24 april 2011

Bildrapport från förorten

ARKITEKTUR Nu undrar du förstås; vad har jag, en västgötaspets, i Stockholm och göra? Jo, det ska jag tala om för dig. Jag ska titta på arkitekturen! Precis vad jag gör här i Bagarmossen.

I fredags satte vi oss i vår bil och som brukligt är så började landskapet åka förbi bilen i rask takt. Efter flera timmar så stannade en förort till Tranås, Bagarmossen, vid bilen och vi gick ut. Vi skulle ju till Janina. Hon har god mat.

I morse tog husse och jag en liten promenad i den vackra förortsbebygeglsen. Invånarna låg säkert fortfarande i sina sängar och drog sig, istället för att njuta av det vackra vädret.
Men jag tyckte att husse behövde en liten motionsrunda, som han hade stoppat i sig. Jag fördiskade.
– Nu Sverker ska du få se hur vackra hus man kan bygga. Det är ju som om de var formgivna med Legoklossar, sade husse till sin uppmärksamma västgötaspets.
Då visste jag ju precis. Jag har ju varit i Legoland och tittat på slott och massa annat.
Eftersom de var stiliga, så förväntade jag mig samma här. Men …
Det är lika bra att inte säga något.


Hej så länge
Sverker

Leg. förortsgranskare.


STILIGT Finns det något vackrare än när solen går upp över en skitgrå huslänga? Nej, jag tror inte det. Där ligger min sjö i lä. Estetiskt alltså.

TAKTFAST En av de få invånarna som var ute på morgonen, var en fet duva som marscherade taktfast på torget. Antagligen i den förhoppningen att kunna hitta något ätbart bland allt skräp och på så sätt bli ännu fetare.

FULLTRÄFF Denna arkitektoniska fullträff kan man skåda, ja inte i Tranås, men väl i Bagarmossen.

FULLÄNDAT Det är inte ofta man kan skåda så stiliga stridsvagnshinder mitt i en bebyggelse. Jag vet inte vem de väntar anfall ifrån. Kan det vara danskarna som är i farten igen.

ALTT I min stad, Tranås, är det sällsynt att det finns att köpa altt. Särskilt när det bara kostar 99:- styck. Jag vet inte om de hade hungodis, vilket är den viktigaste varan i en affär.

BALANS Här, i centrum av centrum, har arkitekten placerat en balansfontän för västgötaspetsar. Ett lovvärt initiativ. Att det fattas vatten i den, kan ju tyckas vara lite märkligt. I min sjö har jag vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar