16 november 2014

Snapshots avslöjar sanningen

SNAPSHOT 1 Idag sticker man inte gärna ut nosen genom det algiga balkongräcket. Det regnar och blåser och kallt är det. (Att det är ett snapshot syns. Bilden är sned och lite oskarp.)

När min husse hängde ut kläder på balkongen idag, så passade jag på att titta på utsikten. När jag tittade på utsikten idag, så passade husse på att ta ett snapshot av mig. Denna bild har sedermera blivit ett tungt bevis.

Vad jag såg var inte roligt. Visserligen fanns det inga ubåtar idag, men jag önskar att jag hade låtit bli. Vad jag såg var nämligen ett bedrövligt väder. Mitt på dagen är ytterlamporna fortfarande tända. De ska släcka sig själva när det blir ljust. Det blir aldrig ljust. Mörkret ligger som en våt mörk filt över oss.
För att muntra upp dig och mig lite, så har jag bläddrat bland andra snapshots i mitt arkiv. De är alla från i somras. Då var allt så mycket bättre. Nästan. Att jag var sjuk, var ju inte så mycket bättre.
Nu är jag bättre och det är ju bättre. Rent generellt avslöjar dock min snapshots att det var bättre förr.

Hej så länge
Sverker

Leg. observatör

SLOWSHOT 1 Det är det här jag såg. Dimma, moln och regn. Inte en båt på sjön. Blåser gör det också. (Att det är ett slowshot syns på att horisonten är anständigt rak.)

SNAPSHOT 2 Det är det här vädret jag efterlyser. Vem har bestämt att det ska vara kallt och blåsigt? Inte jag. Jag svär mig fri. (Att det är ett snapshot syns. Bilden är sned, men oväntad skarp.)

SNAPSHOT 4 Alla blommor, så gott som, är vissna nu. Inte ens en trasig fjäril finns det att titta på i trädgården. Bara fåglar. (Att det är ett snapshot syns. Annars hade fjärilen flugit. En seriös fotograf inväntar också hela fjärilar.)

SNAPSHOT 5 Det här var tider det. Ola kom med sin moppe ända från Väderstad. Detta föranledde husse att baka en tårta som vi satt ute och åt. Varför inträffar aldrig sådant i november? (Att det är ett snapshot syns. Bilden är sned och lite oskarp och ojämt ljus.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar