25 oktober 2014

Löfven måste bort nu

FULLT Inte kan gräsmattan se ut så här. Nej, löfven måste bort innan frosten kommer. Körbärsträdet ger oss inga körsbär, men det blir löfv. Nu hjälper inga undanflykter längre.

Gär vi bara någon månad tillbaka, så satt löfven som fastgjutna i träden. Så helt plötsligt så tröttnade de. Ett efter ett så trillade löfven ner på min gräsmatta, Då ska man ta bort dem. Det har grannarna gjort, men de är inte som min husse.

Får löfven ligga kvar på gräsmattan, så ruttnar gräset under. Det konceptet har vi med framgång provat i många år. Jag har nämligen så många blad som parkerar ovanpå gräset.
Jag har ett flertal gånger uppmanat min husse att avlägsna de bruna eller gula eller röda bladen. Hela tiden har han kommit med undanflykter. Här får du några exempel:
– Det kommer flera. Löfven har inte trillat färdigt än. Vi väntar tills alla har trillat.
– Lövfen kan blåsa in till grannarna. Då är det de som får räfsa.
– Det är för kallt ute.
– Löfven är för blöta.
– Det regnar. Det går inte att vara ute.
– Det är för varmt ute. Vi gör något annat istället.
Och så håller husse på. Det enda jag inte har hört är den verkliga anledningen:
– Jag är för lat. Jag avskyr allt arbete.
Nu ska jag se om jag inte kan förmå min husse att fatta räfsan och avlägsna löfven från min tomt.
Det är synd om mig som har en sådan husse.

Hej så länge
Sverker

Leg. trädgårdsexpert

FARLIGT Varje gång jag ska ut och gå, så måste jag trava genom stora vallar med löfv. Rätt vad det är så snubblar jag kanske och bryter benet. Så illa är det.

TOMT Löfven har släppt sin utsiktsplats uppe i träden. De få som sitter kvar, kan gott få fungera som dekoration på gräsmattan så småningom, men resten måste bort.

RÖTT Löfven vid huset är alldeles röda. Kanske dekorativt, tycker du. Fast det är inte så kul när alla golv i huset dekoreras med röda löfv.

Dagens ord på livets väg
Hövlighet betyder som regel att man inte säger till folk vad man tänker.


Sverker
(2000–)

24 oktober 2014

Det är idag du ska fira FN-dagen

MISSLYCKAT ”Vi åker till stadshuset och fotograferar dig med FN-flaggan i bakgrunden.” Det var husses plan. Då tänkte han inte på hur begränsade de som styr Tranås är.

För precis 69 år sedan grundades FN. Det firas med allmän flaggdag i Sverige. Har man en FN-flagga, så hissar man den. Det gjorde Kungshögaskolan, där husse arbetade. Men nu befinner vi oss inte i Mjölby, utan i Tranås.

Min husse och jag åkte alldeles förgäves till stadshuset i Tranås. Visst flaggade de, men bara med svenska flaggor och en EU-flagga. Det är så långt vi har kommit här.
Nu bor ju jag i en ort, där de flesta aldrig har varit utanför stadsgränsen, så man kan ju inte begära för mycket av de styrande. Visserligen har kommunalrådet, tillsammans med ett gäng tjänstemän, åkt på tjänsteresa ända till Kina ett par gånger.
Vad hade han där att göra på skattebetalarnas bekostnad, undrar du säkert. Ja, han har raggat industrier till Tranås. Skinnindustrin har ju försvunnit och Stiga har flyttat till Italien, så det behövs.
Hur det gick? Jo, han hade säkert trevligt, och det gav lite arbeten i Tranås. På resebyrån som ordnade resorna.
Så lite internationell verksamhet har vi.
Nu hoppas jag att vi ska fira FN-dagen på ett värdigt sätt här hemma. Vad kunde vara värdigare än en tårta till Sverker. Får jag inte det, så är det synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. kosmopolit

JÄTTEKLIV FN-dagen till ära, hade Tranås kommun tagit ett jättekliv ut i den stora okända världen. Man hade letat upp en EU-flagga! Det är så långt kommunen har kommit i globaliseringen. Där ute finns det länder som ingen i stadshuset ens har hört talas om. Fast det kanske skulle kunna gå att ordna ett par studieresor?

LÄMPLIG En sådan här bild hade kanske kunnat vara lämplig idag. Min husse och Ban Ki-moon står och språkar om västgötaspetsars ställning i världen. Bilden kanske kan vara ett fotomontage.

LÄMPLIGARE Den stilige och kloka västgötaspetsen Sverker på väg in till FN:s generalförsamling och säkerhetsråd för att skälla ut alla som är elaka. Då skulle de genast bli snälla och det skulle bli fred och alla orättvisor skulle försvinna som genom ett trollslag. Sedan skulle jag få Nobels fredspris och hyllas som den hjälte jag är. Bilden kanske kan vara ett fotomontage.

Dagens ord på livets väg
Trädgården är en form av självbiografi. Min husses trädgård är kaotisk.


Sverker
(2000–)

23 oktober 2014

Genial budget inom ett avgränsat område

STÄNGSLADE Man måste hålla sina budgetter inom ett begränsat område. Bock för bock och get för get är det som gäller i min geniala budget.

Budget är ordet på allas läppar idag. Den nya regeringen har lagt fram sin nya budget. Allt enligt traditionen. Övriga partier, som inte fick vara med, har nu till uppgift att tala om hur kass den budgeten är och presentera en egen. Allt enligt traditionen. Även jag tar tillfället i akt och berätta lite om min geniala budget.

Som du ser satsar jag bara på nödvändiga saker. Framför allt så satsar jag på barn, unga, medelålders och äldre. I skola, vård och omsorg, har jag strukit skolan. Jag är färdigutbildad. Dessutom hör jag inga kommandon längre.
Däremot vården gör jag en stor satsning på. Gratis vård och medicin för hundar (ev katter) upp till 27 års ålder. Sedan får de betala själva.
Även omsorgen får en slev av budgetkronorna. Hundmaten byts ut mot en mer passande diet (se bild).
Försvaret bör få en rejäl förstärkning. En segelbåt, minst 34 fot, bör införskaffas till nästa vår.
Kollektivtrafiken bör också få en standardförbättring, så den blir bekvämare för äldre västgötaspetsar.
Vem ska då betala allt detta, kanske du undrar? Jo, det är lätt. Bara man tror att ordnar sig kanske, så ordnar det sig kanske. Om inte annat kan man få vara med i tv när experter ordnar upp ekonomin. Eller mer skatt i storstäderna, är också ett bra knep.
Huvudsaken är att jag får mer, annars är det synd om mig.


Hej så länge
Sverker

Leg. finansgeni

KULTUR Jag vill ha en rejäl satsning på kultur utanför storstäderna, vars invånare ändå inte begriper sig på mer avancerad vad de kallar kultur än Big Brother och Paradis hotel. I mitt förslag ingår betydligt fler och större runstenar samt ett ökat antal klosterruiner runt om i landet. Finansieringen ordnar sig alltid. Kanske mer skatt till Stockholmarna?

JORDBRUK I jordbrukssektorn föreslår jag betydligt större skördar, så att jordbruken blir mer lönsamma. Finansieringen ordnar sig alltid. Kanske mer skatt till Stockholmarna?

FÖRSVAR Sverige har kunnat beskåda hur min flotta flotta har nedrustas från en segelbåt, en roddbåt och en kanot, till bara en kanot. Idag hade det varit bra att kunna jaga ryssen med mer än en kanot, eller hur? Därför föreslår jag att försvaret ska utökas med en ny segelbåt. Finansieringen ordnar sig alltid. Kanske mer skatt till Stockholmarna?

MATSTÖD En grupp invånare i Sverige (västgötaspetsarna) får klara sig på bara hundmat och lite fördisk. Det behövs miljoner millioners kronor till en förbättring. Korv, köttbullar och leverpastej ska stå på menyn varje dag. Finansieringen ordnar sig alltid. Kanske mer skatt till Stockholmarna?

SJUKVÅRD Gratis sjukvård och gratis medicin till alla hundar (ev katter) under 27 års ålder. Hälsan ska inte bero på plånbokens tjocklek i ett land som Sverige. Vi är inte USA. Dessutom bör kroppsstrumporna få en tjusigare design. Finansieringen ordnar sig alltid. Kanske mer skatt till Stockholmarna?

KOLLEKTIVTRAFIKEN Det behövs en rejäl satsning på kollektivtrafiken. Trappor så att även äldre, som inte gärna hoppar, kan ta sig upp i baksätet. Dessutom skulle det inte vara fel med en eluppvärmd dyna. Finansieringen ordnar sig alltid. Kanske mer skatt till Stockholmarna?

Dagens ord på livets väg
Jag har lagt ner mitt geni på mitt liv; åt min blogg har jag endast ägnat min talang.


Sverker
(2000–)

22 oktober 2014

Nytt avslöjande förklarar ubåtens närvaro

SPIONCENTRAL Varför, undrar jag, varför är mitt hus fullt med antenner? Behövs det fler antenner än vad jag har TV-apparater? Eller är det TV-antenner? Och varför lyser grannens ytterlampa? Vägleda ubåtar?

Aktiviteten under ytan fortsätter i oförminskad kraft. Där simmar gäddor omkring bland mörtar och abborrar. Dessutom med största säkerhet en och annan fientlig ubåt.

Varför skulle ryssarna, om det nu är ryssarna, vara intresserade av mitt hus? Där finns väl inget särskilt? Jo förstås, det skulle vara jag Sverker i så fall. Men annars? Vad jag vet så har vi ingen balalajka eller vodka hemma.
Men idag hittade jag något. Hemma i min källare, bakom en lönnvägg, finns det en hemlig kommandocentral. Den är så hemlig, så inte en än gång jag visste om den.
Nu har jag inte bara fått förklaringen till att vi har ubåtar som forsar omkring utanför mig, utan äntligen har mina misstankar bekräftat att det är något konstigt med alla antenner vi har överallt.
Nu har jag sex timmar kvar till min middag och det blåser och regnar ute. Det är verkligen synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. ÖB

ANTENNSKOG Det kan se ut som en torkställning och lite franska mobilkonstverk. Det är vad du ska tro. Men det kan också vara antenner.

PEJLANTENN Det som först kan tyckas vara en rolig vindflöjel, kan i själva verket vara en pejlantenn. Säkert är det denna konstruktion undervattensfarkosterna vill komma åt.

HEMLIGT Nere i källaren har husse en ”snickarverkstad”. Jag får inte gå in där. Varför? Ovanför dörren hänger en proffsig skylt ”TILLTRÄDE FÖRBJUDET”. Varför? Där inne finns ju bara massa skräp. Eller?

LÖNNVÄGG Det hampade sig inte bättre än att jag råkade titta in i dag. Den bakre väggen var som borta och vad fanns bakom där? Ja, säg det, men några snickarverktyg var det inte. Bor jag i en spioncentral?

Dagens ord på livets väg
Det bästa sättet att behålla en hemlighet är att hålla hemligt att det är en hemlighet.


Sverker
(2000–)

21 oktober 2014

”Spetsnaz opererar i Sommen”

ÖVERBEFÄLHAVARE Jag kan varken dementera, eller hålla med om att det pågår främmande undervattensverksamhet i Sommen, säger överbefälhavaren Sverker. Här har du förmånen att få se Sverker spana från sin utsiktsplattform.

Under tiden som jaketen pågår i Stockholms skärgård efter det som kan vara en ubåt, så pågår i tysthet en liknande jakt i Sommen. Som överbefälhavare över stridskrafterna i Sommen (=min husse och jag), vill jag inte bekräfta eller dementera något.

Tidigt i morse togs ett foto av en amatörfotograf (=husse), som sägs föreställa ett periskop som plöjer fram i det stilla vattnet utanför mitt hus.
– Jag är säker på att det var ett periskop från en ubåt, säger den mediokra amatörfotografen (=min husse), när jag förhör honom.
Varför då främmande undervattensverksamhet i Sommen? Kan det vara så att det finns en avancerad radioinstallation på min tomt? Jag frågar Sverker, som vet allt.
– Jag vill inte bekräfta detta, men inte heller dementera, men det kan vara en förklaring till att spetsnaz visar intresse just här. Naturligtvis kan jag inte bekräfta att det verkligen är ryssar som är här. Men jag dementerar det inte heller.
Efter jag så framgångsrikt rensat dammen från främmande undervattensverksamhet, så fortsätter nu jakten med oförminskad kraft i Sommen. Många frågor, men inga svar.
Ingen vila för mig. Det är synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. ÖB

BILDBEVIS Är detta ett bevis på att det rör sig en undervattensfarkost i Sommen? Bilden togs tidigt i morse. Är det ett periskop vi ser i ringen?

DELFÖRSTORING Är detta snorkeln på en miniubåt? Marinen vill påstå att det är det, men kanske inte.

RADIOMASTER Är detta ett av storm massakrerat konstverk, eller är det maskerade radioantenner till en FRA-anläggning. Ja, det är en fråga vi inte får något svar på.

AVANCERAT En torkställning, eller en avancerad pejlingsantenn? Ja, den som det visste. Det är kanske denna anläggning som lockar spetsnaz till Sommen?

Dagens ord på livets vägVart än jag rest i vårt stora land, så har jag upptäckt att folk överallt består av 90% vatten.


Sverker
(2000–)


20 oktober 2014

Jag går gröna vägen för miljön och hälsan

VÄG Jag väljer alltid den gröna vägen med tanke på miljön och hälsan. Vem vill ha massa gamla blöta löv på sina tassar?

Vi får tänka på att vår jord bara förvaltar vi. Därför ska vi jämt tänka på miljön och varför inte slå ett slag för den egna hälsan? Det är vad jag gör. Jag lever grönt. Idag ska du få ett par bra tips alldeles gratis av mig.

Inte vill väl du ha massa blöta löv på dina tassar? Nej, det är illa nog att gå på en blöt gräsmatta, men det är ändå bättre att välja det gröna alternativet. Fast för riktigt bra miljö för tassarna, är ju asfalt att föredra.
Sen kommer vi alltid in på sopor, när vi pratar miljö. Sopor ska sorteras. Gammal rutten och möglig mat i en hög. Energilampor i en annan. Har du fått mediciner över, ska de också till en speciell hög och så vidare. Sedan gäller det att ha en grön plastpåse hemma. Då tar du de olika sorterade soporna och lägger dem i den gröna plastpåsen. För att spara miljön, så lägger du allt i samma plastpåse. Den gröna miljöpåsen tar du sedan till din gröna miljösoptunna. Varje tisdag jämn vecka (=i morgon alltså), kommer sedan sopbilen och hämtar dina miljösopor. Känn dig duktig. Det förtjänar du som den miljökämpe du är.
Naturligtvis ska du tänka på vad du äter också. Ät mycket grönt! Det kan tyckas bli lite enahanda, men jag kan visa dig idag att det finns många olika gröna alternativ, som du kan ha på din tallrik.
Nej du, nu ska jag äta lite grönt. Jag hoppas jag har inspirerat dig till ett grönare liv!
Efter jag har ätit, ska jag gå och sova och tycka synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. hälso- och miljöprofet

SORTERA Alla sopor ska sorteras. Titta här hur lätt och roligt det är. Lampor för sig, batterier för sig, tidningar för sig, glasburk för sig, medicin för sig och så vidare. Ju mer du sorterar, desto bättre är det. Sedan stoppar du allt i en grön plastpåse.

SOPOR Har du sorterat allt ordentligt, kan du med gott samvete slänga de sorterade soporna i sin gröna plastpåse i din gröna miljösoptunna. Precis så ska det vara.

HÄLSA Grönt är hälsa. Ser det inte gott ut med en tallrik fylld med bara grönt. Detta är grönsaker när de är som bäst. Dessutom är allt befriat från farliga naturliga färger och smakämnen.

Dagens ord på livets väg
Vi måste stanna upp och fråga oss: Hur mycket ren luft behöver vi egentligen?


Sverker
(2000–)

19 oktober 2014

Bilder på främmande undervattensverksamhet

SPANA Uppmärksamheten har varit på topp senaste tiden. Det är med största säkerhet inte bara i Stockholms skärgård, som det förekommer fientligt verksamhet. Den lede fienden finns säkert hemma hos mig också.

Under tiden som stockholmarna letar vidare efter sina undervattensfarkoster, så har jag avslöjat mina. Jag har till och med fotograferat dem. Men vem, eller vilka, är det som ligger bakom?

I Stockholms skärgård tror man sig veta att det är ryssen som är inne och sniffar på svenska bottnar. Då ställer man sig frågan om det är ryssen hos mig också? Ja, det får vi se när vi fått upp dem ur husses sunkiga damm.
Av utformningen att döma, kan det vara IS som ligger bakom. Varför annars en dromedar? Men det kan också vara någon som vill att jag ska tro att det är IS. Ett villospår! Vem skulle vilja det?
Då blir det troliga att det är en sammanblandning av CIA, Mosad och ryska FSV. Kanske tillsammans med lite andra obskyra verksamheter, till exempel AIK och Djurgården.
I vilket fall som helst är de fast nu. Bara vi får upp dem, ska jag demonstrera mina förhörsmetoder. Mer avslöjar jag inte nu.
Eller är det kanske så att det rör sig om dammodjur?
Vad det än är, så blir det synd om dem. Nästan lika synd om som det är om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. befälhavare

NATTSPANING Helt plötsligt blev husses sunkiga damm högintressant ur spaningssynpunkt. Med starka strålkastare (ficklampa från Biltema), spanade jag efter vad som kunde dölja sig i dammens bruna vatten. Nej, det är inte spårljusgranater. Det är regn.

INSATSSTYRKA Vid gryningen var min tappra insatsstyrka på plats. Det var plastankan och den alltid lika käcka lottan Barbie. Ankan skulle slå larm om den såg fiender. Den silikonstinna Barbie skulle locka upp de elaka fiendesoldaterna – om de nu fanns där.

BEVIS I skuggan av min marins modernaste fartyg. T42, ser du tydligt vad som gömmer sig på botten. En dromedar! Detta är ISIS?

FULLA Detta är den fulla styrkan som omringat dammen. Det moderna krigsfartyget, den käcka lottan Barbie och den kraftfulle befälhavaren Sverker. Bäva månde den som har onda avsikter.

UNDERVATTENSBILD Mer tagna med fingrarna i syltburken än så här, kan man inte bli. Du ser själv, att det inte bara är en undervattensdromedar. Fienden har skickat en sköldpadda också. Är detta en förberedelse för in invasion av min tomt?

Dagens ord på livets väg
Försvaret saknar pengar, men framför allt saknar det en trovärdig motståndare.


Sverker
(2000–)