28 april 2011

Jag ordnar under

RÅDGIVARE Skärp dig! Inte kan du ha en spräcklig undersida. Jag ger råd åt min resurshusse. Man kan faktiskt inte snåla så. Han ska måla om hela undersidan i morgon.

Som ni vet är jag hos min resursfamilj nu. Husse är på prisresa till Frankrike.
Det min resurshusse helst av allt vill ha, är säkert en äkta plastbåt. Men det har han inte. Hans båt är av trä.

Bara för att träbåten ska se ut som den är av äkta plast med träimitation, så putsar han, slipar, lackar, putsar och lackar. I all evighet. Varje dag hela våren. Den är alldeles blank.
Idag räddade jag honom från årets fadäs. Han målade undersidan så att den såg ut som en svart leopard.
– Det går inte, sade jag. Du lurar ingen med en fläckig undersida. Man ser undersidan när du seglar! Det syns att den bara är en gammal träbåt.
– Det har du nog rätt i Sverker, sade han eftertänksamt.
– Jag får nog köpa färg och måla hela botten.
Botten behöver inte målas. Det räcker med att måla undersidan på båten. På botten finns ju sjögräs och gäddor. De ska inte målas.


Hej så länge
Sverker

Leg. båtexpert


ÖVERVAKAR Det här arbetet vågar jag inte överlåta åt resurshusse. Det är faktiskt viktigt hur en segelbåt ser ut, även under vattenytan.

BILDBEVISET Man ser tydligt att man tydligt ser även undersidan av resurshusses segelbåt. Det beror på att han inte kan segla så att båten står rakt upp. Det innebär också att man inte kan se mig i sittbrunnen. Det gör denna bild till en dålig bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar