30 april 2011

Valborgsbrasa inomhus med korv

INOMHUSBRASA Egentligen ska man gå ut och titta på brasor på Valorg. Men det regnar ju! Jag och min resursfamilj löste det ändå. Och med korv!

Av tradition skall det regna på valborgsmässoafton. Så gjorde det i år också.
Lagom till firandet vid 5–6 snåret kom det vatten uppifrån.

I stället för att gå ut i regnet och titta på eldar och bli blöta, så grillade jag och Egon korv i vår inomhusvalborgsbrasa kakelugnen hos resursmatte och resurshusse.
Korv är gott! För min del behöver den inte nödvändigtvis vara grillad, men så länge jag får korv är jag nöjd. Köttbullar är också gott.

Hej så länge
Sverker

Leg. valborgsfirare

Jag är inte bitter över dessa bilder

MIN AGNES Min Agnes. På restaurang i Frankrike. Utan sin Sverker. Med en mycket slickbar tallrik framför sig. Orättvist!!

Idag kom det ett nytt mail från husse med suddiga telefonbilder. Bara för att göra mig avundsjuk. Han hade förstås sett bilderna på bloggen från mitt och Egons kalas. Nu försökte han slå mig. Men jag hade nog inte fått så mycket ändå. Det var absolut inget fel på vårt kalas, tvärtom, men det ena utesluter ju inte det andra.

Hej så länge
Sverker

Leg. ville-vara-i-Toulouse-hund-och-fördiska


Hej Sverker

I går bjöd din lillmatte mig på restaurang Grand Café Opera i Toulouse med anledning av min födelsedag. Synd att inte du var med. Hundar är ju välkomna i Frankrike! Det hade blivit många tallrikar att fördiska. Jag skickar med lite bilder så du ser vad du missade.
Hälsa din resursfamilj.
Husse


SOPPA En jättegod soppa, med fransk namn.

STEK Fantastiskt mör och god mediumstekt biff till husse.

FISK En mycket god lax till Agnes

GLASS Tre olika smaker glass till husse. Alla lika goda.

TÅRTA En tårtpaj citron till Agnes. Mycket god och det blev grädde över du hade kunnat slicka!

Dagens ord på vägen

Jag undviker som regel frestelser, utom när jag inte kan motstå dem.


Mae West
(1892-1980)

Sverker
(2000- )

29 april 2011

Jag söker sanningen
Grattis husse
från din lilla
Sverker!


FÖR KORT Jag gjorde mitt bästa att räcka upp till dörrklockan, men det gick inte. Jag fick dock hjälp av resurshusse, men ingen öppnade.

Inte åker man väl bort på sin födelsedag? Har husse ljugit för mig, bara för att han ska slicka tallrikarna själv? Sitta hemma och fira i sin ensamhet.
Jag lyckades med att övertyga min resursfamilj att köra hem till mig.
– Ring på dörren, Sverker, så får vi se om han är hemma, sade resursmatte till mig.
Det var faktiskt lättare sagt än gjort. Ståtlig och tuff är jag, men inte särskilt lång.
– Jag kan hjälpa dig, sade resurshusse i det att han ringde en lång signal på dörrklockan.
Ingen öppnade.
– Då får väl du och Egon festa själva, sade resursmatte.
Och det var precis vad vi gjorde.


Hej så länge
Sverker

Leg. födelsedagsfirare


FESTLIGT Visst är det fint? Egon och jag beslöt att fira själva. Egon tröstade mig, eftersom jag fick fira husse utan husse. Köttbullarna och korven var jättegoda, men champagnen kittlade i nosen.

HOPPSAN Oj, då. Där strök det visst med en köttbulle innan resursmatte sagt ”Varsågod”. Så kan det gå ibland, om man sätter en hungrig, svulten västgötaspets framför sådana godsaker.

Franska katastrofer

GRATTIS I dag fyller min husse år. Han är i Frankrike och jag är i Tranås. Jag är så ledsen att jag missade firandet. Mycket tårta att slicka!

Det är lite sorgligt att ha sin husse långt borta när han fyller år. Ännu mera sorgligt är att han umgås med en katt. Ännu mera sorgligt än ännu mera sorgligt är hur han ser ut. Han var ju ingen fröjd för ögat innan, men nu …
Så här skrev han i dagens mail:

Hej så länge
Sverker

Leg. irriterad


Hej Sverker!
Tack för gratulationerna. Jag blev så glad.
Agnes uppvaktade mig med tårta, croissant, färska jordgubbar och en väldigt fin t-shirt.
Sen ville Agnes klippa mig, men jag tyckte inte att det behövdes. Vi gjorde en kompromiss, som du kan se på bilden. Hoppas du tycker jag är fin!
Agnes har en jättesöt katt och en jättefin utsikt.
Må så bra och hälsa din resursfamilj.
Husse

KATASTROF Ful var min husse innan, men hur ser han ut nu? Man kanske inte alltid ska kompromissa.

KATTASTROF Här i fönstret sitter Agnes katta och låtsas kunna läsa av klockan på kyrktornet. Jag tror inte hon kan det. Katter är dumma!

Dagens ord på vägen
Alla älskar en fet husse.


Latinskt ordspråk

Sverker

(2000- )

28 april 2011

Pristagaren funnen på en bar

OHEMMA När husse kom med priset till Agnes port var hon inte hemma. Var kunde hon vara? Husse gick en barrunda och hittade henne på en bar, eller resaurang.

Jag fick just ett mail från min husse. Han har, efter visst besvär, hittat min lillmatte Agnes som är vinnaren av Stora 10.000-Sverkerpriset.

Hej så länge
Sverker

Leg. mailvidarebefordrare


Hej Sverker

Nu har jag kommit fram till pristagaren, din lillmatte Agnes. Det var en lång resa, 250 mil, så jag var tvungen att tanka en gång.
Hon var inte hemma, så gick ut på måfå och letade efter henne på de närbelägna barerna. Jag hittade henne på La Cantina, så nu är allt bra. Prisceremonin sker i morgon.
Hälsningar
Husse

PS. Hälsa din resursfamilj. DS.


HITTADHusse hittade min lillmatte på en restaurang, där hon arbetar som barflicka. Eller så. Jag som trodde hon studerade.

Jag ordnar under

RÅDGIVARE Skärp dig! Inte kan du ha en spräcklig undersida. Jag ger råd åt min resurshusse. Man kan faktiskt inte snåla så. Han ska måla om hela undersidan i morgon.

Som ni vet är jag hos min resursfamilj nu. Husse är på prisresa till Frankrike.
Det min resurshusse helst av allt vill ha, är säkert en äkta plastbåt. Men det har han inte. Hans båt är av trä.

Bara för att träbåten ska se ut som den är av äkta plast med träimitation, så putsar han, slipar, lackar, putsar och lackar. I all evighet. Varje dag hela våren. Den är alldeles blank.
Idag räddade jag honom från årets fadäs. Han målade undersidan så att den såg ut som en svart leopard.
– Det går inte, sade jag. Du lurar ingen med en fläckig undersida. Man ser undersidan när du seglar! Det syns att den bara är en gammal träbåt.
– Det har du nog rätt i Sverker, sade han eftertänksamt.
– Jag får nog köpa färg och måla hela botten.
Botten behöver inte målas. Det räcker med att måla undersidan på båten. På botten finns ju sjögräs och gäddor. De ska inte målas.


Hej så länge
Sverker

Leg. båtexpert


ÖVERVAKAR Det här arbetet vågar jag inte överlåta åt resurshusse. Det är faktiskt viktigt hur en segelbåt ser ut, även under vattenytan.

BILDBEVISET Man ser tydligt att man tydligt ser även undersidan av resurshusses segelbåt. Det beror på att han inte kan segla så att båten står rakt upp. Det innebär också att man inte kan se mig i sittbrunnen. Det gör denna bild till en dålig bild.

Dagens ord på vägen

Framgång är som en fjärt. Det är bara ens egen som luktar gott.


Sverker
(2000- )

27 april 2011

Prisresan går vidare

PRISTAGAREN Det här är min Agnes. Det var hon som var pristagare nummer 10.000 och vann det fina priset.

Som ni vet (kanske), utlyste jag en tävling med ett fin pris till besökare nummer 10.000 på min blogg. Helt utan fusk vann min lillmatte Agnes. Husse åkte iväg i tisdags för att överlämna priset till henne i Toulouse. Nyss fick jag ett mail från husse.

Hej Sverker

Hoppas du mår bra och att du är snäll mot Egon. Jag skickar lite bilder, så du ser att går som det ska.
Hälsa alla
HusseHej så länge
Sverker

Leg. reseobservatör hemifrån


INGENSTANS Nu är priset ingenstans, eftersom det är mellan Danmark och Tyskland.

TYSKLAND Så här ser det ut i Tyskland. Mycket roligare än så blir det inte, men det kommer du väl ihåg Sverker.

MÖRKT I Tyskland är det mörkt när man ska till och sova. Lünerburger Heide var det priset och jag stannade för natten. Men du ser att jag har priset med mig!

REGN Frankrike var inget vidare när jag kom dit. Det regnade så till den vida pass! Men priset ska fram – till varje pris! (Roligt!) Jag körde på så duktigt jag kunde.

SOVDAGS Nu är jag stannat i Frankrike på ett ställe som heter Motel. Som du ser har priset fått en egen säng, så det inte skadas. Jag saknar dock att ligga i din säng där hemma. Det blir lite ensamt.

Dagens ord på vägenDet finns inga främmande länder. Det är bara resenären som är främmande .Robert Louis Stevenson
(1850-1894)

Sverker
(2000- )

26 april 2011

Jag längtar redan efter husse

Prisresan

Detta är det fina pris som ska överlämnas till besökare nummer 10.000 på min blogg. Vinnare blev min Agnes i Toulouse, så nu måste husse åka dit. Utan sin Sverker!
ÖVERGIVEN Här står jag alldeles ensam och övergiven när husse åker i väg. Ja Egon finns förstås här också. Jag har också sällskap av min resursmatte och min resurshusse. Men jag känner mig ensam.

Finns det något mer tragiskt än en övergiven västgötaspets. Jag tror inte det. Jag är alldeles ensam, sånär som min resursfamilj. De är snälla.

Det var en stor fest och galaföreställning på min blogg. Snart väntade jag på besökare nummer 10.000. Gissa vem det blev? Min lillmatte Agnes i Toulouse. Inget fusk.
– Ja, ett sådant fint pris måste överlämnas personligen, sade husse till mig.
Hurra!! Jag skulle få åka till Agnes.
– Jag kör ner med priset, så får du vara hos din resursfamilj.
SORG! Fast det är klart. Lite kul är det. Jag får ju leka med Egon varje dag!


Hej så länge
Sverker

Leg. övergiven

PRISTAGAREN Ni undrar säkert hur min Agnes ser ut? Så här ser pristagaren ut och hon är min.

Dagens ord på vägen
Själva längtan är beviset på att det vi längtar efter finns.


Karen Blixen
(1885-1962)

Sverker
(2000- )

25 april 2011

50% vackert par

FUL OCH VACKER Det här är husse och jag. Jag är den vackre och manlige. Husse är den skäggiga, feta och fula. Fast det förstod ni väl.

Husses kusin Katrin var vänlig nog att bjuda över husse och mig till en liten kvällssamvaro på skärtorsdagen. Tyvärr tog hon en bild av husse och mig. Att hon tog av mig var ju bara bra. Men husse … se hur han ser ut. Usch, vad jag skäms.
Men å andra sidan är jag med på bilden, så jag väljer att publicera ändå.
Tack till Katrin, som vet hur man tar bra bilder på en Sverker. Lär du dig rikta kameran så inte husse kommer med, så blir det fulländat!


Hej så länge
Sverker

Leg. vackrast

Min fräcka stöldkupp

KRIMINELLT Det här kanske i första anblicken inte ser så tjuvaktigt ut. Det är en bild bakom kulisserna som skildrar hur min blogg skapas. Min fotograf, husse, ska ta en naturlig bild. Ser ni smörgåsen framför mig? Sekunden efter hade ni inte sett den.
Bild: Per Björnör

Vet ni varför man åker till en båtklubb i Stockholm? Det är för att husse ska kunna träffa gamla lekkamrater från hans ungdomstid i Mariefred. Lekkamraterna heter Janina och Per. De finns ibland på båtklubben numera. Där kan man stjäla smörgåsar.

MILLIMETER KVAR Här är husses bild. En millimeter och 0,73 sekunder kvar innan smörgåsen bytte ägare.


Solen sken och det var alldeles varmt. Lite för varmt för en västgötaspets, mewn har man trevligt sällskap, så går allt.
Först visade Per sin båt för husse. Jag stannade kvar på marken och vaktade Janina. Sen blev det kul. Vi gick och fikade.
Alla köpte var sin stor smörgås. Ingeting till Sverker dock, som fick lida som vanligt. Sen kom husse på en lysande idé.
– Hoppa upp på stolen Sverker, så jag kan ta en bild till din blogg, sade husse och överlät sin stol till mig.
Jag hoppade raskt upp.
– Sitt nu och rör inget, uppmanade han mig. Jag lydde delvis.
Smörgås med brieost och korv är gott.
– FYYY Sverker, nästan röt husse. Men det var det värt.
Per och Janina roades dock av mitt tilltag.
Sedan tog vi oss en liten promenad på bryggorna, där jag kunde dela ut lite goda råd till det flitiga båtfolket.
Vi lämnade Per och hans båt och lät tunnelbanan ta hem oss till Janina och påskmat.
Jag fördiskade porslinet och kunde konstatera att det var mycket gott.
En på det hela taget mycket lyckad dag.

Hej så länge
Sverker

Leg. smörgåstjuv

NY VÄN Per är en ny vän för mig. Men han är en flitig läsare av min blogg, så jag är en gammal vän till honom. Janina har jag träffat flera gånger innan, både hemma och i förorten.

STEGE Jag ville inte klättra uppför stegen, så jag stannade kvar och skyddade Janina. Det finns många banditer i storstan!

OPTIMISTER Ger ni er ut i den där lilla jollen, är ni ena riktiga optimister, rådde jag det här paret som fixade med sin miniatyrbåt på bryggan.

Dagens ord på vägen


Ibland begär man alldeles för mycket av tillvaron – och får det.


Sverker
(2000- )

24 april 2011

Stockholms undre värld

SENSATION Men oj!! Är det inte Sverker som går där? Var jag än gick i tunnlarna så väckte jag fullt berättigad uppmärksamhet. Alla stirrade beundrande på mig. Men så är jag också bäst!

När jag ändå var i storstaden (relativt), så bestämde jag mig att syssla med lite skum underjordisk verksamhet. Jag tog med mig Janina och husse, och sen bar det av.

I Tranås, där jag och husse bor, är vi inte så ljusskygga så vi då och då måste krypa under jorden. Tvärtom så gör vi allt offentligt. Det är på så sätt allt ljus kan falla på mig.
Sådana är inte de som bor i förorterna till Tranås (Bagarmossen och Stockholm). De gömmer gärna sin verksamhet i tunnlar, antagligen i förhoppningen att ingen ska se dem.
Så fula är de ju inte, även om jag är vackrare!


Hej så länge
Sverker

Leg. tunnelupptäckare


SNÄLLA En del av stockholmarna var riktigt snälla mot mig, fastän de ägnade sig åt en ljusskygg verksamhet!

FÖRNEDRING I rörliga trappan fick jag inte gå själv. Husse bar mig. Hur manligt är det för en västgötaspets att bli buren? Usch, vad jag kände mig förnedrad.

FÖRBI I FART Ibland var det bara lampor som åkte förbi där jag satt. Ibland var det hus i dagsljus som susade förbi. Lite konstigt var det.

VÄGLEDARE Det var tur för mitt ressällskap att jag var med, så jag kunde visa vägen ut. Jag följde doften från en löpande tik, men hon hade försvunnit. Hon visste väl inte att jag var i stan.

Bildrapport från förorten

ARKITEKTUR Nu undrar du förstås; vad har jag, en västgötaspets, i Stockholm och göra? Jo, det ska jag tala om för dig. Jag ska titta på arkitekturen! Precis vad jag gör här i Bagarmossen.

I fredags satte vi oss i vår bil och som brukligt är så började landskapet åka förbi bilen i rask takt. Efter flera timmar så stannade en förort till Tranås, Bagarmossen, vid bilen och vi gick ut. Vi skulle ju till Janina. Hon har god mat.

I morse tog husse och jag en liten promenad i den vackra förortsbebygeglsen. Invånarna låg säkert fortfarande i sina sängar och drog sig, istället för att njuta av det vackra vädret.
Men jag tyckte att husse behövde en liten motionsrunda, som han hade stoppat i sig. Jag fördiskade.
– Nu Sverker ska du få se hur vackra hus man kan bygga. Det är ju som om de var formgivna med Legoklossar, sade husse till sin uppmärksamma västgötaspets.
Då visste jag ju precis. Jag har ju varit i Legoland och tittat på slott och massa annat.
Eftersom de var stiliga, så förväntade jag mig samma här. Men …
Det är lika bra att inte säga något.


Hej så länge
Sverker

Leg. förortsgranskare.


STILIGT Finns det något vackrare än när solen går upp över en skitgrå huslänga? Nej, jag tror inte det. Där ligger min sjö i lä. Estetiskt alltså.

TAKTFAST En av de få invånarna som var ute på morgonen, var en fet duva som marscherade taktfast på torget. Antagligen i den förhoppningen att kunna hitta något ätbart bland allt skräp och på så sätt bli ännu fetare.

FULLTRÄFF Denna arkitektoniska fullträff kan man skåda, ja inte i Tranås, men väl i Bagarmossen.

FULLÄNDAT Det är inte ofta man kan skåda så stiliga stridsvagnshinder mitt i en bebyggelse. Jag vet inte vem de väntar anfall ifrån. Kan det vara danskarna som är i farten igen.

ALTT I min stad, Tranås, är det sällsynt att det finns att köpa altt. Särskilt när det bara kostar 99:- styck. Jag vet inte om de hade hungodis, vilket är den viktigaste varan i en affär.

BALANS Här, i centrum av centrum, har arkitekten placerat en balansfontän för västgötaspetsar. Ett lovvärt initiativ. Att det fattas vatten i den, kan ju tyckas vara lite märkligt. I min sjö har jag vatten.