18 augusti 2012

Tröttsamt med spanska småtjejer

TRÖTTSAMT Spanska flickor är väldigt tröttsamma. Hela tiden ska de dansa, hoppa och busa. Lite mer lagom hade varit mer lagom, tycker jag. Som du ser är det Vicky, Sverker och Millie, som roar sig.

Jag klagade lie igår på att det inte händer så mycket här, men just igår började det hända saker. Flera saker. Jag börjar med att berätta om två oäkta händelser. Bägge är äkta spanjorskor, men som sagt oäkta.

Det var till min granne, husses morbror och moster, som de oäkta besökarna hälsade på. En av de stamtavellösa besökarna heter Vicky. Hon är störst. Sen finns det en bastard i mer passande storlek, som heter Millie.
Båda är faktiskt trevliga, men lite småflickaktiga. Det ska bara busa, hoppa och springa. Ganska tröttsamt för en något till åren kommen, om än ungdomlig, gentleman som jag. Fem minuter sådär kan vara ganska lagom. Sedan går jag hem till mig och pustar ut, för att återkomma efter 11 minuter för att glädja flickorna med en sprallig lek igen.
Det gör inte så himla mycket att spanjorskorna är oäkta. De är faktiskt ganska söta ändå. Men det är finare med hundar med stamtavla. Särskilt då äkta västgötaspetsar.

Hej så länge
Sverker

Leg. småflicksrastare

SITT Jag fick plocka fram min pedagogiska blick, för att få Millie att lugna ner sig. Då satte hon sig genast. En lydig och lagom stor hund, måste jag säga.

FUSK Här kan du tydligt se hur de fuskar. Två mot en. Så får man faktiskt inte göra!

BESVIKELSE När jag tröttnade på flickorna, så gick jag hem till mig på andra sidan häcken. Där kan de stå och ligga besvikna och sukta efter mitt trevliga sällskap. Hade de varit lite försiktigare, hade jag väl stannat kvar. Men jag kom tillbaka!

17 augusti 2012

Larviga bilder på Agnes iförd larvig hatt

FÅNIG Meningen var här att Agnes skulle se lite fånig ut. Hatten gör ju onekligen sitt, men posen förstärker fånigheten. Jag vänder generat bort blicken.

Det händer inte så mycket här nu, så vi gör som SVT: vi slänger oss med huvudet före ner i arkivet. Där hittade jag idag några larviga bilder från 2005. Det är sju år sedan!
Om du hittar en gammal hatt, så ska du ta på den på huvudet och larva dig. Det var precis vad Agnes gjorde för sju år sedan. Dessutom tog husse några bilder av den minst sagt löjliga händelsen. Dessbättre finns ju jag med på några av bilderna, så lite värdefulla är de ju.
Titta nu och låt dig förfäras!


Hej så länge
Sverker

Leg. bildarkivarie

INTRESSANT Genom att stå där med nedslagna ögon, tyckte Agnes att hon såg intressant ut. Icke alls, skulle jag vilja säga. Bara larvigt. Däremot tycks jag ha hittat något intressant i diket.

BLOMSTERSKÖVLARE. Redan före ett års ålder plockade Agnes alla blommor hon hittade. Så småningom lärde hon sig ta med skaften också. Nu 22 år senare gör hon riktigt fina buketter. Fastän Agnes hade larvhatten på, blev hon allvarlig när hon beskattade rabatten redan som femtonåring.

16 augusti 2012

Jag behöver inte alltid skämmas för husse

FÖRBJUDET Även om det är en vacker syn, så är det förbjudet. Jag får inte gå ut och gå själv. Mer än på tomten förstås. Lucy får inte gå ut alls, men hon har smitit ut tre gånger.

Nu har du säkert tänkt såhär:
”Stackars Sverker, som får gå ut och gå med sin husse. Oj vad han måste skämmas. Hans husse har ju både rollator och stödstrumpa!”
Men så ska du inte tänka. Jag har ju Agnes och ibland har hon vänner här.


Det är faktiskt häftigare att gå ut och gå med två tjejer i snabb takt, än en rollatorskjutande husse i sakta mak.
Ta igår till exempel, när jag var ute och gick med Agnes och Marie. Då tittade alla på mig, Speciellt alla pojkar vi mötte.
Antagligen letar gossarna efter en manlig förebild, och vad kan då vara bättre än Sverker.

Hej så länge
Sverker

Leg. flickmotionerare

TILLÅTET Det här är helt i sin ordning. Jag visar vägen och flickorna jag motionerar följer snällt efter mig.

BEUNDRANDE Ser du vilka beundrande blickar Marie och Agnes slänger på mig? Jag förstår dem så väl. Jag tycker också att det är roligare att gå ut med dem, än en stapplande och ojande husse.

Ett förargligt och sorgligt misstagDu kanske kom ihåg att jag skrev att de säkert mycket delikata kräftor som jag skulle ha haft, som husse egoistiskt vräkte i sig, var kokade av min resursmatte.
Det dröjde inte länge efter jag publicerade det innlägget förrän jag fick följande anonyma mail:

Det står i din blogg att det var resursmatte som hade kokat kräftor, och visserligen gör resursmatte det mesta i köket, men att koka kräftor är alldeles för allvarligt för att hon skall få tillåtelse att göra det.

Det var någon annan som kokade kräftorna, och det borde du Sverker veta.
Att koka kräftor är inget fruntimmersgöra.

En anonym resurshusse

Det borde jag ha förstått. Med skammens rodnad lysande under min päls, hoppas jag nu att misstaget är tillrättalagt.


Hej så länge
Sverker

Leg. rättare

14 augusti 2012

Simulanten vräkte i sig mina kräftor

FÖRE Så här såg mina kräftor ut före simulanten (=husse) satte tänderna i dem. Åtta fina kräftor.

Det ringde på dörren häromdagen och där stod min resursfamilj.
– Skulle det inte vara gott med lite hemkokta kräftor, sade resursmatte och höll fram en glasburk som påpassligt nog just innehöll hemkokta kräftor.
Fantastiskt gott, tänkte jag, och viftade uppmuntrande med svansen.


Eftersom det var åtta kräftor, så tänkte jag generöst dela med mig. Agnes, som inte tycker så mycket om kräftor, kunde få en liten. 
Husse som älskar kräftor skulle enligt min plan tilldelas två stycken. Dock inte alltför stora.
Då skulle det visserligen bara bli fem stycken till mig, men jag ville som alltid visa min generösa sida.
Vad tror du händer? Jo husse lägger beslag på samtliga. Han sitter där och sörplar och smackar. Han spiller inte ens på golvet, som han vanligtvis gör när han äter.
– Oj vad goda de var, sade han riktat till mig. Din resursmatte vet verkligen hur kräftor ska tillagas.
Jaha, då får jag väl nöja mig med skalen då. Stackars mig. Men ve ni vad husse gör då? Han lägger skalen i en plastpåse som han ger till Agnes.
– Gå ut med dem till soporna, annars börjar de lukta.
Inte ens den goda lukten av gamla kräftskal fick jag njuta av. Det är inte alltid lätt att vara västgötaspets.

Hej så länge
Sverker

Leg. kräftälskare
EFTER Detta var vad som återstod av mina kräftor efter husse hade vräkt i sig dem. Inte ens lukten av skalen fick jag njuta av.

13 augusti 2012

Bilder på en stor idol

IDOL Tänk vad fin en bild kan bli på en idol minsann. Jag lät Axel vara med på bilden också, så snäll är jag.

Först en liten ursäkt att det inte blev någon blogg igår. Husse sade att han hade backlash, vilket betyder att man sover och ojar sig hela dagen.
För att trösta oss andra kom Axel och hälsade på mig och Agnes.


Känner du igen Axel? Han var ju med och sjöng i melodifestivalen nu senast. Jag tyckte att det skulle vara lämpligt att låta ta några idolfoton, när Axel var här. Det måste vara jättekul för honom att ha bilder på sig själv tillsammans med den store idolen och stjärnan Sverker.
Axel är snäll. Jag fick godis av honom.

Hej så länge
Sverker

Leg. idol

HEMLIGT Vad Axel har i handen tänker jag inte tala om. Inte alls. Men jag kan säga så mycket som att det börjar på Frol och går att äta.

KLAPP Efter vi klarat av idolfotot på mig, ansåg såväl Axel som jag att det skulle vara lämpligt med en klapp.