12 mars 2015

Kändisprofil ger dig bättre minne och hälsa

HÄLSOPROFET Kändisprofilen Sverker (=jag), den smarte västgötaspetsen, delar idag med sig av sina hälsoråd. Hemligheten varför jag är så vital och smart avslöjas i dagens blogg.

Sveriges Television, SVT, presenterade idag som en nyhet att ” Rätt kost, motion och "hjärngympa" förebygger minnesstörningar hos äldre personer”. Detta är ju inget nytt. Hur tror du det kommer sig att jag är så fruktansvärt smart och extremt vital? Jo, jag har under hela mitt snart femtonåriga liv följd Sverkermetoden.

Kost, motion och hjärngympa, ska vara facit för att förbli ung, fastän man är gammal. Det är precis vad jag har ägnat mig åt.
Inte många, om ens någon, är så intresserad av kost som jag. Finns det något ätbart i omgivningen, så nog finns jag där med mina hungrande och bedjande ögon. Det kräver också intellektuell skärpa att kunna lokalisera och analysera alla dofter som når min känsliga nos.
Motion är också viktigt. Långa promenader varje dag, med lite spring hit och dit också. Alltså intervallträning på hög sportslig nivå. Hjärta och lungor måste få arbeta lite mellan måltiderna.
Minnesträningsprogram skulle, enligt den finska rapporten som publicerats i The Lancet, vara synnerligen viktigt. Det vet väl jag sedan länge. Jag kommer ihåg varje dag när det är matdags. Jag hittar också hem till min Per och till min Agnes i Uppsala. Jag vet var jag gömt mina ben både här hemma, som de ben som finns hos min Per och min Agnes.
Min husse har också kört mitt program i många år. Men man kan ju inte lyckas med allt. Ibland måste även ett koncept gå fel, även om det är rätt.

Hej så länge
Sverker

Leg. hälsoprofet i sitt eget land

GAMMALT Dagens nyhet i SVT, är ju inte precis någon nyhet. Någon annan har stulit resultaten av min mångåriga forskning.

KOMBINATION Jag anser att det kan vara nyttigt att kombinera motion med intellektuell minnesträning. När du är ute och går och hittar en spännande doft, kan det vara klokt att låta musklerna vila och låta hjärnan arbeta.

ÖVNINGAR Intellektuella övningar kan ha skilda svårighetsgrad. För att komma igång kan övning A vara lämplig. För den som redan har ett väl utvecklat intellekt (=jag), kommer övning B väl till pass.
A) Vilket ska du ta av följande: Korv eller Sten? (Rätt svar korv)
B) I vilken ordning ska du fördiska tallrikarna? (Det bruna är sås, kött, potatis eller så. De gröna är sallad.) Nu blir det lite svårare, eftersom det finns flera variabler. (Rätt svar är 1, 4, 3, 2.)

2 kommentarer:

  1. Vilken fin schematisk bild över hundars prioritering, den förklarar mycket för en matte till en Västgötaspets!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag har lagt ner hela min konstnärsskäl i den högintressanta grafiken. Så blev resultatet väldigt bra också.

      Radera