9 mars 2015

Kränkt men ändå med ett glatt humör i värmen

VÅR Nu är det riktig vår. Det kan man se på att det börjar komma vilda blommor. Särskilt vilda är de nu inte, men de är vackra. De här heter hästhovsört. På latin heter de tussilago farfara. Farfar visste vad alla blommor hette på latin, det är därför blomman är uppkallad efter honom.

Jag lät mig inte nedslås av gårdagens kränkande tema (trampa och spotta på mig, min husse och min Per). Nej, sådan är inte jag. Istället gick jag ut i solen och njöt av värmen som fördelades fullständigt jämlikt.

Nu har minsann våren kommit till mig här i Tranås. (För er som är smarta och moderata Stockholmare kan jag berätta att Tranås ligger i norra Småland. Även om det är söder om Stockholm, så är det alltså inte Skåne. Det är inte heller slättland.) Det är alltid trevligare så här års. Solen går upp tidigare, men i gengäld går den ner senare. Dessutom har solens strålar blivit varmare. Snart blir de riktigt varma. Hoppas jag slipper bada, för det behövs nämligen inte. Det har aldrig behövts.
Ute har det börjat komma små blommor. I trädgården är blommorna vita, vid vägen är de gula. Murorna har lagt av med att titta på tv och har börjat mura på sina stackar. Det gäller att få större och stiligare stack än grannen under granen bredvid. Nu dröjer det heller inte länge, förrän det surrar från humlor och getingar och myggor.
Jag ser med spänning fram emot årets första fjäril. Om den är ljus blir det en varm sommar. Däremot blir sommaren kall om fjärilen råkar vara mörk. Jag vill ha en ljus i år, eftersom Evan och Emily kommer till mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. glad väderobservatör

VÅR Nu är det riktig vår. Det ser man på att alla muror har kommit ut ur stacken för att fortsätta mura på den. Det gäller att passera snabbt, för de kliar i pälsen. Det vill man ju inte.

VÅR Nu är det riktig vår. Det ser man på att isen har försvunnit från husses sunkiga damm. Äntligen finns det gott vatten att tillgå i min trädgård. Snart kommer grodrom. Efter rommen kommer det små grodyngel. När de tar slut kommer det små miniatyrgrodor.

VÅR Nu är det riktig vår. Det ser man på att morbror och moster har börjat arbeta i sin trädgård. Jag välkomnar dem förstås. Deras trädgårdsarbete håller på till oktober ungefär. Då är de alldeles färdiga.

VÅR Nu är det riktig vår. Det ser man på att mina bägge allergiträd har konstiga blommor. De ser ut som små korvar, men går inte att äta. I höst blir det nötter.

VÅR Nu är det riktig vår. Det ser man på att det är väder ute. Mycket tidigt i morse var vädret som på bilden, men nu har solen ätit upp alla moln. Himlen är alldeles blå och solen värmen mig så skönt.

2 kommentarer:

  1. Tack för fin skildring av våren, Sverker. Skicka gärna hit lite!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske kommer om vädret blir fin och fåglarna sitter stilla.

      Radera