18 april 2015

Detta var nog årets tråkigaste dag

BEREDD Utanför Flygvapenmuseet var det jag som var beredd att starta en sakkunnig guidning. Men inte. Jag blev istället parkerad i bilen på parkeringen.

Om till exempel Eloise har åkt ända hit, så kanske hon vill ha en sakkunnig guide när hon är ute på äventyr. En väldigt sakkunnig är jag. Då tar man henne inte till platser där inte jag har tillträde. Fy husse!

– Kan vi inte åka till Flygvapenmuseet, undrade Eloise igår.
Husse var snabb att nappa på den idén.
Vädret ute var vind, sol, regn, snö, sol, regn och vind. En bra dag för inomhusaktiviteter. Så långt kunde jag hålla med helt och hållit.
Fast att aktiviteterna skulle bestå av att husse och Eloise skulle traska runt i ett museum och ha kul, under tiden som den stackars övergivna västgötaspetsen Sverker (=jag) skulle vakta bilen. Det var inte kul.
Först fick jag följa med. Vi tog en mycket kort promenad under glada tillrop från min husse.
– Kissa nu Sverker! Kissa! Kan du inte kissa lite Sverker?
Det är inte så lätt att hitta en bra plats på en stor parkeringsplats.
Efter jag hade gjort det jag skulle, så blev jag placerad i bilen.
Sedan försvann husse och Eloise in i museet. Ensam i bilen satt stackars Sverker (=jag).
Jag satt där i timme efter timme. Alldeles ensam. Hur kul är det?
Efter flera dagar, eller timmar, kom de tillbaka. Då åkte vi hem. Hemma kunde jag ta en promenad. Det var kul.

Hej så länge
Sverker

Leg. uttråkad

LÖJLIGT På ytterdörren till museet fanns denna löjliga skylt. Husse påstod att det var hundförbud. Jag tror mer att det betydde förbjudet för hundar med långa ben att titta på flygplan.

INTRESSERAD Här står Eloise och betraktar ett flygplan utan att få veta något. Jag var ju inte med. Där missade hon något!

TRASIGT I källaren ligger ett trasigt flygplan. Varför skulle man vilja titta på ett sådant? Uppenbarligen gjorde min husse det, eftersom han har tagit en bild. Hemma hos mig har jag hela modellplan, som är mer sevärda.

ROLIGARE Att ta en promenad på min väg, är betydligt roligare än att sitta övergiven i en bil. Det hade varit bättre att min husse och Eloise hade satsat på sådana aktiviteter istället för att åka till Linköping.

2 kommentarer:

  1. Hur kan husse ha så fel, skylten betyder ju att helvita hundar inte får gå in där, för att inte diskriminera vita hundar så finns det säkert en särskilt ingång för dem. Du har alltså all rätt att besöka muséet!

    SvaraRadera
  2. En annan hade ju en morbror som jobbade på Saab i Linköping så det där med flyg känns bekant.

    SvaraRadera