7 januari 2015

Här har du den spetskompetens SVT saknar

BÄST Den som letar efter spetskompetens har hittat svaret på letandet här. Jag Sverker är smart, innovativ (=påhittig), outtröttlig, kompentent och spets. Bättre än så kan det inte bli. Varsågoda ni på SVT, jag står till förfogande.

Inte behöver ni på SVT bli utan spetskompetens. Inte så länge jag finns. Jag är både kompetent och spets. Dessutom skulle jag nöja mig med en lön som är 1.000 kronor mindre per månad, än den lönen Eva Hamilton hade. Så generös är jag. Hör bara av er, så kommer jag.

Bara för att visa vilken idéspruta jag är, så bjuder jag på en genial programidé idag. Naturligtvis ska det vara flera deltagare, flera skinkbitar, flera korvar och flera köttbullar. Per deltagare menar jag då.
Jag kallar mitt program för ”Hetsätarna”. Deltagarna behöver inga löjliga kläder och maten är sådan man vill ha. Det behöver inte vara mat, det kan finnas olika klasser. Exempel på dessa är Frolic, köttbullar, hundgodis, korvar och vanligt lösgodis.
På en given signal, tar sig deltagarna an den fulla tallriken. Den som först har ätit upp allt har vunnit.
Detta är en tv-tävling där jag själv skulle tänka mig att delta, även om jag undviker rampljuset. Jag bedömer det som jag skulle ha goda chanser att vinna.
Naturligtvis är inte detta ända idén jag har, men jag vill inte bli frånstulen mina programidéer, så jag behåller resten för mig själv tills jag blir anställd.
Jag skulle även kunna tänka mig ett väl tilltaget freelancearvode. Betalningen kan ske i form av köttbullar eller korvar.

Hej så länge
Sverker

Leg. TV-profil

ORO I en artikel för ett bra tag sedan i tidningen Journalisten, oroades artikelförfattaren att spetskompetens försvinner på SVT. Sluta med det, säger jag. Det finns en kompetent spets i Tranås, Hylands gamla hemstad. Sverker heter han.

HETSÄTARNA
En genial programidé av Sverker

EXEMPEL Ett upplägg till en kvalificeringsomgång. En julprinskorv, en köttbulle och en julskinkbit. (Allt köpt till vådligt extrapris efter jul. Rena pensionärpriser.)

START Detta är kanske det svåraste momentet. Det gäller att ligga still och inte krypa framåt. Jag klarade mig med en hårsmån!

HETSÄTNING För mig är det här det lättaste momentet. På kortast möjliga tid gäller det att äta upp godsakerna på tallriken. Hetsätning har jag haft naturligt sedan valpben.

KLAR På nya rekordtiden 8 sekunder och 9 tusendelar hade jag tömt tallriken och svalt allt och kunde slicka mig om munnen. Att det blev ny rekordtid kanske inte är så konstigt. Det var första gången tävlingen genomfördes. Men det är jag som har rekordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar