9 december 2014

Varför firar inte världen idag?

OMUTAD Här sitter en oskyldig västgötaspets. Aldrig har jag blivit mutade. De korvar och köttbullar och Frolic och levergodisbitar jag fått genom åren för att utföra konster, är att betrakta som bonusar. Samma som direktörer får om de sköter sina välbetalda yrken (eller inte sköter).

Har du läst rätt på din kalender, så kan du se att just idag ska vi fira ”Internationella dagen mot korruption”. Firar du? Firar våra politiker? Firar Telia eller Saab? Är det bara jag som tycker att korruption är något som ska bekämpas med alla till buds stående medel. Detta inkluderar naturligtvis en tårta till mig, för att kunna fira på ett värdigt sätt.

Finns det något värre än korrupta politiker och andra makthavare? Knappast, skulle jag vilja säga. Varför uppmärksammas då inte denna viktiga dag? Vem har betalt hur mycket och till vem, för att vi ska blunda för korruption?
Dock vill jag även passa på att inlägga att mot en lämplig gåva – i form av kontanter, korv eller liknande – är jag beredd att ändra uppfattning i denna mångbottnade fråga.
Jag häpnar när jag läser dagens tidning här i Tranås. S, som betyder socialdemokraterna, röstade fram moderaten Anders som kommunalråd. Han var det innan också. Men varför röstade s på fienden m, kan man fråga sig, när han var så kass före valet? Ja, jag vill verkligen inte påstå att det har skett några oegentligheter. Fast det kunde var spännande att se respektive partiers spargrisar. Har sossegrisen blivit fetare samtidigt som moderatgrisen har bantat? Eftersom jag inte har insyn i respektive partis kontantkassor, så vet jag ju inte något. Men det är en spännande tanke.
Hade regeringskrisen kunnat undvikas? Tänk om Löfven, istället för att sitta med de andra i sandlådan, hade regerat med kraft och bjudit alliansens partiledare på en semesterresa med regeringsplanet över jul med familj och allt. Då hade de nog tyckt att s-budgeten varit bland det bästa de läst, näst efter min blogg och Pippi Långstrump.
Fast en allvarlig fråga återstår: Varför har inget mutat mig? Vill inte du bli den förste?

Hej så länge
Sverker

Leg. omutad

NÖDVÄNDIGT Nu är den rätta tiden att ta fram skumraskaffärer i ljuset. Som varande en västgötaspets, så vill jag själv gå i spetsen för detta.

MÄRKLIGT Med tanke på hur kass socialdemokraterna tyckte att kommunalrådet var före valet, är det märkligt att han kunde bli så bra efter. Till och med bättre än sossarnas egen kandidat till den välbetalda posten. Vad har hänt?

6 kommentarer:

 1. Dina ben är så gulligt korta! <3 Man vill äta upp dig så söt e du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får inte äta mig. Jag får äta ben däremot.

   Radera
 2. Simon Pudels matte9 december 2014 15:37

  55:- i Euro, jisses vad med leverpastej du kan köpa för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är 50 Euro och 5 dollar. Hur jag kommit över dem, avslöjar jag inte. Jag funderar över om de ska omvandlas till korv eller köttbullar eller leverpastej.

   Radera
 3. Jag firar visst idag men inte korruption utan "halv" namnsdag, jag firar även på fredag då jag blir jääääättegammal (41 år) Då ska jag äta tårta enligt ditt recept. Jag mutar dig väldigt gärna, vad är bästa mutan tycker du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis i förskott. Vad gäller mutor se ovan. Ben och godis är inte dumt heller.

   Radera