13 december 2014

Lucia är en notorisk svikare

SUBSTITUT I brist på att riktiga Lucia (=Agnes) gör sin plikt, så får både jag och min husse hålla tillgodo med ett substitut. Visserligen är min Lucia ett under av skönhet, men riktiga Lucia hade varit bättre.

Luciamorgonen ska ha bestämda traditioner. Man ska ligga i sängen och sova skönt. Helt plötsligt står Lucia (=min Agnes) där och sjunger. Hon bär på en bricka med nybryggt kaffe och varma lussebullar. De levande ljusen fladdrar. Tyvärr uteblev Agnes. Som vanligt.

Istället för en riktig Lucia med påsängenkaffe, så blev det pulverkaffe framför tv:n och varken lussebullar eller pepparkakor. Det blev alltså inget till mig. En riktigt torftig Lucia.
Jag begriper inte att min Agnes sviker mig år efter år. Är det djur i diken i Uppsala som hon lussar för? Nu kan här sägas att hon är en erfaren Lucia, så det hänger inte på utbildningen.
Som tur är så har jag min egen Lucia. Du kan se här hur du ska göra en alldeles själv. Det är ganska svårt, men du ska nog klara det.
Så dagens blogg kom att handla om att det inte blev någon Lucia hos mig. Den gångna nattens snöstorm, är inte heller något att skriva om. Tänk att jag aldrig får bli nöjd.

Hej så länge
Sverker

Leg, besviken

SPANING Trots att jag hade ordnat med lite snö, för att ordna lite Luciastämning, så kom det ingen Lucia till mig. Jag stod i snön och spanade efter en. Det kom inte ens en tidning. Eller plogbil. Ingen kom.

RUTINERAD Du kan ju själv se att min Agnes är en rutinerad Lucia. Det är hon som är självaste Lucia, även om det inte syns så bra. Sjunga offentligt går tydligen bra, men sjunga för mig …

EGEN I brist på annat, så fick jag ordna egen Luciastämning. Ska en västgötaspets verkligen behöva ha det så? Jag hoppas verkligen att tomten kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar