17 april 2015

Vad vi gör i Tranås

FOTOGRAFERING Är man i Tranås, så måste man fotografera torget. Det var också precis vad Eloise gjorde. Nu har hon ett minne för livet.

Som du vet har jag besök av Eloise. Eftersom hon kommer från USA, kan det vara roligt för henne att se stora städer, som Tranås, och intressanta platser i omgivningen. Jag visade henne runt igår. Hon var så glad och nöjd.

Vi började med en promenad runt stan, det vill säga Storgatan i Tranås. Hon häpnade över att det finns så stora städer. Det finns nog inte i Amerika. Trots storstadens vilda och skrämmande puls, kunde hon vara trygg. Jag var med. Hon passade på att fotografera torget, så Astrid kunde se hur det såg ut. Astrid är Eloises dotter. Hon har bott hos min husse och min Agnes i ett år. Nu bor Astrid i USA igen.
Först gick vi Storgatan åt ena hållet. Sedan bytte vi sida och gick tillbaka igen. Då hade vi sett hela staden.
Efter det tog vi en tur på landet. Landet i detta falla var först Säby kyrka. Jag fick sitta i bilen, men jag hörde att husse lyckades starta inbrottslarmet. Alla hörde det. Det tjöt från kyrktornet nämligen. Högt. Mycket högt.
Efter flocken hade beskådat kyrkan, utan sin flockledare, tog vi en liten tur förbi Fredriks lilla hus.
Nästa anhalt var Rås, där vi tittade på den lilla stugan från Lillaryd. Husse hade ägt den stugan en gång för länge sedan, och Eloise hade sett den när den fanns på rätt plats.
Sedan åkte vi hem och åt pizza. Jag fick lite kanter. Jag hade behövt mer.
Idag tillåter inte vädret att man går ut. Det snöade när jag tittade ut genom dörren. Jag gick in igen.

Hej så länge
Sverker

Leg. turistvallare

MÄRKLIGT Denna märkliga löpsedel dök upp framför mina ögon. ”Kvinnor som är årets hjältar i Tranås”. Inte precis säljande. De skulle naturligtvis ha haft ”Västgötaspetsen som är årets hjälte i Tranås”. En artikel om mig, hade varit beydligt mer säljande. Vem vill läsa om fruntimmer, när det finns sådana manliga hjältar som jag?

VÄGVISARE Jag visade Eloise hur vi ska gå i Tranås. I min stad kan det vara nog så värdefullt, att ha tillgång till en sakkunnig guide.

LILLARYD På Rås står husses gamla hus. Huset kallas för Lillarydsstugan. Husse säger att rätt namn är ”Lilla stugan”. Den fanns förr på Lillaryd, men det är omdöpt till Trafikplats Tranås norra idag.

OMÖJLIGT Vem vill gå ute idag? Inte jag. Det blåser, regnar och snöar. Nej, det är bättre att hålla sig inne och sova. Det är vad jag ska göra nu.

2 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte17 april 2015 16:04

  Visade du henne inte de nerbrunna båtarna i Tranås hamn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vi kanske ta imorgon. Kunde vara kul att titta på att ungdomen minsann kan roa sig här i stan.

   Radera