21 september 2014

Mycket att stå i efter lång frånvaro

SOL Jo, solen fanns kvar i skogen. När det blir vinter, orkar knappt solen komma in i min skog. Då blir det mörkt ska du tro.

Om man har varit ute och rest långt, långt borta (=Uppsala) och kommer hem efter lång, lång tid (=fyra dagar), är det mycket som ska kontrolleras. Det är då man måste göra en arbetsam inspektionsrunda i omgivningen.

Jag hann väl inte mer än komma hem, förrän jag begav mig ut i den närmaste omgivningen. Det var mycket som skulle kontrolleras: Fanns mina stigar kvar? Hade någon för mig okänd hund varit där? Fanns solen kvar i skogen? Hur var det med vattnet i min sjö, fanns det kvar?
Du ser själv vad jag har att stå i. Och detta när jag enligt veterinären ska vara svårt sjuk. Visserligen känner jag mig pigg och frisk, men det är ändå synd om mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. inspektör

VATTEN Under min långa frånvaro, har inte vattnet försvunnit från min sjö. Det måste kännas skönt för alla fiskar som bor där. Fast det har blivit dimmigt, när jag var borta.

VÄGSTIG Stigen som går på gamla säterietvägen finns minsann kvar. Dock hade det gått en tik där, som inte har gått där tidigare. Intressant tyckte jag. Husse var inte lika uppjagad.

HÖSTLÖV Det börjar komma höstlöv på min gräsmatta nu. Det är körsbärsträdet, som släpper sina bruna löv. De gröna sitter kvar. Körsbärsträdet har vi som klätterträd till min Agnes och Lucy, samt att kunna ge lite mat till fåglarna under den perioden då körsbären nästan är mogna.

SKOGSSTIG Stigen som jag och min husse har gjort i skogen finns kvar. Det var ingen annan hund som hade gått på den, vilket bevisar att det bara är min stig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar