19 mars 2015

Dagsrapport från en ovårdad trädgård

FÖREVISNING Mycket har det inte hänt i min trädgård, men lite. Väldigt lite. Därför kan jag visa dig ett par efterbilder idag.

Förra gången jag skulle visa dig några efterbilder, så hade jag ju bara förebilder att visa. Det kan du se här. Nu har det hänt lite, med då betoning på lite. Husse har hittat skyffel, kratta och räfsa. Framför allt har han hitta sin braständare.

Igår var det sol och vindstilla. Detta gav husse viss inspiration.
– Var är braständaren Sverker? Nu ska vi ut och elda vid dammen!
Husse lät väldigt förväntansfull, men vad annat kunde man vänta sig av en som cyklade efter brandkåren redan som liten gosse.
Vi gick ut till dammen. Det var en riktig högtidsstund för husse när han tände eld på det torkade gräset.
– Känner du vad det luktar gott Sverker, hörde jag husses röst inifrån den vita röken.
Jo, han hade fyllt vattenkannan med vatten, men allt slocknade av sig självt. Den behövde aldrig användas. Agnes hus står fortfarande kvar.
När han ända var i farten, så krattade han bort de flesta av fjolårets numera synnerligen vissna blommor från rabatten framför huset. Nu ser man att årets blommor minsann har börjat titta upp, nyfikna på hurdant vädret är.

Sammanfattning på husses arbetsinsats:
1. Eldat runt dammen.
2. Krattat och räfsat lite runt densamma.
3. Tagit upp några gamla löv från dammen. Många finns dock kvar.
4. Tittat på alla nedfallna björkkvistar på gräsmattan och ojat sig.
5. Räfsat bort ganska mycket från rabatten där de orange blommorna vid huset växer-
6. Lagt de borträfsade döda blommorna i en hög.
7. Tänkt på att hämta skottkärran och lasta den med de före detta blommorna.
8. Funderat på var han ska slänga trädgårdsavfallet i skogen så det inte syns, eftersom man inte får slänga trädgårdsavfall där.

Ja, det var väl ungefär allt som hände igår. Skulle det mot förmodan hända något mer, så rapporterar jag direkt.

Hej så länge
Sverker

Leg. händelserapportör

BÖRJAN Precis så här såg dagen ut idag när den började. Detta under förutsättning att du befann dig på min balkong förstås. Om du fanns på någon annan balkong, så såg säkert dagen helt annorlunda ut klockan 06.37.23.

SÄKERHETSKOLL Visserligen är det färdigeldat runt dammen, men man vet aldrig. Det kan ta sig igen, så därför är det viktigt att det finns vatten i vattenkannan. Set du att det var is på dammen i morse?

FULHÖG Helt plötsligt så ser man rabatten. Man kan också se att det är nya blommor på gång. De gamla ligger samlade i en ful hög på gräsmattan. De ska placeras ute i skogen när ingen ser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar