5 mars 2011

Ost och ostkaka

Att vara expert är inte lätt, särskilt när det finns så mycket gott att välja emellan. Men som vanligt gjorde jag ett gott val. Jag är ju en västgötaspets.


Farfar fyller å i morgon. Han har alltid fyllt år den 6 mars, säger husse. Farfar har fyllt år 97 gånger, och tycker han om ostkaka är endast det bästa gott nog.

Ibland måste man ut och resa för att kunna hitta det bästa. Husse exempelvis måste åka till Frankrike för att handla lite souvenirer (=vin).
När man ska ha extragod ostkaka måste man åka hela vägen till Ydre. Och farfar är värd extragod ostkaka. Det är nämligen inte så många gånger som man fyller 97 år, säger husse.

Jag tog husse med mig i bilen och sedan åkte vi och plockade upp Egon och hans matte. De ville också ut på en långtur. Egon och jag satt i baksätet och min resursmatte och husse satt i framsätet. Husse körde. Resursmatte visste hur man hittar till Brostorp, vilket var särskilt påpassligt denna resa, eftersom det var dit vi skulle.
Husse skulle bara ha ostkaka. Sen såg han skylt

PREMIÄR
DEN SOM HANDLAR IDAG
FÅR EN OST GRATIS


Nu blev det svårt för husse, så han fick gå till bilen efter hjälp. Det var jag, Sverker. Egon fick stanna i bilen. Efter mycket nosande, kunde jag välja den bästa osten. Jag valde en blåmögelost.

När resursmatte hade handlat färdigt åkte vi hem till Egon. Där fick jag inget, men husse och resursmatte drack kaffe och de satt dessutom och frossade i sig brylépudding.
Som ni vet får jag inte fördiska när jag är hos Egon, men husse var påpasslig med kameran den här gången.
Det var en trevlig dag och givande resa till ett främmande land, Östergötland.


Hej så länge
Sverker

Leg. ostmästare

Titta här vad husse lyckades fotografera. Han kom på resursmatte och mig, när jag fick fördiska brylépuddingsformarna. Det var gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar