13 mars 2015

Idag kraschade min dröm totalt

VÅR Att försöka lura någon att det här är en varm svensk vårdag, skulle inte ens Eloise gå på. Jag får ställa in dagens blogg och utefrukost på grund av kallt väder. Jag tror jag går in i stugvärmen istället.

Det går ju inte alltid som man tror. Idag var min dröm att blogga om hur husse och jag satt ute i den vanskötta, med varma, trädgården och åt frukost. Våra blickar skulle gå mot den inbjudande spegelblanka skön som badade i ljusen från vårsolen. Allt för att reta Eloise.
Jag hade dock inte räknat med att det är fredagen den 13:de.


Jag vaknade upp som i en tät dimma. Det berodde på att det var tät dimma ute. Dimman har lättat, men solen lyser skarpt med sin frånvaro. Större delen av min sjö är täckt med is, och rimfrosten pryder allt med de vita kristallerna. Vackert? Javisst, men det är Eloise i Vermont som ska ha det kallt och isigt. Inte jag.
Nu får jag leta orsaken till detta svåra bakslag. Är det Saudiarabien som har gjort ett uppehåll med att piska sina misshagliga medborgare och piskat hit det kalla vädret med sina träpåkar som hämnd, för att vi inte ska sälja vapen till grabbarna i nattskjortor mer? Eller är det bara för att det är fredagen den trettonde?
Det är svårt att veta vad orsaken är, men min dröm att reta Eloise kraschade. Få, om ens någon, är så otursförföljd som jag. Snart sitter väl jag här med massa is och snö.
Nu vet du varför dagens blogg blev alldeles fel.

Hej så länge
Sverker

Leg. otursförföljd

ISIGT Allt är isigt idag. Fjolårets gamla blommor är isiga. Sjön är isig. Vårens nya blommor, som var så granna igår, har gått och gömt sig. Snart är fimbulsvintern här, sanna mina ord.

FROSTIG Knopparna på busken som inte går att stava till, ser inte särskilt lovande ut. Kommer det någonsin att bli några blommor på den i år?

TITTUT Min husse tänkte fotografera frostiga trän, utan att jag skulle synas. Tji fick han! Det var det enda roliga idag när jag fotobombade hans bild.

FEL Visst, så här kan det se ut i december, januari och februari. Men att det ser ut som ett julkort i mars, det är alldeles fel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar