10 mars 2015

Nu är det avslöjat att PISA-testet är en bluff

SVAJIGT Har du undrat över varför det heter PISA-test? Titta noga på bilden. Inte på mig (så mycket) och inte på min ex-matte. Nej, låt ögonen vandra till det sneda tornet i bakgrunden. Där hittar du orsaken. Pisa är känt för sitt misslyckade torn. Pisa-testet ska nu bli känt för de falska resultaten.

Det ojas något alldeles fruktansvärt över hur dåliga svenska elever är på PISA-testet. Alla politiska partier är ense om att det beror på föregående regeringar och lärarnas dåliga löner. Jag avslöjar idag att resultaten är en ren bluff, iscensatt av mörka makter.

Varför går de så dåligt för de svenske, har det undrats över i många år nu. Elevernas resultat är sämre och sämre. Varför klarar eleverna i Korea mattetalen bättre an sina finniga svenska jämnåriga? Det är inte så!
Jag kan idag ge dig ett av de mattetal som skulle lösas senast. Så fort jag läst det, så förstod jag att hela resultatet är en enda bluff. Troligtvis är det Putin ihop med Israel och Saudi Arabien som försöker svärta ner Sverige. Hur många elever av de som deltar i testet förstår svenska? Jag bara undrar. Det kan jag tala om direkt: några finska, några norska och några danska. Sedan är det slut.
Nu när jag har först till bevis att resultaten är rena bluffar, kanske vi kan få tyst om hur dåliga svenska gossar och flickor är. Det är bättre att vi inriktar våra gemensamma ansträngningar på att ge västgötaspetsar bättre och mer mat.

Hej så länge
Sverker

Leg. utbildningsexpert

SPRÅKEXPERT Få, om ens någon, är ett sådant språkgeni som jag. Rosettastenen var svår att tolka. Det tog mig nästan 12 minuter. Jag står på en stor kopia av stenen i Figeac i Frankrike. Jag skakar på huvudet åt PISA-testet. Där kan de inte ens bygga torn, än mindre rätta prov.

KLOKA Icke skulle väl dessa frejdiga elever i Adelöv vara dummare än jämnåriga skolbarn i Japan eller Korea? Inte en chans! Det är inte barnen det är fel på. Det är provresultaten!


3 b) Klättring på Fujiberget

Gotemba-vandringsleden längs Fujibergets sluttning är omkring 9 kilometer (km) lång.
Man bör återvända från den 18 kilometer långa vandringen före klockan 20.
Toshi räknar med att han kan vandra upp på berget med en hastighet på 1,5 km i timmen och ned igen med dubbel hastighet. Dessa beräkningar inkluderar mat- och vilopauser.
När måste Toshi senast inleda sin vandring för att återvända före klockan 20, om man utgår från hans beräkningar för vandringstakten? 
klockan 15.30
klockan 15.00
klockan 12.00
klockan 11.00
BEVISET Detta är ett av de uppgifter, 3b), som det sägs att våra svenska duktiga elever skulle vara så kassa på. Att som i PISA-testet påstå att såväl finska som japanska elever skulle kunna lösa detta och liknande exempel bättre, förstår vi lätt att det är en ren lögn. Visserligen utspelar sig promenaderna i Japan, vilket borde ger fördel åt de japanska eleverna. Men hur många japanska 15-åringar kan läsa svenska? Samma sak gäller i Finland. Några kan svenska, men långt ifrån alla. Att Shanghai skulle vara bäst, är bara en stor fet lögn. De har varken berget Fuji att luta sig emot eller kunskaper i ärans och hjältarnas språk; Svenska.

6 kommentarer:

 1. Alltså jag kan inte för mitt liv förstå hur ex-matte valde att bli din ex-matte, helt obegripligt! Du ser väldigt ung ut på kortet men du är stilig som vanligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ju inte heller förstå henne. Hon påstod att hon hade hittat något bättre än mig. Jag måste medge att jag är väldigt stilig. På bilden var jag ganska precis exakt 4 år.

   Radera
 2. Tycker Du ser lite mager ut på ungdomsbilden - eller åtminstone magrare än idag - och Du som gnäller över att husse ger Dig för lite mat. Hm, här bör kanske tänkas om./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var fruktansvärt utsvulten förr. Det har blivit lite bättre nu, men det fattas sådär 3-8 kilo för jag ska bli normalviktig, ändå då med lite dragning åt undernärd.

   Radera
  2. Du ser sjukligt mager ut på den bilden.

   Radera
  3. Jag kan bara instämma. Jag har varit konstant hungrig i hela mitt liv.

   Radera