16 mars 2015

Kommunen smutskastar min avlidna vän

OSKYLDIG Nej, det är inte jag som har fällt granen. Framför allt är det inte Egon, som kommunen påstår. Min synnerligen gode vän Egon, har varit död i flera år.

Tranås Tidning toppar förstasidan idag med att Egon skulle ha orsakat stora skador. Uppgifterna kommer från kommunen, som försöker mörka den misslyckade resan till Shanghai för att par kommuntoppar. Att skylla på min döda vän, är inte något annat än en skandal! Kommunen går bokstavligt talat över lik, för att rädda sig själva.

Hur kan man ge sig till att skylla på Egon. Egon var den snällaste som fanns. Att han skulle gå igen för att förstöra kommunens skog är inget annat än likskändning från Tranås kommun. Jag är inte dummare än jag förstår varför.
För inte så länge sedan vinkade ett par förväntansfulla toppar i kommunen farväl till arbetskamraterna i stadshuset. Nu skulle det ut och åkas minsann och det ända till Shanghai. Där skulle de studera snabbtåg och hur Shanghais erfarenheter kan appliceras på Tranås.
Väl framme, så upptäckte de båda resenärerna att Shanghai verkar större än Tranås. Staden visade sig ha 14,5 miljoner invånare, då att jämföra med Tranås 18.442. Det är nog lättare att få snabbtågen att stanna i den större av de två städerna.
Vid gårdagens informationsmöte visade det sig att Tranåsborna var kritiska också. Det var då kommunen plockade fram Egon ur rockfickan. I hopp om den misslyckade resan skulle komma i skuggan av Egons påstådda härjningar.
Nej, kommungubbar. Ta ansvar för era egna misslyckade skattefinansierade resor och låt min döde vän Egon vila ifred.

Hej så länge
Sverker

Leg. kommungranskare

TOPPNYHET Jag hoppas verkligen inte att kommunen lyckas med sitt uppsåt att mörka den för kommunens invånare misslyckade Shanghaiutflykt. Att skylla på min vän Egon, är en stor skam. Visserligen hamnade kommunens informationsträff på förstasidan, men bara som en liten bildpuff.

EGON Se hur försiktigt min vän Egon traskar fram i vegetationen. Att han flera år efter sin död skulle få för sig att vräka omkull kommunala trän, är inget annat än att vanhelga Egons minne.

OSKYLDIGA Varken jag eller Egon är ansvariga för att denna gran har lagt sig ner. Jag var inte ens ute i skogen när det blåste och Egon är begraven.

FÖRVÅNADE Kommunchefen och oppositionsrådet måste ha blivit förvånade när de kom till Shanghai. ”Oj, staden verkar vara större än Tranås. Det hade vi ingen aning om. Hoppas nu bara att de har snabbtåg, annars får vi bara shoppa.” Tranås ståtligaste byggnader är överst, Shanghai är unders, om du nu undrade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar