25 augusti 2012

Dessa två flickor stoppade min kulturresa

SÖTA? Tycker du de här två ser söta och trevliga ut? Då ska du veta att skenet bedrar. Både Julia och min Agnes sov, när vi skulle åka till stan. Och husse får ju inte köra bil själv.

Dagens inlägg skulle ha varit ett trevligt reportage med Sverker, husse, min Agnes och Julia på promenad i Tranås på Storgatan. Där har Konstrakan pågått nästan hela dagen, och det ska man titta på. Särskilt om man är turist som Julia.
Nu blev det dessvärre inte alls så.


I går kom Julia för att hälsa på mig och min Agnes. Kanske Lucy lite också, eftersom Agnes, Julia och Lucy delade lägenhet senaste året i Toulouse.
Med på en gång Julia kom, så skulle de "gå ut". Du kanske tror att gå ut är detsamma som att ta en stärkande promenad med Sverker. Inte alls. Gå ut menas att man spacklar sig i ansiktet och dränker in sig i parfym, så man inte luktar människa mer. Sen bara försvinner de.
– Kom hem tidigt nu, förmanade husse flickorna när de ”gick ut”.
– Jodå, det ska vi göra, svarade flickorna i kör.
Och tidigt kom de hem. Klockan åtta i morse. Vet du vad de gjorde då? De gick och lade sig!!
Sen sov de så både husse och jag missade vår stadsresa vi hade glatt oss så mycket åt. Jag hade haft massor med trevliga bilder att visa dig, om bara flickorna skött sig.
Som hämnd visar jag några bilder där du kan se hur larviga de ser ut.

Hej så länge
Sverker

Leg. sviken konstkritiker

LARVIGA Titta bara vad min Agnes ser larvig ut. Hon förstör hela bilden. Jag kan ju inte koncentrera mig på fotografen.

FÅNIGA Nä nu får de skärpa sig. Hur larviga kan tjejer bli. Ja, jag tar och visar dig fotot, så får vi hopaps att de skäms lite.

24 augusti 2012

Idag tar vi en vilodag

PÅTRÄNGANDE Du ser lätt vem som är den skarpaste här. Inte är det den fula franska katten Lucy. Dessutom börjar hon bli lite påträngande. Hon följer mig nästan överallt. Jättejobbigt.

Idag tar vi en vilodag, så det blir bara en ena bild. Där kan du se hur jag får framleva mina dagar numera, med en katt hängande i hasorna. Hur kul tror du att det är att ha en katt ständigt tittande på mig? Jag låtsas inte om henne.
Fast jag vill bara tala om, att hon sover inte i min säng.


Hej så länge
Sverker

Leg. icke kattvän

23 augusti 2012

En av de här flickorna är rädd för mig

RÄDD Om du tittar på Emma, hon som står till vänster, så är hon skraj för mig. Lite i alla fall. Min Agnes till exempel är inte skraj ett enda dugg för mig. När Emma kommer och hälsar på, så skäller jag extra mycket.

Tänk att det finns de som är rädda för mig. Emma hon hör till den lilla gruppen. Det tycker jag är roligt, så därför skäller jag på henne så högt som jag kan. Det är många decibel vi pratar om.

Emma är en lekkamrat till min Agnes, så egentligen borde vi också vara lekkamrater. Det var vi faktiskt idag. Kanske var det därför jag fick ut och gå med min Agnes och Emma. Både Emma och jag skötte oss hela vägen. Jag gjorde det jag skulle och Emma och min Agnes gick och språkade med varandra. En ganska trevlig promenad faktiskt.
Det är nästan så jag funderar över att jag ska sluta och skrämma Emma i fortsättningen. Men vi får väl se.

Hej så länge
Sverker

Leg. skrämmare

SKYNDA Jag var tvungen att mana på flickorna lite. De gick alldeles för söligt, tycket jag. Emma se ju faktiskt lycklig ut, för att hon fick ut och gå med mig. Jag förstår henne så väl.

TVEKSAMT Här kämpar jag mot en inre konflikt. Ska jag följa med flickorna, eller ska jag gå till husse? Husse ville gå hem och flickorna ville gå till skogen. Vem behöver mest skydd av en modig hund?

FÄRDIGVALT Husse är så stor och stark, fastän svag, så jag valde att flickorna var de som behövde mig mest. Full fart för att komma ikapp. Man vet aldrig vilka faror som kan dyka upp. Ploppar det upp något läskigt, så är det bra att ha en modig västgötaspets till hands.

22 augusti 2012

I brist på annat blir det fuskkonst idag

VACKER På denna bild kan du ana dig till en mycket vacker västgötaspets. I bakgrunden ser du havet och Kullaberg. Så kan det bli ibland om du hälsar på Göran och Catte och är ute och går.

Idag är det ett riktigt blötväder. Regnet bara öser ner. Det betyder att husse låtsas vara sjukare än han är, för han vill varken blöta ner sig själv eller sin kamera. Därför har vi gemensamt beslutat att visa lite gamla bilder. Eftersom inte husse är ute och går med mig, har han tid över att leka i datorn.
Själv tycker han att det blir konst, men det blir bara konstigt. Dessutom gör jag mig bättre skarpare.


Hej så länge
Sverker

Leg. gallerist

BLOMMOR Så här kan man också göra med blommor. Agnes plockar dem och husse gör dem suddiga. Det är också från stranden vid Vejbystrand, där Göran och Catte bor.

ÅSKLJUNG Ibland kan det åska över havet, Det är inte roligt alls. Det smäller så fruktansvärt. Det hade varit bättre att husse hade skyndat sig hem, istället för att fotografera. Det är samma Kullaberg som på första bilden som du ser.

21 augusti 2012

TrT satte fel objekt i centrum

TABBE Jag fanns där hela tiden. Beredd på att låta mig intervjuas av Bernt och fotograferas av Janne. Men vad tror du Tranås Tidnings utsända gör? De väljer min Agnes som objekt fastän jag fanns där. Det är som ta en skorpa, när det finns tårta.

Igår var de här från tidningen. Nu tror du självklart att det var för att prata med mig och ta några stiliga bilder. Men inte! Det var min Agnes de ville prata med.

Anledningen var tydligen att hon hade gått i skola i tre år i Toulouse. Men hur många hundkurser har jag inte gått i Tranås? Betydligt viktigare information för tidningens läsare, skulle jag vilja säga.
Om nu ändå min Agnes skulle vara i tidningen, så måste du ju medge att bilderna hade blivit betydligt bättre om jag hade varit med på dem också.
Nej, jag är inte ett dugg avundsjuk. Jag tycker bara synd om läsarna.

Hej så länge
Sverker

Leg. opublicerad

ETTAPUFF Så här såg min Agnes ut på förstasidan. Tänk om det hade varit med ett huvud av Sverker också, så mycket bättre det hade blivit.

ARTIKELN Det blev inte så stort i tidningen minsann. Det var mycket större när tidningen skrev om mig. Av ganska naturliga skäl, eftersom jag är mer spännande än min Agnes.

BEKLÄMMANDE Ja, vad kan jag göra mer än sitta här och se lite sorgsen ut. Tänk dig alla prenumeranter som fick dagens tidning och hittade min Agnes där, men inte mig. Det var nog inte roligt för dem.

20 augusti 2012

Världens malligaste katt

LÖJLIGT Bara för att min Agnes och min Per satte ihop Lucys gamla klätterställning från Toulouse, behöver hon ju inte bli så himla mallig.

I fredags monterades Lucys klätterställning, som ha legat i en hög på golvet. Genast satte hon sig högst upp, inte för att beskåda utsikten, utan för att synas. Om hon fattade hur ful hon är, skulle hon gömma sig i lådan, som är underst.

För att reta mig ligger hon och sover i hängmattan, när hon inte är högst upp. Bara för att inte jag ska nå henne. Typiskt fega katter. Men jag vill inte nå henne. Varför skulle jag vilja leka med en katt?
Nu missar hon inte en chans att ligga där, så att alla ska se henne. Sådan är inte jag minsann. Jag farmhåller aldrig mig själv, fastän jag är betydligt mer sevärd.
Dessutom skulle jag aldrig vilja ha en klätterställning.

Hej så länge
Sverker

Leg. ej avundsjuk

TVÄTTDAGS Det spelar ingen roll hur mycket Lucy slickar sig. Hon kommer alltid att lukta gatukatt från Toulouse. Fast hon vill gärna visa hur hon kan sträcka på benen. Det skulle jag också ha kunnat, om mina ben hade varit lika långa.

SOVA Lucy ligger hela dagarna och sover i hängmattan. Jag har minsann en egen säng. Visserligen envisas husse med att ligga i den, men en säng är finare än en liten hängmatta.

OUPPNÅLIG Här kan du själv se hur feg hon är. När hon låg i soffan, så kunde jag minsann skrämma henne då och då. Nu ligger hon där uppe och låtsas sova, men jag ska minsann jaga upp henne i körsbärsträdet när jag får chansen.

19 augusti 2012

Gissa varför jag står här och skäller?

VÄNTAR Hur kommer det sig att jag står i morgonsolen utanför lillstugans dörr redan klockan sex? Ja, det kan du fundera på. Kanske någon ligger därinne som jag vill ligga hos?

Jag sade ju redan igår, att det händer många saker här just nu. En sak som är väldigt rolig när det händer, är att min Per kommer för att hälsa på mig. Då får jag ut och gå. Min Per och jag har ett trick vi kör då. När jag ser en sten, som jag kan gå upp på, så gör jag det.

Vad är vitsen med att klättra på stenar, frågar du dig säkert. Jo, förstår du det är så här. Jag står stilla på stenen och väntar tålmodigt under tiden som min Per fortsätter att gå.
– Kom Sverker, säger min Per så småningom. Vips springer jag till min Per allt vad jag orkar, och så får jag en godis. Fiffigt va? Hittar jag många klättringsbara stenar, kan det bli mycket godis.
Fast Per är alltid snäll, det är därför jag tycker om honom så mycket.

Hej så länge
Sverker

Leg. badbildsförmedlare

LEDTRÅD Om du ser en likadan bil som min, fast negativ, framför garaget, då är det en bra ledtråd. Min Per har en sådan bil, minsann.

FACIT Nu ser du klart och tydligt. Det är inte bara jag och min Agnes, utan det är min Per också. Bättre än så här kan det knappas bli.

SKYNDA Kom nu, vi måste skynda oss, säger jag till Per. Fast nu ska jag avslöja en sak. Min Per och min Agnes skulle åka in till stan och handla. Sverker, det vill säga jag, fick inte följa med. Jag fick följa med husse in i huset igen, till den fula franska katten Lucy.