10 januari 2015

Olika falla ödets lotter

JOBBIGT Här ser du en representant för det genom hårt arbete utslitna proletariatet , även om jag är av ädel härkomst. Jag jobbar och kämpar hela dagarna, en working class hero! Det är det inte alla som kan kalla sig!

Åter igen så står vi inför en storm och ett snöoväder. Då är det jag som får slita och släpa. Jag ska hämta ved, hämta tidningen tidigt på morgonen, gå ut och motionera husse, fördiska tallrikar, övervaka när husse skottar och göra min blogg.
Somliga kattor (=Lucy) vad gör hon under tiden?


Alltid när jag ska ha tag i Lucy är hon upptagen. Hon kämpar med datorn hela dagen, heter det. Men vad gör hon då, undrar jag. Hon har ju ingen blogg som ska göras. Hon skriver inga memoarer från sin tid som fransk gatflicka i Toulouse, vad jag vet.
Jag beslöt och ta reda på vad det är hon gör med datorn.
Idag kan jag presentera lite bilder från min hemliga kamera.

Hej så länge
Sverker

Leg. kattspion

SOVER Detta är alltså den franska kattan Lucy som arbetar med datorn. Jag må säga att det knappast kan kallas att arbeta, när man ligger och sover på det varma tangentbordet.

JOBBIGT Nej men det var väl duktigt Lucy! Du har orkat lyfta upp bakbenet som hängde över bordskanten. Får du för övrigt vara på tangentbordet? Vad säger min Per?

AKTIV Det måste ha varit ansträngande för den stackars franska kattan att vrida huvudet till en sådan position. Hoppas du inte förtog dig, Lucy. Själv slet jag med veden här hemma under tiden du vred huvudet.

HYGIEN Nu blommar det i öknen! Den franska kattan har satt sig upp för att kunna sköta sin hygien. Hoppas du inte blev överansträngd Lucy. Men fortfarande har kattan rumpan på det varma tangentbordet. Jag får minsann hålla till på ett kallt golv.

2 kommentarer:

  1. Det finns ingen rättvisa i världen!!

    SvaraRadera
  2. Absolut inte. Dessutom får hon mycket bättre mat.

    SvaraRadera