4 januari 2015

En väldigt stressfull dag I

BÖRJAN Redan på morgonen började stressen. Då var det solen som skulle fotograferas. Detta är visserligen dagens sol, men gårdagens sol var snarlik.

Om du bara visste vad jobbigt jag hade det igår. Först stiga upp lite tidigare, för att husse skulle kunna göra scones till sin bortskämda dotter. Jag vet dock inte vem han menade, men de som åt scones var min Agnes och min husse. Jag fick en liten bit också.
Sedan satte vi oss i bilen, nej visst nej, det tar jag i morgon.


Men vi kom hem och då var det dags att göra oss fina. Fast först skulle jag ha kvällsmat förstås. Den var god och nödvändig.
Sedan var det till att åka bil igen. Nu åkte vi till min resursfamilj. Det är nämligen så att min resursmatte har som en gammal tradition att inleda nya år med att fylla år. Så gjorde hon även i år.
Vi hade redan överlämnat min fina present, men nu ville resursmatte bjuda på något. Det visade sig vara en inbjudan med ett sorgligt undantag. Ingen renskavsoppa till mig. Då bespetsade jag mig istället på den säkert mycket goda chokladtårtan som serverades till kaffet. Alla åt och lovprisade tårtan utom en. Det var jag.
När vi kom hem, så fotograferade husse månen. Den bilden blev också suddig.

Hej så länge
Sverker

Leg. stressad gratulant

JOBBIGT Nu dukades det av och det gällde för mig att vara vaksam. Även om det var hemma hos min resursfamilj, som är ett hem där fördisk inte förekommer, så kan man aldrig vara helst säker. Mycket riktigt, så fick jag ett tuggben av resursmatte. Hon är snäll.

SÄMSTA Ännu en kreation av världens sämsta partyfotograf – min husse. Resurshusse var i själva verket glad och resursmatte var ännu gladare. Det var ju hennes födelsedag som firades. Den enda som inte var fullt så glad var Sverker, för jag fick inte smaka.

PRESENT Resursmatte fick en liten ljuslykta och en bukett tulpaner av mig. Fast min Agnes hade skrivit dit sitt och husses namn på lappen också.

SLUTET Solen på morgonen och månen på kvällen. Husse påstår att månen lånar ljus av solen, men det syns tydligt på bilden, även om den är suddig, att månen kan lysa alldeles själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar