldigt många goda råd om matlagningen. Provsmakning är jag världsmästare på.
I lördags och söndags var det weekend och då kom mina allsidiga kunskaper väl till pass. Äntligen fick jag göra lite nytta. Jag utnyttjades dock till max, måste jag säga.
Resursmatte och resurshusse hälsar att de är tacksamma för all hjälp.

Hej så länge
Sverker

Leg. weekendarbetare

PS. Smycket är inte 100 %. Resurshusse har tagit två fästingar på mig. DS.

FUSKHINDRARE Lite mer vänster där!! Jag dirigerar resursmatte hur hon skall klippa gräsmattan. Det gäller att skälla högt så hon hör! Jag tycker inte om strängar med oklippt gräs i en gräsmatta. Jag måste dock säga att hon är duktigare än husse, men vem är inte det.

SLARVJOBB Så måste jag också inspektera ogräsbekämpningen i trädgården. Det finns för mycket maskrosor där, så jag fick ta tag i och påpeka problemet.

FESTINA LENTE Ser ni? Jag kan latin också! Här har resursmatte glömt en präktig ogräsrot. Men min nos spårar varje kvarglömd rotbit. Så jag måste hjälpa till själv och gräva upp ogräsroten. (Festina lente betyder skynda långsamt. Detta hade inte hänt om resursmatte hade varit noggrann från början. Tur att jag finns.)

PAUS Det är så ansträngande med allt jobb, att jag måste ta igen mig vid grinden ett tag. Egon har inte gjort någon nytta alls, men han tar igen sig ändå. Orättvist. Han är pensionär. Husse är också pensionär. Han är inte heller mycket för arbete.

Dagens ord på väggen

KONTAKTER Jag vill inte skryta, men jag har lite franska kontakter, så jag kan skicka ett litet budskap till husse i Toulouse.

8 maj 2011

Grattis till min Agnes

HURRA Idag fyller min Agnes år. Hon är jättegammal. Hon bor alldeles ensam utan sin Sverker. Inte ens hennes katt är med på promenaderna i den stora staden.

Idag är en väldigt stor dag i min flock. Min Agnes fyller 21 år. Jag fyller snart 11 år.
Tyvärr är min Agnes i Toulose i Frankrike, så jag kan inte deltaga i uppvaktningen (slicka tårtfaten). Husse är i Toulouse, så jag gissar att han fullkomligt vräker i sig tårta. Han är tillräckligt fet redan.
GRATTIS AGNES!


SKYPAR Om man inte kan se varandra på riktigt, kan man alltid skypa, så Agnes kan få se sin Sveker. Då blir hon glad.

LÄNGE SEDANJag fick Agnes i present när jag bara var tio veckor gammal. Agnes var tio år då. Det är faktskt elva år sedan! Jag var charmig redan då.

HURRA Agnes gör stora vårhoppet tillsammans med en bukett vitsippor. Så kan man göra när man fyller år om man är hemma!

Dagens ord på vägen
När man har blivit gammal ångrar man just de synder man inte har begått.

William Somerset Maugham
(1874 – 1965)

Sverker

(2000- )