24 september 2014

Här inne gömmer jag fyra hemligheter

UTERUM Tro det eller ej, men här inne finns fyra hemligheter. På sista bilden kan du se en av hemligheterna. Lite suddig, men husse skyller på telefonen. Jag tror inte hemligheterna ringer till husse. Ser du att dörren är lite öppen?

Det är inte utan viss tvekan, som jag idag avslöjar fyra hemligheter jag har i mitt uterum. Om Lucy hade varit här, så hade jag inte sagt ett ord.
För övrigt kan jag säga att det är kallt ute och jag försöker få varmare inne.


Sedan i lördags har jag haft gäster i uterummet till och från. Ibland finns de där. Ibland finns de inte där. Det är hemligt, så det är bara du som får reda på det. Det är fyra små fåglar, småfåglar med andra ord, som tycker att det är mer trivsamt när det inte regnar och blåser på dem. Det förstår jag mer än väl.
Själv föredrar jag korta promenader när vädret är som det är.
– Kom nu Sverker, vi ska gå längre än så här, säger husse när jag stretar i kopplet och vill hem igen. Jag har ju gjort det jag ska och varför ska man fortsätta med att utsätta sig för det bistra höstvädret? Jag fattar inget.
Jag kan också berätta att min mathållning har förbättrats något. Allt som oftast får jag något nyttigt som korv eller, som idag, blodpudding. Efter fjorton år börjar det så sakteliga gå upp för min husse vad en västgötaspets ska ha för att må bra.
Felet är dock att det inte bara är blodpudding eller korv. Gärna med ett par bitar hundmat i kanske. Så synd om mig är det.

Hej så länge
Sverker

Leg. hemlighetshållare

RUGGIGT Ut måste man gå, även om det är ruggigt. Kallt har jag och millimetrarna porlar från himlen jämt och ständigt.

JUSTERING Idag ska vi försöka justera upp termometern i vardagsrummet till 17 grader, säger husse. Han försökte ta en bild där jag satt och tittade på brasan, men det ville inte jag, så det fick bli så här istället. Egentligen ska luckorna vara stängda, fast då ser man inte elden.

FÖRSTÄRKNING Jag tycker att jag har märkt att jag ofta får smaskens tillsammans med min mat. Man kan undra varför? Idag fick jag blodpudding. Jag hade hellre sett att det hade varit mer blodpudding och lite mindre hundmat.

PROMENAD Det är inte helt värdelöst att gå på promenader, även om jag blir blöt om tassarna. Det finns ju några blommor kvar, jag kan glädja mig åt. Snart kommer snö. Det är roligt.

HEMLIGT Fyra sådana här hemligheter har jag i mitt uterum. De flyger ut, när man kommer in. Selma ville dock uppenbarligen stanna kvar. De får frö och vatten av mig, eftersom jag är så snäll. De kanske vill bo där hela vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar