8 januari 2015

Hjälp – jag är ett försöksdjur

RESULTAT Är detta vad husse önskar uppnå med sitt experimenterande med mig. Jag vill inte bli en katt!!

Jag är utsatt för ett medicinskt experiment. Varje frukost och varje middag får jag kattmat. Försöker min husse omvandla mig till en katt? Vad är det som pågår? Ja, jag tycker att jag har all rätt att undra.

För att ta det hela från början. Min Per var och handlade i en större livsmedelsaffär i Mantorp, vars namn jag inte tänker nämna (City Gross), då han i frysdisken upptäckte att de hade utförsäljning av ”Kattemat”. Eftersom han har just en katt (=Lucy), så tyckte han att det var ett lämpligt tillfälle att passa på att förbilliga kosthållet.
De små korvarna innehöll kycklinghals, hjärta av nöt och kyckling och lever av samma djur. Det skulle nog den franska kattan tycka om, tänkte min Per.
Nu visade sig att den bortskämda franska kattan, före detta gatflickan Lucy, föredrog lövbiff och ratade den i mitt tycke delikata Kattematen.
Snäll som min Per är, så fick jag massa korvar med kattemat att ta med mig hem.
Fast nu har jag börjat undra. Vad händer om jag som hund äter Kattemat? Kommer jag att omvandlas till en katt?
Fortfarande kan jag säga att jag är lika stilig som alltid. Dessutom är min stämma lika kraftfull. Jag har inte börjat jama. Jag klättrar inte heller i träd.

Hej så länge
Sverker

Leg. försökshund

MAT Du ser själv vad jag får att äta. En rejäl klick kattmat och lite hundmat. Hur kommer denna diet påverka min vackra exteriör på sikt? Ja, det är en fråga som inte går att svara på än.

OFÖRSTÖRD På denna bild, där jag står och väntar på sörjan i min matskål, så ser du att ännu är jag lika stilig som någonsin.

LAGER Min Per hade köpt ett större lager mat till den franska kattan Lucy. Då den högfärdiga kattan inte exmerade (=tyckte om) kattmaten, ansågs den vara lämplig till mig. Den är för övrigt mycket god, men biverkningarna vet vi inget om.

6 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte8 januari 2015 12:56

  Risken är att du börjar prata norska också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jeg har ikke tenkt på det, men jeg må virkelig sørge for at det ikke skjer.

   Radera
 2. Hemskt att se, Sverker, men färgerna stämmer ju ändå överens!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Färgerna är ju nästan underordnade, men det har ju inte hänt än.

   Radera
 3. Men du skulle ju kunna rusa upp i trädet och jaga ekorren? Kanske hur kul som helst att vara katt ett tag. Fortsatt stilig i alla fall!

  SvaraRadera